Lifestylový magazín ŠTÝL24.sk  |  Golfový komunitný portál Golfzóna.sk  |  Komunitný portál pre milovníkov zvierat - MojiMiláčikovia.sk  |  Zábava na mobil - Mobilzona.sk

Diskusné fórum

Počet prispevkov: 556 Pridaj príspevok

problem s pudlom

Katkah (01.08.2010 16:26)   [Reaguj]
Dobrý deň. Mám 5 - ročného pudla toy žijúceho v byte. Veľmi zle sa znáša so všetkými psami(bojí sa ich). Ešte nikdy nebol sexuálne aktívny. Až do tohto týždňa sme to nijak nepociťovali. Posledný týždeň sa to s ním ale nedá vydržať, je stale vzrušený, nekontrolovateľne dychčí a neustále sa nám hádže na nohy. Skúšali sme mu dať macíka, vankúšik, uterák, ale na nič nereaguje. Nevieme si s ním dať rady, prosím poraďte..

Problémy s výcvikom

Chupina (30.07.2010 21:25)   [Reaguj]
Zdravím.Máme doma asi osemesačného Jack Russela.Občas nám robí problémy, lebo býva troška zle zvláduteľný. Najmä s príkazom Ku mne mávame problémy. Učila som ho to najprv na vodítku, ale aj bez neho. Občas to zvládne v poho, ale častejšie s tým máva problém. Inteligentný je dosť, skôr je svojhlavý. Mohli by ste mi ponúknuť dáke triky, ako tohto psíka zvládnuť, je veľmi hyperaktívny ako to u tohto plemena býva:)

Anglicky buldog

FilipPT (18.07.2010 16:34)   [Reaguj]
Prosim vas chcel by som sa poradit mam 9 tyzdnoveho angl.buldoga a pri dychani hrozne chrci pripada mi to ako keby mal hlieny alebo co neviete co to moze byt ?????

zhadzovanie veci zo stola

motovidlo (13.07.2010 22:39)   [Reaguj]
Dobry den, chcem poprosit o radu ako oducit psa zhadzovat veci zo stola. Pripadne odporucenie nejakej literatury k tomuto problemu.

značkovanie v dome

janka25 (13.07.2010 20:17)   [Reaguj]
Ahojte, mám 3-ročnú čivavu. Je to psík. Mám s ním neustály problém, ktorý spočíva v tom, že nám značkuje v dome. Zväčša ho nepristihnem pri tom, a už potom len vidím, že to miesto je ocvrknuté. Vyčistím ho, prestriekam octom, ale nepomáha to. Nabudúce príde znova na to miesto, poprípade úplne na iné miesto. Pritom chodí von, a aj od malička sme ho pekne učili, aby sa vycikal na jedno miesto, a za to dostával pochvalu. Má vo vnútri aj mačací záchod, ale tam zájde zväčša iba počas noci, kedy sú všetky dvere do iných izieb pozatvárané, keby neboli, tak už vidím, že by bolo poocvrkávané tam. Denne utieram po ňom niekoľkokrát. Som už z neho zúfalá ! Prosím poradte mi ! Ďakujem !

RE:Vyprázdňovanie análnych vačkov

katulienka99 (27.06.2010 17:13)   [Reaguj]
Ahoj tak ako vravi ta pani je to tak asi ma chlisti mi sme mali ten isti problem ale radsej chod za veterinarom ahoj vela stastia.....

Môj (15)ročny psik Biba

katulienka99 (27.06.2010 16:55)   [Reaguj]
Dobry den ja mam fenku menom Biba a ona mam problem zacalo ju svrbiet telo ze az chodi nakrivo a boli ju ucho prosim pomôzte mi moze zahinut??

maltezacka

milasik (20.06.2010 20:09)   [Reaguj]
co mam robyt mam 17mesacnu sucku maltezaka a hara sa len raz ked mala pol roka co moze byt na chybe ze od vtedy nic

CHOVA NIEKTO FARBIARA??

ginka (06.06.2010 20:20)   [Reaguj]
CHOVA NIEKTO HANOVERSKEHO ALEBO BAVORSKEHO FARBIARA?je to vraj polovnicky psik viete nam poradit ake ma spravanie a ci je vhodny do bytu?dakujeme..pekny vecer..

PSIK MI VELMI SMRDI.

ginka (06.06.2010 20:15)   [Reaguj]
DOBRY DEN.NEVIETE MI NAHODOU NIEKTO PORADIT MAME AMERICKEHO BULDOGA A STRASNE SMRDI..BIEDAK KUPEME HO KAZDY TYZDEN UZ LEBOJE TO STRASNE ..KAZDY KTO K NAM PRIDE SA MA PYTA CO TAK SMRDI GINKA.NEVIEM SI UZ RADY ANI NAS DOKTOR..DAKUJEM VELMI PEKNE..

surna pomoc

domca7896 (31.05.2010 15:01)   [Reaguj]
Dobry den.Mam fenku, zlateho retrivera a zacali sa mu robit na kozi suche pluzgiere ktore sa odlupuju, sposobuju mu lupiny a po odlupeni zostavaju krvave skvrnky. Dokonca sa mi stalo ze po pokuse vycesania pluzgierikov fenke vypadali chlpky na urcitych miestach a ostali lisiny. Pred tymto problemom vsak mala chore usi tak brala antibiotika. Ak viete poradit, prosim poradte. Dakujem vopred

Upchatá slinná žľaza

daska73 (31.05.2010 09:29)   [Reaguj]
Dobrý. Nášmu Bleckovi sa urobila hrča pod jazykom. Vraj má upchatý slinný kanálik. Neviete mi poradiť prečo sa mu to upcháva a čo s tým?

prosím o pomoc

Lakynko (18.05.2010 11:40)   [Reaguj]
Mám 4 mesačného yorkshira Lakyho ktorý má váhu 4,10 kg. Je naučený na granule s varením kurac. krídlom. Samozrejme od manžela sa mu ujde aj zo stola.Nie je to veľa na jeho vek? Poraďte prosím!!!!

prosim o pomoc

kukuricka128 (13.05.2010 14:27)   [Reaguj]
moj pes je doberman ma uz 12 rokov a nechce vobec papat ...a staleje len v bude a nechce vobec vyjst a je taka ako keby bez duse . raz nam v noci a bola vonku celu noc a teraz ma take mensie brusko myslite zeby mohla byt este kotna?

Westík

Natalusecenka (06.05.2010 12:20)   [Reaguj]
Dobrý deň!Mám asi 4,5 ročného West highland white teriéra.Už veľa krát sme ju dávali pripúšťať,ale ona nechce.Je taká zlá,že každý od nej radšej utečie :) .Chela by som poradiť ako na ňu,či sa niekedy aj nehá pripustiť alebo bude zlá stále.Možno,že nemá svoj deň alebo ja neviem.Viem.ale,že westíky sa ťažko pripúšťajú,ale musí to nejako ísť.Chceli by sme šteniatka a preto potrebujeme poradiť,čo sňou!Na umelo ju nechceme dávať!!!Veľmi pekne ďakujem ak poradíte,lebo my si už poradiť sami nevieme!!

je kotná či nie?

believ (06.04.2010 20:57)   [Reaguj]
dobry den chcela by som sa opytat, ze ci je mozne aby fenka bola kotna po tom co na nej bol asi 10s pes, neviem ci bol v nej alebo nie , lebo som hned k nej bezala a davala ho prec od nej ale pes uz striekal a nasa fena mala na sebe nejake kvapky, a sa mi zda ze nejaka z nej vytiekla este. asi 2tzdne na to zacala mat vytok (najprv biely , potom az zeleny) a lekar zistil ze ma zapal maternice tak brala lieky a vytok uz nema. Ale sa mi zda ze ma trosku vacsie brucho.... je to uz asi 3-4 týzdne po tom incidente. Ked pojdem na sono pre istotu neviete kolko to stoji?

RE: je kotná či nie?

Miamell (01.05.2010 10:57)   [Reaguj]
sono stojí okolo tých 500Sk možno aj menej.....podľa toho kde a mysslím si že je možné aby bola znova kotná....nevzdávajte to ;)

Pomôžte mi prosím

katess94 (14.03.2010 11:21)   [Reaguj]
Mám fenku srnčieho ratlíka a potrebujem sa súrne spýtať..V poslednom čase sa začala ku svojej plyšovej hračke chovať, ako keby to bolo jej šteniatko.. už raz bola nakrytá a mala 5 šteniatok a chovala sa ku nim presne tak, ako teraz ku tej hračke a my už nevieme čo s ňou.. stále s ním spí, keď idem s ňou von, rýchlo ho hľadá a keď jej ho zoberiem, tak zúri, čo nikdy predtým nerobila.. PORAĎTE PROSÍM !!! Vopred ďakujem.

RE: Pomôžte mi prosím

Miamell (01.05.2010 10:54)   [Reaguj]
taqúto fenku som už vydela maly sme už taký prípad skadiaľ ste???Vedela by som vám možno len kúsok pomôcť malý sme už v ordinácii taqú fenku Dogy malav bradavkách mlieko má to aj vaša?Ak áno taq vám odporúčam ísť za veterinárom aj ked nemá taq zanim chodte...on jej pichne inekciu a potom by už to časom malo prestať.. :)

silna alergicka reakcia na očkovanie

marian909 (10.03.2010 19:31)   [Reaguj]
Dobrí deň ...potreboval by som súrne poradiť ohľadom očkovania . Naša jorširka pri poslednom tretom očkovaní mala veľmi silnú reakciu dostala Eurican DHPPI-L a Rabsin .Cela nám opuchla rýchlo a krátko dýchala srdiečko jej veľmi bilo a celu noc nám niekoľko kráť vracala .. Teraz nám konči rok po poslednom očkovaní a potrebujem poradiť či ju mam znova dávať očkovať na všetky infekcie alebo stačí len na besnotu...bojíme sa aby sme jej viac neublížili ako pomohli ...No mňa bi zajímalo čo vlastne spôsobilo tu reakciu či to bolo spôsobené Eurican alebo Rabsin alebo kombinácia oboch naraz ..niekde som počul že ak sa pichnú obe vakcini naraz tak to može vivolat reakciu alebo že to bola reakcia na leptospiróze ako prvé očkovanie ešte ako šteňa mala samotní Eurican DHPPi2 druhe očkovanie Biocan DHPPi a Biocan L a reakcia nebola .až po už spomínanom tretom očkovani . Je nutne dávať každý rok očkovať na tie všetky ochorenia alebo stačí len na besnotu ..Chceme pre ňu len to najlepšie ale mame strach aby sme jej neublížili ..ako by sme mali postupovať v takom prípade? ..za odpovet vopred ďakujem…

Jack russel

pavla (02.03.2010 19:59)   [Reaguj]
chcem si kupit jacka russela a vobec neviem ci fenku alebo psika.moji rodicia su rozhodne pre psika lebo ze fenka krvaca. neviete mi niekto povedat ako casto? myslim ze ak to je iba par krat za rok ze to je uplne prijatelne, a pocula som ze fenky su trosku pokojnejsie. prosim poradte

RE: Jack russel

Miamell (01.05.2010 11:00)   [Reaguj]
taq fenky sa háraju to je ako keby maly menštruláciu....ked ju maju treba dávať na fenku pozor aby ju nenakryl pes....no maju to myslím že každý 3 alebo 4 týžden možno aj mesiac ja si niesom istá.....naša fenka sa teraz hára....a je to úplne v pohode....to ani nevadí tých par kvapiek...a ked sa hára je prítulnejšiá.... :)

RE: RE: Jack russel

DARIA (15.06.2010 01:00)   [Reaguj]
No môžem vám povedať, že pomôžu pri krvácaní fénky ak jej doma oblečiete detské nohavičky. Tie len operiete a nemusíte sa obávať, že Vám fénka zašpiní gauč alebo niečo pri behaní po byte.

RE: Jack russel

katess94 (14.03.2010 11:25)   [Reaguj]
no tak fenka krváca dvakrát za rok.. raz za polrok a dajú sa v pohode kúpiť háracie nohavičky a rozhonutie je len na tebe ;)

RE: RE: Jack russel

DARIA (15.06.2010 01:01)   [Reaguj]
Stačia aj obyčajné detské gaťky.

POTREBUJEM RADU !!!

Majuska__8 (06.02.2010 15:00)   [Reaguj]
môžu sa páriť aj súrodenci??? alebo by mohli byť šteniatka choré? ďakujem za info =)

RE: POTREBUJEM RADU !!!

DARIA (15.06.2010 01:06)   [Reaguj]
Ťažko povedať, ale určité riziko genetickej poruchy tam vždy je. Ja chovám psíka aj mačky a stalo sa mi, že mi práve pred pár dňami mačka porodila 4 krásne mačiatka, ktoré á so svojim bratom z jedného vrhu. Zatiaľ sú zdravé, tak dúfam, že to tak aj zostane.

Veeeeeeeelmi pekne prosim o radu

ssissa (22.01.2010 13:51)   [Reaguj]
Mám staršieho westíka väčšieho vzrastu. Nemám ho dlho. Poslednú dobu si začal veľmi škrabať chrbát a dokonca sa do ňho hryzie!!! Niekedy tam má aj stopy krvy, no škrabe ho len na jednom mieste... môžu to byť obyčajné blchy??? Prosíííííííím poraďte!

RE: Veeeeeeeelmi pekne prosim o radu

Miamell (01.05.2010 11:03)   [Reaguj]
bud blchy alebo srab :) odporúčam veterinára a neaky šampon :)

RE: RE: Veeeeeeeelmi pekne prosim o radu

Emi (11.06.2010 23:25)   [Reaguj]
Na blchy bacha lebo su povodcom dalsich parazitov..nasa saska tak mala v tele pasomnicu. Neustale sa len trela zadockom a trvalo dlhsie, kym sme na to prisli. Prevencie nikdy nie je skratka dost.. okrem navstev u lekara maskujeme odvtedy Pupimu do misky aj drontal..odporucil nam ho doktor proti skrkavkam a pasomnici ako alternatvne ockovanie.

prosiim poradte

misqa (26.12.2009 13:23)   [Reaguj]
cem si kupit steniatko zlateho retrievera ale us 3 mesiace sa neiem rozhodnut ci psa alebo sucku.mohly by ste my poradit ake pohlavie je u tohto plemena aspon trosku lepsie?? za odpoved budem velmi vdacna lebo som us zufala

RE: prosiim poradte

Viktory (09.01.2010 12:00)   [Reaguj]
No misQa ja mam obidvoje. Aj psíka, aj fenku.Ak chceš veselého spoločníka ktorý bude šantiť a bude proste ako \"živé striebro\" rozhodne si kúp psíka. Ak chceš pokojného, nežného a vyrovnaného spoločníka, tak v tom prípade je lepšia fena. Ale aj tak to závisí hlavne od povahy retrívera. Veľa šťastia pri výbere !

cikanie v byte = znackovanie?

pagastanka (23.11.2009 14:31)   [Reaguj]
Dobry den. Chela by som poziadat o radu. Mam 3r. psa yorksira, ktory mi cika v byte. Neviem presne ci je to znackovanie, ale robi to iba, ked je doma sam (mozno si vynucuje pozornost) a nie na jedno miesto. Som z toho zufala. Kedze zijem v 1. izbovom byte, tak nemozem problem riesit, ze psa dam do samostatnej izby. Rozmyslala som, ze zakupim klietku (92x62-aby mal miesto), ale obavam sa reakcie psa. Psik casto spi, tak myslim, ze aj v klietke by spal, ale neviem ci by nestekal a neknucal, kedze je zvyknuty mat volny pohyb. Dalsia vec, ktora mi bola odporucena je kastracia, ale tiez sa bojim ci to naozaj pomaha a nebude to len trapenie psa. Viete mi prosim poradit co by bolo naj riesenie? Prostriedky ako feromony, spreje a pod. som uz skusala a nic nezabralo. Vykarhat psa tiez nepomaha nakolko pocas mojej pritomnosti nic take neurobi a hresit ho po xy hodinach, ked sa vratim z prace je to uz 0 bodov.

RE: cikanie v byte = znackovanie?

Viktory (09.01.2010 12:04)   [Reaguj]
Ja chovám zlatých retrieverov a čivavy. Mám s tým aké- také skúsenosti. Ak to je veľká mláka, tak sa vyprázdňuje. Ale aj je to len pár kvapiek, či maličká mláčočka, to si len značkuje. Ak to je značkovanie, chod za veterinárom, aby ma vytlačil žľazy. U našich psíkov to riešime takto.

zadné labky a platnicka

Argo (23.11.2009 13:07)   [Reaguj]
dobry den chcel by som sa opytat ci niekto nevie viac o operacii platnicky u psov, mam 8 rocneho border teriera a zrejme po zoskoku z postele uplne stratil funkcnost zadnych labiek, nema v nich silu, neudrzi sa na nich. Kvoli tomu nemoze vobec chodit ani vykonavat potrebu vonku, ako mu k tomu pomoct? Rontgen nepotvrdil ziadnu zlomeninu a doktor povedal ze by to mohlo mat neurologicky povod, a zrejme to bude nieco s platnickou, vie niekto nieco viac, o operacii a ci to nie je nebezpecne pre psikov? Dnes sme u doktora boli na rontgene a zajtra zrejme prebehne vysetrenie platnicky ale chcel by som toho vediet co najviac, poradte. Dakujem

zadné labky a platnicka

Argo (23.11.2009 13:04)   [Reaguj]
dobry den chcel by som sa opytat ci niekto nevie viac o operacii platnicky u psov, mam 8 rocneho border teriera a zrejme po zoskoku z postele uplne stratil funkcnost zadnych labiek, nema v nich silu, neudrzi sa na nich. Kvoli tomu nemoze vobec chodit ani vykonavat potrebu vonku, ako mu k tomu pomoct? Rontgen nepotvrdil ziadnu zlomeninu a doktor povedal ze by to mohlo mat neurologicky povod, a zrejme to bude nieco s platnickou, vie niekto nieco viac, o operacii a ci to nie je nebezpecne pre psikov? Dnes sme u doktora boli na rontgene a zajtra zrejme prebehne vysetrenie platnicky ale chcel by som toho vediet co najviac, poradte. Dakujem

wiky

durex (31.10.2009 02:46)   [Reaguj]
ps..ide o rhodesky ridgeback

wiky

durex (31.10.2009 02:44)   [Reaguj]
mam fenku ktoru chcem 1vy krat na jar nakryt..znami ma tak isto stareho psa sktorym su od mala spolu..BOL BY VHODNY ci na prvy krat by mala byt zo skusenym psom..dakujem za radu

Pomočovanie starého psa

Jessica (06.10.2009 14:21)   [Reaguj]
Mám 14ročnú fenku jazvečíka. Posledné dni sa začala pomočovať. Dá sa ju naučiť, a ako, chodiť na toaletu ako mačku, alebo mi poraďte prosím čo mám robiť. Ďakujem

naj veterinari

micaba (28.09.2009 19:47)   [Reaguj]
Ozaj vrelo odporucam: MVDr. Ján Nemčko, MVDr. Rastislav Mrázko, www bajvet.sk. Mam skoro 6 rocnu fenku, krizenca, ktora nebola az do nedelu na Slovensku osetrovana. V nedelu sme navstivili BajVet - veterinárnu polikliniku...bola som velmi milo prekvapena, ze s takym pristupom som sa nestretla ani v zahranici, fakt dakujem pani :-)))

naj veterinari

micaba (28.09.2009 19:47)   [Reaguj]
Ozaj vrelo odporucam: MVDr. Ján Nemčko, MVDr. Rastislav Mrázko, www bajvet.sk. Mam skoro 6 rocnu fenku, krizenca, ktora nebola az do nedelu na Slovensku osetrovana. V nedelu sme navstivili BajVet - veterinárnu polikliniku...bola som velmi milo prekvapena, ze s takym pristupom som sa nestretla ani v zahranici, fakt dakujem pani :-)))

miláčik

bosorka41 (16.09.2009 22:09)   [Reaguj]
mám 13 ročného psíka, za posledné dva mesiace mu začal krvácať penis, na boku sa mu vytvorili dva škaredé vredy, ktoré stále mokvajú, nepomohli nám ani antibiotiká a celý byt máme samú kvapku, neviem sa s ním rozlúčiť. Nemali ste niekto podobný problém Poradíte? Ďakujem

Moj maly mops prestal chodit

xixi_747 (06.09.2009 13:32)   [Reaguj]
Mam doma sucku cierneho mopsa mensieho vzastu.Ked sa zacala harat tak som ju oddelila od psov mopsa co mam tiez doma,aby ju nepokrili.A po takych troch dnoch prestala chodit,neviem preco nevladze vstavat na labky akoby v nich stratila cit alebo take nieco.Chcem sa opytat ci sa to taktiez uz z Vas nestalo alebo pripadne ci neviete co by to mohlo byt. Dakujem

Epilepsia

dominika12 (15.08.2009 14:57)   [Reaguj]
potrebovala by som poradit, mam krizenca so s***m, fenku, a ma epilepsiu. zobrala som si ju z utulku pred 2 mesiacmi a pred dvoma tyzdnami mala zachvat, dnes sa to zopakovalo. chcela by som sa opytat, ci tu mate nejake skusenosti s tymto ochorenim, co si myslite o liecbe tabletkami a ake su moznosti a prognozy na pokojny zivot psika... dakujem

Epilepsia

dominika12 (15.08.2009 14:54)   [Reaguj]
potrebovala by som poradit, mam krizenca so s***m, fenku, a ma epilepsiu. zobrala som si ju z utulku pred 2 mesiacmi a pred dvoma tyzdnami mala zachvat, dnes sa to zopakovalo. chcela by som sa opytat, ci tu mate nejake skusenosti s tymto ochorenim, co si myslite o liecbe tabletkami a ake su moznosti a prognozy na pokojny zivot psika... dakujem

Epilepsia

dominika12 (15.08.2009 14:52)   [Reaguj]

shi-tzu

sylvia (12.08.2009 19:03)   [Reaguj]
nasa pegy ma rok aj tri mesiace a stale sa skriabe,papá len granule,kožu ma cistu veterinari nam tiež nevedia pomoct poradte

RE: shi-tzu

MinyMay (07.10.2009 10:25)   [Reaguj]
Ahoj Sylvia. Ja mam Shi-Tzu, ma 6 mesiacov strasne sa skrabal a hryzol, vsetko mal v poriadku. Zral kuracie granule a veterinar mi poradil aby sme ich zmenili. Od kedy nema nic kuracie, tak sa skrabe len minimalne.

shi-tzu

sylvia (12.08.2009 19:01)   [Reaguj]
nasa pegy ma rok aj tri mesiace a stale sa skriabe,papá len granule,kožu ma cistu veterinari nam tiež nevedia pomoct poradte

Nie som si istá

Pipinka (28.07.2009 19:15)   [Reaguj]
Ahojte... My sa chystáme mať psíka.. Samozrejme že malého, dala som si aj inzeráty na každú inzerčnú stránku, dokonca aj na túto. Len si nie som istá či to zvládneme. Ani by som sa nebála že sa o psíka nepostaráme ale bojím sa že čo s ním bude keď budem v škole a psík bude sám. Nebude štekať? Nebude trhať papuče? Zvládne byť psík pár hodín sám?

dovolenka

simi (14.07.2009 20:17)   [Reaguj]
dobry den prosim o radu mam 8tyzdnve stena yorka a je velmi na mna zaviazany a ideme na dovolenku a on s nami nejde a neviem ako bude znasat odlucenie lebo staci ak idem nachvilu von strasne knuci a prosim o radu lebo sa o nho strasne bojim.simona

dovolenka

dobry den prosim o radu mam 8tyzdnve stena yorka a je velmi na mna zaviazany a ideme na dovolenku a on s nami nejde a neviem ako bude znasat odlucenie lebo staci ak idem nachvilu von strasne knuci a prosim o radu lebo sa o nho strasne bojim.simona

dovolenka

kotenie psa

domcici00 (28.06.2009 20:31)   [Reaguj]
dobry vecer chcala by som sa vas nieco spytat chovam bordeauxsku dogu a moja fena sa prvy krat kotila ked sa zacala tak prve steniatko vyslo s nej mrtve a druhe zase zive az takto sa to opakovalo a neviem si stym rady neviem si to vysvetlit ako je to mezne mohli by ste mi poradit

kotenie psa

domcici00 (28.06.2009 20:30)   [Reaguj]
dobry vecer chcala by som sa vas nieco spytat chovam bordeauxsku dogu a moja fena sa prvy krat kotila ked sa zacala tak prve steniatko vyslo s nej mrtve a druhe zase zive az takto sa to opakovalo a neviem si stym rady neviem si to vysvetlit ako je to mezne mohli by ste mi poradit

newem

dadusQa_a (23.06.2009 17:48)   [Reaguj]
No mam yorka,,sucku a budeme mat steniatka..problem je v tom ze uz ma 9 rokou..mose sa nieco stat???? denska mala termin pôrodu ale zatial nic a ani nevizera ze by nejako chcela uz ist rodit..hh..co si myslite hm,,,odp...ppapa

porod fenky

dada0410 (20.05.2009 17:16)   [Reaguj]
potrebujem poradit co vsetko potrebujem na porod mojej maltezacky ako sa mam pripravit? co mam pripravit pre nu? dakujem za odpovede

potrebujem hned poradit

Gabriel85 (17.04.2009 14:34)   [Reaguj]
zdravim vsetkych. Som zufaly neviem co mam robit. moj havo od vcera strasne dychci dnes som ho prezeral a vybral som mu 9 kliestov zdalo sa ze uz sa zotavuje dostal 3,75 ml ibalginu sus ale stale sa nic nezmenilo akurat to ze nema uz klieste. nevie ovladat zadne labky.

potrebujem hned poradit

Gabriel85 (17.04.2009 14:33)   [Reaguj]
zdravim vsetkych. Som zufaly neviem co mam robit. moj havo od vcera strasne dychci dnes som ho prezeral a vybral som mu 9 kliestov zdalo sa ze uz sa zotavuje dostal 3,75 ml ibalginu sus ale stale sa nic nezmenilo akurat to ze nema uz klieste. nevie ovladat zadne labky.

potrebujem hned poradit

Gabriel85 (17.04.2009 14:32)   [Reaguj]

potrebujem hned poradit

Gabriel85 (17.04.2009 14:32)   [Reaguj]

RE: potrebujem hned poradit

betka (15.09.2009 19:13)   [Reaguj]
kazdopadne by si mal ist hned k vetovi a uistit sa ci nieco nechytil a davat si nabuduce pozor hlavne ked dnes uz existuje tolko pripravkov proti kliestom. ja pouzivam obojok Kiltix a som spokojna.

potrebujem hned poradit

Gabriel85 (17.04.2009 14:28)   [Reaguj]

nastenka (05.05.2009 17:30)   [Reaguj]
čo sa týka kliešťov, super funguje čajovníkový olej.Treba ho votrieť psíkovi do ucha, na ten malý výbežok, čo má v ňom, treba dávať 1 kvapku 2 týždne každý deň a tiež aj na obojok a potom len raz do týždňa, naše psíky ,ako som to začala používať, nechytili ani jedného

nastenka (05.05.2009 17:30)   [Reaguj]
čo sa týka kliešťov, super funguje čajovníkový olej.Treba ho votrieť psíkovi do ucha, na ten malý výbežok, čo má v ňom, treba dávať 1 kvapku 2 týždne každý deň a tiež aj na obojok a potom len raz do týždňa, naše psíky ,ako som to začala používať, nechytili ani jedného

RE: RE: potrebujem hned poradit

simi (14.07.2009 20:22)   [Reaguj]
urcite navstivte veterinara

Moja fenka

NikusQa (16.04.2009 20:26)   [Reaguj]
Dobrý deň! Chcela som sa spýtať ako môžem zistiť či je moja fenka tehotná...A koľko trvá kým sa narodia šteniatka?

RE: Moja fenka

dada0410 (20.05.2009 16:04)   [Reaguj]
ako to zistis tak to neviem ale steniatka sa narodia priblizne 63 dni po kryti

Hľdám pomoc

Lara (13.04.2009 10:04)   [Reaguj]
Mamá dvojročnú sučku labradora a šteká do cudzích ľudí už keď sa na ňu len pozrú, chvost má dolu a trasie sa pravdepodobne šteká od strachu. Ako ju to ám odnaučiť????????????

Americký koker

kikaaa (29.03.2009 10:42)   [Reaguj]
Mám 5-mesačnú fenku amerického kokra ktorá sa stále pocikáva..Keď sa k nej niekto zohne, alebo niekoho uvidí hneď začne cikať..neviem ako ju to mám odnaučiť pretože keď sme vonku tak sa vždy vyciká, ale akonáhle prídeme domov alebo príde nejaká návšteva tak sa hneď pociká....Ďakujem

Prosim pomoc

marian909 (14.03.2009 23:05)   [Reaguj]
Dobrí deň Mame 12 týždňovú fenku Yorkshira poslednú dobu si u nej všímame podivne kolísanie celého tela. Prejavuje sa to výlučne keď je v klu dnom stave napríklad : keď sedi alebo stoji dlhšie na jednom mieste ...asi takým spôsobom že trebárs sedí a a sleduje čo robím a vtom sa jej začne kolísať hlávka až to prejde do celého tela trvá to len veľmi krátko ale niekedy sa tak zakolíše až na chvíľu spadne na zadoček a hneť to prejde ..inač je veľmi hravá chuti jej jest a počas hry alebo Keť len tak chodí po dome nevšimli zmesi aby sa jej podlamovali lapky alebo niečo podobne .to kolísanie hlávky sa prejavuje aj keď leží ale hlávku ma dvihnutú a pozerá vôkol seba ..keď leží úplné alebo spi žiadne kolísanie alebo trasenie u nej sme nepostrehli .... vopred Vám ďakujeme za odpoveď

RE: Prosim pomoc

elanor (16.03.2009 12:20)   [Reaguj]
píšete, že má dvanásť týždňov, môj psík mal rovnaký problém ke´d mal asi 15. týždňov.veterinár mi na to povedal, že vraj to súvisí s vývojom( môj hafan je kríženec maltézskeho psíka), a u každého malého psíka sa to prejavuje inak a v inom čase.vraj ide o nerovnomerný rast, súvisiaci s vývojom kostí.

Moj pes je agresivny

wewejanko (11.03.2009 10:28)   [Reaguj]
Dobry den prosim vas co mam robit,ked moj pes, anglicky koker chcel pokusat moju sestru?nikdy pred tym to neurobil, on je bojazlivy, lebo ked bol steniatko mi ho presli na bicykli...poradte mi co mam robit

Moj pes je agresivny

wewejanko (11.03.2009 10:28)   [Reaguj]
Dobry den prosim vas co mam robit,ked moj pes, anglicky koker chcel pokusat moju sestru?nikdy pred tym to neurobil, on je bojazlivy, lebo ked bol steniatko mi ho presli na bicykli...poradte mi co mam robit

Retriever

janko27 (23.02.2009 07:54)   [Reaguj]
moj psík nedošlapuje na prednú labku vyzerá to tak že ho bolí vankúšik ale nič tam pichnute nieje poradíte mi čo s tím a čo mu je????????????

RE: Retriever

elanor (16.03.2009 12:16)   [Reaguj]
nemusí tam byť nič pichnuté, možno má vankúšik popálený alebo omrznutý.môjmu psíkovi sa to stávalo hlavne v zime, že mu omrzli vankúšiky na labkách a on potom nemohol poriadne došlapovať.dobrí ľudia mi poradili natierať mu vankúšiky indulonou alebo nejakým mastnejším krémom, asi štvťhodinku predtým, než pôjdeme von.vyskúšaj, u nás to zabralo

pomoc

barunka (15.02.2009 21:08)   [Reaguj]
prosim poradte mi mam štenitko srnčieho ratlike trojmesačne mam ju doma asi mesiac chodim s nou von tak asi každu hodinu ale dosť často sa stane že sa vycika aj doma vonku môžeme byť aj pol hodinu nespravi nič iba satrasie a ťaha domou a ked prideme domou tak sa vyčura na koberec poradte mi prosim

RE: pomoc

Petula1121 (18.03.2009 18:07)   [Reaguj]
to iste som mala aj ja doma s mojim ratlikom...bola som s nim u veterinara a bol prechladnuty...bral antibiotika..a bol aj na sono bruska...

didinka (22.02.2009 10:23)   [Reaguj]
ahoj, ja mam doma 2 yorkshirky, mali sme ten isty problem, ale vyriesit sa da, daj noviny na koberec a nech cika na noviny, alebo nie na koberec, na niaku inu plochu, 3 mesiace to je este mlady vek, ja som mala ten iesty problem s touto druhou yorkshirkou, teraz ma 7 mesiacou, a cika a kaka iba na noviny, a vonku. Ako som to dosiahla ? noviny som mala prichistane uz ked sme si ju viezli domou, prvy mesiac, teda do 3 mesiacou som ju davala kazdu chvuilku na noviny, po najdedeni, po spani a povedala som cikaj, ak vykonala potrebu, pochvalila som ju. No nejde to vzdy tak jednoducho, ak cika vsade len nie na noviny tak ja uz som zacala aj bit, par krat po zadku. Teraz ked sa stane 1 za mesiac nehoda, uz sa krci a uteka predomnoum, vie ze spravila nieco zle, ale stoji to za to iked nieje to prijemne buit psika, ale funguje to a je to u mna osvedcene, Drzim vam palce :)

ahoj, ja mam doma 2 yorkshirky, mali sme ten isty problem, ale vyriesit sa da, daj noviny na koberec a nech cika na noviny, alebo nie na koberec, na niaku inu plochu, 3 mesiace to je este mlady vek, ja som mala ten iesty problem s touto druhou yorkshirkou, teraz ma 7 mesiacou, a cika a kaka iba na noviny, a vonku. Ako som to dosiahla ? noviny som mala prichistane uz ked sme si ju viezli domou, prvy mesiac, teda do 3 mesiacou som ju davala kazdu chvuilku na noviny, po najdedeni, po spani a povedala som cikaj, ak vykonala potrebu, pochvalila som ju. No nejde to vzdy tak jednoducho, ak cika vsade len nie na noviny tak ja uz som zacala aj bit, par krat po zadku. Teraz ked sa stane 1 za mesiac nehoda, uz sa krci a uteka predomnoum, vie ze spravila nieco zle, ale stoji to za to iked nieje to prijemne buit psika, ale funguje to a je to u mna osvedcene, Drzim vam palce :)

pomocovanie

gerome3 (05.02.2009 08:58)   [Reaguj]
mam4rocneho anglickeho buldoga,posledny mesiac zacal ocikavat nabytok,crepniky,vzdy tie iste miesta..neviem co si pocat

RE: pomocovanie

Nenika (16.03.2009 17:04)   [Reaguj]
moze byt,ze je bud prechladeny,ale sa hara...

Pufko (06.02.2009 14:39)   [Reaguj]
daj kde cura papier alebo robi dajake naznaky ze mu treba ked ta hod s nim von

steniatka rotvajlera

tufy13 (03.02.2009 23:07)   [Reaguj]
ahojte, je normálne že niektoré čistokrvné šteniatka rotvajlera majú po narodení na hrudi malú bielu škvrnku? Zmizne im v dospelosti?

RE: steniatka rotvajlera

Nenika (16.03.2009 17:03)   [Reaguj]
ano je to normalne,ale ostane jej to....

leonberger

levica313313 (03.02.2009 14:55)   [Reaguj]
Dobrý deň, chcem sa spýtať nasledovné: mám leonbergera, a akonáhle príde oteplenie, keď sú už muchy, napadnú ňufák môjho leonbergera, tam kde je čierna koža, tak mu sedia muchy na nose, že potom celé leto má otvorenú ranu krvavú asi 3x4 cm. Žiadna potrava nie je naokolo, má čisto a užuž všetko som skúšala,ako odhnať muchy natierala mu nos s olejom.Nie je celý deň v koterci, takže aj pohyb má. Prosím poradte. Od jesene sa rana zahojí, ale už tam má kožu inakšej farby.Kristína

steniatka Yorkshira

didinka (12.01.2009 15:51)   [Reaguj]
Ahojte, mam fenku Yorkshira, bude mat tri roky a vazi skoro dve kila, poradte mi moze mat steniatka ked je taka malaa ? ak mate tiez taku mensiu Yorkshirku a mala uz steniatka napiste mi na mail jankajanka123123@azet.sk mozme popisat dakujem velmi pekne ahojte

RE: steniatka Yorkshira

kiara81 (14.01.2009 20:25)   [Reaguj]
Ahoj, určite to nie je problém práve naopak má ideálny vek a to , že má len dva kg je super, treba nájsť psíka ktorý má okolo 1,5kg a o šteniatka sa pobijú, viem podľa vlastej skúsenosti čím menšie psíky tým lepšie....

RE: steniatka Yorkshira

kiara81 (14.01.2009 20:09)   [Reaguj]
Ahoj, určite to nie je problém práve naopak má ideálny vek a to , že má len dva kg je super, treba nájsť psíka ktorý má okolo 1,5kg a o šteniatka sa pobijú, viem podľa vlastej skúsenosti čím menšie psíky tým lepšie....

steniatka Yorkshira

Ahojte, mam fenku Yorkshira, bude mat tri roky a vazi skoro dve kila, poradte mi moze mat steniatka ked je taka malaa ? ak mate tiez taku mensiu Yorkshirku a mala uz steniatka napiste mi na mail jankajanka123123@azet.sk mozme popisat dakujem velmi pekne ahojte

steniatka Yorkshira

RE:Lessinka2

sandra1 (11.01.2009 12:56)   [Reaguj]
Lassinka2-no ja dúfam,že všetci navštevovatelia tejto stránky ich maju práve tak radi ako opisuješ ty...teda v mojom prípade určite...Ak chceš,ozvi sa na mail SandraOrtmertlova@zoznam.sk Mozme pokecat

RE: RE:Lessinka2

Lassinka2 (30.01.2009 17:43)   [Reaguj]
Ahoj Sandra ak máš záujem si pokecať ozvieratkách a jasné že aj o nás tak napíš na môj mail Papilon@centrum.sk, Ahoj.

Prozba

Lassinka2 (10.01.2009 20:36)   [Reaguj]
Chcela by som poprosiť všetkých milovníkov zvieratiek aby pre ních urobili aj nemožné aby boli zdravý a zvieratká im to sto krát vrátia svojou krásnou láskou,oni Vás nesklamú iba raz v živote ked pôjdu do psieho nebíčka...Ahojte milujte ich...

A tabletky pomohli?

sandra1 (10.01.2009 14:01)   [Reaguj]
nozaj neviem z čoho to može byť...ked si s tým nevedeli poradiť dvaja veterinári...a tie tabletky ked si davala tak pomohli? Ak chces,kontaktuj ma na e-mail SandraOrtmertlova@zoznam.sk

Prosim prosim o pomoc

Tana (05.01.2009 18:12)   [Reaguj]
ahojte volam sa Tana a prosim o pomoc !!!!!!!!! Mam doma dnes uz 6 mesacnu laboratornu mysku Sašu a mam s nou taky maly problem... Na boku ma take daco jak vyrazku a kuse si to.Ma to cele cervene a nema tam vobec chlpy lebo si ich vykusala... Nevem co mam robit , u zverolekara mi ju nevisetri lebo to je len mala myska ale ja ju mam velmi rada !!!!!! a newem co mam robit prosim poradte!!!!! Ja tu stale chodim radim co viem mozno prave vam som poradila...

RE: Prosim prosim o pomoc

elanor (16.03.2009 12:12)   [Reaguj]
mala som rovnaký problém so škrečkom.veterinár mi na to dal nejaký olej, názov si nepamätám, bolo to treba natierať a jemne prekryť sterilnou gázou a udržiavať v čistote, vraj ide o nejaké kožné ochorenie.zabralo to, škrečok bol po dvoch týždňoch fit.

Ale dik

sandra1 (04.01.2009 20:04)   [Reaguj]
ale dakujem o snahu

NECH SA zsizsik pozrie na MAIL !!!!!

Tana (06.01.2009 09:13)   [Reaguj]
AHOJ zsizsik pozri na svoj email som ti odpisala o tom pareni !!!!!!!!!

parazity to nie sú

sandra1 (04.01.2009 20:03)   [Reaguj]
Laky viem ze hlisty to nie su,stolicu ma v poriadku a v knihe pisu ze nejde o ziadne parazity,a uz sme s tym boli u veterinara,boli to tie plne analne vačky,a urobil nam to zadarmo

Vyprázdňovanie análnych vačkov

sandra1 (02.01.2009 15:52)   [Reaguj]
Cawte,chcela by som sa spýtať,náš psík si šúcha zadok o dlážku a viem,že treba ísť do veterinárnej ambulancie vyprázdnit análne vačky a chcela by som sa informovať,či už mal niekto tento problém,ktorý je mimochodom bežný ale u nás sa vyskytol po 1x,o výslednú cenu celého procesu.Vopred Dakujem

RE: Vyprázdňovanie análnych vačkov

Laky (04.01.2009 13:42)   [Reaguj]
Ahoj no on ma pravdepodobne chlisty no neviem ako to odborne povedat dufam ze pochopis mi sme nasmu psikovi dali tabletku ktoru sme mali od veterinara !!!!

mam choreho bišonika:(

Erik969 (30.12.2008 19:27)   [Reaguj]
zaobstarali sme si male steniatko bišonika prve dva dni bol uplne normalny ale teraz nam stale vraca a mal a hnacku a je uplne bez nalady...boli sme snim u zvelolekara a dali mu infuziu ale jeho to stale neprechadza cela rodina je uz sneho hotova...nemate stym neake skusenosti?

RE: mam choreho bišonika:(

nelinka (14.07.2009 10:51)   [Reaguj]
ahoj, moja fenka mala ten isty problem. ale veterinar jej dal injekciu a bola zdrava. priznavam ze nas veterinar je debil a tyra psi ale vas je asi taky isty ked nevie na to prist.

sandra1 (10.01.2009 14:09)   [Reaguj]
Tak potrebuje este niekto poradit? Mozte pisat aj na mail: SandraOrtmertlova@zoznam.sk

sandra1 (10.01.2009 14:08)   [Reaguj]
no nám sa stalo niečo podobné,s našim hafanom ale bolo to sposobene prechodom na iné krmivo.. A ak tý infúzia od veterinára nepomohla..ja by som asi prešla na iného veterinára... Mozes pisat na mail: SandraOrtmertlova@zoznam.sk

prosim o nazor

zuzanna (06.12.2008 17:53)   [Reaguj]
mam 8 tyzdnove stence NO fena sa s nimi hra a vsak s jednym sa hra viac -stucha do neho nufakom, vrci, ceri zuby, vrti chvostom a provokuje ho preco nie ku vsetkym rovnako?? toto stena si planujem ponechat uz od zaciatku

RE: prosim o nazor

juditqa (11.12.2008 18:17)   [Reaguj]
a nebrala si to stena od nej viackrat ??moze mat iny pach!

RE: RE: prosim o nazor

Tana (03.01.2009 09:29)   [Reaguj]
tiez si myslim ze ma iny pach bo si ho brala do ruky viac jak ostatnych a moze mat niaku vadu . Nema inu farbu jak ostatny ????

pomoc

Domino (28.11.2008 20:44)   [Reaguj]
Dobri den.Chcel by som sa poradit lebo som mal zatial len jedno morca este ho mam . ale ja by som sa chcel poradit aka rasa by sa mi hodila . Bude byvat v rodinnom dome . Ja by som chcel buz zl. retrievere alebo nejakeho ineho psa?

Tana (05.01.2009 18:15)   [Reaguj]
ja tipujem vlciaka, labrador,cau-cau,... daco velke

steniatko

m4rt1n (28.11.2008 10:32)   [Reaguj]
ahoj zobrali sme si minulu sobotu steniatko z utulku ma 2,5 mesiacov alebo mozno aj 3mesiace.ked sme ju odtial brali tak nam dali taky zlti sirup lebo ma koterecky kasel ktori este stale ma a aj uzivame ten sirup.ma soplik stale kicha a od rana gracala uz asi 4krat take prisvitne.vcera som jej dal taku mesovu ticinku myslite ze jej to uskodilo?a akurat dneska mam odcervovat mam to urobit alebo mam este pockat.dakujem za odpoved

RE: steniatko

betka (20.09.2009 15:24)   [Reaguj]
najskor sa musi steniatko vyliecit a potom ho mozes odcervit lebo keby ti to vyvratilo nemalo by to ziadny ucinok, akurat by si mu este viac ublizil.a musis vediet ci je lepsia pasta alebo tabletky, pre mna urcite Drontal tablety. som spokojna.

RE: steniatko

Tana (06.01.2009 08:49)   [Reaguj]
Podla mna jej to odcervenie daj ale v ten den ked uz nebude grcat , a naco si jej dal tu mesovu tyčinku ???!!!!???!!!!!???!!!! SAMOZREJME JEJ TO USKODILO !!!!!!!!!!

email

juditqa (24.11.2008 18:51)   [Reaguj]
mozte pisat na 4juditka4@azet.sk

nepribera

juditqa (24.11.2008 18:46)   [Reaguj]
potrebujem pomoc mam krizenecku fenku je odcervena ockovana ale nepribera nieje moc chuducka ale zda sa mi ze by mohla trocha pribrat:)))

RE: nepribera

mishaa (26.11.2008 13:53)   [Reaguj]
...psíkovi v optimálnej váhe by mala byť vidieť línia rebier, samozrejme len tak jemne...nesmú mu vytŕčať bedrá a ani chrbtové stavce,v oblasti bedrovej by nemal byť veľmi úzky...ale závisí to aj od plemena a keďže tvoja sučka je kríženec tam sa to ťažšie hodnotí...

RE: RE: nepribera

juditqa (01.12.2008 19:09)   [Reaguj]
mno cize zmenili sme granulky a zda sa mi to lepsie :)

šťeniatko

zolor (05.11.2008 17:29)   [Reaguj]
zdravim, mám malé šteniatko asi 6 týždňové a nece nič jesť čo mu mám a čo vlastne mu môžem dávať jesť dakujem za radu.

RE: šťeniatko

Tana (06.01.2009 08:56)   [Reaguj]
Mozna ze je taky vyberavi . Aj moj pes to robil . Skus mu davat granule Pedigee Junior . u mna sa to osvecilo . Kup mu polkilove balenie a ked ho cele zie tak mu uz nekup to iste , ale niake ine napr. Chappy ale musi tam byt napisane junior . A ak ani to nebude chcet jest tak mu davaj dake konzervy , ale pozor- ked otvoris konzervu tak nesmie byt otvorena viac jak 2 dni bo sa pokazi a ked mu das pokazenu konzervu tak moze mat vazne zdravotne problemi - viem to z vlastnej skusenosti. A ak ani konzervu nebude chcet tak uz treba ist za veterinarom !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Laky (04.01.2009 13:55)   [Reaguj]
No tak nas psik zo zaciatu tiez nechcel jest ale to iba nebol hladny potm som ho zobrala na prechadzku sa poriadne vybehal( no amle steniatko skor unavilo :D ) a tak som mu dala neake salami a tak ale iba trosku kolko vladal no a mlieko velmi nei lebo to som mu dala a potm hnackoval velmi tak ked tak iba trosku a dedko je velk ypsickar tak mi potm hovoril zemu mam davat acidofilne mlieko no on ho vobec nechcel pit tak som mu ho endavala :D !!!

Laky (04.01.2009 13:49)   [Reaguj]
No tak nas psik zo zaciatu tiez nechcel jest ale to iba nebol hladny potm som ho zobrala na prechadzku sa poriadne vybehal( no amle steniatko skor unavilo :D ) a tak som mu dala neake salami a tak ale iba trosku kolko vladal no a mlieko velmi nei lebo to som mu dala a potm hnackoval velmi tak ked tak iba trosku a dedko je velk ypsickar tak mi potm hovoril zemu mam davat acidofilne mlieko no on ho vobec nechcel pit tak som mu ho endavala :D !!!

Tana (09.11.2008 15:04)   [Reaguj]
Možeš mu dať granule ale musia byť máčané vo vode a ešte mlieko ale nie veľa lebo bude veľmi veľký a tučny. :)

epilepsia

ewuliatko (04.11.2008 11:46)   [Reaguj]
prosim vas nevie niekto nieco blizsie o liecbe epilepsie u psov?alebo o niakej dobrej klinike kde by nam vedeli poradit:dakuje moc!

Pat holub

kerrynka (30.10.2008 15:42)   [Reaguj]
prosim o radu. mam doma holubka ma uz mesiac a chcem sa spytat kedy je vhodne podat mu vakcinu ak je to mozne a ako ho naucit jest samotneho.sem tam uz aj nieco zobne ale je stale zavisly na mojej ruke :-). a este ako zistim ci je to ona alebo on??? a kde ho mozem dat okruzkovat ? dakujem

steniatka maju lupiny

zuzi (25.10.2008 15:23)   [Reaguj]
prosim o radu mame 2 tyzdnove steniatka,ktore maju v srsti lupiny z coho to moze byt?

RE: steniatka maju lupiny

vis_ona (15.07.2009 15:37)   [Reaguj]
Ja ked som si brala moju yorkširku od jej povodnej majitelky mala 9týždnov a tiež mala lupiny.Bolo to z toho že ked je ešte maličká mastní sa jej pokožka. Aj ludským deťom sa mastní no a psy maju lupiny.ako som došla domov okupala som ju očesala a už nieje po lupinách ani stopy :)

RE: steniatka maju lupiny

lucia79 (26.10.2008 19:39)   [Reaguj]
Zuzi tento problém sme mali aj mi ked sme si domov priniesli nášho psíka.No musíš s tým ísť veterinárovi a podľa steru zistí či sa nejedná o kožnú chorobu,ktorú mávajú niektoré šteniatka.Býva to že väčšinou z kotercov,kde sa narodia,že tá hygiena tam je predsa po pôrode nie moc dobrá.Dali nám na to taký sprej ale už neviem ako sa to volalo.Dúfam že som ti aspom trochu pomohla.

Beagl

lucia79 (22.10.2008 15:51)   [Reaguj]
Mám 12 mesačného beagla.Je v celku v pohode len máme jeden problém.V noci,napriek tomu že je vyvenčený ciká a kaká.Vždy sa ráno prebudíme a musíme dávať pozor,kam stúpame.Je to veľmi nepríjemné preto Vás prosím o radfu,ako by sme tomu mohli zamedziť.Dakujem

RE: Beagl

biba_67 (14.11.2008 19:46)   [Reaguj]
Lucka,musis mu vyhradit pravidelny cas na jedlo a posledne skus najneskor o 18...potom uz nic,vyvencit a spat.Ked ma pravidelne jedlo,tak to bude aj so stolicou...skus a bud vytrvala.

RE: Beagl

Tana (30.10.2008 10:56)   [Reaguj]
ja nevem

Párenie

zsizsik (21.10.2008 20:17)   [Reaguj]
Dobrý den, potreboval by som poradiť, že či pri párení je problém že moja suka Kitty (shi-tzu), či je problémom že má trochu obezitu a má 6rokov teda resp. 42. Je to problém pri párení? Prosím o radu prípadne na mail. Prosím.. Ďakujeeem ;)

RE: Párenie

zsizsik (21.10.2008 20:19)   [Reaguj]
a ak prosím na mail - zsizsik@azet.sk - moc dakujeem..

oci bulicka

ninakra (10.10.2008 11:33)   [Reaguj]
prosim,poradte ako osetrovat oci bullteriera,resp.čím?má ich často zapalené už sme boli u veterin.lek,používali sme očné kvapky Garasone,ale zápaly sa opakuju.Aj harmančekom ich čistíme,no neuspešne.Týžden-dva je o.k.,ale neskor to sa to znovu stane.Ak má niekto skusenosti s ocami bulíkov tak prosím napíšte.Vopred dakujem.

RE: oci bulicka

LiliLidka (13.10.2008 21:12)   [Reaguj]
Ja myslím,že je jedno aká rasa psa má zapálené očka,na každú platí to isté.Je dobre umývať oči psov Borovou vodou.A tým chlpáčom radšej ostrihnite ofinku,alebo mu ich vyviažte do gumyčky,nech im chlpy zbytočne nedráždia oči.Stačí,tiež ak ím slzavé očká utriete servítkou a občas kvapnete očné kvapky Opthalmo Septonex

RE: RE: oci bulicka

Tana (01.11.2008 07:56)   [Reaguj]
Ja si myslím to isté akk LiliLidka!!!!!!!!!!!!!!

sterilizacia fenky

janetka (03.10.2008 08:22)   [Reaguj]
poradte mi dakto ci je lepsie vybrat vajecniky aj maternicu,alebo len vajecniky a mat.nechat.Veterinar vravel,ze ked sa jej maternica necha moze dostat hnisavy zapal a aj tak bude musiet ist von.

RE: sterilizacia fenky

mishaa (16.10.2008 16:00)   [Reaguj]
...veterinár má pravdu, maternica sa môže zapáliť rôznymi inými cestami, po vybratí vaječníkov už vlastne nikdy nebude plniť svoju funkciu, ja by som sa rozhodla pre úplnú sterilizáciu, teda aj maternicu odstrániť...

LiliLidka (13.10.2008 21:26)   [Reaguj]
nechápem s čoho by mala dostať hnisavý zápal maternice.Tá sa zapáli iba nejakou infekciou.A je malá prevdepodobnosť zápalu maternice.Jedine,ak vykoná neodbornú(nesterilne) operáciu vaječníkov.Chce si zrejme zarobiť.

LiliLidka (13.10.2008 21:18)   [Reaguj]
nechápem s čoho by mala dostať hnisavý zápal maternice.Tá sa zapáli iba nejakou infekciou.A je malá prevdepodobnosť zápalu maternice.Jedine,ak vykoná neodbornú(nesterilne) operáciu vaječníkov.Chce si zrejme zarobiť.

nelinka (18.11.2008 19:42)   [Reaguj]
ja mam fenku a nikdy by som ju ne... to slovo sa mi hnusi ako to mozes uboziatku urobit

Neposlušný beagl

neregistrovaný (01.10.2008 12:18)   [Reaguj]
Mám 11 mesačnú fenku beagla. Mám s ňou dosť veľké problémy. Keď sme doma, je to ten najlepší pes na svete. Poslúcha a nevystrája. Ale ako náhle nikto nie je doma, pustí sa do akcie. K dispozícii má kuchyňu, obývačku a 7 m dlhú chodbu. Čo dočiahne, to zhodí a zničí, dotrhala lino na chodbe, vyhadzuje smeti z koša, kúše čo jej príde do cesty, medzi tým sa vyciká a vykaká. Keď prídeme domov, najdeme v byte spúšť a náš psík sa tvári, že celý čas tvrdo spal. Už si neviem rady, pretože keď skúšam, že ju zavriem v izbe a akože odídem, ona je ticho a nič nerobí.

RE: Neposlušný beagl

gymor (09.10.2008 16:21)   [Reaguj]
PISETE SICE O PSIKOVI ALE NENAPISALI STE AKO POREBIEHA VAS DEN OD RANA AKO VSTANETE SO PSOM.MOZETE TO PROSIM NAPISAT ABY SOM SA VAM MOHOL POKUSIT PORADIT?

Hrčka u šteniatka

Naty (27.09.2008 12:57)   [Reaguj]
Ahojte, mam 6 mesačne šteniatko boston terriera a náhle sa mu vytvorila v oblasti rebier, na boku hrčka veľkosti orecha. Je tvrdá, pohyblivá, nebolestivá, presne ohraničená-ako cysta. Veterinár nám z toho vzal injekcoiu vzroku nebola v tom ziadna tekuti na cytologiu, nebola v tom ziadna tekutina, iba troska krvi a vysledok preukazal \"pravdepodobne\" zapal, ale nemam pocit, ze by ho nieco ustiplo alebo sa poranil. Tukova hrcka to nie je, to uz vylúčili. Ked sa to do 2 tyzdnov nestrati mam ist s nim na onko. Mate skusenost s niecim podobnym u šteniatka ?

RE: Hrčka u šteniatka

Tana (01.11.2008 08:01)   [Reaguj]
Ano. Iato to je len tuková škvrna!!! Nebojsa!! Keď mu to chitíš, bolí ho to????? Moj pes má nieco podobne. Chit mu to zo spodku. Ak budeš citit ako by si v ruke drzala lopticku tak je to v poho. Ak ne a ta hrca sa nebude dat odelit od koze, tak ja ti poradit nawem!!!!! :(

Zápal maternice

retkvic (27.08.2008 19:05)   [Reaguj]
Mam sučku nemeckeho ovčiaka vola sa Sanny ma niečo vyše 7 rokov a asi pre vyše týždňom se u nej spozorovali že, akosi nechce jesť a postupne začala krvácať a vela pila tak sme s ňou išli k zverolekárovi a tam nám povedali, že je to zápal maternice alebo falošný pôrod ,dala nám antibiotiká a mali sme počkať ako sa to vyvinie či nám dá hormonálne lieky alebo pôjde na odstránenie maternice aj s vaječníkmi.Počkali sme 4 dni stav sa jej nezlepšoval tak išla na operáciu vybrali jej maternicu plnú hnisu a naneštasie nám povedali že má aj velmi zdurenú prostatu. Tak by som chcel vedieť ,že či má šancu na prežitie a čo by pomohlo dnes je akurát po operácií

RE: Zápal maternice

Tana (01.11.2008 08:03)   [Reaguj]
Podla mna isto pezije ked jej to vybrali!!!!!!!!!!!!!...

Zápal maternice

retkvic (27.08.2008 19:01)   [Reaguj]
Mam sučku nemeckeho ovčiaka vola sa Sanny ma niečo vyše 7 rokov a asi pre vyše týždňom se u nej spozorovali že, akosi nechce jesť a postupne začala krvácať a vela pila tak sme s ňou išli k zverolekárovi a tam nám povedali, že je to zápal maternice alebo falošný pôrod ,dala nám antibiotiká a mali sme počkať ako sa to vyvinie či nám dá hormonálne lieky alebo pôjde na odstránenie maternice aj s vaječníkmi.Počkali sme 4 dni stav sa jej nezlepšoval tak išla na operáciu vybrali jej maternicu plnú hnisu a naneštasie nám povedali že má aj velmi zdurenú prostatu. Tak by som chcel vedieť ,že či má šancu na prežitie a čo by pomohlo dnes je akurát po operácií

RE: Zápal maternice

mishaa (16.10.2008 15:53)   [Reaguj]
...suka nemá prostatu...

RE: RE: Zápal maternice

Tana (01.11.2008 08:05)   [Reaguj]
Ale má!!!!! Len sa to nevolá prostata ale nejak inak ale je to to isté!!!!!!!!

RE: RE: RE: Zápal maternice

mishaa (26.11.2008 13:45)   [Reaguj]
...hmmm aká odborníčka...to by ma teda fakt zaujímalo ako sa podľa teba volá prostata u suky...

RE: RE: RE: Zápal maternice

mishaa (26.11.2008 13:42)   [Reaguj]
...hmmm aká odborníčka...to by ma teda fakt zaujímalo ako sa podľa teba volá prostata u suky...

Zdúrené mliečne žľazy

Lulunka (26.08.2008 15:25)   [Reaguj]
Moja fenka - ratlíček má 10 mesiacov a za sebou prvé háranie. Po háraní sú jej mlične žľazy veľmi zdúrené, resp. hmatateľné /priemer 3cm/ Chcem sa spýtať i je to normálny jav. ďakujem

Zdúrené mliečne žľazy

Lulunka (26.08.2008 15:23)   [Reaguj]
Moja fenka - ratlíček má 10 mesiacov a za sebou prvé háranie. Po háraní sú jej mlične žľazy veľmi zdúrené, resp. hmatateľné /priemer 3cm/ Chcem sa spýtať i je to normálny jav. ďakujem

RE: Zdúrené mliečne žľazy

Lassinka2 (10.01.2009 19:53)   [Reaguj]
Ak Ti môžem poradiť tak chod k zverolekárovo, moja fenka to mala a viem čo to s nou urobilo,prosím chod k lekárovi,

kusanie

slzicka (20.07.2008 13:46)   [Reaguj]
Neviete mi poradit preco by mohol moj pes kusat ma iba tri roky a je to zlaty retriever je mi velmi smutno pretoze uz viackrat pokusal i clena rodiny atak ho budeme musiet dat utratit je to velmi zaujimave pretoze zlateho retrievera smne brali aj koli tomu ze patri medzi najmierumilovnejsie plemena

RE: kusanie

derick (19.08.2008 11:04)   [Reaguj]
kto a ako ho vychovala? uz ste sa radili s vycvikovym strediskom alebom psim psychologom? lebo dat utratit 3rocneho psa - to je vražda!

klinika

maja (18.07.2008 17:55)   [Reaguj]
ahojte...nepoculi ste niekto o klinike jaggy v brne?! mam velmi choreho psika....dakujem

Kotnosť

Stop the seal hunt (11.07.2008 17:12)   [Reaguj]
máme kotnú fenu Labradora,dnes je to presne 58 deň od pripustenia,čo by sme mali kúpiť na pôrod a aké vybavenie pre šteniatka?Môže zostať so šteniatkami vo voliére alebo ju máme dať do vnútra?prosím poradte

RE: Kotnosť

Febka2895 (14.07.2008 10:35)   [Reaguj]
daj ho prosím ta donutra mame taku istu fenu a mali sme ju vonku a šteniatka skapali.

malý nerváčik

cico (07.07.2008 21:49)   [Reaguj]
mááme doma 9- mesačného šarpeja, neboli s ním žiadne problémy, ale asi pred troma týždňami nám začal skákať do cudzých ľudí.neskáče do všetkých, len keď ho chce niekto pohladkať.

RE: malý nerváčik

Tana (30.10.2008 11:00)   [Reaguj]
Tak nech ho nehladkajú

ako jej pomoct?

slza77 (04.07.2008 16:20)   [Reaguj]
Dobry den. Moja fenka - anglickeho kokerspaniela,ktora ma uz 13 rokov zo dna na den zacala krvacat z vaginy a jeden cecok ma dost zvacseny,najskor bol tvrdy ale postupne zmakol, boli sme u veterinara, ktory si najskor myslel ze je to pruh..ale po vacsom vysetreni nam povedal, ze je problem s maternicou a na bokoch bruska jej nasiel dva nadory...Mna by zaujimalo, ci je nutne vybrat maternicu?..kedze stale krvaca..a na to krvacanie jej nasadil antibiotika..ako dalej treba postupovat?Neviem si s tym dat rady, ze co by bolo lepsie..uz som pocula vela nazorov ze fenka po vybrati maternice zomrela alebo sa vobec neprebrala. Je to surne. Ma niekto s tym skusenost??? Budem Vam nesmierne vdacna.

RE: ako jej pomoct?

Lassinka2 (10.01.2009 19:59)   [Reaguj]
Ak Ti môžem poradiť, už má svoje rôčky tak ju daj sterilizovať,a uvidíš ako jej bude dobre,nepočúvaj ludí že aby si ju dala utratiť,pokial nemá rakovinu a velké bolesti,tak jej to daj urobiť a ešte Ti bude robiť radosť a dá Ti vela lásky ahoj...

Foxinka (30.07.2008 20:05)   [Reaguj]
Nechcem byt nesucitna ale podla mna je bnajlepsie fwenku dat utratit aby sa netrapila a predsa uz nieje najmladsia....mozno je cas uvazowat nad novym stenuiatkom....

RE: RE: ako jej pomoct?

Lassinka2 (10.01.2009 20:05)   [Reaguj]
Neviem prečo jej radíš aby ju dala utratit,dá sa to sterilizovať a bude dobre,a ludia ked idú na opéráciu,tak premýšlajú, joj preberiem sa?Každá operácia má svoje riziká, to je jedno či človek alebo zvieratko,keby človek oslepol tak ho treba uspať?????

Febka2895 (14.07.2008 10:38)   [Reaguj]
moja babka mala podobný problém a pes bol tiaž taky starí je to řažke lebo malo ktory pes sa dožije takeho vysokeho veku.ona jej pichla ninekciu aby umrel a netrabil sa.a kupi si noveho každy raz umre a je to smutne ked ho maš rada.

kika225 (10.07.2008 18:23)   [Reaguj]
Moja kamaratka ma fenku labradora a mala podobny problem.Tiez jej museli vybrat maternicu pretoze mala uraz a viem ze to bola nutnost ju vybrat.Operacia dopadla uspesne a fenka je zdrava ale je pravda ze bola o dost mladsia od tvojej mala 5 rokov.V kazdom pripade ak psik trpi tak sa musime pokusit mu co najlepsie pomoct a ked jej tu maternicu musia vybrat tak to skuste.Dufam ze to dobre dopadne, drzim palce

Dasty

ada1 (20.06.2008 11:50)   [Reaguj]
Ahoj poradte mi niekto,chcela by som zistit blizskosti Dubnice nad Vahom psi hotel pre bytoveho psika.dakujem ada.h@inmail.sk

Yorki

stinky (02.06.2008 22:19)   [Reaguj]
Dobry den, mam jednu otazku, kupil som Yorksirka, ma 2,5mesiaca a 1,31kg. Aku predpokladate jeho vahu v dospelosti? Mal by to byt vraj york mini ale nejak sa mi to nezda. Da sa nejak zistit ci je cistokrvny?

RE: Yorki

JAMESON (06.10.2008 20:10)   [Reaguj]
Ahoj,to,že je tvoj yorkšírsky teriér pomerne ťažký na svoj vek,ešte neznamená,že nie je čistokrvný.Poteším ťa ja mám tiež yorkšírskeho teriéra má 2,5 roka a váha sa pohybuje okolo 5 kg čo je pre túto rasu dosť nezvyčajné,kedže ideálna váha by sa mala pohybovať do tých 3 kg.Jednoducho je len vačšia odroda :D Jednoducho to má po rodičoch,ktorý s najvačšou pravdepodobnosťou boli tiež s tých vačších.A napokon nezáleží na tom,aký je veľký,hlavná vec,že ti bude robiť radosť svojou vernosťou a oddanosťou.Pretože yorki je veľmi nádherný a oddaný psík.

RE: RE: Yorki

MoNa_LoLa (10.11.2008 21:28)   [Reaguj]
ahoj a chces si ju sparit ja mam tiez yorka no je to velky york ja bi som chcela ho velmi sparit moj ma 6 kg napis mi na imel happy3131@azet.sk

naomi4 (22.08.2008 00:13)   [Reaguj]
ahoj mam dvoch yorkov, vaha tvojho je idealna, yorky ma v dospelosti vazit do 5 kg,nie viac islo by o obezitu, vakio dvojrocne ma vazit okolo 3 kg, pokial ide o cistokrvneho orkshira. ak je krizeny bohuzial neviem, zalezi to od vzrastu rodicov,najlepsie je krmit 3xdenne do 4 mesiacov a potom len 2x denne znackovou stravou. male plemena zvyknu mat s travenim problemy. A zasadne nadavaj ludsku stravu. pokial ide o cistokrvnost, pri kupe si mala obdrzat certifikat-rodokmen, ak ho nemas tak ti cistokrvnost nikto zarucit nemoze.

Foxinka (30.07.2008 19:56)   [Reaguj]
Odporucila by som vam navsetvu veterinara,ten vam povie kolko ma pes vasho typu vazit .Dovi

Tanike (26.06.2008 22:09)   [Reaguj]
Krpec ma 2 mesiace a hovienka čo vikadí papá. Čo mu chýba? Poradte.

Tana (30.10.2008 11:01)   [Reaguj]
Robil to aj moj pes. Neboj sa z toho vyrastie.

Febka2895 (14.07.2008 10:40)   [Reaguj]
no možno mu nechýba nič je to normalne bud je hladny alebo pažravi možno sa nudi ked bola naša fena mala robila to tiež.

Tanike (26.06.2008 22:08)   [Reaguj]
Ja myslím že je to normalna vaha. Ja mam 2 mesacneho, tiež som ho kupovala ako maleho a ma 1kg.A tiež sa mi zda velky, ale je tonas milacik :) Ja mam zas problem že mi papa hovienka...:)neviem čo s tym idem kuk, tak vela pekných chvil.

ODPORNE

kika225 (02.06.2008 21:05)   [Reaguj]
Pomozte mi prosim nasla som fenku asi krizenca maleho bradaca s nejakym dalsim psikom. Je tyrana lebo ked som ju nasla bolo to vidno ale je pritulna.Ja neviem co s nou mam robit lebo pri nas nie je ziaden utulok a nemozem ju nechat na ulici prosim pomozte.

RE: ODPORNE

nelinka (15.07.2008 11:18)   [Reaguj]
ja by som chcela takeho psika aj fenku.

RE: ODPORNE

Febka2895 (14.07.2008 10:42)   [Reaguj]
ved si ju nechaj alebo chod do najbližšieho utulku na okolí

SHI-TZU

22milos (02.06.2008 09:26)   [Reaguj]
Dobrý den..chcem poziadat o radu majitelov psika shi-tzu..kolko vazi v dospelosti? kupil som vcera 3 mesacne steniatko ale je potvorka dost vypasene..niekde som cital ze vazia 4-5kg, niekde ze dokonca 7kg..Ten moj ma 3 mesiace a ma dobre 3,5 - 4 kg..je to normalne? a dedko mi povedal ze tie psiky vraj stale smrdia bez ohladu na kupanie..je to prosim vas pravda??

RE: SHI-TZU

Foxinka (30.07.2008 20:00)   [Reaguj]
No ziaden pes nesmrdi pokial ma pravidelny kupel a starostlivost,dedko bluzni

RE: SHI-TZU

Foxinka (30.07.2008 19:57)   [Reaguj]
No ziaden pes nesmrdi pokial ma pravidelny kupel a starostlivost,dedko bluzni

1.maj akcia agility

derick1 (30.04.2008 11:37)   [Reaguj]
Štvorlístok - Deň otvorenej brány 1.5.2008 pozývajú členovia Miestneho klubu agility Ister Bratislava a kynologickej školy LUKKA všetkých majiteľov a priateľov psov na deň otvorenej brány na kynologické cvičisko pri hrádzi do Rusoviec. Rovnaký program prebieha od 10,00 do 11,30 a od 14.00 do 15,30. Počas dňa si môžete pozrieť ukážky z výcviku agility a výcviku služobných psov. Príďte a prežite netradične deň v sprievode svojho rodinného miláčika. Viac informácií: www.agility-ister.sk 0905358892

ochrana zvierat zakon

derick1 (23.04.2008 17:21)   [Reaguj]
Od roku 1995 platí Zákon na ochranu zvierat, ktorý definuje a zakazuje týranie zvierat. Ubližovanie zvieratám je chápané ako priestupok. Opakované týranie je trestným činom. Páchatelia môžu byť za týranie zvierat postihnutí pokutou, v prípade trestného činu môžu byť odsúdení na dva roky väzenia. Čo môžme robiť ak sme svedkami týrania zvierat? Každý, kto má podozrenie, že dochádza k týraniu zvieraťa, je povinný túto skutočnosť oznámiť na príslušnej Regionálnej veterinárnej a potravinovej správe, tá je oprávnená konať, prešetrovať a zbierať dôkazový materiál týkajúci sa takého konania. Bohužiaľ skutočné postihy sú aj u veľmi tragických prípadov niekedy v nedohľadne kvôli administratívnym bariéram, nedostatočným dôkazom či bezzubému zásahu kompetentných orgánov. Skutočne úspešnému riešeniu prípadu výrazne napomôžu dôkazy ako fotografie, videozáznam, svedkovia, veterinárna správa o zdravotnom stave zvieraťa atď. V prípade, že ide o usmrtenie zvieraťa (najmä ak ide o chránené druhy), je potrebné skontaktovať políciu, žiadať zápis udalosti a dať vyhotoviť pitevnú správu, aby bola určená príčina smrti zvieraťa. Dostatok dôkazov je šancou na úspešné riešenie prípadu a zabránenie ďalším krutostiam. Pokiaľ nie sú jasné dôkazy, alebo samotný páchateľ je vyšetrovanie veľmi zložité. Polícia nedokáže rýchlo reagovať ani pri iných trestných činoch, takže týranie zvierat je v úzadí záujmu polície. Téma týrania zvierat by mala byť otvorená samotnými politikmi, mala by sa rozvinúť celonárodná diskusia, pretože ako povedal Mahátma Gándhí: \"Veľkosť národa a jeho morálna vyspelosť sa dá merať tým, ako je zaobchádzané so zvieratami.\" Michaela Štěpánková

ochrana zvierat zakon

derick1 (23.04.2008 17:17)   [Reaguj]
Od roku 1995 platí Zákon na ochranu zvierat, ktorý definuje a zakazuje týranie zvierat. Ubližovanie zvieratám je chápané ako priestupok. Opakované týranie je trestným činom. Páchatelia môžu byť za týranie zvierat postihnutí pokutou, v prípade trestného činu môžu byť odsúdení na dva roky väzenia. Čo môžme robiť ak sme svedkami týrania zvierat? Každý, kto má podozrenie, že dochádza k týraniu zvieraťa, je povinný túto skutočnosť oznámiť na príslušnej Regionálnej veterinárnej a potravinovej správe, tá je oprávnená konať, prešetrovať a zbierať dôkazový materiál týkajúci sa takého konania. Bohužiaľ skutočné postihy sú aj u veľmi tragických prípadov niekedy v nedohľadne kvôli administratívnym bariéram, nedostatočným dôkazom či bezzubému zásahu kompetentných orgánov. Skutočne úspešnému riešeniu prípadu výrazne napomôžu dôkazy ako fotografie, videozáznam, svedkovia, veterinárna správa o zdravotnom stave zvieraťa atď. V prípade, že ide o usmrtenie zvieraťa (najmä ak ide o chránené druhy), je potrebné skontaktovať políciu, žiadať zápis udalosti a dať vyhotoviť pitevnú správu, aby bola určená príčina smrti zvieraťa. Dostatok dôkazov je šancou na úspešné riešenie prípadu a zabránenie ďalším krutostiam. Pokiaľ nie sú jasné dôkazy, alebo samotný páchateľ je vyšetrovanie veľmi zložité. Polícia nedokáže rýchlo reagovať ani pri iných trestných činoch, takže týranie zvierat je v úzadí záujmu polície. Téma týrania zvierat by mala byť otvorená samotnými politikmi, mala by sa rozvinúť celonárodná diskusia, pretože ako povedal Mahátma Gándhí: \"Veľkosť národa a jeho morálna vyspelosť sa dá merať tým, ako je zaobchádzané so zvieratami.\" Michaela Štěpánková

ochrana zvierat zakon

derick1 (23.04.2008 17:12)   [Reaguj]

divné chovanie

enka20 (20.04.2008 19:42)   [Reaguj]
prosím poradte mi.Mám dvojročnú fenku yorkšíra a tento týžden sa chová velmi divne,celý den je vo svojom košíku aj z jej oblúbenou plyšovou hračkou stále ju olizuje a knučí pri nej aj v noci,nosí jej aj svoje maškrty ktoré by inak nikdy nikomu nedala,nechce mi chodit von musím ju zobrat na ruky,ked sme vonku tak si rýchlo urobí svoju potrebu a strašne rýchlo mi uteká domov a nejde sa do kúpelky umyt ale hned do košíka a nechce íst z neho von ale hned olizuje plyšáka a skučí a teraz mi už dva dni nežerie a ked aj behá po byte tak len z plyšákom kde ide ona tam berie aj jeho,je celá divná ako by to nebola ani ona lebo inak sa nepohla na krok odomna,neviem čo mám robit ked ju zoberiem hrat sa z loptičkou čo mala vždy velmi rada vobec nejaví záujem ale hned ide do košíčka.poradte mi čo mám robit skušala som jej ho zobrat ale ona ho celý den drží packou aleží na nom a sleduje každého kto ide okolo aby jej ho nezobral dakujem

RE: divné chovanie

Tana (02.11.2008 13:52)   [Reaguj]
Možno sa jej nevenuješ a preto sa cíti sama a hračku berie ako spoločníka. Alebo je tehotna. alebo chora. odporucam: Ihned chodne k doktorovi!!!!!!!!

RE: divné chovanie

Febka2895 (14.07.2008 10:44)   [Reaguj]
možno je chora alebo je kotná ja som mala taky problem ked naša fena potratila

odp.

linda (21.04.2008 08:14)   [Reaguj]
Tvoja fenka práve prežíva umelé tehotenstvo.To znamená že si myslí že ten plyšáčik je jej šteniatko a stráži si ho a chová sa k nemu ako-keby bolo živé.To mávajú fenky ktoré nemali šteniatka a je to úplne normálne a neškodné.Ono ju to za chvíľu prejde a zas bude taká istá ako predtým.Maj s ňou trpezlivosť.Keď by ju to náhodou do takých 2 týždňov neopúšťalo tak je dobré jej tie plyšáky zobrať a schovať vlastne spravíš to isté ako keď zoberieš živé šteniatka od maminy,ona bude chvíľu smutná ale potom ju to prejde.Po čase jej môžeš vrátiť aj plyšáky a bude v pohode.Ak nebude mať tvoja fenka šťeniatka tak takéto umelé tehotenstvo raz za čas bude mať.

maltezsky psík

Michaela Mečarová (12.04.2008 17:08)   [Reaguj]
Chcela by som vedieť či sa 3 mesačne šteniatko može očkovať proti besnote a ake nasledky to može mať ak už je zaočkovany. Rada by som vedela kedy môžem začať s pripuštanim.Za odpoved vopred ďakujem

RE: maltezsky psík

Tana (01.11.2008 08:11)   [Reaguj]
Ja mam tiez maltezáka. Skoro to urcite není. ja som ho dala ockovat este skor a nic mu neni a teraz ma uz 4 roky a je v poho!!!!!!!

RE: maltezsky psík

Foxinka (30.07.2008 20:03)   [Reaguj]
Ja som si zaobstarala psika a sla k nemu na ockovanie a veterinar to prehnal z odcervovacimy tabletkmi a mmoj foxi zdochol!...:(...thaq preto radsej navstiv skutocne odbornu pomoc a je mozne ju uz dat zaockowat a pripustit ju mozes ked dostane 1. haranie

Maltezsky psik

aknel (13.04.2008 20:10)   [Reaguj]
Aj ja mam doma Maltezacika ale psika.Ked bol nas steniatko ockovala sa besnota az po pol roku teraz neviem,ale treba sa kontaktovat s veterinarom to na kazdy pad.A pripustat fenku je vhodne najskor po tretom harani.Vela stastia.

maltezsky psík

Michaela Mečarová (12.04.2008 17:07)   [Reaguj]
Chcela by som vedieť či sa 3 mesačne šteniatko može očkovať proti besnote a ake nasledky to može mať ak už je zaočkovany. Rada by som vedela kedy môžem začať s pripuštanim.Za odpoved vopred ďakujem

maltezsky psík

Michaela Mečarová (12.04.2008 17:04)   [Reaguj]

Maltez žerie výkaly.

marča (07.04.2008 14:25)   [Reaguj]
Dobrý deň! Prosím o radu skúsenejších.Asi skôr o takú nejakú babskú, lebo s vetom to už mesiac riešime a nič. Moj maltez (4mes.) kadí vonku(oplotený dvor.) Hovienko ho nezaujíma. Ale! podarí sa mu niekedy aj doma, a to sú potom preteky kto skôr. Zožerie dočista vylíže dlažbu, stiahne uši, chvost a vopchá sa tam, kde nedočiahneme, ale puch ho prezradí. Vie, že robí zle. Menili sme krmivo (3x, teraz Royal C.), každý deň má jogurt, al acidko s troškou droždia (miluje to). Miešam granule s taštičkou, na striedačku vývar, kuracie mäso, varená mrkva, slížiky,ryža...za jablko by vraždil. Je vonku často, pracujem doma...Kde robím chybu? Help!!!!! marča

RE: Maltez žerie výkaly.

maserka (14.09.2008 19:39)   [Reaguj]
Ahoj! Ja mám 3 mes. shi-tzu, a tiež ten istý problém aké ste mali vy...podarilo sa to nejako riešiť? boli by sme radi, keby sme aj mi dostali nejaku dobrú radu! ďakujem, moc!

Tanike (26.06.2008 22:12)   [Reaguj]
tento problem mam aj ja ako ti poradili?

UTEKA

DENIS17 (05.04.2008 09:58)   [Reaguj]
Dobry den mohli by ste mi poradit? ked vypustim moju fenku pol rocnuu vonku pri venceny s voditka.. a chcem ju chytit naspet. tak proste sa neda chytit uteka predomnou... dakujem za pomoc

uteká

Denisa (15.04.2008 23:04)   [Reaguj]
časom sa všetko zmení a nespustí z vás oči ako naša fenka,ktorá kým nemala asi rok tiež utekala a dnes je všetko inak. len keď sa hára,musíme dať pozor a nepúšťať ju.Takže trpezlivosť a opatrnosť

Uteka

Aknel (06.04.2008 16:06)   [Reaguj]
Je este velmi malicka a chce sa hrat.Vsetko berie ako zabavu,treba si davat ale velky pozor,lebo moze skoncit zle.Bud pod kolesami aut,alebo ju napadne iny pes,alebo ujde ak sa zlakne.Treba sa obratit na skuseneho cloveka aby zvladala zakladny vycvik poslusnosti a kupit si dostatok literatury o konkretnom plemene.Pustat ju z voditka len vo vybehu zatial,inak nech je na vodzke.Treba si osvojit vela vedomosti o psikoch,lebo ak sa jej nieco stane pre vasu nevedomost plakat bude neskoro.Vela stastia.

obhryzené dvere ll.

siska (02.04.2008 17:41)   [Reaguj]
prosim vas, pomozte mi, lebo ja som uz naozaj zufala. skusam aj karton, aj korenie, a nic sa mi nedari. Moj psik mi neustale pocas mojej nepritomnosti obhryza dvere. uz su v dezolatnom stave, a ja neviem, ako ho to odnaucit. do jednej miestnosti ho zatvarat nechcem, lebo je zvyknuty behat po dome. no je to stale horsie...mohli by mi s tym trebars poradit na cvicisku? nemam s tym este nejake skusenosti, a tak neviem, ci aj taketo nieco by vedeli odnaucit psika.

obhryzene dvere II.

simona (03.04.2008 19:53)   [Reaguj]
Tak ked ani korenie nezabera tak sa skuste opytat na tom cvicisku.Mozno by vedeli povedat nieco ako ho to odnaucit.Dvere obhryza preto,lebo je mu za vami smutno a snad sa da nejako naucit,aby to prekonal.Drzim palce

pomóc

neregistrovaný (29.03.2008 23:21)   [Reaguj]
Náš 15-roč. lhasa apso sa bol pred týždnom strihat u veterinára a pre jeho povahu ho museli dať do narkózi. Bývame v dome a keď mu treba - pusťíme ho von. Od tej narkózi ubehol už týžden a pes sa z ničoho nič vyčúra na dlážku aj ked pól hod. pred tým bol von. Toto sa stane aj 2-krát za den.Prosim pomôžte nám - čo máme robit. Vopred ďakujem.

nechapem

trash (02.04.2008 20:50)   [Reaguj]
ako ste mohli vobec dovolit dat 15 rocneho psa do narkozy.mozete byt radi ze sa vam este zobudil

po háraní

marci (28.03.2008 15:39)   [Reaguj]
Tento vikend tomu bude tyzden, co moja fenka (maly krizenec rok aj 5 mesiacov) ukoncila haranie. Prirodzenie ma este zväcsene ale nie take velke ako pocas harania. Uz z nej nic nekvapka. No okolo bradaviek (zrejme mliecne zlazy) ma akoby modriny. Aj je cela taka nijaka. S kamaratmi vonku sa hra len chvilinku, vacsinou na nich len pozera. Doma tiez len lezi viac menej. Je to normalne?

po harani

iveta (28.03.2008 16:11)   [Reaguj]
To vazne neviem co mozu znamenat tie modriny.Radsej by si mal ist ku veterinarovi.

obhryzene dvere

siska (27.03.2008 18:25)   [Reaguj]
ahojte, mam 9mes. yorkshirika a chcela by som poradit, ako ho mam odnaucit obhryzat vchodove dvere. zacal mi to robit len pred nedavnom, dovtedy to nerobil a som z toho zufala, lebo dvere mame nove a uz vyzeraju otrasne. robi to vzdy ked odidem do skoly alebo niekam na dlhsie. da sa mu v tom nejako zabranit?najhorsie je, ze ho nemozem ani potrestat, lebo ho nikdy pri tom nepristihnem, ale uz som z toho naozaj zufala.

obhryzene dvere

simona (28.03.2008 16:13)   [Reaguj]
Moja fenka nam zase kusala do drevenych stoliciek.Vyriesili sme to tak,ze sme nohy stolicky natreli paprikou-samozrejme nie chilli.Raz to oblizla a potom uz nie.

Strava fenky po pôrode

zuzana (27.03.2008 13:01)   [Reaguj]
Ahojte, viete mi niekto poradit, co mam davat fenke po pôrode zrat??Mlieko s rozmocenym pecivom nechce..Dik

RE: Strava fenky po pôrode

Febka2895 (14.07.2008 10:48)   [Reaguj]
davaj jej normalne jedlo ako vždy naša fena jedla najradšej zbytky našho jedla.

Strava fenky po porode

iveta (27.03.2008 16:18)   [Reaguj]
Pocas prvych troch dni po porode by malo byt krmivo lahsie ako zvycajne,najlepsie redukciou podielu masa,kuraciny a ryb na priblizne 200g dvakrat denne.Odporuca sa ryzovy puding riedeny s rovnakym mnozstvom vody v malych davkach pocas celeho dna.

PArenie

simona (23.03.2008 18:50)   [Reaguj]
Neviete niekto,ako dlho musi byt pes na fenke aby bolo parenie uspesne??totiz ja som pred dvoma dnami dala fenku pripustit a neviem ze ako zistim ci to bolo uspesne,pretoze pes na nej nebol dlhsie nez par minut.DAKUJEM

parenje

Iva (25.03.2008 00:22)   [Reaguj]
Nie je podstatne kolko dlho trval cin,no mozno ste ich mali zblizit viac krat.Ked su psicky zdrave,malo by byt oplodnenie uspesne,co sa dozviete ultrazvukom,alebo po 40 dnoch holym okom u malych rasach ako su maltezacikovia.

Problém s česaním

Angie (18.03.2008 13:06)   [Reaguj]
Mám 3,5 mesačnú fenku yorkshira a nechce sa dať česať- Vrtí sa, nedá sa udržať, šteká akoby sa bála hrebeňa a tak je nemožné jej vystrihať aj ušká.Robíme to každý deň ale neviem... Skúste mi nejako poradiť. ďakujem

cesanie

marci (19.03.2008 13:21)   [Reaguj]
mozno skuste zmenit hreben/kefu. Ja mam sice kratkosrsteho krizenca, fenku, ale aj tu musim cesat. Jedna kefa sa jej nijak nepacila, kym s druhou je to uplne perfektne, sadne si, lahne si, postavi sa, co len chcem pri cesani a vobec nezdrha.

Netreba sa vzdat

aknel (19.03.2008 11:31)   [Reaguj]
Netreba sa vzdat a pokracovat kazdy den.Dlhosrste plemena sa to musia naucit.Ak to zanedbate neostane vam nic ine len ju davat strihat a ak bude mat zmotanu srst tak poriadne nakratko.Nas Maltezak tiez uteka pred hrebenom tak si ho sama striham,ale ked mam povedat pravdu velmi sa mi paci ked ma dlhu srst.Ved tak by mali dlhosrste plemena aj vyzerat.Tak vela stastia.

KONZUMACIA VYKALOV

00Inuska001 (14.03.2008 16:42)   [Reaguj]
ahojte ja by som sa rada sptyla ak by ste mi odpovedali budem strase rada. Moj psik ma 9 rokov a v poslednou case zacal konzumovat vykali chyba mu nieco ?? alebo je chory nechapem za odpoved vopred dakujem :)

výkaly

anna (24.03.2008 18:34)   [Reaguj]
Reagujem na vašú prosbu. Chováme už dlhšiu dobu anglických buldogov. Raz sa nám vyskytla taká vec ako popisujete. Skúšali sme už všeličo a zabralo toto: Nechajte surové mäso trocha osliznúť a podajte ho surové. Nebojte sa, nebude mať z toho zdravotné problémy. Opakujte to niekoľko krát. Dúfam, že to pomôže. Dovi.

strava

danka (14.03.2008 20:23)   [Reaguj]
Naša to robila tiež, potom sme zistili, že jej asi bude chutiť to, čo papajú iné psíky a ona to v tom cíti. Skúste zmeniť krmivo, alebo spestriť.

Chvost

Sasa (10.03.2008 15:23)   [Reaguj]
Mam weimaraka, 3 roky, vykusuje si z konca chvostu chply a uz je to az na kozu podrazdene.Dala som mu vytlacit anal.zlazy a nadalej to pokracuje. Neviem co s tym?

Bachova terapia

Aillin (08.03.2008 21:49)   [Reaguj]
Ahojte, chcem sa spýtať, či má niekto skúsenosti s Bachovými kvapkami a aké - pozitívne, negatívne? Rada by som ich objednala pre môjho havinka na zbavenie strachu, ale rada by som vedela o skúsenostiach z praxe. Ďakujem za info.

Bachova terapia

Aillin (16.03.2008 19:13)   [Reaguj]
Dakujem za info, to ma dost potesilo :o) Uz sme zacali s kvapkami. A este sa chcem spytat, za aku dobu sa zhruba prejavia ucinky?

Bachova terapia

Michaela (15.03.2008 18:19)   [Reaguj]
Bachovu terapiu mozem vrelo odporucit. Pouzivam ju pre ludi ale velmi uspesne aj pre zvieratka. Doma mam zlateho retrievera takze mam skusenosti s bachovkami aj u neho a musim povedat ze velmi pozitivne!

co s cikanim

ludmilka (04.03.2008 12:13)   [Reaguj]
ahojte mam psika z utulku moze mat asi 4roky, mam ju rok no sem tam spravi mlaku doma, skusala som ju naucit na igelit ale niekedy si jednuducho povie ze koberec jee lepsi :((( vencime ju tri krat denne snazime sa v rovnaky cas .. da sa ju to nejako definitivne odnaucit ?

:))

00Inuska001 (14.03.2008 16:46)   [Reaguj]
no vies to ju mali naucit ked bola malicka ale moze to byt aj zo stresu bohvie co zazila treba jej dat vela lasky a ked sa vycika vonku treba jej za to dat nejaku odmenu ci uz nejaku piskotu alebo nejaku malickost to je na tebe ale ked sa vycika ako vravis na koberec treba jej dat do slova po nufaku nie aby ju to bolelo len tak pes vie ze spavil zle ked mu das po nufaku tak snad ti to aspon trosku pomoze:)

cikanie

aknel (06.03.2008 14:06)   [Reaguj]
Mozno su jej prechadzky 3 krat denne malo a treba to skusit castejsie.Treba ju ucit ako stena a ked sa pocika pacnut ju s novinami,hned ju zobrat vonku a ak to spravi tam pochvalit,alebo dat aj odmenu.Treba len trpezlivost a psik sa to musi naucit. V ziadnom pripade cikanie na gumu,musi vediet,ze doma je to absolutne TABU!Vela stastia

co s cikanim

ludmilka (04.03.2008 12:11)   [Reaguj]
ahojte mam psika z utulku moze mat asi 4roky, mam ju rok no sem tam spravi mlaku doma, skusala som ju naucit na igelit ale niekedy si jednuducho povie ze koberec jee lepsi :((( vencime ju tri krat denne snazime sa v rovnaky cas .. da sa ju to nejako definitivne odnaucit ?

kedy???

niki (03.03.2008 22:32)   [Reaguj]
kedy mam zacat cvicit psika prosim pomozte

cvicit psika

simona (05.03.2008 21:49)   [Reaguj]
cvicit psika je najlepsie uz od 3mesiacov,pretoze ked to zanedbas,alebo zacnes az ked bude psik dospeli,potom si ho uz nevycvicis.J odporucam zacat v 3mesiacoch

Bojko

neregistrovaný (03.03.2008 18:45)   [Reaguj]
Dobrý deň, chcela by som poprosiť o radu ohľadom bojazlivého psíka. Priniesli sme ho z útulku a veľmi sa bojí - rôznych zvukov v byte, na čo si postupne zvyká, ale horšie je to vonku. Veľmi sa bojí ľudí a malých detí - vtedy sa doslova trasie a snaží sa ujsť, takže je vôbec problém prejsť okolo nich. Viem, že to chce čas, ale nakoľko skúsenosti s takýmto "bojkom" nemám, chcela by som nejakú radu, ako sa v danej chvíli chovať a pomôcť mu zbaviť sa strachu. Vidím, že prechádzky mu spôsobujú stres a niekedy mám pocit, že zo strachu skolabuje. Rada by som ho v budúcnosti púšťala aj na voľno, ale keď sa bojí, uteká od mňa, namiesto toho, aby sa ma držal, takže do úvahy to zatiaľ nepripadá. Vopred ďakujem za odpoveď.

Bojko

neregistrovaný (05.03.2008 20:46)   [Reaguj]
Dakujem za odpovede. Dufam, ze aj moj Bonynko sa raz bude tesit z prechadzok. Tak mu drzte palce :o)

bojko

Denisa (05.03.2008 01:31)   [Reaguj]
Váš psík zažil určite vela zlého a neverí preto nikomu.Ale ak si získa vašu doveru a bude sa s vami cítiť v bezpečí,bude to aj na prechádzkach lepšie.Mám podobnú skúsenosť s psíkom,ktorého sme našli na ulici vystrašeného na smrť.Dnes je z neho šťastný a smelý psík,vďačný za bezpečný domov.Veľa radosti a dočasnej trpezlivosti

Bojko

neregistrovaný (04.03.2008 13:33)   [Reaguj]
Dakujem za radu, s tym hladkanim a dohovaranim, ze sa nemusi bat, to aj skusam , lenze to ho musim nasilu pritiahnut k sebe a on je cely vypaty a vobec ma nevnima... Skusam ho aj nechat odbehnut na celu dlzku voditka z chodnika na travu, nech ma pocit vzdialenosti od ludi, vtedy to zvlada tusim trocha lepsie, zastavi sa, pozoruje ludi z dialky, ale neviem, ci je to spravny sposob. No urcite to chce viac casu...

Bojko

simona (03.03.2008 21:32)   [Reaguj]
Ak vas psik prechadza akolo ludi a malych deti je dost mozne ze ho prave male deti [alebo dospeli] tyrali,preto ked ich uvidi zacne sa triast a spomina na zle casy.Ak ste na prechadzke a vas psik sa zacne triast skuste ho upokojit napr.pohladkat ho alebo uputat jeho pozornost niecim inym.Myslim si,ze ak mu ukazate ze u vas je v bezpeci tak si na ludi casom zvykne

kedy mam zacat cvicit psika?

niki (03.03.2008 16:03)   [Reaguj]
ahojte chcela by som sa vas opytat ci nahodou neviete kedy mam zacat s vycvikom psa. a to myslim uz povely sadni lahni a pod. vopred dakujem

RE: kedy mam zacat cvicit psika?

Febka2895 (14.07.2008 10:51)   [Reaguj]
po troch mesiasoch ho začni cvičit možeš začat aj trochu skor ale hlavne nie o moc neskor

haranie-zmena povahy?

marci (03.03.2008 15:16)   [Reaguj]
Ahojte, je normalne, ze ked sa fenka hara, tak (okrem toho, ze sa vkuse oblizuje) je taka nemastna-neslana a vela spi? Ma aj natesene, hrave chvilky, ale potom velmi rychlo zalahne a bud spi, alebo kuka...

RE: haranie-zmena povahy?

Febka2895 (14.07.2008 10:52)   [Reaguj]
je asi unavena to je normalne

prosim pomozte mi...

viki (02.03.2008 20:00)   [Reaguj]
mate uz niekto skusenosti s tym ze se si obstarali napr pol rocneho psa?

pomozte mi prosim...

marci (03.03.2008 15:14)   [Reaguj]
Ahoj, ja som si v novembri vzala z utulku rocnu fenku. V utulku bola asi týždeň. Nik však nevie čo bolo predtým. Poviem ti nemohla som si vybrať lepšie! Bola úžasná už od začiatku. Doma nemočila, nekakala, iba keď uz to inak neslo, resp. hnačka, ked bola sama doma. vonku sa nevedela pytat sama. Stala za mnou chodila, asi dva mesiace. az neskor bola schopna zostat napr. v obyvacke, kym som si ja sla nieco vyriesit do inej izby alebo tak. vonku este nevie zostat na mieste s tym ze ja sa vzdalujem. ale lubim ju, a po mesiaci som si dovolila ju aj pustat bez voditka, najmä, ked sa hra. zatial sme spolu a je nam fayn. Nevymenim ju za nic na svete!

trimovanie

monika (28.02.2008 23:14)   [Reaguj]
ahojte. máme 10 mes.hrubosrst. foxteriera, ktorému sme sa doteraz starali o srst len česaním. už je ale dost zarastený a tak by som rada vedela kedy je najvhodnejší čas na trímovanie.

davkovanie granul

neregistrovaný (25.02.2008 11:16)   [Reaguj]
prosim vas vedel by mi niekto poradit ake mnoztvo granul treba davat psikovi ktory ma cca 1kg?

granule

aknel (26.02.2008 10:56)   [Reaguj]
Na kazdom baleni granul je odporucane davkovanie od vyrobcu. Ak kupujete granule na vahu treba sa opytat predajcu,alebo veterinara. Maju aj prospekty o krmivach na kazdom mieste predaja,alebo si treba zakupit literaturu o konkretnom plemene.

granule

barbora (24.02.2008 09:09)   [Reaguj]
dobry den, chcela by som sa spytat co si myslite o granulach royal canin...lebo niekto tvrdi ze su velmi dobre ale jedna pani v chovprodukte mi povedala ze neskor mozu sposobovat psikom problemy lebo obsahuju velke mnozstvo tazkych kovov...a odporucila mi granule arion...co si o tom myslite a mate s tym nejake skusenosti?

Granule

Aknel (24.02.2008 10:59)   [Reaguj]
Granule Royal Canin su velmi dobre granule a kvalitne a neviem odkial nabrala tie tazke kovy.Tieto granule velmi casto odporucaju aj veterinaru.Je ale dobre obmienat granulky ak s tym psik nema problem. Dobre su este znacky Hils,Profilum. Ja mam s nimi dobre skusenosti,ale najlepsie je prosit o radu veterinara a hlavne nepozerat na cenu,lebo za kvalitu sa vacsinou viac plati.

pas pre psa

leuška (20.02.2008 12:35)   [Reaguj]
ahojte, chcem vycestovať aj so psom, potrebujem vybaviť pas, čip, čo ešte, koľko to cca stojí a môžu to doktori robiť aj na čierno? musia mať licenciu, nie? Ďakujeme

Cestovanie

aknel (21.02.2008 10:34)   [Reaguj]
Vsetko to okolo pasu a cipovania ovladaju veterinari ja by som sa obratila na nich nie na urady. Tie zatazuju ludi zbytocne byrokraciou.

cestovanie

janka (20.02.2008 21:02)   [Reaguj]
Cestovanie do zahraničia si vyžaduje medzinárodný očkovací preukaz, očkovanie proti besnote .Podmienky očkovania sú do každého štátu iné.Napr. ked som išla do švajč. muselo byť staršie ako 3mes. avšak nie staršie ako 1. rok.O povinnom čipovaní neviem, stojí ale 700sk.Najlepšie ti poradia na príslušnom mestskom urade, ktorý sa týmito vecami zaoberá.

cikanie psika

barbora (15.02.2008 12:59)   [Reaguj]
dobry den, mam doma maleho 7.5 tyzdnoveho mopsika...chcem ho naucit aby cikal a kakal do podstielky ktoru ma umiestnenu v kupelni pretoze je vonku strasne zima...on tam sice vykona potrebu ked ho tam polozim ale musim dat pred neho krabicu inak by vyskocil a strasne pri tom pisti...neviem ci to je spravne a ak niekto pozna nejaky lepsi sposob tak mi poradte...a neviete este asi za ako dlho sa taky psik nauci na to mieto chodit sam?...lebo ja ho tam musim polozit inak sa vycika v byte

mopslik

neregistrovaný (15.02.2008 17:53)   [Reaguj]
Sposob, ktorým ho to učíš, je správny.Pekne sa mu prihováraj,ked ciká do podstielky a potom ho pochvál.Ono si to vyžaduje dosť vela času a trpezlivosti,ale už to čo vie,je velký uspech.Teraz bude cikať viackrát za den,ba i v noci alebo skoro ráno, ale do pol roka je to normálne.Všetko chce len čas a ked sa oteplí,začnite s ním už chodiť von a časom sa bude pýtať sám

kokerspaniel

nika (11.02.2008 13:39)   [Reaguj]
ahojte,mam 1.rocnu fenku americkeho kokespan.chcela by som vediet ci je normalne ze jej od plznutia stale vypadava srst...a prosim poradte mi aj nejake dobre vitaminky pre nu) dakujem))

Rex

Dastinko1 (06.02.2008 17:14)   [Reaguj]
Ahojte,potrebovala by som poradit,kto ma skusenos s hotelmi pre psikov ako to prezivaju,mna odlucenie caka v lete.

rex

441sasa (18.03.2008 14:59)   [Reaguj]
co sa tyka hotelov pre psa, neodporucam,mam dve zle skusenosti, rozhodne nie hotel v Zalesi a pokial sa da, radsej sukromnu opateru za viac penazi.

rex

maťa (07.02.2008 13:12)   [Reaguj]
ja to chvalabohu riesit nemusim, ale zato robim opatrovanie inym, ktori to potrebuju. Psik je vacsinou jeden den smutny, ale kedze je v rodine, s mojimi dvoma suckami, ma vela pohybu, santenia, ked je zaujem, aj vycviku, takze na druhy den behava uz cely spokojny a na pana si spomenie az ked pon pride:) z tohto pohladu ti teda skor radim nejst niekoho, kto ponuka opatrovanie psika u seba doma, lebo v hoteloch s nim nemaju celodenny kontakt, psik byva sam, alebo s inymi psami,mimo doamceho prostredia, je to anonymnejsie... cest vynimkam samozrejme,aby som niekoho neurazila:)

hlísty

largo (06.02.2008 08:36)   [Reaguj]
Mame 9 tyždn. zl.retrivera a rano v stolici som zbadala že ma strašne vela hlíst prosím Vas čo s tym mam robiř. Vdaka

hlisty

Janka (06.02.2008 20:26)   [Reaguj]
ODČERVIŤ šteniatko!!!! Stačí zájsť k veterinárovi a radšej čo najskôr a dobré by bolo spýtať sa tam na očkovanie. Ps:Tabletka na odčervenie stojí asi 20sk

psia blcha

FERO (04.02.2008 17:03)   [Reaguj]
Potrebujem radu mám fenku Zlatého retriviera po pôrode a má dosť blch neviem ako ich zničiť,lezú aj na šteniatka.

Poradňa!!

neregistrovaný (30.01.2008 19:28)   [Reaguj]
Dobrý den,máte niejake otazky ohladom vášho zvieratka?Pokojne mi napíšte na nick na pokeci spca ak budem vedieť rada pomožem.

RE: Poradňa!!

zasa (13.01.2009 17:27)   [Reaguj]
Dobry den mam 1,5 rocnu fenku shitzu je to uz moj 4.psik v poradi mam vzdy dvoch ked jeden zomrie kupime si dalsieho lebo tomu ktory zostane je smutno a nam tiez.Problem s touto fenkou nastal asi v polovici oktobra zacala sa mi strasne skrabat.Parazity nema kozu ma cistu srst nema matnu da sa cesat v pohode,bola som u 2 veterinarov dali jej prednison tabletky na 10 dni ale tie su velmi skodlive na pecen nechcem jej to davat dlhodobo,potom jej dali antialergicku stravu Royal canin,rybi tuk,sampon s obsahom cajovnika australskeho ale nic nepomaha.Rano ked sa zobudi to je ako ritual srabe sa pod bradou,za usami na hlave vyhryza si packy.Niekedysom z toho zufala snazim sa ju vzdy upozornit aby prestala.Prosim poradte.Dakujem

....

simona (30.01.2008 18:49)   [Reaguj]
Mam labradorskeho retrievera-fenku a ma 3roky.Za chvilu by mala harat a kedze nam bolo povedane,ze je dobre aby fenka mala aspon raz steniatka az potom ju dat sterilizovat,chceme ju dat nakryt.Neviete kde by som mohla najst kontakt na nejaku chovnu stanicu alebo na nejakych chovatelov psov,chceme aby steniatka boli bielej farby ako je ona a neviem kde sa hlada pes na nakrytie.DAKUJEM

Súhlasím s Vladom

Denisa (05.02.2008 17:36)   [Reaguj]
a našej nájdenej sučke sterilizácia veĺmi ukludnila sta jej hormonov,netrpí pseudograviditou a nebudú trpieť ani ďalšie nechcené šteniatka,ktorých je aj tak veľa.Žiadne nádorové ochorenia s graviditou sučiek nesúvisia podľa najnovších poznatkov.

suhlasim s ivetou

vlado (31.01.2008 12:26)   [Reaguj]
pracujem vo veterinarnej ambulancii a mozem ta ubezpecit ze existuje vela suk, ktore maju nadory mliecnej zlazy a podobne a mali stenata. Je to davno prekonana povera, ale mnoho ludi sa jej stale drzi. Tieto problemy suvisia vacsinou s falosnou graviditou. Pozrite sa prosim tiez na to hladisko, kolko je na svete psov, ktore nemaju domov, kolko je na svete zvlast labradorov..mate zarucene ze sa vasim steniatkam podari najst dobry domov? Keby som sa silou mocou snazil rozmnozovat psa, ktorym je navyse "trh" presyteny, najprv by som nazhromazdil potencionalnych majitelov. Tiez mam dve suky, jedna je sterilizovana, druha zatial nie, ale tiez ju to caka ked vyspeje. Je to nadherny cistokrvny pes vzacnejsieho plemena, a napriektomu mi zodpovednost nedovoli "chovat" na nej, pretoze pravidelne nachadzam opustene a utyrane steniatka..aj cistokrvne, aj labradory..najprv treba najst panov pre tychto psov, ktore teraz ziju a az po tom rozmyslat o ich rozmnozovani

odp.

linda (31.01.2008 10:26)   [Reaguj]
Ja mám zasa iný názor.Ak nemá fenka šteniatka môžu u nej v staršom veku nastať značné problémy a to sú nádor na mliečnej žlaze alebo maternici a podobné dosť závažné nepríjemnosti.Nemusí to byť pravidlo,ale aj 50% je podľa mňa dosť veľká šanca.No a vrátim sa k tej Tvojej otázke nájsť vhodného partnera pre Tvoju labradorku sa dá na internete alebo sa opýtaj svojho veterinára on určite bude vedieť o nejakom krásavcovi v Tvojom okolí.Inak aj ja mám labradorku má 1,5 roka a tiež ju chceme dať tak 3-ročnú pripustiť a tiež je bledej farby.

je to povera

Iveta (31.01.2008 09:59)   [Reaguj]
Máme dve fenky a obe sme po konzultácii s veterinárom dali sterilizovať (jednu v cca 3 rokoch a druhu hneď po prvom háraní), pričom žiadna z nich nemala dovtedy ani raz šteniatka. Jedna, ktorá je z útulku a mala aj dosť problémovú povahu sa dokonca značne ukľudnila a tá druhá, ktorú sme zobrali doslova z ulice, bola a je bez problémov a je to stále taký maznáčik. Neoľutovali sme svoje rozhodnutie a nepriviedli sme tak na svet ďalších drobcov ... No a naše baby, dnes už 13 a 3 ročné sú v pohode a tešia sa zo svojho bezstarostného psieho života ...

paroviroza

Denisa Nagyová (23.01.2008 17:00)   [Reaguj]
prosila by som o radu ako by som mohla pomôcť môjmu šteniatku, má 3 a pol mesiaca a dostala tuto chorobu, každý den ju nosime do veterinarnej klinkiky na infúzie a rôzne antibiotika, teraz je už 4. deň čo je chorá. bojím sa že to neprežije. za rady dakujem

parvoviroza

janka (23.01.2008 22:50)   [Reaguj]
pokiaľ sa o šteniatko takto staráte a dodržiavate rady veterinára-má veľkú šancu,nechcem predbiehať, ani to čísliť na percentá,ale určite to zvládnete

Granule

luka (22.01.2008 19:39)   [Reaguj]
Chcela by som vedieť, či je možné granule niečim prichutiť, aby psíkovi viac chutili? Za odpoveď ďakujem.

Rada

1veronika3 (28.06.2010 21:59)   [Reaguj]
Dobry vecer ja by som vas chcela poprosit o radu chceme kupi yorkshira teriera.Len sa neviem rozhodnut ci mini alebo stredneho yorkshira je medzi nimi neaky rozdiel?A do akej vysky asi naraste ten mini ci nahodou nenaraste tak ako je stredny yorkshir poradte mi dakujem velmi pekne

ODPOVED

neregistrovaný (29.01.2008 21:15)   [Reaguj]
Dobry den.granule mozno ochutit v zime teplu prevarenou vodou ale mozme pridat konzervu a zmiesat ich spolu.

granule

janka (23.01.2008 22:52)   [Reaguj]
Jasne, pomiešajte mu ich z maskom, ryzou, vývarom...Len to nesmu byť granule z tesca, lídla...

Granule

Denisa (22.01.2008 22:09)   [Reaguj]
možu sa zaliať nejakým vývarom,prípadne pomiešať s konzervou,alebo nájsť také,ktoré psíkovi chutia. alebo úplne prejsť na konzervy. Mám typ na konz.Romeo,ktoré určite neodmietne.

rada

Denisa (21.01.2008 22:34)   [Reaguj]
brat je majiteľom 4ročnej sučky rodézskeho ridgebacka s PP,má na ňu veľmi málo času,aj keď volieru s výbehom má peknú,veľa času trávi sama. Hľadám pre ňu nový domov,len neviem,či v tomto veku jej to viac neublíži.?

peknu volieru ma?

seriaw (31.01.2008 12:32)   [Reaguj]
tu je kazda rada draha.. snad toho psa poznate najlepsie, ci je upnuty na cloveka ktoreho vidi obcas a asi len z dialky, alebo sa tesi ked sa vobec niekto venuje. Odporucam najst noveho pana a aby ten za suckou najprv ravidelne chodieval, krmil ju, neskor vencil, ziskal si ju a potom si ju odviedol domov. Izolacia je tiez tyranie...

obojok

Monika (21.01.2008 08:47)   [Reaguj]
Dobry den! Chcela by som vediet kedy by sme mali privykat šteniatko na obojok. šteniatko zl.retrivera.A ešte čo s tym začína všetko a do všetkého kúsat. Vdaka

Odpoved

neregistrovaný (30.01.2008 19:37)   [Reaguj]
Dobry den,vasmu tenatku by bolo dobre davat obojok hned od zaciatku aby si nan zvyklo,najlepsie kozeny ci textilny,a co sa tyka okusawaniu nabytku ked ho presne prishnihnete pri cine upozorniteho zvysenym hlasom,avsak ked ani toto nepoze musite ho zamestnat nejakou cinnostou ci uz mu kupite hracky alebo inym sposobom je to na vas...v horsom pripade poziadajte o pomoc skuseneho kynologa

retrivier

monika (21.01.2008 13:39)   [Reaguj]
Určite nedávajte 7.týžd. štena na obojok, počkajte ešte z prechádzkami po vonku,pokial nebude mať tie očkovania. Zájdite si do nejakého obchodíku pre zvieratká a tam vám najlepšie poradia,čo mu treba kúpiť na kusanie, je mnoho výrobkov-gumenných,kožových ...len neváhajte, čím skôr,tým lepšie...

JuniorHandling

diddy (20.01.2008 20:53)   [Reaguj]
Môže sa pes zúčastniť junior handlingu tak, že papiere bude mať až deň konania výstavy ???...teda že ak sa niekto prihlási a v tu chvilu este pes nebude mat pp

to je čo za kravinu?

neregistrovaný (31.01.2008 12:34)   [Reaguj]
pes pp bud ma, alebo nema od zaciatku

Preco pes zavija?

Zuzka (20.01.2008 14:43)   [Reaguj]
Ahojte! Mohol by mi niekto poradit? Chcem sa opytat, preco moze pes zavijat, bezne tak nerobi,je kludny, popripade steka, aj to len na cudzich. Teraz normalne zacne zavijat, az mi to pripada, akoby skucal(fnukal, plakal). Nie je to maly pes, je to kaukazak. Obavam sa ci mu nieco nie je, viditelne vsak nic nie je poznat.Preco zvyknu psy zavijat?Mate nejake skusenosti? Jedna urcite to spati susedom a jednak mam pocit, akoby mu nieco bolo. Poradte please

Odpowed

neregistrovaný (30.01.2008 19:45)   [Reaguj]
Dobry den pomoze to mat rozne dovody :1.pudy kedze psi pochadzaj u z vlkov 2.zdravotne problemy,byt na vasom mieste radsej sa obratte na veterinara

Eva

prečo? (20.01.2008 18:42)   [Reaguj]
No podla mna sa niekde v okolí hára nejaká psia slečna a on by ju rád navštívil...Ináč pes cíti hárajúcu fenku aj 2km.

pomoc

Monika (19.01.2008 13:57)   [Reaguj]
prosim vas poradte mi kupili sme si 7tyž. šteniatko zlat.retrivera chcela by som vediet kolko by toho mal zožrat a ako často, a eštepije len mliečko a vodu nechce nevadí to. Vdaka Monika

Febka2895 (14.07.2008 10:50)   [Reaguj]
neboj sa postupne ho uč na vodu mi male labradorku niečo podobne skoro to iste a ta sa až postupne naučila aj na vodu hlavne ked bola velmi smedna le teraz ma už 3 roky

odp.

linda (22.01.2008 08:58)   [Reaguj]
Hlavne mu nedávaj veľké porcie,lebo by sa mu mohli zamotať črevá.Tak malému šteniatku treba dávať 5 krát po malých dávkach.Po dvoch mesiacoch už možeš začať dávať 3 krát denne a po ďalších dvoch mesiacoch 2 krát denne až do jedného roku života , potom už stačí dávať iba raz denne.Treba ho pravidelne vážiť či priberá ako má a podľa toho prispôsobovať množstvo stravy,aby nebolo podviživené a ani aby moc nepriberalo.

šteniatko

Janka (19.01.2008 18:46)   [Reaguj]
Kludne mu daj 2 aj 3xdenne, ono rastie .A pred nedávnom ešte cicalo mlieko, tak si myslím, že pokial ho z toho neprehána, môže ho piť.Šteniatko je vtedy napapané, ked má plné bruško a vtedy ho treba nechať opočívať a hlavne ked spí, nikdy ho nebudte .A vodičku treba každý den čerstvú, chce to len čas, ved je ešte malinké

Cipovanie + pet pass

Lucia (18.01.2008 12:15)   [Reaguj]
Ahojte, mam hafana madarsku vyzlu a chcem ho dat ocipovat...Neviete priblizne, kolko to bude stat aj s pet passom? Dakujem

Cipovanie

Akne (18.01.2008 21:07)   [Reaguj]
Neviem odkial ste ale myslim,ze ceny sa nebudu az tak hrozne lisit. U nas v Presove stoji cipovanie okolo 1000 sk a pas je k tomu automaticky v cene.

Veterinár

Vierita (14.01.2008 10:57)   [Reaguj]
Poradte mi prosim nejakeho vybormeho veterinara v okoli Trnavy. Dakujem

štekanie psa na strop

darča (09.01.2008 10:15)   [Reaguj]
mám psa yorkshira a neviem čo sa s ním stalo má rok a už týždeň šteká na strop- skôr na lampy(zhasnute aj zasvietené).

ubpYePejLJeij

Nikolet (18.03.2008 09:07)   [Reaguj]
Nice site!

štekanie na strop

janka (19.01.2008 18:51)   [Reaguj]
A ešte ma napadlo, že mu tie lampy treba dať ovonať a vysvetliť mu pri tom,že to neni žiadny votrelec, ktorý sa na neho pozerá svojími žiarovkovými očami

štekanie na strop

Janka (15.01.2008 18:06)   [Reaguj]
Ročný pes má asi najviac energie a ten váš sa očividne nudí a hladá si zábavku...Doprajte mu viac prechádzok

Otazka

Johny (06.01.2008 19:26)   [Reaguj]
Ahojte,chcel by som sa opytat,ci uz mozem nechat 4 mesacneho psa(Jack Russel terier)vonku,alebo musi byt este vnutri v dome. Za odpoved vopred dakujem

odp.

linda (09.01.2008 09:17)   [Reaguj]
Ešte je dosť veľká zima a keďže je navyknutý na teplúčko tak by som ho pomalinky zvykala na chlad.Cez deň ho môžeš nechávať vonku samozrejme musí mať búdu a v nej nejakú deku a na noc ho dávaj ešte dovnútra.Na jar ho už môžeš nechať vonku aj v noci,ale bude to dosť ťažké,lebo sa bude pýtať dovnútra,treba vydržať.Na rok už vydrží vonku aj v zime.Najlepšie je keď sa narodia šteniatka v lete to ich kľudne môžeš nechať vonku hneď a potom ich nemusíš odnaúčať chodiť dovnútra.

Otazka

Johny (06.01.2008 19:23)   [Reaguj]
Ahojte,chcel by som sa opytat,ci uz mozem nechat 4 mesacneho psa(Jack Russel terier)vonku,alebo musi byt este vnutri v dome. Za odpoved vopred dakujem

Je to pravda ?

Diddy (06.01.2008 13:10)   [Reaguj]
Mame dvoch psikov jednu sucku cotona de tuleara a samca pyrenejskeho horskeho psa. Pocula som, ze sa nemozu ani nahodou sparit ak su taky velkostou rozdielny. Je to pravda ?? alebo sa to moze stat

diddy

neregistrovaný (06.01.2008 16:59)   [Reaguj]
ak vam toto niekto povedal ,mal pravdu. Ale myslel to inak ako ste to pochopili. Sparit sa mozu. Ked ten cas pride, oni si uz najdu sposob ako to spravit. Ale vy im to v ziadnom pripade nesmiete dovolit, treba ich drzat oddelene ked sa suka hara. Keby ju taky velky pes nakryl, sucka by mohla mat obrovske problemy pri porode kvoli velkosti steniat a najma ich hlaviciek. Urcite vam to neradim skusat, ak by sa to naozaj stalo, bol by potrebny cisarsky rez a rychly zasah vet.lekara.

Maltezsak

neregistrovaný (05.01.2008 23:11)   [Reaguj]
Prosim vas poradi mi niekto,pocul som,ze sa psom ma davat 1krat do tyzdna postny den plati to aj pre maltezs.psi?

RE: Maltezsak

Febka2895 (14.07.2008 10:53)   [Reaguj]
nie ved mi sme ludia

zuzana (15.01.2008 18:08)   [Reaguj]
Tak isto aj ludia by sa mali jeden den v týždni postiť, takže záleží len na tebe...

Maltezacka

Nikus456 (29.12.2007 19:49)   [Reaguj]
Dobry den.vedeli by stemi poradit.moja 1-cna maltezacka sa začala pocikávať v byte,poslednou dobou začala byť dosť hravá,može to byť nežiadúci účinok tabliet na odčervenie?tabletucaniquantel užila predvčerom,odvtedy sú problémy,

maltezáčka

OLA (15.01.2008 18:12)   [Reaguj]
S odčervením to nemôže mať nič spoločné,to že je hravá je úplne v poriadku a ked sa pocikáva -možno je len taká mudra,že vonku je na také veci zima alebo sa bude hárať a značkuje si svoje teritorium tak ako psy.

Cena sterilizacie fenky a kde sterilizovat

Miriam (27.12.2007 12:08)   [Reaguj]
Nakolko zijem v zahranici, kde je sterilizacia nepochybne podstatne drahsia, chcela by som pri najblizsej navsteve Slovenska dat moju teraz 6-mesacnu fenku yorkshira sterilizovat na Slovensku. Je to moh prvy psik a nemam s tym ziadne skusenosti. Vie mi niekto poradit, ako zistim ktory veterinar je specializovany na malych psikov v zlatomoraveckom alebo nitrianskom regione, kolko stoji sterilizacia a kedy je spravny cas dat fenku sterilizovat? Dakujem vopred za pomoc.

sterilizacia injekcne???

neregistrovaný (01.01.2008 23:09)   [Reaguj]
toto je otazka na emica1: prosim ta, odkial mas tu neuveritelnu spravu? to je nejaky novy sposob sterilizacie z ameriky?? Sterilizacia sa totiz vzdy robila chirurgicky, vyberu sa vajecniky a maternica, zakrok sa robi cez brusnu stenu a pes je v celkovej anestezii. Takze ak sa nieco robi injekcne, tak akurat sedacia a anestezia.

re

emica1 (30.12.2007 14:43)   [Reaguj]
Ahoj, nezabudni sa spytať na spôsoby sterilizácie, veterinár vravel, že fenka sa sterilizuje inak ako pes, vravel o cene cca 2000 Sk, injekčne a tuším na dva roky.

jack russell terier

manka (19.12.2007 19:09)   [Reaguj]
chcem si kúpiť psíka plemenom jack russell terier ale viem, že existuje aj také isté plemeno ale je trochu menší.mohli by ste mi poradiť ako sa volá toto plemeno???

HELP!

Jelly (19.12.2007 18:06)   [Reaguj]
prosim pomoc :( asi mi nebudete vediet pomoct, ale faaakt by som chcela psa, ale moji rodicia hovoria ze sme stale prec a ze byvame v byte ale ja hovorim ze by som chcela maleho a nenarocneho, prosim pomozte mi na presvedcenie! :(

RE: HELP!

Foxinka (30.07.2008 19:52)   [Reaguj]
Ahoj,no najprv si uwedom a zvaz ci udes mat na prichod stvornoheho psika dost casu a starostliwosti!!!Je to zivy tvor ktory potrebuje kazdodennu starostlivost a nato nezabudaj! askis ich presvedcit thaq ze budes posliuchat vcas chodit domov a pomahat im aby si uwedomili ze pes ta len priuci zodpowednosti co by si ty sama chcela skusit .Dobre plemena su napriklad: mops,civava,jazvecik,ci maly spic alewbo yorkshir ,drzim prsty

HELP!

kika (22.12.2007 19:42)   [Reaguj]
Pokial ste naozaj stale prec alebo aspon vacsinu casu tak naozaj nie je vhodne kupovat si psika.Pes potrebuje spolocnost a aj ten maly a nenarocny pokial taky pes vobec je pretoze o kazdeho sa treba dokladne starat.

POMOZTE

kika (17.12.2007 18:41)   [Reaguj]
mam 3rocnu fenku labradora, vzdy na jar aj cez leto a na jesen je vonku na zahrade ale v zime ju dame dnu do domu.ked vsak ideme rano do skoly,zavreme ju do budy. v poslednom case zacala strasne slintat a neikedy vecer ma triasky alebo nieco podobne malym zachvatom,teplotu ma 38,5.neviem co mam robit. prosim pomozte

seriaw ma pravdu

jurino77 (23.01.2008 21:37)   [Reaguj]
vy ho len tyrate ked je na pol dna v minusoc a pol dna v +20....ta teplota neni az taka vysoka ale uvedomte si co tomu psovi sposobujete

POMOZTE

seriaw (01.01.2008 22:59)   [Reaguj]
Vam zalezi vobec na tom psovi alebo o co vam ide?! Uz niekolko krat vam bolo povedane, ze ju trapite, je to nehorazne nechavat ju v zime v teple a potom ju vyhodit na pol dna von!! Bud musi byt pes stale vonku alebo vnutri a pokial ju nedokazete vychovat, tak sa na niekoho obratte! Nedokazete pochopit, ze rozdiel medzi vnutornou a vonkajsou teplotou je 20stupnov?? Ak nie, tak vam odporucam, aby ste si to vyskusali na vlastnej kozi!

pomozte

samuk (21.12.2007 09:15)   [Reaguj]
Teplota do 39°je podľa mňa v pohode.Ak má studený čumák.Neskúšajte po spaní.Môjmu "zabijákovi"pomáha kúsok optrebovaného zvršku..

nakrytie

jozefka (10.12.2007 17:34)   [Reaguj]
Ahoj, mám osem mesačnú fenku labradora a začala hárať, je to prvý krát, ale všimli sme si to troška neskôr až ked už bola viditeľná krv. Problém je v tom že sme museli odcestovať a ona s nami nemohla a ostala doma a nechránená od psov, ked sme prišli domov bolo vidieť že nejaký pes už na nu vyskočil. Samozrejme neviem či sa mu podarilo nakryť ju. Čo môžem ešte urobiť aby nemala šteniatka? Dá sa vôbec ešte niečo robiť? Ďakujem

nakrytie

linda (21.12.2007 12:12)   [Reaguj]
Presne tento istý problém sme riešili aj my. Takže sme utekali ihneď k veterinárovi , ale ten nevie hneď určiť či je fenka gravidná takže ti nevie ani hneď pomôcť. Máš dve možnosti buď počkáš 20 dní a pôjdeš potom s ňou na ultrazvuk a vtedy ti už doktor určí graviditu ak je nechcená dokáže vyvolať potrat. Alebo tuším na 10 deň jej dokáže ešte pichnúť inekciu , ale pritomto hrozí neuzavretie maternice čo je dosť nebezpečné a vlastne ani nebudeš vedieť či čakala štence.A do 24hodín po nechhcenom nakrytí to keď stihneš je najlepšie a je to najjednoduchšia metóda sa dá ešte pichnúť inekcia.Ale pri tak mladej sučke a predpokladám že to bolo jej prvé háranie je malá pravdepodobnosť úspechu.My sme sa rozhodli pre tú prvú alternatívu a našťastie sa nakrytie nepodarilo ako veterinár predpokladal a nemuseli sme našu Laru trápiť .

nakrytie

Joske (12.12.2007 09:17)   [Reaguj]
Veterinár ti vie pomôcť, len návštevu u neho nesmieš odkladať.

sučka uteká

Bielka (04.12.2007 14:07)   [Reaguj]
Prosím o radu. Mám 1 ročnú sučku Hovawarta ktorá stále uteká. Preskočí aj 2 m plot. Co mam robit. dakujem

howavart

staflik (05.12.2007 19:08)   [Reaguj]
Dobry den, ja sama mam howavarta.Je to uzasne a nadherne plemeno. Je stvorene pre pracu, potrebuje kazdodennu aktivnu cinnost, inak sa z neho stava poriadne zlobidlo. Nenapisali ste nic podrobnejsie o tom, ako k sucke pristupujete, kolko sa jej venujete. Ale o howavartoch je zname, ze maju velmi silnu väzbu na rodinu. Ak Vám uteka, nieco vo Vasom vzajomnom vzahu nie je v poriadku. V stadiu ked su uteky pre psa uz zvykom,je tazke ho to odnaucit. Ale doporucujem vam kazdodenne prechadzky, na ktorych sa mu budete aktivne venovat- cvicit s nim, hrat sa, aportovat, nahanat sa. Obcas ho nachvilu pustit medzi"svorku" do kuchyne, aby si vychutnala vasu blizkost a upevnili sa vase vzajomne vztahy. Viem, nie je to take jednoduche a ak nemate skusenosti, skuste sa obratit na cvicitela. Prajem vela uspechov:)

Asi bude psík

Vera (02.12.2007 10:48)   [Reaguj]
Asi budem mať na jar nejakého malého psa(aj ked ešte neviem aké plemeno).Asi krátkosrstého, a nedorastie do väčšej veľkosti.Nebude v byte ale vonku v záhrade,kde mu spravíme nejakú ohrádku s búdou.Môže tam bývať aj keď bude maličký?A cez leto aj zimu?Poraďte prosím! :-/

šteniatko.

samuk (03.12.2007 09:53)   [Reaguj]
Hlavne "dvojkomorová"búda.Spálňu zatepliť.Izoláciu medzi vrsty latiek.Do "spálňovej časti,podľa veľkosti havina, spraviť menší otvor.Nestavať na mieste,kde nebude tieň.Bližšie pri hlavných vchodových dverách.

Môj prvý havino

Wollfyk (30.11.2007 14:43)   [Reaguj]
foto mojej sučky si môžete pozrieť vo foto galérii pod názvom: Môj havino

Môj prvý havino

Wollfyk (30.11.2007 14:34)   [Reaguj]
Mam doma 9/10 týždňovú sučku Nemeckého boxera. Bol by som rád ak by ste mali nejaké dobré rady: napr. nejaké typy aby cez noc spala.

Môj prvý havino

Andrej (02.12.2007 07:33)   [Reaguj]
Ja na druhej strane neodporúčam dávať si šteniatko do môjho ležoviska.Odporúčam urobiť/kúpiť/iba "jeho" ležovisko,vedľa postele,ruku spustiť,položiť mu ju k hlávke...Aj Vám sa bude príjemnejšie zaspávať.

Moj prvy havino

Aknel (30.11.2007 19:23)   [Reaguj]
Dobry vecer. Steniatko je ako male dieta a nemozeme od neho cakat ze prespi celu noc.V takom veku este nevie udrzat mocenie ani stolicu preto sa v noci viac krat budi a je nespokojne. Ja som si svoje steniatko vzala hned do postele a ked sa mrvilo dala som ho na zem kde si spravilo co treba a zas do postele. Ked citi vedla seba ludske teplo bude kludne.A ako bude rast a nauci sa vencit bude kludnejsie a neraz sa budete chciet hrat vy a ono uz bude len polehovat niekde v pelisku.Prajem vela radosti s psickom.

RE: Moj prvy havino

Tana (01.11.2008 08:22)   [Reaguj]
NIEEEEEEEEEEEEEEEEEE... ho nikdy nedavaj do postele!!! Po chvili sa nauci spat v poseli a potom nebude chet spat inde!!! ( viem to z vlastnej skuseností: moj havo robilto iste. stale sme ho davali do postele a teraz: ked ho dame na svoje miesto ak knucí, knucí a hrabe a nezaspí!!! a ked ja v posteli tak ani nemam miesto pre seba lebo sa tam rozvalil!!!!!!!)

Mops

Andy (26.11.2007 13:42)   [Reaguj]
Dobry mam doma mopslika psika ktoremu strasne zapacha z papuli a nevieme co mame robit .Dakujem za kazdu dobru radu.

zápach z úst = zubný kameň

miso (29.11.2007 11:36)   [Reaguj]
Skúste ísť na odstránenie zubného kameňa. Väčšina veterinárov to robí. Zápach z úst má na 99,9% príčinu práve v zubnom kameni, kde sa usádzajú zbytky jedla a hnilobné baktérie.

SPLN MESIACA

Lucia (23.11.2007 09:58)   [Reaguj]
Máte niekto skúsenosti v období, keď je spln mesiaca, že psy sú v noci nekľudné, budia sa, kňučkajú? Práve teraz je spln a môj pes už tretiu noc medzi 3-4hod. kňučká. Tak neviem, či sa to stáva, keď je spln? Ďakujem za odpoveď.

Námesačný pes.

samuk (02.12.2007 07:36)   [Reaguj]
Je to, hlavne pri aktívnejší plemenách v poriadku,Ja sťahujem rolety v tomto období..

námesačný pes

neregistrovaný (24.11.2007 13:44)   [Reaguj]
Hej, stáva sa to. Veľa psov je pri splne nekľudných. Ber to teda s nadhľadom. Je to v poriadku a nič zlé to neznamená.

Ada

neregistrovaný (19.11.2007 12:18)   [Reaguj]
Dobry den,poradi mi niekto moj 1a1/2r.psik znackuje nove veci v byte,je za to potrestany aj tak to spravy znova,ako ho to odnaucit.dik

Značkovanie

samuk (02.12.2007 07:39)   [Reaguj]
Jedna kvapka čpavku a bude to miesto zoširoka obchádzať.Je možné použiť aj austrálsky čajovník.

lupiny

jopi (15.11.2007 17:05)   [Reaguj]
Dobry den kto mi poradi ako sa zbavit lupin u yorka dakujem.

lupiny u yorka

aknel (30.11.2007 19:32)   [Reaguj]
Ahoj ak ma psik lupiny treba zistit ci pouzivate vhodny sampon a ci ho nekupete casto.Idealne je kupat psika raz do mesiaca ak je v byte,nehovorim o sprchovani noziciek to sa robi po kazdej prechadzke.Treba pouzivat specialny sampon pre dlhosrste plemena je aj pre yorksirov alebo sampon hypoalergicky pre psikov s citlivou kozou.Ak nic nepomoze treba vyhladat veterinara ci neide o koznu chorobu.

usi yorka

sarlota (15.11.2007 17:02)   [Reaguj]
kto bi mi vedel poradit ako lepit usi yorkovi ma 3 mesiace a usi mu nestoja za poradenie velmi pekne dakujem.

Majte trpezlivost

Miriam (27.12.2007 12:10)   [Reaguj]
Mame teraz 6-mesacnu yorkie-fenku. Je padalo tiez stale jedno usko, ked bolo malinka (asi do 4 mesiacov). Tento problem sa vyriesi sam od seba. Trochu pomaha, ked jej srst na usku trochu skratite-ostrihate, ale casom sa uska spevnia same od seba.

PRIVOLANIE

a (14.11.2007 09:25)   [Reaguj]
Moj pes mi obcas nepribehne na privolanie a ked aj hej tak cestou ku mne ide pomali a este aspon 3-krat nieco ocura. Prosim poradte ako mama urichlit jeho pribehnutie.Dakujem.

To robi aj moj

gabrielle (11.12.2007 14:44)   [Reaguj]
To robí aj moj pes, je síce poslušný, vycvyčený ale má svoje "neposlušné" dni.. Viem ale kde je problém, je to v tom ako sa mu venujem. Mám veľmi energického psa, ak mu dávam dostatok pohybu, vybláznenia sa, a dôležité je aby som sa bláznila ja s ním (100% pozornosť na psa) tak je všetko super, ak nemám čas alebo nestíham sa mu venovať dá mi to takto najavo že aj on mňa začne "ignorovať"..

Pribehne

samuk (02.12.2007 07:42)   [Reaguj]
Bližšie uveď vek..

motivácia

pepe (23.11.2007 07:46)   [Reaguj]
Jedine motiváciou. Veľmi ho pochváľ a nejakou dobrotou vždy odmeň keď príde. Nerozlišuj, či prišiel hneď, alebo až neskôr. Uvidíš, že sám si bude nohy lámať, aby bol u teba prv.

učenie

frederika (14.11.2007 08:00)   [Reaguj]
prosím o radu.nikdy som nemala psíka ale dostala som ho k narodeninám.je to bígel má 2 mesiace ale mám jeden problém s ktorým si neviem rady.neviem ako ho mám naučiť chodiť cikať a kakať na jedno miesto.Každý mi radí niečo ine,preto ma zaujíma názor niekoho,kto už má skúsenosti.dakujem za radu

vykonávanie potreby

hamo (15.11.2007 08:50)   [Reaguj]
je tu o tom clanok: milacikovia.sk/show....

Prosba o radu!

Muskaa (13.11.2007 15:38)   [Reaguj]
Pekný deň Vám prajem. Mám veľký problém s mojim 4 mesačným Yorkšírom. Na klinike v Trnave mu diagnostikovali "porto-systemický cievny skrat". Objednali sme sa na zákrok do Brna na klinike JAGGY. Nemáte prosím Vás niekto skúsenosti s týmto ochorením /neboli ste na zákroku, aký bol výsledok a ako to psík znášal.../. Vopred Vám veľmi pekne ďakujem za rady a skúsenosti.

shi-tzu

kačena (12.11.2007 19:55)   [Reaguj]
ahojte :)chcela by som sa opýtat, mám psíka shi-tzu a má pol roka, vie že má cikat vonku a .. ale vždy ked niekto cudzí príde, tak mu od radosti cvrkne a chcela by som vediet do kedy.ak vie niekto mi poradit budem rada a vopred dakujem. pa

radosť

gabrielle (11.12.2007 14:47)   [Reaguj]
to je od radosti, nie je to zlé, robí to vela psíkov - v mladšom veku, šteniaka. to prejde

shy cu

aknel (30.11.2007 19:36)   [Reaguj]
Ahoj aj moj nazor je ze cika od radosti.Je este mala a nevie si mocenie poriadne regulovat.Treba mat trpezlivost ked dospeje samo to prejde.

cikanie z radosti

pepe (13.11.2007 09:05)   [Reaguj]
To robí iba preto, že sa teší. Na to je podľa mňa len jedna možnosť - že zakaždým, keď ku tebe niekto príde, pôjdeš ho privítať von. Hrešiť ju za to by bolo podľa mňa chybou, lebo ona si to neuvedomuje ako že ciká, ale že sa teší. Trest by to mohol len zhoršiť. Je to ale len môj názor, možno niekto iný dá lepší:).

steniatko bigla

lucia (12.11.2007 18:26)   [Reaguj]
prosim niekoho o radu.mam steniatko 2 mesiace je to bigel.ako mam postupovat v noci ked knuci?mam ho nechat alebo byt s nim hore?a od kedy ho mozem nechavat sameho doma?

kňučanie / bígel

pepe (13.11.2007 09:12)   [Reaguj]
Kľudne ho nechaj v noci, nech si pokňučí, keď potrebuje. Bígel je veľmi ťažká povaha. Je to svorkový pes a nesmie ti prerásť cez hlavu. Snaž sa ho v jeho šteňacom veku čo najviac navykať na teba, na iných ľudí a zvieratá. Samého by som ho doma neodporúčal nechávať príliš dlho, môžeš ho postupne navykať. Vždy choď na chvíľu preč, alebo ho zavri v izbe a tak ho postupne naučíš, že sa vždy vrátiš.

Rex

neregistrovaný (09.11.2007 11:05)   [Reaguj]
Ahojte poradi mi niekto?Moj 1roc.pes cika ked odidem z bytu do svojho pelieska pretrhne ho a povybera molitan vzdi to zasije ale aj tak to spravy znou a ked mu ho schovam tak na dlazku,ked snim idem tesne pred odchodom von tak nic nespravy,ale ked po 4hod odchadzam tak hej.Neda sa mi vzdy ist pred odchodom s nim ako ho to odnaucit?dakujem za vsetky rady.

re: sám doma

pepe (11.11.2007 12:31)   [Reaguj]
Tvoj psík to asi nerobí preto, že sa nestihol vyvenčiť, ale preto, že je doma sám. Na to je vhodný tréning. napríklad cez víkendy, keď budeš doma, tak skúšaj nepravidelne odchádzať a prichádzať (na rôzne dlhé časy). Poprípade ho zavri v izbe a ty buď v inej miestnosti. Vždy, keď bude dobrý, ho po návrate veľa chváľ. Naučí sa ti veriť, že sa vždy vrátiš. To by malo pomôcť.

petice

Jenny007 (05.11.2007 21:56)   [Reaguj]
Tenhle příspěvek je možná trochu mimo, ale zajímalo by mě, jestli někdo z vás neví, co se děje s peticemi, za které lobuje Sloboda zvierat. Jestli to vůbec k něčemu je a nebo se všechny podpisy jen založí a tím to skončí. Ráda bych se zapojila a sezbírala několik podpisů, ale chci, aby to mělo nějaký smysl. Za odpověď na mail děkuji.

petícia

utulok (11.11.2007 21:06)   [Reaguj]
Ahoj Janka. Chcem ťa uistiť, že každá petícia, ktorú sme organizovali skončila vždy na správnom mieste (ministerstvo životného prostredia, ministerstvo hospodárstva, OSN ...) záleží kam je to adresované. Ten proces odovzdaním petície nekončí, ale práve naopak odštartuje stretnutia a rokovania. Sme vďační za každý podpis, lebo znamená veľmi veľa. Ak sa niekedy stretneš s akoukoľvek petíciou a myslíš, že je to správna vec, tak ju určite podpor.

cvicevie jorkiho

daaada (02.11.2007 23:04)   [Reaguj]
prosim od kedy mam cvicit mojho joksirka ? ma 4 mesiace a nic envie ....v knihe sa pise ze od 4 mesiaca no neviem...a neviem ani ako ho naucit sadni,lahni,pod sem,atd...on ma vobec nevnima....prosim pomozte

Cvcenie.

samuk (02.12.2007 07:51)   [Reaguj]
Je to teriér.Ikeď v menšom prevedení.Nepoužívať zdrobneliny,presný slovosled aj intonáciu.Ostatní členovia svorky by to mali tiež tolerovať.Výcvik začať- psíka po 4 mes.ostatných členov svorky hneď.

výcvik

Palo (05.11.2007 16:36)   [Reaguj]
Vychovávať od začiatku, cvičiť podľa jedinca zhruba od 4 až 6 mesiacov.

RADA

Veronika (04.11.2007 19:09)   [Reaguj]
Dobry den ak chcete vycvicit svojho psika zacnite uz ked je stena.1.pes musi byt cviceny na pokojnom mieste aby nebol ovplyvneni prostredim.2.chvalou nesetrit ani odmenou napr.oblubeny suchar.Ani kupit si knihu na cvicenie psov neni odveci

sučka labradora

dana (30.10.2007 14:16)   [Reaguj]
Linda s labradorom prosím!Aj ja mám sučku a tiež bola dnes s pouličným, a to osom ju chcela isť dať nakryť.Nevieš či keď je suka nakrytá, či dovolí druhému psovi na ňu vyskočiť?MOja už má 2 roky!

sučka labradora

dana (30.10.2007 14:14)   [Reaguj]
Linda s labradorom prosím!Aj ja mám sučku a tiež bola dnes s pouličným, a to osom ju chcela isť dať nakryť.Nevieš či keď je suka nakrytá, či dovolí druhému psovi na ňu vyskočiť?MOja už má 2 roky!

POMOOOOCCC!!!!!

Dana (30.10.2007 14:03)   [Reaguj]
Dnes som chcela dať pokryť moju sučku labradora, ale neviem,či ma jeden pouličný havo nepredbehol.Nevie niekto, že keď s ňou pôjdem ju dať nakryť a bude už nakrytá, či dovolí tomu čistokrvnému psíkovi na ňu vyskočiť, alebo je to znamenie, že už je nakrytá???

re: krytie

neregistrovaný (30.10.2007 18:52)   [Reaguj]
To či dovolí druhému psíkovi aby ju nakryl s tým nesúvisí. Záleží od fázy hárania, v ktorej sa nachádza. Či ho však už predbehol iný psík a bol úspešný uvidíš keď sa narodia šteniatka.

vyziva matky

kosto (26.10.2007 15:51)   [Reaguj]
zdravim nemam vela skusenosti z chovam a preto ma zaujima aky by mala byt vyziva matky - civavy po porode(ma az 6 steniatok) a pripadne ake doplky vyzivy by mala dostat

VÝŽIVA PSEJ MATKY

AIDYL (05.11.2007 03:30)   [Reaguj]
Kvôli tvorbe mlieka potrebuje,aby si ju aj mliekom krmila,tiež vaječný ž´tok je dobrý doň rošľahať.Dávaj jej aj tvaroh a hovädzie maso.(bravčové psi vôbec nesmú je to nebezpečné) tiež kuracie pečienky aj žalúdky jej uvar,aj struhanú mrkvu,ryžu a to čo ľúbi.(nie salám!!!)ale zas aby sa nerozmaznala a nenavykla si dávaj jej aj granule.Tam je všetko potrebné vyvážené,čo psi potrebujú.

RADA

Veronika (04.11.2007 19:13)   [Reaguj]
Dobry den ak ma vasa fenka steniatka je dobre ju zivit stenacimi granulamy alebo uvarit jej ryzu v mlieku pomoct mozu aj nejake vitaminy.No aby ste mali istotu mozte sa spytat veterinara.

strava po pôrode

mato (29.10.2007 08:28)   [Reaguj]
Pre každú matku je pôrod veľmi vyčerpávajúci. Je veľmi vhodné podať slepačí vývar (samozrejme nesoliť). Ten jej po pôrode dodá silu. Počas kojenia je vhodné matke podávať buď špeciálne granule pre kojacie matky (kúpiť ich môžeš v špec. zvieracích obchodoch alebo u veterinára), alebo dopĺňať stravu napríklad o tvaroh, alebo špec. prídavky pre kojacie matky(kúpiť ich môžeš tiež v špec. zvieracích obchodoch alebo u veterinára).

Beagle

neregistrovaný (24.10.2007 19:38)   [Reaguj]
Kto by chcel pomoc na vychovu psika rasy Beagle nech mi napise na 16-aja-61@azet.sk.Papa

EPILEPSIA

Lucia (15.10.2007 13:50)   [Reaguj]
prosím o akékoľvek informácie ohľadom kliniky JAGGY v brne. bol tam niekto na neurológii? Pomohlo to presne diagnostikovať formu EPI? Koľko cca stoja vyšetrenia? Budem vďačná za akúkoľvek odpoveď.

vďaka

Lucia (09.11.2007 15:46)   [Reaguj]
Ďakujem za rady, zatiaľ je v pohode, lieky znáša dobre, akurát je po nich strašne hladná a smädná, ale keď len toto, tak je to v pohode.

KLINIKA ZVIERAT V TRNAVE

AIDYL (05.11.2007 03:41)   [Reaguj]
prečo cestovať až do Brna?Veď v Trnave je najlepšia špeciálna súkromná veterinárna Klinika pre zvieratá od myši,vtáčikov až po koňa.Je to Zavarská ul.č.11,Trnava MVDr.Faga tel:033/550 16 09 treba sa objednať.Len nech sú vaše zvieratká zdravé.pá

Epilepsia

Martina (18.10.2007 15:15)   [Reaguj]
ja by som to tiez neriesila cez Brno. Moj pes ma tiez epilepsiu a doktor nam dal tabletky a od vtedy ako sme jej to zacali davat odvtedy nemala zachvat. Len treba stale dodrziavat davky

re: epilepsia

neregistrovaný (16.10.2007 07:03)   [Reaguj]
Jaggy je veľmi drahá. Známi tam boli a odišli spokojní, ale myslím že kvôli epilepsii je to úplne zbytočné. Na slovensku sa na ňu špecializuje napríklad MVDr. Skalka. S epilepsiou by som do Brna nešiel. Pochybujem že v diagnostike a liečbe epilepsie by ti vedeli dať viac ako ktoríkoľvek veterinárny lekár na slovensku.

ako dlho

baui (14.10.2007 15:41)   [Reaguj]
vie mi niekto povedat,ako dlho je tehotna,resp. ako dlho trva kym sa narodia steniatka feny labradora?

odpoveď-baui

neregistrovaný (15.10.2007 13:56)   [Reaguj]
dva mesiace?

Atos

Sasa (10.10.2007 08:54)   [Reaguj]
Mam rocneho rotvajlera(mam 13 rokov( a n cvicaku vobec neskace na rukav.Doma sa s nimi iba hra a ked si dam na ruku rukav ja, tak ho hryzie ale ze vraj nie je dobre ked pes skace na rukav ked ho ma majitel.Prosim poradte.

Pomoc

neregistrovaný (03.11.2007 22:24)   [Reaguj]
Dobry den vasim problemom moze byt slaba motivacia na vycviku.Skuste ho nejako podporit a odmenit ho nejakou dobrotou.

povaha je dedičstvo

neregistrovaný (10.10.2007 22:18)   [Reaguj]
Môže to byť o jeho povahe. Ak nemá v génoch pracovnú líniu, sklony k chytaniu rukávu nemusí mať vôbec. V takom prípade by som výcvik na rukáv neodporúčal. Je to niečo ako keď máš psa, ktorí má naopak v génoch pracovnú líniu a viedla by si ho k tomu, že ti má len ležať pri nohách.

moj pes zerie svoje vlastne vykaly

bibiana (09.10.2007 01:50)   [Reaguj]
prosim vas o radu, kto s tym uz ma nejake skusenosti pripadne o niecom pocul, mame 3 mesacneho bigla a od malicka poziera svoje vlastne vykaly, nevieme ho to odnaucit, snazime sa ho pozorovat zakazdym po jedle alebo ked sa prebudi, aj ho dame von na dvor ale velmi malokedy si robi svoju potrebu ked sme s nim, stravime s nim aj dve tri hodiny a nic. zvykne okamzite po potrebe to aj zozrat. veterinar povedal ze to je iba zlozvyk a treba ho to odnaucit, lenze vobec nic nepomaha a bojime sa aby z toho nechytil nejaku chorobu ktora sa z toho zvykne chytit a potom mu uz nebude rady.. ? prosim, ak mate nejake skusenosti napiste. dakujem, bibiana

Maltez žerie výkaly.

maria (07.04.2008 14:19)   [Reaguj]
Dobrý deň! Prosím o radu skúsenejších.Asi skôr o takú nejakú babskú, lebo s vetom to už mesiac riešime a nič. Moj maltez (4mes.) kadí vonku(oplotený dvor.) Hovienko ho nezaujíma. Ale! podarí sa mu niekedy aj doma, a to sú potom preteky kto skôr. Zožerie dočista vylíže dlažbu, stiahne uši, chvost a vopchá sa tam, kde nedočiahneme, ale puch ho prezradí. Vie, že robí zle. Menili sme krmivo (3x, teraz Royal C.), každý deň má jogurt, al acidko s troškou droždia (miluje to). Miešam granule s taštičkou, na striedačku vývar, kuracie mäso, varná mrkva, slížiky,ryža...za jablko by vraždil. Je vonku často, pracujem doma...Kde robím chybu? Help!!!!! marča

Tana (01.11.2008 08:16)   [Reaguj]
Mam tiez maltika. ked bol vo veku ako tvoj, robil to isté!!! Nebojsa vyrastie z toho.. A co ta to napadlo za blbost davat mu drozdie???????

RADA

Veronika (04.11.2007 19:20)   [Reaguj]
Dobry den ak pes ci macka vo vasom pripade psik konzumuje jedlo je to z toho dovodu ze mu chybaju vitaminy no najmä vitamin B tym ho nahradite ze date do jedla drozdie.Ak nepomoze vyhladajte pomoc veterinara

Papanie výkalov

AIDYL (25.10.2007 00:31)   [Reaguj]
Ahoj Bibiana. Mám 13r.čivavu a tá keď bola mladšia(asi do 3r.tiaž zvykla po sebe spapať výkali.Lenže ona to robila len doma.(má svoje WC.)a tak som si myslela,že to robí preto,že si to chce po sebe upratať. Zvelolekár mi povedal,že jej chýba nejaký vitamín. No vonku to nikdy nerobí,len doma. Veru som ju zato aj hrešila.Musíš vystriehnúť kedy to bude robiť a potom ju chyťiť za kožu na krku(pes sa nesmie byť rukou.Tá len hladí)a potrias s ním tak prudšie a povedz mu zo zvýšeným hlasom:Papať kaku?Fúúúj....a môže sa to há...?Ejne,fuj,fuj a zas ho zatras.On porozumie,že ho hrešíš a bude sa hanbiť za to.Ako tá moja Sali.a stále som jej opakovala:fúúj..kaku papať,fúúj...ejne a rukou som jej pohrozila.Tak sa začala uťahovať a schovala sa pod gauč. Zakaždým,keď to bude robiť,tak to hrešenie zo zvýšeným hlasom opakuj dovtedy,kým sa to neodučí. Ak to robí vonku,tak tiež a odtiahni ju hneď od toho výkalu.Lebo od cudzieho psa môže dostať aj rôzne parazity aj škrkavky,či dokonca pásomnicu. ale verím,že sa to časom odučí ako tá moja.pá

pojedanie vykalov

ZuSka (18.10.2007 11:25)   [Reaguj]
Draha Bibiana, tento zlozvyk maju skoro vsetky psiky. Je to pozostatok instinktu ktory im zostal po predkoch. Vlci si pojedanim srncich vykalov a taktiez od inych zvierat doplnaju rastlinnu stravu, ktoru tazko travia no pre zivot ju potrebuju. Takto uz strava prejdena jednym traviacim traktom je...:) to len na vysvetlenie preco to psiky vlastne robia.

Yorkshire

kuk (08.10.2007 22:38)   [Reaguj]
Poradte mi, 10 mesacny psicek s vahou 1,3kg, je to vela alebo malo na mini rasu york? Kolko ma mat z mini yorkov psicek vo veku 10 mesiacov? a do kolko mesiacov este rastu na vahe????

vzrast

neregistrovaný (10.10.2007 22:13)   [Reaguj]
To závisí od toho, čo majú v génoch po rodičoch.

yorko- mliečne zúbky

yorko (05.10.2007 13:24)   [Reaguj]
ja mám 9 mesačného yorka a ostali mu mliečne zúbky zároveň s dospelými. Dali sme mu ich vytrhať a myslím, že teraz by som to urobila skôr lebo ich má vytočené von...toľko moja rada

cikanie :(

Katka (01.10.2007 08:50)   [Reaguj]
Ahojte. Chcela by som Vas poprosit o radu. Mam 1 a 1/2 r. jorka, ktory mi zacal za posledny mesiac cikavat v byte. Ked bol maly, tak sa nam podarilo ho oducit, ale teraz to zacal robit opat. Ma niekto taku skusenost? Najprv som sa bala ci neni prechladnuty, ale myslim, ze keby to tak bolo, tak by cikal stale a nie iba, ked sme v praci. Volala som o radu aj zverolekarovi a ten povedal, ze prechladnutie a zapal, tiez asi vylucuje a ze predpoklada, ze je to psychicke. Kazdopadne mi povedal aby si priniesla moc aby sme tu infekciu na 100% vylucili. A tu je dalsia otazka = ako mam psovi zobrat moc? Behat s poharom? V pripade, ze by to bolo psychicke, vraj sa da liecit aj to. Viete niekto ako?

Cikanie.

samuk (03.12.2007 09:59)   [Reaguj]
Sorry,zabudla som na striktné nesolenia..čohokoľvek v strave psa/zvyšky z obeda,../

Cikanie.

samuk (02.12.2007 07:59)   [Reaguj]
Držať ho v priestore s gum.podlahou a moč z kalužky odobrať inj.striekačkou.Vžiadnom prípade odporúčam nedávať čokoládku.

Cikanie.

AIDYL (25.10.2007 00:51)   [Reaguj]
Veru to môže mať psychického rázu,keď odídete z domu,že má stresy,že ste preč a preto sa pociká. No môže to byť,čo je horšie,že má choré ľadviny,či obličky a neudrží v sebe moč. Preto všetkým psíčkarom radím:Psom ani za svet nedávajte salám a ani bravčové mäso pes v žiadnom prípade nesmie.Chorejú s toho psi a už sa ťažko lieča,len veľmi prísnou dietou s granúl GreenFish. Moč by som mu skúsila odobrať,asi tak,že by som kúpila prímeros(lebo je aj dezinfekčný)vyroluj ho a gumičkou mu ho prichytiť na šulina.chi. Je to síce smiešne,ale lepší nápad nemám.Je to poddajné,pevné a moč sa do toho zachytí,keď sa mu bude chcieť cikať.pá

cikanie

neregistrovaný (05.10.2007 12:50)   [Reaguj]
poznam jeden takyto pripad a je to psych.povodu, zial trva to uz rok a nevedia ho to odnaucit, spravi to vzdy ked vsetci odidu z domu....ale ten moc daj vysetrit moze to byt zapal mocovych ciest a neudrzi v sebe moc

Poradte ake strihy srsti na maltezsaka

Ada (30.09.2007 17:37)   [Reaguj]
Ahoj,kto mi poradi ako sa striha maltezsky psik,prijmem aj fotky na moj mail.

Ruzovy maltezak?!

rea (26.02.2008 09:59)   [Reaguj]
Sorry, ale myslim ze ruzovy maltezak je ovela horsie zohyzdenie ako ostrihany maltezak. Ich srst je treba pravidelne cesat, to je dolezite a s tym mozem len suhlasit.

STRIHANIE PSA.

AIDYL (25.10.2007 01:02)   [Reaguj]
Hnevá ma,keď vidím dlhosrstých domácich psíkov vystrihaných ako ovca.Maltézačik má krásnu hodvábnu čistobielu strsť a to ho šľachtí a robí krásným.No je naň potrebná pravidelná údržba,česanie a kefovanie,inak sa im porobia chuchvalce a ťažko sa už rozčesú,treba to jednoducho odstrihnúť.Mala som maltezáčika a dávala som mu aj mašličku a tiež občas aj zpláchla prelivom na ružovo,čo každý obdivoval.A bol vždý nádherne učesaný s dlhou srsťou.Preto nekaz jeho pôvodný originálny IMIDŽ! Mnohí zunujú to česanie a potom psov zohyzdíte. Preto si pri kúpe dobre rozmyslite,akého psa vlastne chcete.Vy lenivší,si kupujte radšej hladkosrstého psa! A ty si si tiež nemusela dlhosrstého psa kupovať,keď ho nakoniec strihať dávaš.Na Maltézákov nie je žiaden špeciálny strih určený.

yorkšír

Danihel (27.09.2007 13:19)   [Reaguj]
Dobrý deň, poraďte mi niekto prosím som zúfalá, mám doma 2,5r.yorkšíra, i keď chodíme pravidelne cikať von /ráno, poobede,večer/vždy si urobí nejakú značku !! ako ho to odnaučiť ?! ďakujem za odpoveď

fena

marta (24.09.2007 15:00)   [Reaguj]
ako zistim, ci je fena gravidna? poradte mi prosim

gravidita

neregistrovaný (24.09.2007 15:19)   [Reaguj]
No v počiatočnom štádiu nijako. Ak sa pýtaš pre to, že je tvoja sučka nechcene nakrytá, treba ísť chytro k veterinárovi. Ten vie pomôcť. Stanoviť graviditu ti môže veterinár od 21 dňa gravidity - ultrazvukom.Človek ju pozná sám iba až keď sa prejaví rast brucha /pohmatom sa dajú šteňatá určiť až keď sú dosť veľké a nie u každej sučky/. Istotu ti dá iba ultrazvuk.

psik

neregistrovaný (22.09.2007 21:59)   [Reaguj]
Ahojte,poradte mi prosim,ako odnaucit 1roc.psa doma znackovat,vzdy to poriadne vycistim,ale raz za mesiac to spravi.PORADTE!!!!

Značkár.

samuk (02.12.2007 08:03)   [Reaguj]
Jedna kvapka čpavku,alebo australský čajovník.Na môjho hyperaktiváka to fungovalo a občas,keď sa vráti rozrušený z prechádzky,aj funguje.

ZNAČKOVANIE

AIDYL (25.10.2007 00:40)   [Reaguj]
KEĎ TO VYČISTÍŠ,KDE SI OZNAČKOVAL MIESTO,TAK SKÚS TO EŠTE NASPREYOVAŤ. ISTE TO UŽ NEUROBÍ. INAK JE TO PSÍ ZVYK,A PRETO JA SI VŽDY LEN FENY KUPUJEM.pá

ako správne postupovať pri výuke čistotnosti so šteňaťom?

lucia harabinova (21.09.2007 13:02)   [Reaguj]
ahojte vospolok! máme doma už 9. týždňové šťeňa labradorského retrievera a nevieme si už rady pri postupvaní v nácviku čistotnosti. Ide najmä o noc. Spočiatku sme k nej doslova bežali, keď sa len ozvala a hneď sme s ňou išli von, aby sa vyprázdnila. Ono to zo začiatku aj fungovalo, mala len 6,5 týždňa a zvykala si. Avšak teraz sa nám zdá, že nás len ťahá za nos, bo keď s ňou aj von v noci ideme, nevyprázdni sa, len sa chce dostať na vzduch, vetrí, prechádza sa... avšak doma sa na noviny - nie a nie naučiť. Ak má niekto podobnú skúsenosť, prípadne by nám vedel poradiť, čo robíme zle, dajte prosím Vás, vedieť. Vopred veľká vďaka.

Vychova

Martina (18.10.2007 15:21)   [Reaguj]
My mame tiez takyto problem. Psa mame tiez asi tak ako vy od toho tyzdna a stale vykona velku potrebu v noci. Samozrejme aj si to oznacuje. Mame aj noviny na tie sa pekne vycika ale cika aj mimo nich. A pritom on vie ze robi zle ale robi to takto. Ak sa vam podari nieco nove zistit napiste aj mne. Dakujem

zrejme je v puberte

neregistrovaný (24.09.2007 21:11)   [Reaguj]
Povedal by som že s tým prestane. Asi vás chce skúšať. Zrejme už máte v oku jej "biorytmus" a tak sa skúste orientovať aj trochu podľa toho a nenechajte sa sekírovať. Už je vo veku, kedy by v pohode zvládla ustálený režim prechádzok v konkrétnych časoch.

Demodikoza

Veronika (14.09.2007 10:52)   [Reaguj]
Ahojte, mam 5 mesacnu fenku stafordsirskeho bull terriera a mam podozrenie, ze ma demodikozu (zevraj caste ochorenie koze u stafikov), lysinku ma na hlavicke a taka mensia sa jej robi za uchom a vcera som nasla aj v okoli prednych labiek...tak zacinam mat strach...A mohlo by to byt aj s toho ako sa hrala a kusala s druhym psikom? Lebo na tej lysinke na hlave mala najprv aj chrasticky, ale uz jej poodpadavali...Este chvilu pockam, ci dorasie srst a za dva tyzdne ideme veterinarovi na odber krvi, tak sa skusim hned opytat...ALE BOLA BY SOM RADA, AK BY STE MI NAPISALI VLASTNU SKUSENOST ALEBO SVOJ NAZOR...Dopredu dakujem...Veronika

Dakujem

Veronika Liskova (18.09.2007 14:45)   [Reaguj]
Dakujem za nazor, urcite navstivim cim skorej veterinara.

re: demodex

Eva (16.09.2007 22:44)   [Reaguj]
Práve v tom veku je to aj celkom pravdepodobné. Určite by som navštívila veterinára. Je to pomerne nebezpečné keď sa zvieratku nepomôže včas. Návštevu veterinára neodkladaj. Známi mali tiež takúto bulinu a tá sa s tou pliagou trápila dva roky. Zostala jej s toho aj srsť taká riedka.

shi-tzu

kačena (12.09.2007 16:48)   [Reaguj]
ahoj :) chcela by som poradiť, mám šteniatko shi-tzu, má 4 mesiace a neviem kedy bude vhodné ho ostrihat, lebo ja ho nechcem dat na holo u zverolekára a tak ho chcem strihat sama ale neviem kedy bude ten správny čas. Budem rada ked mi niekto poradí, vopred Dakujem pa

re: kedy strihat yorkshira

neregistrovaný (13.09.2007 09:05)   [Reaguj]
Ak nechceš ísť na výstavu tak aj teraz. Skôr zváž, že ide zima. Možno bude lepšie počkať do jari, alebo tvojho psíka z yorkshíru :) ostrihať len mierne.

epilepsia

Lucia (10.09.2007 15:31)   [Reaguj]
Chcela by som poprosiť o radu, máme fenku/4-roky/labradorku, kroá má epilepsiu. Od včera bere lieky Phenaemaletten 15mg. Máte niekto skúsenosť so psíkom, ktorý berie antiepileptiká. Ako to znášajú? Bude treba zvyšovať dívky?Teraz má 1 denne.Keď viete niečo poradiť bude veľmi rada.Ďakujem.

EPI

Lucia (10.10.2007 12:40)   [Reaguj]
Ďakujem za rady, a ešte by som rada vedela, či bol niekto z Vás v Brne na klinike JAGGY, sú tam špecialisti na neurológiu a majú aj MRI a CT.

epilepsia u psa

zuzka (09.10.2007 12:00)   [Reaguj]
ahoj-aj naša 5 ročná vlčiačica má epilepsiu-tiež berie tabletky, ak ich má pravidelne-záchvaty sú miernejšie, inak to treba takto vydržať..naša má hrozné, často až k smrti, držte sa!

re: epilepsia

Laco (13.09.2007 08:56)   [Reaguj]
Lieky sa užívajú až do konca života. Dávka sa najprv optimalizuje - samozrejme v spolupráci s lekárom. Lekár po určení diagnózy nasadí lieky. Ich dávka sa postupne znižuje až na hranicu, kde sa opäť objavia príznaky.Po opätovnom výskyte záchvatu sa teda nasadí dávka, aká bola podávaná pred tou poslednou, ktorá už nezabránila epileptickému záchvatu. Dávka sa zvyšuje iba v prípadoch, kedy zvieraťu podávaná dávka lieku nestačí na elimináciu záchvatov.

rada

neregistrovaný (06.09.2007 16:37)   [Reaguj]
Hovorite o falošnej gravidite čo to vlastne je? A ako sa prekavuje?

ps - falošná gravidita

neregistrovaný (07.09.2007 14:05)   [Reaguj]
...no a samozrejme fena v skutočnosti nieje kotná. Falošná gravidita sa objavuje aj bez toho, aby došlo k nakrytiu feny.

re: falošná gravidita

neregistrovaný (07.09.2007 14:02)   [Reaguj]
Falošná gravidita vzniká po háraní, má príznaky ako naozajstná gravidita - fena si do pelechu nosí hračky, o ktoré sa stará ako o šteniatka. Spravidla sa fene aj začne tvoriť mlieko.

Granule na rozpustenie močových kameňov

Bianka (05.09.2007 08:23)   [Reaguj]
Náš 4,5 ročný psík má problémy s močovými kameňmi, bol už v 1/07 aj operovaný.Počula som ale, že existujú špeciálne granule, ktoré tomu napomáhajú.Nemáte niekto s týmto skúsenosti? Poraďte, ďakujem!

re: močové kamene - granule

Patrícia (06.09.2007 14:43)   [Reaguj]
Pri problémoch s močovými kameňmi je úprava stravy veľmi dôležitá. Špeciálne diétne granule ti uľahčia od starostí v tom zmysle, že budeš kŕmiť takou stravou, akú si vyžaduje zdravie tvojho zvieratka. Tieto diéty sa kupujú u veterinárov, lebo sa používajú v rámci liečby - prevencie. Poraď sa zo svojim doktorom. Naše mačky už fungujú dlho na špeciálnej obličkovej diéte.

pomoc

Miška (01.09.2007 14:29)   [Reaguj]
ahojky...mam 13 rokov a volam sa Miška...a samozrejme mam jeden problem...mam psika,ktory ma rok a je to Maltezsky pinc...je strasny krasy a zlatucky,je aj mudry...lenze byvame na byte a ked idem do skoly a rodicia do prace ,nas psik stale steka...je sam doma a nevie si odvyknut stekat...je strasne na nas naviazany...chcela by som od vas pocut nejake rady ,ako ho odnaucit stekat...dokonca nam rozkusal aj dvere do bytu...vopred dakujem za rady :))

velký yorkshire

05darinka (31.08.2007 10:18)   [Reaguj]
Poznáte prosím Vás,alebo mate yorkshira vraj stredného?všade kde čítam je písané,že má mať miery 24-28 cm a váhu od 1-3,1 kg a tu je môj problém mám yorkshira s PP a má 38 cm a váha je 5 kg - nie je tlstá ale je len taká veľká a rada by som vedela či aj takýto môžu byť je to silver.Dakujem za radu

re:velky yorkshir

patuska (01.10.2007 15:06)   [Reaguj]
je to uplne normalne, aj v mojom okoli su taky a evidentne aj ten moj je jeden z tych vacsich, takze sa tym vobec netreba trapit, podla lekara je normalne ked maju vahu do 6 kg.

Pas spoločenských zvierat + tetovanie

elizabeth (27.08.2007 11:31)   [Reaguj]
Dobrý deň. Mám 15 týždňové šteniatko maltezáka a asi o mesiac sa chystám cestovať do Českej republiky. Chcela by so sa opýtať, či máte skúsenosti s vybavovaním pasu spoločenských zvierat, koľko stojí tento pas a čo je ešte na cestu do zahraničia potrebné vybaviť. Ďalej by soms a chcela opýtať na tetovanie, kedže ho chcem dať tetovať, ale neviem vôbec čo to obnáša, koľko to stojí a tak takže prosím Vás, ak máte s týmto skúsenosti rada prijmem Vaše rady. Za odpoveď vopred ďakujem. Pekný deň.

pet pas - tetovanie

neregistrovaný (27.08.2007 16:51)   [Reaguj]
O pet pasoch je tu článok v sekcii poradňa - na druhej strane.Tam nájdeš všetko. Na tetovanie by som vôbec nevsádzal. Je to bolestivé, neefektívne (tetovanie sa stáva postupne nečitateľným a ťažko sa podľa neho pátra po majiteľovi) a pokiaľ má psík čip, je to aj zbytočné. Čippované zviera je presne identifikovateľné kdekoľvek na svete. Identifikácia tetovaného zvieraťa je pomerne komplikovaná aj vo svojej vlastnej krajine, nieto ešte v cudzine.

pes

neregistrovaný (22.08.2007 14:09)   [Reaguj]
Ahojte,poradi mi niekto?Mam 1roc.psika a zacal nam cikat na sedacku ked je sam doma,predtym to nerobil ako ho to odnaucit?Dakujem

vôňa?

neregistrovaný (23.08.2007 08:39)   [Reaguj]
Niekedy tak psy reagujú na nejaké vône. Väčšina voňaviek tiež obsahuje feromóny. Je to nová sedačka? Alebo sa zmenilo niečo vo vašej domácnosti? Zmenil niekto u vás parfém?

Moj pes kriva na zadne nozky

Jakub (19.08.2007 22:02)   [Reaguj]
dobry den, moj pes uz asi tyzden kriva na zadne nohy, ma 14 rokov je to vazne alebo ma len nieco s klbami? dakujem

RE: Moj pes kriva na zadne nozky

Lassinka2 (10.01.2009 20:20)   [Reaguj]
Tvoj psík má krásný vek a čo sa týka nožičiek to je už vekom aj moja fenečka mala problémy s nožičkami a dožila sa 16.5.roka,nezúfaj,prinajhoršom jej dajú lieky proti bolesti...Zdravím a držím palce ahoj....

odpoveď

neregistrovaný (15.10.2007 14:02)   [Reaguj]
ak sa rozhodnete dať operovať displáziu môžem odporučiť MVDr.Talajku, sídli na Adámiho ulici-je to špecialista na kĺby, mne tiež veľmi pomohol, keď mi fenka od 3-7mesiacoch krívala. Operácia stála cca 3000,-Sk(bolo to pred 4 rokmi). Veľa šťastia.

dysplazia

neregistrovaný (20.08.2007 07:11)   [Reaguj]
Máš zrejme pravdu v oboch úvahách. Je to vážne a môže to byť v kĺboch. 14 rokov je vek ( samozrejme závisí aj od plemena, konštitúcie a hmotnosti zvieraťa), v ktorom sa už môžu objavovať takéto problémy. Môže ísť o dysplaziu. Dôležité je to nenechať psíkovi samému na jeho boľavých bedrách. Problémom tohoto ochorenia je bolesť a zápal. Tento stav je nutné liečiť. Niektoré prípady sa dajú riešiť aj chirurgicky. Bolesť kĺbov znižuje psíkovi kvalitu života a je preto potrebné aspoň zmierňovať jej následky. Na trhu sú prípravky, ktoré tieto následky ochorenia znižujú. Navštív svojho veterinára.

Buducnosť

Marika (16.08.2007 11:02)   [Reaguj]
Ja ešte doma nemám psika ale bojim sa, že ked ho dostanem nebudem ho mať rád, alebo ho budem milovať? Zamilujem sa do psika?

Láska ku psom

AIDYL (25.10.2007 01:22)   [Reaguj]
Nie je možné nemať rada psa,ak si sa rozhodla si ho kúpiť.A tiež nie je možné,že sa doňho zamiluješ,len ho nudeš mať tak veľmi rada,akoby to bolo tvoje vlastné dieťa.A bude to aj nerozlučný člen rodiny. (Ak ovšem nebudete po zunovaní psa nakoniec tak krutí a nevyhodíte ho na ulicu,ako to mnohí urobili a nechali ho v mrazoch o hlade trápiť sa.Takým bezcitným ľudom prajem,aby aj oni skončili na ulici,ako bezdomovci!)

Domáce prekážky agility

alexPNV (12.08.2007 21:10)   [Reaguj]
Doma som si vyrobila provizórne prekážky na agility....Xcela by som vedieť, či keď pôjdem na cvičák, nebudem mať problém so skákaním na normálnyx prekážkax..

nebude

neregistrovaný (16.08.2007 16:35)   [Reaguj]
neboj sa toho.

odpoved na retrievra

linda (10.08.2007 14:33)   [Reaguj]
No uz sa dnes pokusam Ti 3x odpovedat tak uz dufam sa mi to podari.Ten Tvoj hafan ma vahu v norme a uz ti ani moc nepodrastie.Moja retrieverka labradorka ma 13 mesiacov a vazi 34kg a tuto vahu ma tak 3 mesiace.Len ho nezacni prepchavat,lebo retrievri trpia na nadvahu,lebo su taki zravi a potom maju problemy s klbmi.Tie sa vyvijaju do 1 roka.Moja Lara ma aj fotky v galerii pod nazvom labradorka.Pred tyzdnom sme boli u veterinara a ten bol velmi spokojny ze konecne vidi retrievra s normalnou vahou.Dospely by mal mat 35-40kg fena o 5kg menej.

odp.

linda (13.08.2007 07:17)   [Reaguj]
No myslim,ze to je dobry pako co dava psovi zrat creatin.A ty si sa nepytal dokedy mohutnie takze fakt toho havka neprepchavaj,lebo uz nepotrebuje tolko davok ako ked bol steniatko.Staci mu davat zrat raz denne a urcite bude mat postavu aku ma mat.A mohutnut ti este bude,ale to by uz vahu nemalo velmi ovplyvnit vpodstate by mal pribrat este tak maximalne 5kg.(a to uz moc nepostrehnes).Na zimu aj tak vzdy zmohutnie a v lete sa ti bude zdat zas chudsi.Takze ziadny creatin normalne krmit a vela pohybu uz sa moze zacat aj zatazovat(to znamena viac pohybu a skakanie a potom bude ideal)

re

bager (10.08.2007 21:07)   [Reaguj]
Vcera som pisal mail jednemu chovatelovi a ten mi napisal, ze rastie do vysky do jedneho roka a pak do tretieho roka mohutnie. Len tak mimo temu mam suseda ktori daval svojej nemeckej doge od 3 mesiacov creatin a ta mu narastla na 106 kg a pritom ma mat maximalne 90kg

aku vahu ma vas retriever???

bager (09.08.2007 20:31)   [Reaguj]
ahojte aku vahu ma vas retriever??? ja mam 10 mesacneho a ma 37 kg. Je to normalna vaha na tento vek???

boxer

jana (06.08.2007 00:20)   [Reaguj]
naša 3ročná dáma je hrozne zlatá, iba má jednú veľkú chybu...často preskočí ohradu a vyberie sa do ulíc.Susedia sa jej neboja je hrozne hravá, ale ak stretne cudzieho je to horšie. Skúšali sme to rôznym spôsobom, ale vždy nás sklame. Máme ju radi. Poraďte, ako ju odnaučiť utiecť

úteky z dvora

emica1 (30.12.2007 14:06)   [Reaguj]
Ahoj, ja mám labradora psa a tiež som mala ten istý problém dlhé roky, ak diera v plote nebola tak si ju spravil, báli sme sa, že na neho zavolajú odchyt a lebo nedaj bože niekto sa začne hrať na kovboja a...... tak sme ho dali vykastrovať a odvtedy je kľud a vôbec sa povahovo nezmenil akurát trochu pribral.

úteky z dvora

quido (07.08.2007 14:17)   [Reaguj]
Aj my sme mali takýto problém. Náš pes tiež utekal. Náš pes si v okolí našiel pár psích kamošov a každý deň sa s spolu šantili. Nikdy sa nám nepodarilo ho to odnaučiť. Niektoré jedince to majú proste v krvi. Rád by som ti poradil aspoň niečo. Neviem, či s ňou chodíte pravidelne aj na prechádzky, ale práve pravidelné prechádzky a spoločná aktivita to môžu zmeniť. Boxer potrebuje dosť pohybu a komunikácie.

milacik

SILVIKA (05.08.2007 09:50)   [Reaguj]
Ahojte mam psika rasy lhasa apso a chcem sa opytat....co sa tyka stravy daju sa vynechat granule uplne? a prejst len na domacu stravu?? zo vsetkych granul je mu zle skusala som uz vsetky druhy ....a ak sa vynechaju granule nebudu mu chybat vitaminy? hm?

granule

Táňa (06.08.2007 11:39)   [Reaguj]
Granule sa samozrejme dajú vynechať. Pes predsa nieje granuložravec:). Granule prišli na svetlo sveta hlavne pre našu pohodlnosť. Dôležité je dbať na zloženie stravy a jej vyváženosť.

sonografia

neregistrovaný (03.08.2007 09:18)   [Reaguj]
Neviete niekto, prosím Vás, koľko stojí sonografické vyšetrenie na graviditu fenky??? Ďakujem

cukrovka

potrebujem poradit (31.07.2007 09:28)   [Reaguj]
Ahojte, viete mi niekto poradit ako sa prejavuje cukrovka u psa? ci moze aj odpadavat.mam fenku jeden a pol rocnu a stava sa ze mi odpadne raz za cas...veterinari si nevedia dat rady...ak niekto nieco vie tak dakujem za pomoc.

cukrovka u psa

tweety (02.08.2007 07:43)   [Reaguj]
Cukrovka sa prejavuje pozvoľna zvýšeným príjmom tekutín, chudnutím aj napriek dostatočnému príjmu potravy, unaviteľnosťou zvieraťa, častejším močením... . Príznakov je veľa ale ak chceš zistiť, či ide o cukrovku, musíte dať vyšetriť moč.Mala by si aj presne vedieť, koľko vody vypije tvoj psík za deň.

Problem s haraním a nechceným počatím

Linda (31.07.2007 07:12)   [Reaguj]
Ahojte ! Nevie mi niekto poradit,včera sme nachytali nasu fenku Labradorku s takym poulicnym mixom ako na nu skace .Problem je v tom ze prave hara tak okolo 20 dna . Nevie niekto ci existuju nejake tabletky alebo injekcia po nechcenom styku aby sa zabranilo malym steniatkam . Sucka harala 2x ma jeden rok .

Odpoved

Linda (01.08.2007 13:49)   [Reaguj]
Tak boli sme u toho veterinara a su rozne moznosti. Vsetko sa da este zachranit a mozno ani nie je gravidna , lebo u takto mladej feny je pravdepodobnost uspechu menej ako 50%.

choď k vetrinárovi

neregistrovaný (01.08.2007 08:42)   [Reaguj]
Myslím si že áno. Navštív svojho veterinára - najlepšie ešte dnes.

problem s nakrytim

nina (30.07.2007 11:21)   [Reaguj]
mame fenu nemeckeho ovciaka. ma sest rokov. este nemala steniatka. prave teraz sa hara a chceli sme ju dat nakryt, boli sme za psom dvakrat, hrali sa spolu, natahovali, ale ked uz isiel na nu vyskocit, neodkryla chvost, mykala sa a vzdy usla. ptom bola uplne vydesena. nevieme ci je problem v nej. alebo v psovi, pomohlo by "vyskusat" ineho? poradte nam niekto prosim, prave sa hara, a chceli by sme velmi aby mala steniatka

krytie

neregistrovaný (30.07.2007 15:47)   [Reaguj]
Chyba môže byť v tom, že to nebol ten správny čas (12 - 13 deň), alebo sa jej jednoducho nepáčil partner. V prírode spoľahlivo pracuje prirodzený výber. V šiestich rokoch by som to ale možno nechal už tak. Pre fenu je to už horná hranica pre pripustenie. To, že fena musí mať aspoň raz v živote mladé je mýtus.

shi-tzu

kačena (30.07.2007 11:08)   [Reaguj]
mám taký problém že mám šteniatko shi-tzu, ktorý má 2 mesiace a 3 týždne. Ja ho mám taký mesiac a ešte sa nenaučil že nesmie doma cikat už som skusila klasickú vec, ked sa vyciká tak dostane a ked vonku pochvala, skušala som aj noviny a nejak nič nezaberá. Neviem či je to skoro či neskoro ale neviem ako ho to naučit ak mi niekto vie poradit tak vás prosím o radu :) Dakujem pa

ako naučiť šteňa na cikanie vonku

X (30.07.2007 17:43)   [Reaguj]
Musíš vydržať. Pokračuj v tom aj ďalej. Skús jej do toho strčiť nos, nech vie, kvôli čomu sa hneváš. Na noviny šteniatko naučíš tak, že si ho po jedle položíš na noviny, a si tam s ním do vtedy, kým neurobí potrebu. potom ho pochváliš. Venčenie by som tiež naordinoval v pravidelných intervaloch. Venčiť ho treba po jedle až kým sa poriadne nevyprázdni. Potom máš menšiu šancu, že zlyhá doma a lepšie to pochopí:).

rada

Monika Bystrianska (30.07.2007 10:36)   [Reaguj]
mam 3 mesacneho yorkshira a chcela by som poradit ze od kedy sa moze dat strihat nakratko. Diki piki

strihanie yorkiho

patuska (01.10.2007 15:08)   [Reaguj]
no najlepsie je vtedy ked zacne vyrazne menit "babatkovsku srst" a najlepsie po zime, aby ti neprechladol

hneď

tweety (30.07.2007 15:15)   [Reaguj]
Pokiaľ sa nechystáš na výstavy tak aj hneď:). Odporúčam. Pohoda tvojho yorkšíra zaručená.

Spinenie

Lucy (24.07.2007 10:10)   [Reaguj]
Ahojte, prosim o radu...mam v byte od 3.mesiaca fenku bigla. Uz bude mat 9 mesiacov a sem tam sa stalo, ze cez noc nevydrzala a nasla som mlaku. Ale v poslednej dobe, si robi mlaky kde chce v byte a nie na novinach. Vobec tomu nerozumiem. Ked skriknem, ze co to je, tak vie, ze spravi zle, lebo prasi na miesto. Nechapem preco to robi.

nechápe tvoj trest

quido (24.07.2007 10:51)   [Reaguj]
To,že práši na miesto ešte neznamená, že vie, akú chybu urobila. Útek je jej obrana pred tvojim hnevom.Keď jej naozaj vysvetlíš, čo ti vadí, určite to začne rešpektovať ( napriek tomu , že bígel je riadne tvrdohlavý :)). Musí sa ti podariť ju priamo pri tom chytiť. Potom ju vyhreš - najlepšie slovom fuj. Poprípade jej do toho strč ňufák. Keď ju nechytíš pri priamo pri čine, na trest môžeš zabudnúť. Takéto veci si pes nepamätá ani sekundu po tom, ako ich urobil a nebude si s nimi tvoj trest spájať.

Neposlušný pes

Saša (23.07.2007 10:08)   [Reaguj]
Mám 3 ročného malého bradáča a keď som ho dostala, mala som 10, takže som ho poriadne nevycvičila....No teraz by som ho xcela vycvičiť, lebo xcem s ním xodiť na cvičák....Vôbec ma napočúva povel ku mne, iné povely áno....Počúva iba môjho ocka a troxa aj mamku....Nikde ho namôžem pustiť, lebo sa bojím že mi"zdrhne"....Prosímvás, pomôžte mi, pretože by som s ním xcela cvičiť agility, ale s neposlušným psom je to ťažké....Takže mi prosím poraďte....Ďakujem

skús to

neregistrovaný (24.07.2007 10:46)   [Reaguj]
Určite by si s tým mala čosi robiť. Na cvičisko sa ti prísť oplatí.Základné zvládnutie svojho psíka môžeš považovať za nutnosť. Každá práca s tvojim psíkom ( aj AGILITY ) môže byť pre vás oboch príjemnou zábavou.

Neposlušný pes

Saša (23.07.2007 10:05)   [Reaguj]
Mám 3 ročného malého bradáča a keď som ho dostala, mala som 10, takže som ho poriadne nevycvičila....No teraz by som ho xcela vycvičiť, lebo xcem s ním xodiť na cvičák....Vôbec ma napočúva povel ku mne, iné povely áno....Počúva iba môjho ocka a troxa aj mamku....Nikde ho namôžem pustiť, lebo sa bojím že mi"zdrhne"....Prosímvás, pomôžte mi, pretože by som s ním xcela cvičiť agility, ale s neposlušným psom je to ťažké....Takže mi prosím poraďte....Ďakujem

RE: Neposlušný pes

Andulka14 (08.06.2009 18:48)   [Reaguj]
to by ste mali vydiet mojho srnci ratlik to je hotovy diabol

ked musí zostať sám doma

kacatko (05.11.2008 18:51)   [Reaguj]
chcem vás poprosiť o radu. chcem sa opýtať čo s psíkom keď musí zostávať každý deň 8 hodín sám doma? Mám urobiť niečo špeciálne? Ďakujem

gravidita

ajajka (01.08.2008 10:31)   [Reaguj]
chcem sa spytat ako sa da co najskor zistit ci je fenka gravidna?

poslusnost

neregistrovaný (18.07.2007 11:24)   [Reaguj]
mam rocnu fenku NO ovlada poslusnost avsak na obranu a strazenie je mierna da sa stym nieco urobit?

pôvod

neregistrovaný (20.07.2007 08:56)   [Reaguj]
Záleží od jej pôvodu. Všetko je v génoch. Povaha sa dedí. Skús pátrať u chovateľa, od ktorého ju máš.

rada

????? (17.07.2007 13:55)   [Reaguj]
ako zistim ze sa mi hara fena?

háranie sučky

timi (17.07.2007 14:15)   [Reaguj]
1., zväčší sa jej vulva 2., má výtok červenej farby 3., na dotyk v oblasti nad chvostom zväčša hárajúce feny reagujú natŕčaním

rada

????? (17.07.2007 13:54)   [Reaguj]
ako zistim ze sa mi hara fena?

Ako humanne (docasne) uspat psa?

havino (13.07.2007 10:34)   [Reaguj]
Nedavno sme si osvojili psika (vraj labrador krizeny so s***m). Je dost agresivny ked sa mu pokusame nasadit obojok. Da sa nejakym "podomackym" sposobom povedzme na 1 hodinku uspat? Alebo je to nutne nechat na veterinara? Diky.

určite nie

neregistrovaný (13.07.2007 13:46)   [Reaguj]
Existujú tabletky na upokojenie, ktoré Vám predpíše veterinár, ak to bude nutné. Nemyslím si ale k riešeniu Vašej situácie vedie táto cesta. To je skôr o práci s ním. Kvôli nasadzovaniu obojku to navyše považujem skôr za absolútne ľudské zlyhanie. S Vašim psom je treba pracovať. Každopádne keď ste sa ho ujali, je na Vás, aby ste ho vedeli v každej situácii zvládnuť. To sa týka nielen zodpovednosti k okoliu, ale aj kvality života Vás a Vášho psa. Nič nieje neriešiteľné a na získanie si dôvery Vášho psa nieje potrebné nič, len trocha času. Určite to bude stáť za to. Dôvera medzi psom a jeho majiteľom je kľúčová a obísť sa určite nedá nijakým spôsobom.

týrané šteniatka?

lus (04.07.2007 15:08)   [Reaguj]
zdravím, viem mi prosím niekto poradiť, na koho by som s amala obrátiť, keď mám podozrenie, že v mojom okolí sú týrané šteniatka? totiž z jedného balkńa už vyše dvoch týždňov sústavne vyštekujú a vykňučujú... ďakujem

týranie

lus (05.07.2007 11:57)   [Reaguj]
dííík, jasne zvážim

týranie

twain (05.07.2007 05:50)   [Reaguj]
Týranie je možné nahlásiť na polícii, mestskej polícii, miestnom úrade, regionálnej veterinárnej správe, Slobode zvierat - pokojne aj na všetkých inštitúciách. Predtým však odporúčam vzhľadom na to, že je leto a v bytoch je zrejme dosť teplo dobre zvážiť, či podľa teba naozaj ide o týranie. Niekedy však stačí komunikácia medzi susedmi. Zváž to najvhodnejšie riešenie.

ako zistiť graviditu laickým okom

neregistrovaný (29.06.2007 21:44)   [Reaguj]
ako sa da na yorkshirke zistiť,či je gravidna?ake su prve príznky?

jeden znak je

kika (02.07.2007 08:52)   [Reaguj]
ze fenka si zacne deku, ale aj hracky davat pod seba a knnuci.O nicom inoom neviem takze navsteva veterinara by bola vhodna.

nedá sa to

TOM (30.06.2007 16:06)   [Reaguj]
Musím ťa sklamať. Bez veterinárneho vyšetrenia ťažko. Príznaky viditeľné voľným okom sa objavia až keď už sú plody pomerne veľké.Odporúčam ti návštevu veterinára.

...

... (28.06.2007 20:01)   [Reaguj]

Maltezacik

neregistrovaný (08.06.2007 09:58)   [Reaguj]
Dobry den,prosim vas kto ma doma maltezskeho psika a vedel by poradit:po odchode z domu stale steka a niekedy aj sa vycika,viem,ze to robi s trucu,lebo ked sme doma tak to nerobi.tento mesiac bude mat 1rok.Odnauci sa tieto zlozvyky?Prosim poradte.Dakujem

Maltezacikovia

rea (26.02.2008 10:12)   [Reaguj]
Ahoj, ja mam doma dvoch takych malych jedosov - nic ine ako trenovat ich tak, ze ked zacnu vystekavat, tak sa vratim a pokarham ich a poslem do pelechu ani nepomaha. S cikanim som si poradila tak, ze na noc nemaju vodu a dam im ju az rano. Asi to nie je najlepsia cesta, ale jedine co u nich funguje. Sice vyvadzaju "psie kusy" ( miluju topanky ) ale aj tak ich mame radi a nevymenili by sme ich ani za nic.

Vyvádza..

samuk (03.12.2007 10:04)   [Reaguj]
Ja som moju"obludu"naučila.Obojok,dlhší špagát,podstrčiť pod dvere,keď začal trucovať,tak som mykla a povedala fuj..

maltezacik

aknel (26.06.2007 15:57)   [Reaguj]
No ja si myslim ze rocny psik je uz dost velky a tazko sa oduci zlozvykom. Aj ja mam maltezaka a toto plemeno ma velmi tvrdohlavu povahu. Hned po prichode domov trebalo zacat s nacvikom. Skuste ist za dvere bytu a o chvilu savratit. Ak bude stekat pokarhat ho a povedat mu kam idete a ze sa o chvilu vratite nech caka. Tento cvik treba opakovat stale v dlhsich intervaloch. Ked psik vydrzi chvilu nestekat treba ho pochvalit,pohladit a moze dostat aj maskrtku. Chce to dost prace ale pri velkej davke trpezlivosti to psik urcite dokaze.Prajem vela zdaru.

Maltezacik

kika (20.06.2007 21:34)   [Reaguj]
Urcite sa to odnauci, je to este male stena a samemu je mu doma smutno.

tréning

jojo (19.06.2007 18:45)   [Reaguj]
Chce to tréning.Vyhraď si na neho trochu času a skúšaj vždy na chvíľu zájsť za dvere a sledovať, čo sa bude diať. Tvoj psík musí zistiť, že sa hneváš, keď vyvádza a naopak - keď je dobrý, tak sa tešíš. Každopádne pri tom pochopí aj to, že nemusí vyvádzať za dverami aby si sa vrátila:). Veľa šťastia.

kliešte

Maťa (30.05.2007 12:27)   [Reaguj]
Poradte mi,ak máte skúsenosti, so zaručenou ochranou proti kliešťom.Pes sa často kúpe v potoku a každý deň ťaháme kliešťov.Ďakujem

injekcia

neregistrovaný (16.06.2007 15:13)   [Reaguj]
Keď sa tvoj psík stále kúpe v potoku, tak bude každá bežná ochrana márna. Obojky a prípravky podávané na kožu a srsť strácajú častým namáčaním účinok.Poraď sa o tom s tvojim veterinárom.

stres na výstave

Dasa (25.05.2007 08:12)   [Reaguj]
Nemá niekto skúsenosti s užívaním homeopatík na stres.Tu konkrétne na stránke uvádzajú Nerveux.Len mi nedoporučte návštevu vet.homeopata.D.

supiny

kika (24.05.2007 19:36)   [Reaguj]
No problem so supinami je uzavrety-ma nieco so stitnou zlazou.To scernanie koze,sposobili hormonalne problemy takze jej musim davat tabletky na stitnu zlazu.Neprajem taketo problemy nikomu.

dotaz

neregistrovaný (02.04.2008 15:30)   [Reaguj]
ahoj, neviem ci si tuto spravu vobec precitas lebo si tu bola asi pred rokom, ale skusim to. Ja ma tiez steniatko GR a ma ten isty problem, tmave supiny, pritom mu davam superpremiove krmivo, ciste iba na masovom zaklade, ozaj super kvalita a tym supin sa neviem zbavit. Ako si prisla na to ze je to stitna zlaza, ako sa to prejavovalo? Dakujem velmi pekne.

...

quido (16.06.2007 15:20)   [Reaguj]
Aspoň ale vieš, čo mu presne je. Kamarátov pes má alergiu - celoročne sa to prejavuje silnými zápalmi kože a neprišiel nikto na to, čo je alergén. Čiže trpí už pár rokov.. .

alergia?

quido (21.05.2007 07:24)   [Reaguj]
Ak je to alergia na granule, skús prejsť na domácu stravu. Možno je to alergia ma nejakú nešťastnú zložku, ktorá sa do granúl dáva často. Inak s alergiami je to ťažké. Lebo to trvá dlho, kým sa príde na to, na čo je zvieratko vlastne alergické. Prečo vlastne nemajú veterinári poodobnú metódu ako u ľudí na zistenie alergénov??

supiny

kika (17.05.2007 15:46)   [Reaguj]
No veterinarov som uz navstivila vela, ale stale sa to nezlepsuje prave naopak zhorsuje.Zevraj je to z granul,ale uz som vyskusala vsetky mozne druhy a nic nezabera.A zevraj to nie je plesen a ani ziaden parazit.Tak som sa chcela opytat, ci niekto nema podobny problem.Dakujem

SOS :)

zizina (14.05.2007 16:18)   [Reaguj]
ahojte,... nevedel by mi niekto pomoct? neviete kde v prešove by som mohla dat ostrihat mojho psika? viem, ze to nie je ziaden zavazny problem, ale ak viete, tak sa ozvite, please :))) vdaka

šupiny

Janka (13.05.2007 18:25)   [Reaguj]
Spýtaj sa niektorého s veterinárov, alebo ich rovno navštív. Toto je parketa pre doktorov.

supiny

kika (08.05.2007 14:06)   [Reaguj]
nie su to supiny,take hnede skoro az cierne ja som si najprv myslela ze su to lupiny ale tie by boli biele a take male ale ona ma velke hnede supiny.dakujem

lupiny

Táňa (04.05.2007 17:38)   [Reaguj]
Nebudú to len lupiny, keď si to neškrabe? Ten prípravok nepoznám.

pomozte

kika (03.05.2007 09:20)   [Reaguj]
Chcem sa spitat ci mate niekto skusenost s tymto pripravkom-DERMANORM cps. Dakujem

pomozte

kika (03.05.2007 09:06)   [Reaguj]
Mam labradora-fenku a ma 3 roky. Zacali sa jej na bokoch a na bruchu robit supiny a kozu na bruchu a hlavne po bokoch ma ciernu.Neskrabe si to, ale ked ju vycesavam tak tie supiny ma roztrusene vsade a stale sa jej to zhorsuje.

Neposlušný pes

Katka (26.04.2007 14:21)   [Reaguj]
Ja ho vždy volam k sebe povelom KU MNE no ked vidi ineho psa neda sa zastaviť je ako zmislou zbavený.No proste je nezastaviťeľný a bolo by mi ľúto keby som ho nepustila:naozaj som zúfalá za pomoc dakujem

re:KATKA

mates (24.04.2007 20:05)   [Reaguj]
Čo presne robíš, keď ťa psík nepočúvne? Skús to popísať. Častou chybou je používanie nesprávnych "povelov". Je potrebné vštepiť mu povel FUJ a KU MNE. Fuj používať vždy, keď chceme prerušiť jeho činnosť.Treba byť dôsledný. Chovatelia často používajú kadejaké pokriky . napríklad kričia po svojom psovi menom a používajú celé vety napríklad nebež za tým psom, kam ideš... a pritom zabudnú na slovíčko fuj, ktoré ich zvieratko dobre chápe.

Presne.

samuk (03.12.2007 10:08)   [Reaguj]
Ešte dodám,že fuj je vrchol odmietania jeho činnosti,ale privolanie/presný slovosled/už BEZ HNEVU V HLASE.PRED FUJ,vždy povedať jeho meno!Nekomoliť.

Potrejebujem surne poradiť

Katka (24.04.2007 10:35)   [Reaguj]
Ahojte chcela by som sa vas spitať čo mam robiť s mojim psom ,keď vidí iného psa hneď sa za nim rozbehne minule ho skoro zrazil kamion a skoro ho pohryzol pes prosim poradťe mi!

Katka

Kaca (20.07.2007 13:36)   [Reaguj]
znamena to, ze nemas privolanie. Pes musi reagovat na povel "Ku mne!" za kazdych okolnosti, inak sa o privolacke hovorit neda. Trenuj doma a v znamom prostredi s tzv. "courackou". Proste, dlha stopsnura (aspon 10 - 20 m) a ked Ti nepride hned na prvy povel, nekric, nebez za nim, jednoducho si ho strhni k sebe a ked uz bude pri Tebe, velmi ho pochval. Dolezita je aj nejaka drobna odmena. Krik nepouzivaj a ked k Tebe pride, aj ked neskor, VZDY ho pochval! Potom si prichod k Tebe bude spajat s prijemnymi vecami... Kym toto nebudes mat nacvicene na 100%, radsej ho nepustaj uplne navolno (mimochodom, mam jednu fenku, krizenca, ktora sa kedysi zivila lovom a tu nemozem pustit nikdy)

davat pozor

aknel (26.06.2007 16:05)   [Reaguj]
Je velmi nerozumne nechat pobehovat psika bez vodidla. Tak za prve ho moze zrazit auto,sratit sa,ukradnut ho,pobit sa na smrt a kadeco ine. Volne ho treba nechat pobiehat len vo vybehu alebo v oplotenom priestore. Je este jedna moznost prihlasit psika na vycvik ale treba pocitat s penaznou investiciou.

re: baffy

mates (11.04.2007 08:32)   [Reaguj]
Ahoj, myslím si že päť rokov je na prvé šteniatka už dosť. Nemyslím si, že by to dopadlo najlepšie aj vzhľadom k jej opakovanej falošnej gravidite. ťažko ti niekto poradí, či sú 2 kilá málo / nenapísala si o akú rasu ide /. Na tú falošnú graviditu by som sa ale zameral. Naša sučka s ňou mala tiež veľký problém. Keď mala dva roky, skúšali sme ju nakryť, no nepodarilo sa to - neostala gravidná. Zato sa jej začala objavovať falošná gravidita - stále dokola. Veterinár nám odporučil ju sterilizovať. Poslúchli sme ho. Je to už veľmi dávno.Ešte stále sa nezbláznila, a tento rok už oslávila 18. rokov.

Mať šteniatka?

Baffy (10.04.2007 21:17)   [Reaguj]
Chcem sa spýtať,moja sučka má 5 rokov a doteraz nebola krytá.Chceli by sme šteniatka,ale napriek tomu,že je dobre kŕmená,čo potvrdil aj zverolekár,mám dilemu,či ju mám pripustiť.Váži totiž len 2 kg,a nie a nie pribrať.Viacerý známy mi tvrdia,že je to riziko,že môže zomrieť po pôrode.Nechcem to riskovať,ale zároveň chceme pre ňu to najlepšie.Mala už 4x falošnú graviditu a bojíme sa aby sa nezbláznila,nakoľko známej sa to stalo.Ďakujem.

dychčí

Miska (10.04.2007 10:52)   [Reaguj]
Prosím o radu, naša 7mes. fenka bišonik dnes v noci z ničoho nič začala tak zvlašne dychčať cez noštek, akoby sa jej chcelo kychnuť, ale nekýchla. Môže isť o niaky závažný problém. Postrehla som to už viackrát, väčšiou v noci, ale už sa jej to stalo aj večer. Dúfam, že to nemá nič spoločné so srdiečkom. Prosím o radu

RE: mliečne zúbky yorki

Katarina Nadazdyova (08.04.2007 11:53)   [Reaguj]
Takze zubky mame uz vonku. Musim povedat, ze to zvladol lavou zadnou. S narkozou mal trochu problem lebo ani prva a ani druha mu nezabrala a tak ho p. doktorka musela dat na masku. Znasal to viac ako dobre. p. doktorka mi povedala, ze cele to bude trvat cca 2hod. (pol.hod trhanie a 1 a pol preberanie), ale o 45 min. mi uz volala, ze mozem prist lebo PT je uz hore. Doma stale spal, ale na druhy den uz asi ani nevedel, ze nema zuby. Musim povedat, ze sa netreba bat. Lepsie to dat von ako potom liecit zapal (ako som videla aj na fotkach). Majte sa pekne a pekne sviatky :)

cikanie

katarina (30.03.2007 21:13)   [Reaguj]
Mam 11m. psa yorkshira a zacal mi robit to, ze ked odidem prec, tak sa vycika. Ked bol maly, tak jasne, ze s tym mal problem, ale naucal sa a bolo to ok, ale taraz (neviem ci sa dostal do nejakej puberty) zacal zas, ale mam pocit, ze je to iba natruc, ked ho necham doma. Lebo staci, ked odiem na hodinku (s tym, ze pred ocňdchodom s nim idem von) a pridem a mam nacikane Neviem ci ho to casom prejde alebo ako na to. Keby som ho pri tom pristihla, tak dostane bitku, ale ked som doma, tak je vsetko ok. Viete mi niekto poradit? Diky

velsterier na reťazi

Daša (28.03.2007 10:17)   [Reaguj]
Susedia majú velšterierika na reťazi a ešte ho ani z nej nechcú pustiť.Je to chudák psík.Keď sa to už nedá počúvať ako plače,tak ho idem z nej odkvačiť.Neviem načo si takíto ľudia zadovážili psa.

mliečne zúbky yorki

Beáta (26.03.2007 15:23)   [Reaguj]
brat má yokšíra a veru mu bol dať vytrhnúť tie mliečne zúbky na odporučenie zverolekára

re: mliecne zuby - yorki

jano (21.03.2007 16:31)   [Reaguj]
Myslím si že pokojne môžeš počkať. Zúbky sa mu určite vymenia sami.

mliecne zuby - yorki

Katarína Nadaždyová (20.03.2007 19:12)   [Reaguj]
Dobry den. Chcela by som od Vas radu. Mam 11 mesacneho psa yorkshirskeho teriera a okrem toho, ze mu uz narastli vsetky zuby, tak mu ostali aj +2 mliecne (ocne). Je nutne ich dat vytrhnut, alebo mozem este pockat kym mu vypanu? Dakujem za Vasu radu. Katarina

re: AMANDA

mates (12.03.2007 15:01)   [Reaguj]
Ahoj. Neviem presne, ako je to s cestovaním na Slovensko, ale odporúčam ti zavolať na našu ambasádu v USA. Určite ti správne a aktuálne poradia. Veľa šťastia.

uytKWcEulJtMo

Nikolet (18.03.2008 22:38)   [Reaguj]
Nice site!

karantena

Amanda (08.03.2007 04:51)   [Reaguj]
ahoj. zijem uz niekolko rokov v usa a mam steniatko (10 mesiacov) chihuahua. o nejaku dobu sa planujeme nastahovat naspat na SR a zaujimalo by ma, ci bude musiet pobudnut urcitu dobu v karantene. ak ano, ako dlho? ma vsetky papiere, zaockovany proti besnote, pravidelne navstevujeme veterinara na prehliadky, 1x mesacne berie Heartguard (tabletka na prevenciu parazitov srdca). Dakujem za odpoved, velmi mi pomoze. Amanda

pomoc

jana (23.02.2007 13:43)   [Reaguj]
kto vie poradit ohladne boreliozi u psika.brala uz aj tetracyklin a ine antibiotika a nic nepomaha.hodnota stale stupa.

pruh

neregistrovaný (16.12.2006 13:52)   [Reaguj]
Operácia pruhu nepredstavuje žiadny vážny problém.Spočíva v jednoduchom chirurgickom zákroku. Nemá to na zdravie a budúcnosť zvieratka už žiadny vplyv.

potrebujem poradit

igor (15.12.2006 18:33)   [Reaguj]
som neskuseny chovatel a na vianoce chcem kupit sučku ktora ma 14 tyzdnov yorshira a bola operovana na pruh.Je to nejaka vazna vada prosim vas poradte mi.dakujem

re: pomooooooc

neregistrovaný (11.12.2006 10:45)   [Reaguj]
Jack russel je inteligentný aj veľmi tvrdohlavý. budeš naňho potrebovať veľa času a pevné nervy. Vždy ho po kŕmení vezmi von, a vydrž až kým sa vyvenčí. Keď sa vyvenčí, poriadne ho pochváľ. Doma ho naopak za takýto výkon vyhreš.

pomooooooc

katka (09.12.2006 18:23)   [Reaguj]
caute,neviete mi niekto poradit prosiim co mam robit,mam 12 tyzdnoveho jacka russela,zijem v UK,stale doma cura,chodim s nim stale na dvor,sledujem ho a nic.ani noviny -tie rozkuse namiesto toho aby ich pouzil,a ked dielo dokona a dostane po riti niecim tak vzapeti sa vycura opat.ako ho to mam naucit????a este-asi nic nespravim s knucanim ked som v praci,ze?alebo aj to sa da naucit???

Stena

Kaca (20.07.2007 13:32)   [Reaguj]
nenaucis nic bitkou. Ani dospeleho psa. Chce to trpezlivost a ziadne "curanie do misky". Chod s nim von, ked sa vyvenci pochval, ked to spravi doma, ukaz ze si nespokojna, hned ho vyved von, ale NEBI a NEKRIC nanho!

re: Potrebujem poradit

neregistrovaný (06.12.2006 21:57)   [Reaguj]
Buldoček je z hľadiska povahy a veľkosti vhodný do bytu. Mne osobne je aj sympatický.Skús sa ale pred tým, než si ho zoženieš, spýtať nejakého veterinára, ako často ho navštevujú majitelia buldočkov. Toto plemeno je totiž veľmi citlivé na srdce a dýchacie ústrojenstvo. Odporúčam najmä chovateľom začiatočníkom - vybrať si plemeno menej prešlachtené, poprípade kríženca.

Potrebujem poradit

havko (04.12.2006 18:33)   [Reaguj]
Chcem no budem mat psika a potrebujem poradit.Byvam v byte a bude to asi francuzsky buldocek .Najlepsie by to bolo v lete cez prazdniny aby som s nim mohol stravit viacej casu . A chcem vediet ,ze ci je vhodny do bytu.Je maly , ma dobre vlastnosti , je velmi inteligentni no ale ja neviem ake je mat psa v byte . Poprosim vas ak by ste o nejakom vedely tak by som bol rad keby ste mi otom povedaly ak hej tak vam velmi dakujem . Dakujem :-) (-:

pozdrav

juro (04.12.2006 17:22)   [Reaguj]
cav

PRISKA

neregistrovaný (03.12.2006 09:23)   [Reaguj]
Každé zviera má svoj temperament, fyzické aj duševné nároky. Aktívny pes potrebuje aktívneho pána, s ktorým prirodzeným spôsobom minie nahromadenú energiu. Psy sú ako ľudia, každý je iný. Je jediný spôsob, ako pomôcť. Musíš svojho psa pochopiť, a zariadiť sa podľa toho. Ak potrebuje minúť viac energie, je treba mu v tom pomôcť.

pomoc

priska (23.11.2006 10:31)   [Reaguj]
prosím vás poradte mi niekto. Môj syn doniesol psa.Je kríženec dogy s terrierom.Je veľký, máme ju /je fena/5 rokov.Stále sa chová ako štena,je hravá.Bohužial susedia tvrdia že aj šteká keď nie som doma.Každý člen mojej rodiny vyletel z hniezda a zostala som sňou sama.Každý deň niečo rozhryzie.Aj stenu aj dvere,kabáty.Otvára hľadničku,vytrháva PVC podlahu.Neviem čo sňou mám robiť. Doteraz to nerobila v takom miere ako teraz.Keď som doma poslúcha.Do útulku ju nechcem dať.ako ju mám vychovať?Ďakujem

re: CIVAVA - Ada

neregistrovaný (18.11.2006 20:51)   [Reaguj]
8 týždňov je vhodná doba na odobratie šteniatka. Šteniatko je už dostatočne samostatné a je to vhodná doba na to, aby si zvyklo v novej rodine.

re: pomoc - Denisa

neregistrovaný (18.11.2006 20:47)   [Reaguj]
Nejde o to, koľko krát denne psík dostane jedlo, ale o dávku jedla primeranú váhe, konštitúcii a temperamentu konkrétneho psíka. Je dôležité kŕmiť vhodným krmivom a presnou dávkou. Pri obezite je určite vhodné diétne krmivo v diétnej dávke. S tým súvisí dostatok pohybu a žiadne prídavky od stola! mnoho šťastia :)

CIVAVA

Ada (17.11.2006 20:13)   [Reaguj]
poradte mi prosim nietko. Kedy je vhodne odobrat civavku od maminy, nie je 8 tyzdnov moc skoro a je to vobec vhodne v takomto zlom pocasi?

???

marchelo (17.11.2006 00:32)   [Reaguj]
Keď to teraz čítam až ma hlava bolí. Kto si myslí že pes patrí na reťaz tak sa škaredo mýli. Pes nie je dobytok pes je spoločník a na to poniektorí hlupáci zabúdaju.(a hlavne na dedinách prekvitá tento sedliacký štandard) Skôr koterec a poriadný výbeh a hlavne sa tomu psovi treba venovať...

pomoc

Denisa (14.11.2006 20:12)   [Reaguj]
mam psíka čivavy dlhosrstej a ma obezitu čo mu mám dávať žrať žerie raz za den a malo tak už neviem v čom to bude

pomoc

Denisa (14.11.2006 20:12)   [Reaguj]
mam psíka čivavy dlhosrstej a ma obezitu čo mu mám dávať žrať žerie raz za den a malo tak už neviem v čom to bude

Prosím pomôžte

neregistrovaný (12.11.2006 17:06)   [Reaguj]
Mám 6mesačného westíka ako ho mám naučiť aby chodil na potrebu do misky alebo ako s ním mám často chodiť von prosím pomôžte mi som zúfalá

re: pomoc - K

neregistrovaný (06.11.2006 12:07)   [Reaguj]
Vždy ho odmeň, keď k tebe príde. Pokiaľ ho voláš, a on k tebe nechce prísť, rozbehni sa opačným smerom. Nikdy sa nevracaj ty za ním! Jeho pud ho za tebou nasmeruje. Musí pochopiť, že vrátiť sa je preňho výhodné.

pomoc

K (04.11.2006 21:46)   [Reaguj]
.mam psika -rocneho zlateho retrievera.vzdy ked je pusteny utecie.uz som z toho zufala. uz si neviem s nim rady.vzdy si najde nejaku cesticku... co stym mam spravit ???prosim pomozte mi

Retaz naozaj nie!!!

Zuzi (19.10.2006 09:30)   [Reaguj]
Retaz urcite nie!!! Skus si predstavit seba keby si prisiel do cudzieho priestoru a zavreli by ta sameho v miestbnosti. Ako by si sa citil? Pes nepatri na retaz. My mame zlateho retrievera a v zivote by som ho na retaz nedala. Aj ked ma velku zahradu, kde cely den beha a chodime s nim na prechadzky, najstasnejsi je aj tak, ked je v dome a moze lezat v obyvacke pod stolom alebo v strede kuchyne. Je to rasa, ktora potrebuje vediet co sa v dome deje a nie byt priputany na retaz. Ked sa bojis, ze by ti v noci usiel, tak si zaobstaraj radsej nieco mensie. Ale ak ho uz naozaj budes mat, neda ti to nechat ho sameho v bude a na retazi. To knucanie nezvladnes. Vela stastia.

Doda

neregistrovaný (08.10.2006 21:45)   [Reaguj]
chuda...urcite nie po prvej noci.si blazon?prvy tyzden si stena zvyka na priestor okolo seba.nemozes ho len tak priviazat.ved ono v noci knuciiii a ked nie si pri nom moze od zialu zomriet.pes nepatry na retaz ale ako domaci milacik.ak chces psa na retazi kup si ovciaka.

Labrador na retazi

fifo (07.09.2006 15:30)   [Reaguj]
Pocuvaj pes na retazi?si blazon§ja si chcem zaopatrit psika v 3-izb. byte ale,ked niekto povie ze je to triznenie je to riadni blud!Vies preco?Tak ked sa pes (mimochodom chcem tiez labradora) uviaze na retaz alebo bude v byte z malym vybehom tak je to tyranie a ak to uvidi,alebo ta niekto nahlasi Slobode mas fajne ...Tak ja som si to rozmyslel ci ma bude bavit stavat o 06:00 rano aby som siel som psikom, ale prisiel som nato ze pes je stastie pre mna :-)Tak je to taka iskra k mojmu buducemu zivotu :-))) tak drzte palce nech Jezisko bude stedri..:D Tak ze ti vobec neradim dat takeho psa na retaz a uz vobec ziadneho je to 100% tyranie myslim ked mas dvor tak kludne ho nauc je to ucenlivy psik (ver mi uz som si presiel skoro kazdu jednu stranku a dostal som horu e.mailov)a ked tak sa s nim prejdes potom niekde na luku s voditkom alebo niekde pre vyhradenych psikov,ale naozaj radsej si ho nezapstaraj ked milujes psikov ...

retaz nie!!!!

michaela (07.09.2006 12:09)   [Reaguj]
ahoj Marek.chcela som ti iba povedat ze psika na retazi je velmi kruta vec.ty chces labradora.tito psikovia su velmi inteligentni a mudri a ked ho uviazes na retaz stane sa z neho troska.nie len z labradora ale z kazdeho psika.ja som uz taky pripad videla na vlastne oci a nechci to zazit aj ty.je to ukrutna bolest.PROSIM ak mas rad zvierata tak nikdy nedavaj psika na retaz.a ak to mas urobit radsej si ho nekupuj.dakujem

odhodlanie

quido (23.08.2006 00:19)   [Reaguj]
hlavne to chce odhodlanie. ja mam psika uz v dochodkovom veku, a preskakali sme spolu vsetko mozne. niekedy ma to mrzelo, ked bolo vela starosti, ale skutocne nelutujem ani jednej chvile. so psom je to vzdy dlhodoba vec - pre neho je to cely zivot. hlavne ho maj rad a on ta nikdy neopusti.

v ziadnom pripade

Doda (19.08.2006 13:38)   [Reaguj]
stena vobec,asi do 1 a pol roka nemozes dat na retaz do budy.a nepatri tam ani potom.ak chces psa na strazenie vyber si vlciaka.labradori sa radi mazlia a hraju.viem to lebo mam stena golden retrievera.byvame s nim v 5 izbovom byte z mini zahradou a je fajn.

pomozte

lady_anjelik (12.08.2006 11:28)   [Reaguj]
prosim vas pomozte mi!!ja mam psa labradora ale ma uz 5 a pol roka.vsetci hovoria ze vyzera ako stena lebo je hrava...a mam problem>chcem ju naucit povel "hladaj" ale neviem ako.uy som to skusala ale ona iba pobieha pot tej miestnosti a hra sa..prosim poradte na mail!!!

reakcia

emica1 (30.12.2007 14:35)   [Reaguj]
Skús psovi dať ovoňať tvrdý syr pr.eidam a potom ten kúsok skry a nabádaj ho, aby hľadal.

?

neregistrovaný (11.08.2006 08:22)   [Reaguj]
Šteňa určite nepatrí na reťaz k búde! Načo ti bude pes na reťazi??

Beaglik

neregistrovaný (24.10.2007 19:40)   [Reaguj]
Suhlasiiim s tym,ze pes by nemal byt priviazany na retazy.Kazde zviera potrebuje lasku,porozumenie a volnost.Nerozumiem tym,ktory dokazu tyrat zvieratka:(

Hľadám pomoc

Marek (09.08.2006 21:42)   [Reaguj]
Chcem si opatrit psíka - šteniatko - labrador retriever. Ale je to moj prvy pes. Preto neviem čo všetko potrebujem pre staranie sa o neho. A neviem či ho možem nechať hned od prvej noci samého na reťazi v búde. Prosím pomozte.

RE: Hľadám pomoc

Febka2895 (14.07.2008 10:55)   [Reaguj]
mi sme mali labradora šteniatko vnutri až ked bol starši sme ho dali von lebo sa bal a zavíjal vonku.a neboj sa staraj sa o neho ako o normalneho psa a ked ho chceš mat vicvičeneho začni od 3 mesiacov po nejakich 2 rokoch je už neskoro.a možeš si par informacii pozret aj na internnete

???

neregistrovaný (20.07.2006 19:51)   [Reaguj]
TAK,AKO POTREBUJETE PORADIT?

RE: ???

Tana (02.11.2008 13:46)   [Reaguj]
niak

Pridaj príspevok: (reakcia)

dovolenka - simi (14.07.2009 20:17)
[Zrušiť reakciu]

Na pridávanie reakcií, musíte byť prihlásený.

späť

Vyhľadávanie

Výraz:
Autor:
Zoraď:

Vytvorte si galériu

Zriaďujte a zdieľajte svoje verejné i súkromné fotogalérie! Už nikdy nemusíte posielať fotografie emailom!

Náhodná fotogaléria

Moja-fotogaleria

Autor: bandogking
Názov: Moja fotogaléria

Newsletter

Chceš pravidelne dostávať info z diania na tvojom komunitnom portáli o tebe, tvojich miláčikoch a kamarátoch na e-mail?

E-mail: