Lifestylový magazín ŠTÝL24.sk  |  Golfový komunitný portál Golfzóna.sk  |  Komunitný portál pre milovníkov zvierat - MojiMiláčikovia.sk  |  Zábava na mobil - Mobilzona.sk

Diskusné fórum

Počet prispevkov: 99 Pridaj príspevok

mačka a pes

anetka1011 (27.10.2011 20:06)   [Reaguj]
dobry vecer chcem si kupit britsku macku no mam doma maltezaka ktory ma 8 rokov no co mame vonku macky tak si s niektoryma vychadza a z niektoryma nie ale inak si ich az tak nevsima kedze ho mam vnutry a chcem aj macicku novu ako ich mam skamaratit?

mačka a pes

anetka1011 (27.10.2011 19:52)   [Reaguj]
dobry vecer chcem si kupit britsku macku no mam doma maltezaka ktory ma 8 rokov no co mame vonku macky tak si s niektoryma vychadza a z niektoryma nie ale inak si ich az tak nevsima kedze ho mam vnutry a chcem aj macicku novu ako ich mam skamaratit?

opuch u macky

suesun7 (05.09.2011 16:14)   [Reaguj]
Dobry den. moja macicka ma od vcera opuchnuty krk na prave strane..na dotyk je to makke takze sa mi to nezda ako hrcka..inac vyzera zdrava, chuti jej jest a tak...chcela by som vas poprosit o radu co by to mohlo byt..v poslednom case mala dost vela kliestov..moze to stym nejak suvisiet?? dakujem pekne

Cudna stolica

speedy1999 (12.07.2011 21:05)   [Reaguj]
Dobry den.Dnes som si doniesla maciatko od chovatela.Ked som ju nakrmila,isiel pod stolicku a cupol si.Myslela som si ze ide cikat.Uz tam cupelo dost dlho tak som ho zobrala na ruky a nieco zelene mu viselo zo zadku.Vizeralo to ako snura.Neskor znovu ale uz len taka zelena hnacka.Prosim poradte mi

Nezbedná mačička

Babetka (22.12.2010 22:38)   [Reaguj]
Mám mačičku, ktorá má tak 4,5 mesiaca. Je u nás od 4 týždňov a od začiatku veľmi pekne chodila na ten svoj mačací záchod. Ale posledných pár týždňov sa rozhodla, že v chodbe pred dverami jej je asi pohodlnejšie, aj keď to má asi 35 cm od svojho záchoda. Štvalo ma to síce, ale keď si posledné 3 dni vzala do hlavy, že posteľ je to vhodné miesto, tak toto už asi neprežijem. Na malú potrebu ale stále chodí na záchod... Neviete ako ju usmerniť,aby sa vrátila k svojím niekdajším zvykom a používala záchod na všetky potreby??? ;)

Nezbedná mačička

Babetka (22.12.2010 22:28)   [Reaguj]
Mám mačičku, ktorá má tak 4,5 mesiaca. Je u nás od 4 týždňov a od začiatku veľmi pekne chodila na ten svoj mačací záchod. Ale posledných pár týždňov sa rozhodla, že v chodbe pred dverami jej je asi pohodlnejšie, aj keď to má asi 35 cm od svojho záchoda. Štvalo ma to síce, ale keď si posledné 3 dni vzala do hlavy, že posteľ je to vhodné miesto, tak toto už asi neprežijem. Na malú potrebu ale stále chodí na záchod... Neviete ako ju usmerniť,aby sa vrátila k svojím niekdajším zvykom a používala záchod na všetky potreby??? ;)

Neposlusny

Magduszc (15.11.2010 15:58)   [Reaguj]
Dobry den, mame vela maciek na dvore, ale najoblubenejsi je nas maly kocurik. Je vsak trochu neposlusny, vsade kde sa otvoria dvere vojde dnu. Najhorsie je , ze sa kazdy den pcha do susedovho domu, poradte mi prosim ako ho to odnaucit???? dakujem

Neposlusny

Magduszc (15.11.2010 15:51)   [Reaguj]
Dobry den, mame vela maciek na dvore, ale najoblubenejsi je nas maly kocurik. Je vsak trochu neposlusny, vsade kde sa otvoria dvere vojde dnu. Najhorsie je , ze sa kazdy den pcha do susedovho domu, poradte mi prosim ako ho to odnaucit???? dakujem

Chlamydophila felis

mpasztorek (14.08.2010 22:19)   [Reaguj]
Hladám pomoc ohladom kocurika. Je to susedov kocur, ale moc sa o neho nestaraju, takže ked sa k nám zatulí, tak ho nakrmíme. Má ale velmi škarede oči, hnisavý zápal ako som pozerala na nete mohlo by ísť o Chlamydophila felis, má s tým niekto skúsenosti ? Nemôžem ho zobrať na veterinu pretože nie je to náš kocúrik. Ale rada by som ho liečila keby som vedela ako. dakujem

kocurik a vytok zo zlazy ?

lenuscha (23.07.2010 16:52)   [Reaguj]
ahojte,ma niekto pls skusenost s tym,ked kocurikovi (8mesacny,britsky,nekastrovany)po moceni ostavaju chlpky (na vajickach)mokre (biely kremovity vytok) ? Jest mu chuti,je velmi zivy,akurat nechava stopy tam kde si sadne - take biele zasusene a odusu sa to snazi zahrabat.Vzdy ho musim ustriehnut ked vychadza z toalety..Veterinarka nam povedala,ze je to od toho ze mu davame konzervy-ale stravu ma pestru,granule, len obcas mu dame aj konzervu,takze z toho to nema.Uz neviem na koho sa obratit. Na rakuskom portali sa pisalo nieco o mazovej zlaze a moznom vytlacani-poradite mi?Dakujem,lena

Mačičke opuchli \"prsia\", poraďte prosím :(

husenicka (01.06.2010 19:44)   [Reaguj]
Moja mačka mala mladé, dali sme ich po 2 mesiacoch od nej už preč (kamarát si ich vzal). Zrazu sa jej zväčšili pár dňoch \"prsia\", stvrdli a má ich tvrdé.čo sa s ňou deje? je to niečo vážne? nemá nejaký zápal s mliekom? máme vyhľadať veterinára?

RE: Mačičke opuchli \\

DARIA (15.06.2010 01:12)   [Reaguj]
V každom prípade ste jej mali ešte nechať aspoň jedno mača. No vetrinára určite navštívte.

RE: Mačičke opuchli \\

Miska2 (02.06.2010 10:00)   [Reaguj]
Ano, urcite vyhladajte veterinara, macicka ma zapal! Mali ste maciatka este nechat v starostlivosti matky, nikdy sa maciatka nasilne neodoberaju mame, /az ked ich odstavi sama matka/ lebo okrem uz spominanych problemov ma to dopad aj na psychiku malych maciatok: mamina ich totiz uci, ako sa spravat aj /okrem ineho/ ku ludom. A prilis skore odobratie predstavuje potencialne riziko, ze maciatka budu mat neziaduce prejavy, na zaklade coho sa ich ludia zbavuju /tiez neprimeranym sposobom/. Ani vam by sa nepacilo, keby vas macicka hryzla alebo jednostaj mnaucala alebo este horsie, keby cikala mimo toalety. Na veterine sa poinformujte, ci je este sanca male vratit mamine aspon na mesiac! Drzim palce tym chudiatkam bez maminy ale aj macacej mamine!

Cestovanie s mačkou...

Underworld (17.12.2009 06:31)   [Reaguj]
Dobrý deň, chcel by som sa spýtať: čo potrebujem keď cestujem s mačkou za hranice napríklad do Nemecka. Zatiaľ som si na internete našiel, že potrebujem prepravku tu mám a musí byť za očkovaní aj to je a že musí mať čip alebo tetovanie a pas. Ale na ten pas sa čaká 30 dní a ja by som to potreboval teraz lebo 23.12.09 cestujem do Nemecka. A na internete som sa aj do čítal že pas už nepotrebujem a ani tetovanie, ale iba medzinarodný preukaz o tom že je zaočkovaní. Viete mi niekto poradiť čo na to fakt potrebujem keď cestujem s mačkou?

RE: Cestovanie s mačkou...

DARIA (15.06.2010 01:14)   [Reaguj]
No neviem odkiaľ ste ale v Žiline na Solinkách sa dáva pre mačky pas automaticky pri začípovaní.

Prosím

Ibi (06.12.2009 22:37)   [Reaguj]
ak ho niekto našiel,alebo ho osvojil,prosím vrátťe mi ho,veľmi mi chýba,tu je môj e-mail iveco.com@centrum.sk Veľká vdaka

Pomôžte !!!!

Ibi (06.12.2009 22:30)   [Reaguj]
tu som čítala príspevok zo dňa 7.11.2009 o 16:50 že už ho máme. neviem ale kontakt na toho kto to písal,a ak som dobre pochopila našiel sa kocúr menom Guči,ako zisím osobu ktorá to písala,lebo je tam moje meno uvedené ale ja som to nepísala.Dakujem

chrípka u kocúrika

Barborkaa (22.11.2009 18:53)   [Reaguj]
Moj kocúrik kýcha a vifrkáva z nosa soplík má take sklenene očia a to nezvikne mávat je smutný a nič mu nechutí.Je dnu v teple 3x za den idem s ním von nech sa prevetrá a zase dnu.Neviem čo ronňbím dobre či my byt stalé dnu alebo von. Neviem čo mám s nim robit.Prosím pomôžte nám !!!

RE: chrípka u kocúrika

Miska2 (28.11.2009 18:34)   [Reaguj]
Okamzite k veterinarovi. Moze to byt obycajne a banalne prechladnutie, ale taketo priznaky mozu znamenat aj vazne-smrtelne ochorenie maciciek. Vonku nechodit vobec, iba teplo a samozreme tekutiny a dobra papka. Dufam, ze nie je neskoro!

obojok a frontline proti blcham naraz?

meuska (17.11.2009 15:39)   [Reaguj]
prosim o radu. nas kocur sa zablsil a doniesol blchy aj domov. uz sme vsetko vystriekali a povysavali a dufame, ze to bude stacit. kocur dostal obojok proti parazitom Sergeants a vcera som kupila aj Frontline, kedze ten veterinar nemal v ambulancii ked sme sa na neho obratili s nasim problemom. mna by zaujimalo, ci mozem kocurovi aplikovat Frontline ak uz ma aj obojok na krku. ci to nahodou nebude skodit kocurovi.

RE: obojok a frontline proti blcham naraz?

Miska2 (19.11.2009 22:14)   [Reaguj]
Je to zbytocna duplicita. Macicka je aspon 3 mesiace chranena proti vonkajsim parazitom, ci ste pouzili obojok alebo Frontline. Osobne uprednostnuje Frontline, lebo je pre macaciu psychiku znesitelnejsi. Nezabudnite vsak aj odcervit, lebo z blsiek su na 100% cerviky! Prosim Vas, co je to za veterinara, ked nema zaklad zo zakladu a to je pripravok na odblsenie!? Moze sa stat, ze nabuduce nebude mat k dispozicii aj nieco dolezitejsie! Asi by som zmenila lekara! Drzim palce!

Pômožte -dodatok

Ibi (05.11.2009 20:37)   [Reaguj]
Zabudla som uviesť že sa stratil 27-eho septembra a reaguje na meno Gucci (Guči)

RE: Pômožte -dodatok

Miska2 (05.11.2009 22:35)   [Reaguj]
Vratit sa: je to mozne,ale malo pravdepodobne. Cuch maju! Pozrite si aj stranky: e-macky, cats a mackysos, mozno ho tam najdete v ponuke, lebo sa moze lahko stat, ze sa \"prihovoril\" nejakemu mackomilcovi a ten ho zobral do depozitu.

Pomôžte!!!!

Ibi (05.11.2009 20:35)   [Reaguj]
Dna 27-eho sa mi stratil čiernobiely kocúr v Ba a neviem si radi ako ho nájsť,hladala som ho v útulkoch,napísala inzerát a nič,je kastrovaný ale nie je zvyknutý na vonkajší život,myslíte že sa sám môže vrátiť??? Majú aj kastrované zvieratká čuch???

RE: Pomôžte!!!!

Ibi (07.11.2009 16:50)   [Reaguj]
už ho máme

RE: RE: Pomôžte!!!!

Ibi (06.12.2009 21:59)   [Reaguj]
dobrý den, prosím vás ked ste niekto našiel kocúra čiernobieleho a počúva na meno Guči nech sa mi ozve moj e-mail je iveco.com@centrum.sk veľmi budem povdačná,veľmi mi chýba.Dakujem

mraučanie nadránom

steva (28.10.2009 14:41)   [Reaguj]
Bývame v byte, naša mačka je veľmi živá, aj keď je kastrovaná. Stále nás už pred piatou ráno budí,robí hluk, ak zavriem dvere na spálni, stále mraučí.Má niekto podobnú skúsenosť a poradí, čo robiť?

RE: mraučanie nadránom

DARIA (15.06.2010 01:30)   [Reaguj]
Mačka je buď hladná alebo si vyžaduje pozornosť. Treba si mačičku naučiť na režim dňa alebo jej zaobstarať kamarátku alebo kamaráta. Nebude si potom vyžadovať vašu pozornosť.

DARIA (15.06.2010 01:18)   [Reaguj]
Mačka je buď hladná alebo si vyžaduje pozornosť. Treba si mačičku naučiť na režim dňa alebo jej zaobstarať kamarátku alebo kamaráta. Nebude si potom vyžadovať vašu pozornosť.

Miska2 (31.10.2009 00:10)   [Reaguj]
Ano mam s tym skusenosti a pomohlo, ked som zadovazila kamosa. Dnes uz vlastne kamosov. Vstavaju, ked vstavame my a hraju sa navzajom, takze nechcu odo mna, aby som sa im venovala. Pravda s vynimkou skrabkania a hladkania!

problém

Dunco (14.10.2009 12:23)   [Reaguj]
Vie mi niekto vysvetliť, prečo kocúr od susedov sa mi stále vymočí na rohožku pred dverami aj do starých sandálov, ktoré máme pred dverami? Ako tomu zabrániť? Hrozne to smrdí. Čistím to vždy silnými dezinfekčnými prostriedkami a myslel som si, že silná aróma ho odradí od jeho zlozvyku. Ďakujem za radu.

RE: problém

Miska2 (16.10.2009 00:35)   [Reaguj]
Povazuje Vas za vaznu chlapsku konkurenciu a tak Vam dava na javo, ze aj tato cast patri do jeho teritoria. Pomohlo by, keby ste ho dali Vy, alebo susedia kastrovat. Je to velmi maly a rutinny zakrok. Zapachajucimi pripravkami mozete dosiahnut iba to, ze bude chodit znackovat inde, alebo sa priotravi. Skor by som doporucila vystriehnut si, ked pride k Vasej rohozke a postriekat ho kropenickou na pradlo-vodou. Ale mozno to bude s podobnym efektom. Najlepsie by bolo to kastrovanie. Ak nie, tak skuste prelozit sandale na ine miesto. Drzim palec.

je to normalne?

beasusienka (30.09.2009 19:10)   [Reaguj]
Nemam s mackami velke skusenosti, resp. mam svoju prvu macku a mam ju asi tyzden. Som skor psickar, teda doteraz som bola a neviem presne, co je pre macku normalne a co nie. Moja macka totiz za sebou nechava sem tam znacky. Myslim od stolice. Male fliaciky, ktore som par krat nasla na deke a inych miestach, kde sedava. Myslela som si, ze ma hnacku, ale stolicu ma formovanu. Je normalne, ze macka nechava za sebou niekedy stopy, ked si sadne, mozno len jej po toalete ostane trochu stolice na zadku, ale je to bezne? mam si na to zvyknut a proste stale veci cistit a prat?

RE: je to normalne?

Miska2 (07.10.2009 21:47)   [Reaguj]
Nie, nie je to normalne! Macicky su z 99% velmi cistotne zvieratka a zanechavanie fliacikov po stolici signalizuje zdravotny problem. Urcite navstivte veterinara! Dufam, ze som nezareagovala neskoro, budem rada, ked sa ohlasite a napisete, ako ste pochodili u veta?!Drzim palce!

Slepá mačka

Miriam (12.08.2009 15:57)   [Reaguj]
Prosím o radu. Žijeme na dedine. Na dvore máme jednu starú mačičku, ktorá najprv \"patrila\" našej susede - máme spoločný dvor, teraz je už našim miláčikom. Je to také staručké chúďa, má asi 12 rokov, necitlivý chvost, nevie mravčať, ako mladá prišla o jedno oko... Teraz oslepla aj na druhé. Má na ňom nepriehľadný belavý \"povlak\". Je nádej, že ešte bude vidieť? Je potrebný zásah lekára? Je celá vystrašená, do všetkého vráža. Ďakujem

RE: Slepá mačka

Miska2 (16.09.2009 00:45)   [Reaguj]
Miriam, samozrejme, ze potrebuje osetrnie veterinara! Ten belavy povlak je tretie viecko, ktore moze byt na ocku aj ako priznak ineho ochorenia! Nemusi nutne prist aj o to druhe oko! Navstivte veterinara co najrychlejsie! Ak naozaj oslepla, potom by bolo najlepsie nechat si ju v byte, lebo vonku nema velke sance na prezitie. Nebojte, nie je to nic strasne, kopu ludi maju v byte macicku a casto nie jednu. Ak jej zabezpecite toaletu a papanie, bude vam moct este dlho robit milu spolocnost! Urcite chodte rychlo k lekarovi!

RE: Slepá mačka

Miska2 (27.08.2009 21:53)   [Reaguj]
Miriam, navsteva veterinara je absolutne nutna!!! Keby ste isli hned, ako sa jej ocko prekrylo tretim vieckom, je mozne, ze by ste jej ho zachranili. Napriek tomu, ju treba zbavit aspon bolesti, lebo chore ocka velmi bolia. Je to asi ako ked bolia usi. Urcite sa vam to uz v zivote stalo, tak viete, aka je to neznesitelna bolest! Ak macicka dodnes vyrdzala, je to bojovnicka a tak ju nadalej netrapte a pomozte jej! Drzim vam oalce, ale najma macicke. Ked je slepa, zoberte si ju do domu, najprv iba do jednej miestnosti a ked si ju \"okuka\", bude tam bezpecna a spokojna a nebude do nicoho vrazat, pokial tam nebudete veci menit. Napiste, ako to dopadlo!

Odcervenie maciatka

Niky (10.01.2009 15:55)   [Reaguj]
poradte mi.Dostala som maciatko a chcela by som vediet, ci ho mozem odcervit aj sama a ak ano tak ako.Ma asi dva mesice a myslim, ze este nebolo odcervene.Tiez by som chcele vediet, ci moze byt zaockovane, pokial nie je ocervene.Dakujem

RE: Odcervenie maciatka

mishel (15.09.2009 19:20)   [Reaguj]
ahoj jasne ze macicku mozes odcervovat doma urcite je to pohodlnejsie a praktickejsie. staci kazde tri mesiace dat napr. Drontal to su tabletky a mas pokoj. :)

RE: RE: Odcervenie maciatka

DARIA (15.06.2010 01:33)   [Reaguj]
Ja dávam na odčervenie HELMEX alebo PRATEL.

RE: RE: Odcervenie maciatka

betka (20.09.2009 15:25)   [Reaguj]
jasne ja mam rovnako dobru skusenost na drontal :)

RE: Odcervenie maciatka

Miska2 (10.01.2009 23:03)   [Reaguj]
Niky, povodny majitel ma povinnost informovat vas o vsetkom, co sa s maciatkom dialo u neho. Pokial tuto povinnost zanedba,musite konat tak, akoby ste maciatko nasli na ulici. Znamena to, ze treba najskor zajst k veterinarovi, aby ho dokladne prezrel a vysetril, poprip. ak je vsetko vporiadku, tak mu hned da prve odcervovadlo a odblsovadlo. Po dvoch tyzdnoch je potrebne odcervovanie zopakovat, /bezpodmienecne/ to uz budete vediet ako, lebo veterinar vam to ukaze pri prvom odcervovani. Po dvoch tyzdnoch treba odcervovanie zopakovat tretikrat a az nasledne mozete ist na vakcinaciu. Niektori veterinari to robia vsetko naraz, pri prvej navsteve, no je to veeeelmi nespravne a poskodzujuce maciatkovsky organizmus. Zelam vela peknych spolocnych chvil s maciatkom.

PROSIM POMOC!!!

27121 (21.12.2008 15:23)   [Reaguj]
na mojom kocurovi som si vsimla ze si velmi vytrhava srst okolo konecnika a neviem co s tym prosim pomozte mi

RE: PROSIM POMOC!!!

Miska2 (21.12.2008 23:13)   [Reaguj]
Kocurika je potrebne odborne prehliadnut, poprip. urobit stery - vytery alebo ine vysetrenia. Zvladne to iba veterinar. Moze to byt totiz cokolvek, od vonkajsich parazitov, cez vnutorne parazity, az po zavaznejsie ochorenia koze, srsti, hrubeho creva alebo konecnika. Urcite treba ist na veterinu, ale k dobremu veterinarovi - mackarovi. Drzim palce a napiste ako ste dopadli.

suchy nufak

vila (23.11.2008 20:05)   [Reaguj]
Som si všimla, že moj kocúr má suchý nufačik a ma v strede taku ranku, ako keby také vyžraté, čo to može znamenat??mohla sa mu urobiť z toho, že ho nema vlhký?

RE: suchy nufak

Miska2 (30.11.2008 00:02)   [Reaguj]
Vila, suchy nufacik nie je nic zle, macicka nie je pes. Ze ma macicka na nufaciku ranku, je vsak ina vec a to treba vidiet. Preto doporucujem navstevu veterinara.

Pomôžte mi prosím!!!

AndreaSM (21.11.2008 11:54)   [Reaguj]
Mám dvoch kocúrikov, tiež z ulice, všetko je fajn, mám ich v byte, ale jeden z nich má svrab a neviem ako sa toho zbavit. Chodíme k veterinarovi, stale mu cosi pycha ale vobec nic nepomaha. Poradite mi ako na to?? Nejaku domacu lekaren alebo mast ci roztok, ked nic nezabera??? Vopred dakujem.

RE: Pomôžte mi prosím!!!

lenka022 (25.11.2008 18:09)   [Reaguj]
Aj nasi ko***ovia mali svrab v uskach a su chovany v byte,priniesli si ho od matky o ktoru sa majitelka velmi prikladne nestara.svrab odhalila az veterinarka odbornicka na macky,lebo nas veterinar povedal,ze kocurik sa len niekde ufulal do usiek sa mu naprasilo,co sa mi zdalo divne tak som tam uz viac nesla. Dostali sme vodicku z nazvom Ohrreiniger ale mozete pouzit aj detske kvapky Burov a dostali sme aj antibiotika Mitex.Vodickou sme cistili a antibiotika kvapkali.Urcite navstivte aj ineho veterinara ved zdravie nasich milacikov je na prvom mieste.Svrab su cierne bodocky v takom spinavom cierno hnedom maze,ale nie som odbornik tak sa este poradte.Napiste ako ste pochodili.

RE: Pomôžte mi prosím!!!

Miska2 (23.11.2008 16:11)   [Reaguj]
AndreaSM, je to velmi cudne, lebo obycajne naozaj staci jedna injekcia pod kozu a vec je vyriesena. Je to skutocne svrab? Ako sa to prejavuje navonok? Urobil veterinar ster? Asi by som navstivila s maciakom aj ineho veterinara a skonzultovala problem s nim. Priamo by som mu ukazala maciaka, popisala doterajsiu torturu a ziadala od neho konziliarne vysetrenie. Drzim palce!

ako domestifikovat

zachanene_maciatka (11.11.2008 10:38)   [Reaguj]
Dobry den. Zachranila 2 male, som premocene, trasuce sa od zimy, asi 3 mesacne maciatka. Hned boli odcernene, vo stvrtok ich necham zaockovat. Su rozkosne, navzajom sa hraju, naucili sa takmer okamzite na macaciu toaletu,lenze sa strania kontaktu, skryvaju sa a ani sa nechcu nechat hladkat. Da sa maciatko z vonku, vobec naucit na zivot v byte?

RE: ako domestifikovat

Miska2 (16.11.2008 00:05)   [Reaguj]
Ano na 100% a byvaju velmi oddane. Tieto problemy mavaju macicky, ktore zazili nieco nedobre pocas pobytu vonku na ulici, alebo maju konkretnu zlu skusenost s ludmi, alebo boli prilis dlho nejakym sposobom traumatizovane. Aj prvy kontakt s Vami bol pre nich zla skusenost. /ked ste ich odcervovali, dali ockovat a tiez presuny/ Musite prejavit vela trpezlivosti, ziaden krik ani fyzicke tresty. Pokusajte sa s nimi nakontaktovat cez stravu,mozno by pomohlo, keby ste im ju podavali z Vasej ruky, alebo postupne stale blizsie pri Vas. Hrajte sa s nimi, aby mali z Vasho tesneho kontaktu iba prijemne zazitky. Skuste si -ked sedite- dat na kolena termofor, prikryte si ho niecim mäkuckym a polozte si na to maciatko. Jemnym nasilim si ho tam pridrzte, aby pocitilo teplo a hladkajte ho po hlavicke akoby ho mama olizovala - jednym,dvomi prstami. Napodobnite pohyb maminho macacieho jazyka. Ked bude mat maciatko aj nadalej snahu ujst, nechajte ho, nic neznasilnujte, ale pokusajte sa o kontakt stale. Drzim palce a napiste, ako sa veci vyvijaju.

macicky

lenka022 (05.10.2008 17:04)   [Reaguj]
Zda sa mi,ze ludia prestali chovat macky,alebo nemaju ziadne problemy? Skoro denne sledujem poradnu a mackomilny ludia mlcia.Ja sice nemam momentalne problem,ale ak to bude citat miska 2 myslim,ze to bolo tak,chcem sa jej pochvalit.Minuleho roku som mala starosti ci kupit ci nie kocurika synovy aby neziarlil psik.Psik si nielenze zvykol,ale uz tyzden mame doma dalsi maly prirastok.Je to tiez kocurik a vola sa Zafir.Tak k nasmu hrdzavemu Garfieldkovi pribudol cierny Zafirko.Keby mi to bol niekto povedal pred rokom neuverim.Ale macky ma proste dostali a som do nich uplne zamilovana.Tak pozdravujem mackomilov!

RE: macicky

Miska2 (01.11.2008 23:14)   [Reaguj]
Tesim sa z toho a blahozelam. Pravdupovediac, az teraz som prisla na to, ako sa dostat sem do rubriky \"radime si navzajom. Odkedy prerobili stranky, bola som presvedcena, ze zrusili aj tuto rubriku. A co syn na macicky a ako si Vas maltezacik zvykal na macicku?

RE: RE: macicky

lenka022 (09.11.2008 16:12)   [Reaguj]
Aj ja sa tesim,ze sme sa znova nasli Miska 2. Psik si uz zvykol na prveho kocurika tak ked som domov doniesla toho dalsieho choval sa uplne v pohode.Onuchal ho a venoval sa sam sebe ako vzdy.Uz si asi povedal,ze ho odo mna nic neprekvapy.Z kocurom cislo jeden to bolo najhorsie,ten zavijal celu noc a este aj teraz malemu sem tam riadne nalozi.Syn sa tesil samozrejme ale kocurik ide najviac za manzelom je to jeho milacik a dovoli mu take veci az oci otvaram.Zivot s nimi je super a uz si to bez nasich zverov neviem ani predstavit.Mame sice doma skoro rano a neskoro vecer riadnu nahanacku do ktorej sa zapaja aj nas pes,ale berieme to ako samozrejmost,no susedom z dola sa radsej vyhnem ak mozem.Tak pozdravujem.

RE: RE: RE: macicky

Miska2 (15.11.2008 23:44)   [Reaguj]
To, s tou nahanackou rano a vecer poznam akosi doverne! A u spodnych susedov sa zase podchvilou informujem, ci ich nerusime, ci vela nebuchame,...neviem, ci zo slusnosti, alebo skutocne, no zatial si nestazovali. A to ked sa zacnu nase macky nahanat, tak dupocu ako slony a su schopne zhodit aj mna, ked im stojim v ceste. Ale je nam veselo. Som potesena, ze s dalsieho \"psickara\" sa stal \"mackar\" - tym myslim samozrejme vas. Casto sa stretavam totiz s nazorom, ze priam s odporom psickar vyhlasi, ze macicku by nikdy nemohol. A aj Vasa situacia potvrdzuje, ze skor sa toleruju dva odlisne druhy ako pes a macka nepochybne su, ako ludia navzajom. Tak sa drzte v zdravi a veselosti co najdlhsie!

surne hladame novy domov pre moju macicku

Zuzana (11.02.2008 08:47)   [Reaguj]
Dobry den, ak by sa niekto nasiel, kto by zachranil nasu macicku pred utulkom a vyhodenim na ulicu, prosim ozvite sa. Ma 3 roky, je nadherna, udrziavana, velka, pokojna. V pripade vazneho zaujmu zaslem foto a info. Prosim,pomozte mi. Dakujem.

Odčervenie

Radka (04.01.2008 11:27)   [Reaguj]
Dobrý deň, chcela by som sa spýtať. Včera sme boli u veterinára a dal mačke prípravok na odčervenie, ako dlho bude tento proces prebiehať a ako často to treba opakovať? Mačička má cez 2 mesiace. Ďakujem.

RE: Odčervenie

betka (20.09.2009 15:28)   [Reaguj]
odcervovat treba kazde tri mesiace bez ohladu na to ci je macka iba doma alebo aj vonku, nikdy nevies kde to moze chytit. a cas na podanie tabletky Drontalu si hadam najdu vsetci

odcervenie

aknel (04.01.2008 19:11)   [Reaguj]
Maciatko musi byt do troch mesiacov tri krat odcervene a v troch mesiacoch zaockovane. Po tretej davke by uz malo byt vsetko v poriadku ale mozte mu skontrolovat stolicu ci je cista. A odcervovat sa odporuca kazde tri mesiace hlavne ak macicka zije vonku,alebo jej podavate aj surove masko.

kocurik

aknel (24.12.2007 11:07)   [Reaguj]
Dobry den chcem sa opytat na spravanie maciatok. Mame doma maleho kocurika 4 dni a velmi si vynucuje nasu pozornost. Ak si ho nevsimame lebo mame nejaku robotu postavi sa k nam a bude mnaucat o sto sest. Ked ho vezmeme na ruky alebo si k nemu sadneme a hladime ho krasne pradie. Chcem sa opytat ci mu mame vyhoviet lebo sa bojim,ze sa nauci takto spravat a bude nas vyuzivat. Ma este len 7 tyzdnov a mal byt este pri mame ale pani ho uz chcela predat tak sme si pre neho boli. Zaujima ma ci sa upokoji a vyrastie s toho.

awoj

bobo (30.01.2008 20:29)   [Reaguj]
mno mali by ste mu chvylku vyhovovat kym si zvykne ze je v novej rodine a ze ho mate radi a potom postupom casu uz menej a ked chodite do prace alebo do skloy tak potom mu to vynahradzajte ale neprehanajte

kocurik-pre aknel

Miska2 (25.12.2007 20:30)   [Reaguj]
No, to mu este naozaj chyba mamina. Chodi za Vami, lebo sa citi sam a este to nezname prostredie.... Asi Vas povazuje za svoju maminu. Ak mu budete bezmedzne vyhovovať, môze sa stať, ze si na to navykne, ale nemusí. Je to závislé -tak ako u ludí- od vrodenej povahy a danosti podedené po svojich predkoch. Nie je dobre brat predcasne od maminy a surodencov akekolvek zvieratko, pretoze sa nestihne naucit socialnemu spravaniu a vztahom. Ja by som kocurika asi orientovala viac na Vasho psíka, ale zaroven sa mu treba viac venovat, hrat sa s nim, ponukat mu rozne podnety, aby nebol z neho straspitel. Zaroven sa tym povzbudzuje jeho sebavedomie, čo prispieva k samostatnosti. Je este malicky a tak hlada stratenu istotu u Vas. Neodopierajte mu ju. Neskôr, keby sa Vam zdalo, ze zneuziva mnaukanie na dosiahnutie svojho ciela, musite ho ignorovat a az ked prestane a zacne robit nieco ine, potom mu vyhovte a urobte to, co chcel predtym mnaukanim dosiahnut. Len sa neuspokojte, ze prestal mnaucat a nevyhoviete mu, lebo neustále nenaplnenie svojich tuzob aj u ludi sposobuje psychicke problemy. A tak je to aj s macickami. Drzim palec a budem rada, ked sa podelite so svojimi skusenostami a napisete, ako napredujete.

maciatko

aknel Miske 2 (15.12.2007 12:39)   [Reaguj]
Dakujem Miske 2za rady ohladom maciatka. Uz sme si zahovorili perzskeho kocurika a bude to darcek pre syna. Dala som si zavezok ze tentokrat musi ostat aj keby co bolo. Je velmi milucky a uz sa tesime.

maciatko

Miska2 (18.12.2007 23:27)   [Reaguj]
Držím palec!

maciatko

aknel (12.12.2007 19:36)   [Reaguj]
Moj syn velmi tuzi po maciatku ale mame doma dvojrocneho maltezacka a je riadne rozmaznany. Ja som tiez viac psickarka ako mackarka a uz som spravila dva pokusy. Mali sme doma dvakrat maciatko a neviem si zvyknut.Mam pocit ze stale obtazuje mojho psieho milacika,skace nan a dobiedza a ja mam pocit ze mu ublizujem kedze psik ma rad pokoj a ked je maca v dome je stale v strehu. Posledny kocurik bol velmi zlaty psa sa vobec nebal aj spolu papali a napriek tomu som to nezvladla a dala ho prec. Neviem ako mam zvladnut to obdobie az si na seba zvyknu. Nemam na to nervy aj ked aj ja by som mala macku velmi rada tak poradte.

maciatko

bobo (30.01.2008 20:33)   [Reaguj]
viete vela rokov totiz nemam ale uz mam vela rokov zvierata a powiem vam prvy cas sa ani velmi v laske nemali a potom si postupom casu na seba zvykli ale pes je v strehu vzdy a uz si na seba zvykli a maju sa rady ale rozhodne nedavajte maciatku najavo ze pes a pre vas vetsiu cenu ako ono samo!!!

maciatko

Miska2 (14.12.2007 21:53)   [Reaguj]
Na to existuje len jediná rada: odosobniť sa. Ak ste takto precitlivelá, škodíte nielen sebe, ale aj tým zvieratkám vo Vašej blízkosti. Aj psíci, aj mačičky sú osobnosti, individuality, tak, ako my ľudia. Predstavte si, že sú ľudia, ktorí majú z niečoho radosť a neprejavujú ju navonok. Že sú ľudia, ktorým niečo vyhovuje, ale tiež to extrémne neprejavia. a Platí to aj o zvieratkách. Ako môžete Vy objektívne zhodnotiť, čo je pre Vášho psíka príjemné a čo nie? To, že šteká, ešte nemusí byť prejavom nevôle, alebo ak sa snaží mača ignorovať, to tiež neznamená, že mu ide na nervy. Kľudne to môže byť spôsob hry, alebo vyjasňovanie si pozícií v domácnosti. Ak píšete, že ste už mali doma dvakrát mačiatko, vzhľadom na vek psíka, to určite bolo iba na príliž krátku dobu na to, aby ste mohli zodpovedne zistiť, do akej miery je to otravovanie psíka a do akej miery niečo iné, čo ešte nemusí byť nič negatívne. A tiež, nehnevajte sa, pre Vášho psíka je táto precitlivelosť priamo škodlivá: každý živý tvor,pre svoj zdravý vývoj potrebuje určitý, takpovediac manipulačný PRIESTOR. Tak, ako zdravý vývoj dieťaťa. A Vaša precitlivelosť im uberá z tohoto priestoru. Skúste sa na to pozrieť týmto pohľadom. Možno Vám to pomôže prekonať samú seba. Mimochodom, hry mačiatok so psíkmi sú často lepšie, ako sledovanie akéhokoľvek TV programu

pomoc

Duri (04.12.2007 19:38)   [Reaguj]
Ahoj vsetci. Neviem, ci moje slova padnu na urodnu podu, ale pokusim sa. Mam doma v byte male maciatko - cca 6 tyzdnov a nedari sa mi naucit ho papat granule. Chcem to koli jeho zubkom. Dufam, ze robim dobre. Prosim, poradte mi ako na to...ak viete. Dakujem

pomoc

Duri (04.12.2007 19:38)   [Reaguj]
Ahoj vsetci. Neviem, ci moje slova padnu na urodnu podu, ale pokusim sa. Mam doma v byte male maciatko - cca 6 tyzdnov a nedari sa mi naucit ho papat granule. Chcem to koli jeho zubkom. Dufam, ze robim dobre. Prosim, poradte mi ako na to...ak viete. Dakujem

pomoc

Duri (04.12.2007 19:35)   [Reaguj]

pomoc

Miska2 (05.12.2007 12:39)   [Reaguj]
No, Duri, asi je to ešte skoro. Pre zúbky sa nemusíš toľko obávat, granulky fungujú aj len ako doplnkova strava. Ale skús, trošku neskôr, ponúknut juniorske /špeciálne pre malé mačiatka/granulky zaliate vo vodicke, alebo štavičke z konzervy. Nechaj ich troska nasiaknút a potom daj mačiatku. Ale pred tým nesmie nič iné papať. No a bez čerstvej vodicky vo vedľajšej miske to nejde. Drzim palec.

blazniva macka

Romana (26.11.2007 17:58)   [Reaguj]
Ahojte.Prosim Vas o radu, mam doma v panelakovom byte 6mesacne maciatko, ale je tak divoke, ze si s nim neviem rady, skriabe dvere, steny, cika na sedacku. jeden den je uplne super a na druhy akoby jej preplo a robi taketo veci. Nemate niekto skusenost? dakujem

blazniva macka

Miska2 (05.12.2007 12:52)   [Reaguj]
Romana, toto vsetko môze mať niekolko dôvodov: 1. zdravotný dôvod- treba vysetrenie lekarom na mocove cesty, mechur a ladviny. 2. psychicky- zije v strese, niecoho sa bojí 3. prozaický:-chýba jej škrabadlo, ma nevhodnú podstieľku, nevhodne umiestnený záchodík -ruja-u mačiek je takmer normálny prvý priznak ruje aj skôr, ako v 6. mesiacoch. Doporučujem vylúčiť zdravotný problém a potom skúmať, či sa nejedná o ruju a mačičku dať sterilizovať. Drzím palec!

uši mačky

neregistrovaný (12.11.2007 19:15)   [Reaguj]
starám sa o kamarátkinu cicu a podľa špiny na ušiach by som jej mala vyčistiť uši.ako nato?

bežné čistenie zdravých uší

neregistrovaný (12.11.2007 19:16)   [Reaguj]
Na bežné čistenie zdravých uší sú špeciélne veterinárne roztoky , ktoré rozpúšťajú ušný maz a následne sa uši vytrú obyčajnou vatou.

Sama macka

neregistrovaný (11.10.2007 18:52)   [Reaguj]
Ahojte, uvazovala som, ze si adoptujem macku z utulku. Ale nie som si celkom ista, ci bude stastna u mna doma, ked som velku cast dna v praci, a bude musiet byt sama. Tiez by ma zaujimalo, aka velka je pravdepodobnost, ze dospelu macku z utulku naucim chodit na zachodik. Poradi mi niekto? Dakujem.

re: mačička

neregistrovaný (16.10.2007 07:07)   [Reaguj]
Je to veľmi jednoduché. Mačka je ideálne zvieratko pre ľudí, ktorí sú dlho v práci a teda niesú vhodnými majiteľmi psa. Mačka samotu zvláda úplne bez problémov. Čo sa týka návyku na hygienu - mačka je veľmi čistotná a pochopí to hneď, ako jej ukážeš kde má toaletu. Určite ťa to milo prekvapí. Rozhodnutie pre mačičku z útulku kvitujem a veľmi oceňujem;).

blchy

tralalala (30.06.2007 15:28)   [Reaguj]
čo mam dať ešte malej mačke ked má blchy ?????

Frontline

aknel (01.07.2007 19:10)   [Reaguj]
Najlepsie su proti blcham pipety Frontline su aj pre macky aj pre psikov. Jedna pipeta ma zhruba 3 mesacny ucinok a je to ozaj super vyrobok. Dostat ich v chovatelskych potrebach a v niektorych lekarnach ale cena nie je nizka.

odblšiť

neregistrovaný (30.06.2007 16:02)   [Reaguj]
Treba ju odblšiť. Mám dobrú skúsenosť s práškovým odblšovadlom. Len to mača posypeš a blchy hneď umrú. Potom sa to opakuje kôli vajíčkam. Odblšovacie prípravky sa dajú kúpiť v chovproduktov.

blchy

tralalala (30.06.2007 15:26)   [Reaguj]

blchy

tralalala (30.06.2007 15:25)   [Reaguj]

blchy

tralalala (30.06.2007 15:24)   [Reaguj]

obezita

neregistrovaný (20.06.2007 14:09)   [Reaguj]
Moja mačka je lenivá a stále viac tučnie.Čo mám robiť?

skarabadlo

neregistrovaný (12.11.2007 19:08)   [Reaguj]
urob jej prekazky alebo škrabadlá , aby mohla skákať a obzerať sa po izbe, necj ma pohyb aj myšku pred ňou ťahaj. dôležitá je aj strava v podobe dietnych granulí -tam je presné dávkovanie a mačka sa po pár dňoch naučí jesť menšie množstvá lebo zistí že je sýta. ale nič iné jej nedávajte

režim, strava

neregistrovaný (20.06.2007 22:59)   [Reaguj]
Každá mačka potrebuje aktivitu. Skús porozmýšľať, či má tvoja mačka dostatok podnetov. Priveď ju k hre. Druhá vec je kŕmenie. Dnes je k výberu aj naozaj kvalitné krmivo. To sa dávkuje v presných dávkach a mačka k tomu nedostáva žiadne prídavky. Presné dávkovanie zaručí dostatok - nie prebytok v príjme potravy.Potrava je tiež správne vyvážená. Ak je tvoja mačka už obézna, určite začni s diétou, kým sa nedostane na ideálnu hmotnosť.

re: škvrna v očku

neregistrovaný (11.04.2007 08:38)   [Reaguj]
Skús okienko pána doktora, oni ti skorej v tomto poradia.

škvrna v očku

zuzana (09.04.2007 10:07)   [Reaguj]
Mám 5mesačnú britskú modrú s PP mačičku a neviem si dať rady. Má v jednom očku takú tmavo hnedú škvrnu akoby pigmentovú ale neviem sa k ničomu dopracovať, čo by to mohlo byť. Nikde neviem nájsť o tom nejakú zmienku. Kto by vedel poradiť?

veterinar

Patrika (05.04.2008 19:16)   [Reaguj]
asi iba veterinar...

zapach

robert (15.12.2006 08:05)   [Reaguj]
cau robo mas 3 mesacne maciatko doma a tak smrdi ked vykona potrebu a kde ju vykonava na zachode ci vsade po zemi.a ak na zachode tak nemas kryty zachod.tak to potom preto ale si mozes pozriet www.zvieratka.sk tam mas ze aky zachod treba kupit aby nebolo citit taky zapach.alebo sa porad s veterinarom.

jasné

neregistrovaný (06.12.2006 21:46)   [Reaguj]
Z vlastnej skúsenosti - vie sa tomu naučiť aj tá najdivokejšia mačka, / len to trvá dlhšie /. Pokiaľ je zvyknutá žiť v dome s ľuďmi, nebude to pre ňu až taký šok. Len si to treba dobre rozmyslieť, a včas pripraviť a ukázať jej piesok.

mačka v byte

maja (06.12.2006 18:57)   [Reaguj]
Ahojte, dá sa mačka naučiť žiť v byte, ak pred tým žila v rodinnom dome? Má s tým niekto skúsenosti?

byt

Patrika (27.03.2008 20:03)   [Reaguj]
ja byvam v byte a kupila som si kocura z rodinneho domu.. je mu tu v pohode a zvykol si. kludne sa to da.

zápach

neregistrovaný (02.12.2006 23:07)   [Reaguj]
Strava je určite dôležitá, a nepodceňoval by som ju. Je dôležité odskúšať, ako ktorá potrava vplýva na konkrétne zviera. Dobre stráviteľná a výživná potrava znamená vyššiu využiteľnosť a eliminuje množstvo "odpadu". Dôležité je aj umiestnenie toalety v priestore, ktorý by mal byť vetraný. Odporúčam otestovať niekoľko druhov piesku.

???

Robo (02.12.2006 07:29)   [Reaguj]
To mi tým ako chceš povedať, že som úplný blbec? Mne je jasné, že záleží aj na strave, ale určite nezáleží na tom, v akom obchode ju kúpim! Granule, po ktorých mačka za sebou zanecháva v toalete vôňu neexistujú. Mňa zaujíma naozaj skúsenosť niekoho, kto to u seba doma riešil, a na niečo prišiel. Obchod, ktorý zo mňa robí blbca mi vôbec nieje sympatický.

zápach

Marta (27.11.2006 14:41)   [Reaguj]
Čo sa týka zápachu po vykonaní potreby mačky, mala som te istý problém. Začala som kŕmiť granulami od Zvieratiek /www.zvieratka.sk a problém pominul,je to oveľa znesiteľnejšie. Čím nekvalitnejšie krmivo, tým väčší zápach. Tie granule od Zvieratiek nemusia byť prve najdrahšie, cenovo sa vyplatia väčšie balenia. Marta

zápach

Robo (18.11.2006 20:54)   [Reaguj]
Mám doma mačku - má tri mesiace. Strašne to smrdí keď vykoná potrebu. Nemáte nejaký tip? Mám s tým doma problém...

zapach

Patrika (05.04.2008 19:19)   [Reaguj]
ked mal moj kocurik 3 mesiace doslova po celom byte rozvoniavali ,,konvalinky". Bolo to hrozne ale vydrzat som to musela... teraz v aprili bude mat 2 roky ale uz je to v pohode. problem je len s tym ze si neoklepava labky... :)))

zápach

Jana (04.04.2008 09:18)   [Reaguj]
Ty keď ideš na potrebu tak rozvoniavaš? Mačka nesmie mať hnačku, ani príliš mäkkú stolicu. TO SI ZAPAMäTAJ! Keď ju má hľadaj príčinu, napr.pravidelné odčervovanie, nesprávne stravovanie.Kúp si aromatickú podstielku hrudkujúcu a keď môžeš tak vyčisti čim najskôr toaletu. Ja mám doma 3 mačky a zápach nemám.

Pridaj príspevok: (reakcia)

maciatko - aknel (12.12.2007 19:36)
Moj syn velmi tuzi po maciatku ale mame doma dvojrocneho maltezacka a je riadne rozmaznany. Ja som tiez viac psickarka ako mackarka a uz som spravila dva pokusy. Mali sme doma dvakrat maciatko a neviem si zvyknut.Mam pocit ze stale obtazuje mojho psieho milacika,skace nan a dobiedza a ja mam pocit ze mu ublizujem kedze psik ma rad pokoj a ked je maca v dome je stale v strehu. Posledny kocurik bol velmi zlaty psa sa vobec nebal aj spolu papali a napriek tomu som to nezvladla a dala ho prec. Neviem ako mam zvladnut to obdobie az si na seba zvyknu. Nemam na to nervy aj ked aj ja by som mala macku velmi rada tak poradte.
[Zrušiť reakciu]

Na pridávanie reakcií, musíte byť prihlásený.

späť

Náhodná fotogaléria

NELINKA-SPINKAA

Autor: nelinka
Názov: NELINKA SPINKAA

Anketa

Pociťujú aj vaši miláčikovia krízu?
 Chcem pre nich to najlepšie, nech sa deje čokoľvek. (1759)

Zatiaľ nie. Sú poslední na rade. (237)

Čiastočne. Už nemusia mať to najdrahšie. (193)

Samozrejme. Dotýka sa každého. (67)

Predsa nebudem v núdzi živiť ďalší hladný krk. (64)

Spolu: 2320x

Newsletter

Chceš pravidelne dostávať info z diania na tvojom komunitnom portáli o tebe, tvojich miláčikoch a kamarátoch na e-mail?

E-mail:

Odporúčame