Diskusné fórum
Počet prispevkov:
102 Pridaj príspevok
Vivka
evikus (07.11.2011 15:59)
[Reaguj]
Dobrý deň,
mám 5-ročnú fenku labradora. Máva epileptické záchvaty, niekedy aj 3 x do mesiaca. Neplánovane nám však zostala kotná a počas kotnosti a laktácie nemala ani jeden záchvat. Potom ich však mala aj 2 x týždenne. Vet v PP mi predpísal phenaemal 1/2 ráno a večer. Ale nejako sa jej to neupravilo. Potom som skúsila injekciu na oddialenie ruje a odvtedy nemala žiaden záchvat. Je to už cca 2 mesiace. Môžete mi poradiť, či jej tie lieky mám dávať aj naďalej, resp. keby jej pomáhala tá injekcia (myslím si, že ju chránia tie hormóny), neuškodí jej to ak by sa vôbec nehárala?
zachvat
Jessi (15.06.2011 12:24)
[Reaguj]
Dobry den, mam 7-rocneho yorkshiskeho teriera a dnes rano z nico-nic sa jej rozliezli vsetky 4 labky, bezmocne lezala na brusku, trepala sa z boka na bok, teta len hlavickou a nakoniec sa postavila na labky. Vsetkotrvalo tak 3-4 sekundy. Vcera vecer som si vsimla pri vecernej prechadzke, ze sa jej min
Dakujem za odpoved.3x podlomila predna labka, vyzeralo to akokeby na nieco stupila, ale az na 3x som si uvedomila, ze chodila po rovnom terene a ked sa jej to stalo, ona nijako nereagovala, ale isla dalej. Co to moze byt?
očkovanie šteniatok
katkafest (16.05.2011 18:43)
[Reaguj]
chcela by som sa poradiť v ktorom týždni sa očkujú šteniatka labradora a ako často teda počula som že sa očkujú na 4 krát no nie som si tým istá,a tiež kedy môžme fenke po pôrode dať tabletku na odčervenie???
Dobrý den.....
marcela (13.05.2011 09:03)
[Reaguj]
Potrebujem od vás radu. Po smrti nášho prvého morčiatka,sme si kúpili nové je malé do mužovej dlani ani nevieme koľko má týždnou mesiacou.....ak by ste boli takí milí a pomohli mi či ho môžme brávať snami na záhradku pravdaže do chládku a čo by malo také malé papať...Veľmi pekne vám dakujem za skorú odpoved. S pozdravom p.Salvová
Háranie ?
rotkivrotkiv (23.03.2011 15:41)
[Reaguj]
Dobrý deň , fenka maltezáčka sa druhý krát hárala v lete 2010 ked mala 1 rok ,tretí krát v januáry 2011,ked mala 1,5 roka. Teraz v marci2011 sa začal pes správať k nej ako pri háraní. Je možné ,že sa opäť bude hárať ,po dvoch mesiacoch ? Ďakujem.
rozela - dýchanie
Nikki771 (22.03.2011 20:14)
[Reaguj]
Príjemný deň, dúfam, že sa zaoberáte aj touto tematikou.
Chcem sa spýtať či je na zápal dýchacích ciest u rozely dostatočne silný Sulfacox T. Prípadne ako inak by som jej ešte mohla pomôcť: teplo? Naparovanie? čerstvý vzduch? čaje??? Ďakujem veľmi pekne za odpoveď
krv v stolici
caisyna (06.03.2011 10:38)
[Reaguj]
Mam 4rocnu fenku yorks.teriera, v noci hnackovala, mala aj krv v stolici, taktiez zvracala. Je malatna, dehydrovana. Zvracia, aj ked sa napije. Poradte, ako jej mozem pomoct. V decembri rodila, sekcia...zvladala to pekne. Problemy prisli az teraz.
Rodézsky Ridgeback
stej (09.02.2011 19:48)
[Reaguj]
Prosím o radu. Našu 4-ročnú sučku operovali pre nádory na 2 mliečnych žľazách. Ešte výsledok histológie nemáme. Ako ročnej sa jej začali problémy s pankreasom, hnačkovala a zvracala, teraz pri dietnom stravovaní žerie iba cestoviny, ryžu, mrkvu a kuracie mäso a špeciálne granule Royal Canin. Nemá problémy, iba občas. Chceli by sme sa poradiť ohľadne alternatívnej liečby pri nádoroch mliečnej žľazy, ak to bude histologicky zhubné. Ďakujem za rýchlu odpoveď.
zvracanie
ego_po (04.02.2011 23:04)
[Reaguj]
dobry den =) mam yorkshira ma 7 mesiacov a casto sa stava ze asi raz za 3 tyzdne zvracia sliny =( je len o granulach a mese pre steniatka =( doktor mi vravel ze sa mu robi nadmerna hodnota kyslin v zaludku a ze su nato tabletky nevedel by ste mi poradit? ak smiem poprosit odpisal by ste mi na mail ego-po@azet.sk vopred dakujem
linda,zadne labky
kettylka (02.12.2010 16:23)
[Reaguj]
moja sedem rocna fenka uz dva dni nepostavi sa na zadne labky,,, ma ich nehybne ako ochrnute,,reaguje u veterinara na pichanie ihlou, kyve chvostikom, a reaguje na stipanie pinzetou,,, po rengene sa neukazali nejake problemy so stavcami, platnickami ani s miechou,,, mozny vraj by bol opuch chrbtice ktory nie je vidno,,, co mam robit??? cakat ci nastane zmena po antibiotikach a injekciach na opuch chrbtice,,, trva to uz treti den,,a nevidim zmenu,,,stretli ste sa s podobnym pripadom???
problémy z trávením
palo18 (26.10.2010 22:33)
[Reaguj]
Dobrý deň,
Pán doktor, mám neustále problémy z mojim šteniatkom (5mesiacou) nemeckého ovčiaka, je čistokrvná z rodokmeňom. Neustále máme tráviace ťažkosti ktoré sa nám opätovne vracajú. Problém vyzerá si takto, týždeň nám nič nieje jeme potravu úplne bez problémov a zrazu prestaneme z ničoho nič žrať pokazí sa nám stolica až ná kým z nás nejde skoro voda, veterinár do nás napichá inekcie po dvoch troch dni sa nám trávenie vráti do normálu a vydrží nám takto ďalšie dva tri dni a zas sa nám pokazí. Toto sa neustále opakuje už asi mesiac. A tiež žere cudzie psie výkaly. Môže to byť zapríčinenú len tým že si natoľko poškodila žalúdok od tých výkalov alebo to bude niečo závažnejšie. Dnes dokonca zas po jeden a pol dňovej hladovke opäť začala žrať, a večer mala úplne riedku stolicu vyšplechlo to s nej ako keby som pustil vodovod, a žalúdok jej celí žblnkoce. Ospravedlňujem sa za formu akou som opísal daný problém. Ale som už z toho zúfalí.
Prosím Pomôžte!!!!!
Ďakujem.
Vaječniky
rdaranyi (11.09.2010 18:04)
[Reaguj]
Mam ročneho Anglickeho Bulldoga ktory sa narodil bez vaječnikou, chcem sa opítat či je potrebne mu ich chyrurgycky odstránit alebo nie. Počul som že stoho može vzniknut nador.
Za odpoved dakujem
nevychovany
ludmi (10.08.2010 21:37)
[Reaguj]
dobry, moja mama si zaobstarala steniatko.je velmi male z utulku a strasne nevychovane. vola sa teddy a nereaguje na svoje meno. ma nicitelske sklony, ohryzava nohavice na ludoch, neda sa s nim hrat a dokonca anihladkat, lebo hryzie. mame uz dolamal cely kvetinovy zahon.o tretej zacne knucat;idu s nim teda von.prosin pomozte
mačiatko
francseska4m (16.07.2009 12:13)
[Reaguj]
Dobrý deň. Chcela by som vás poprosiť o radu máme mačiatko a to akoby prestalo koordinovať svoje pohyby a má tiky, je veľmi nervózne a keď spí z ničoho nič sa strháva. Pri chôdzi vyzerá ako opité. Máme ďalšie zvieratá a chcem sa vyhnúť prípadnej nákaze. Neviem čo sa mu mohlo stať, či je to len prechodné alebo to môže byť aj z prehriatia.Jesť mu chutí aj normálne pije. Chcela som ho izolovať od ostatných tak som ho zatvorila do prenosky a zrazu akoby sa zbláznilo. Neviem čo mám robiť ďakujem za radu.
psik a cesta lietadlom
saaahne (29.05.2009 14:01)
[Reaguj]
Dobry den zelam. Rozhodujem sa, ci zobrat svoju malu civavu na dlhu cest lietadlom. Zial, zrusili moznost zobrat si ju na palubu. Takze by musela byt v klietke, v nakladnom priestore....Neviete mi prosim poradit, ci je dobre, aby to podstupila?...Je to hrozny maznacik a bojim sa, aby z toho nemala traumu...Dakujem Vam vopred, velmi mi tym pomozete....
YORKSHIR
Lenka25 (16.05.2009 15:03)
[Reaguj]
Prosím o radu. Mám 10 mesačného yorkshirského teréra a pred 4 dňami mu trhali dva zúbky,vten istý deň ked bol v anamnéze sme ho dali aj ostrihať. Odvtedy stále iba leží, málo pije a kňučí keď ho chytíme za bok pod pravou labkou. Jesť mu chutí. Veteriár nám povedal že to má zo stresu... je to možné? Akô mu môžem pomôcť? Vopred ďakujem za rýchlu odpoveď... hviezdulka13@azet.sk
krce na lapkach
Alinko (15.05.2009 10:51)
[Reaguj]
Dobry den, mam 6rocneho maltezskeho pinga a v poslednej dobe mava kazdy den krce na lapkach trva to priblizne 4 minutky a potom je veseli a pokracuje normalne. Velmi sa o neho bojim. Dakujem
krce na lapkach
Alinko (15.05.2009 10:40)
[Reaguj]
Dobry den, mam 6rocneho maltezskeho pinga a v poslednej dobe mava kazdy den krce na lapkach trva to priblizne 4 minutky a potom je veseli a pokracuje normalne. Velmi sa o neho bojim. Dakujem
psík otvorí papuľku na 1,5 cm
nastenka (05.05.2009 17:26)
[Reaguj]
Dobrý deň
Ujali sme sa zlatého retrievera, má rok a 4 mesiace.Doma sme zistili, že otvorí papuľku na 1,5 cm.Veterinár povedal, že je to kraniomandiblárna osteopatia a dostal na 4 dni trojnásobnú dávku kortikoidov.No nepomohlo. Boli sme aj u iého veterinára, aby sme si potvrdili diagnózu.Tu padli síce 4, DD-CMO, temporálna myozitída, temporomandiblárna dysplázia, stav po fraktúre v temporomandiblárnom kĺbe.Ale nakoľko nevieme, čo sa stalo, kým nebol nás ( bývalá majiteľka vraj o ničom nevie, dokonca si ani len nevšimla, že nevyplazuje pri odvetrávaní jazyk, čo je teda dosť zvláštne), je vraj v podstate jedno, aká je príčina. Stav je chronický a má stuhlé žuvacie svaly temporomandibulárnych kĺbov. Dostal Prednison 2Omg 2x1,5 tab a Famosan 1x1. Chcela by som sa spýtať, čo by sa dalo robiť viac, čo by mu mohlo pomôcť?? Nahrievam ho biolampou a snažím sa m manálne cvičiť s čeľusťami, mám však problém s technikou. Ak by sa dalo, poraďte mi, ako to cvičenie vykonávať,zatiaľ mu otváram ústa rukami.Vopred ďakjem za akúkoľvek radu.
Mokrý pes
STRIKER32 (25.03.2009 19:35)
[Reaguj]
Dobrý deň chcel by som sa spytat: bol som na rybačke a pes mi spadol do vody hned sme šli domov cesta trvala 6-8 min. ked sme prili 2-krát som ho vytrel a dal som mu napit teplú polievku s masom ked vosiel do búdy mal este na chrbte 2 malé mokré miesta tak som ho este prikril koselou stačí takáto prevencia??? Odpoved prosim poslite na e-mail: STRIKER32@azet.sk ďakujem
záhadné kolísavé chvenie Yorkshira
marian909 (12.03.2009 11:01)
[Reaguj]
Dobrí deň Mame 12 týždňovú fenku Yorkshira poslednú dobu si u nej všímame podivne kolísanie celého tela. Prejavuje sa to výlučne keď je v klu dnom stave napríklad : keď sedi alebo stoji dlhšie na jednom mieste ...asi takým spôsobom že trebárs sedí a a sleduje čo robím a vtom sa jej začne kolísať hlávka až to prejde do celého tela trvá to len veľmi krátko ale niekedy sa tak zakolíše až na chvíľu spadne na zadoček a hneť to prejde ..inač je veľmi hravá chuti jej jest a počas hry alebo Keť len tak chodí po dome nevšimli zmesi aby sa jej podlamovali lapky alebo niečo podobne .to kolísanie hlávky sa prejavuje aj keď leží ale hlávku ma dvihnutú a pozerá vôkol seba ..keď leží úplné alebo spi žiadne kolísanie alebo trasenie u nej sme nepostrehli .... vopred Vám ďakujeme za odpoveď
záhadné kolísavé chvenie Yorkshira
marian909 (12.03.2009 10:54)
[Reaguj]
Dobrí deň Mame 12 týždňovú fenku Yorkshira poslednú dobu si u nej všímame podivne kolísanie celého tela. Prejavuje sa to výlučne keď je v klu dnom stave napríklad : keď sedi alebo stoji dlhšie na jednom mieste ...asi takým spôsobom že trebárs sedí a a sleduje čo robím a vtom sa jej začne kolísať hlávka až to prejde do celého tela trvá to len veľmi krátko ale niekedy sa tak zakolíše až na chvíľu spadne na zadoček a hneť to prejde ..inač je veľmi hravá chuti jej jest a počas hry alebo Keť len tak chodí po dome nevšimli zmesi aby sa jej podlamovali lapky alebo niečo podobne .to kolísanie hlávky sa prejavuje aj keď leží ale hlávku ma dvihnutú a pozerá vôkol seba ..keď leží úplné alebo spi žiadne kolísanie alebo trasenie u nej sme nepostrehli .... vopred Vám ďakujeme za odpoveď
Retriever
janko27 (22.02.2009 12:23)
[Reaguj]
moj psík nedošlapuje na prednú labku vyzerá to tak že ho bolí vankúšik ale nič tam pichnute nieje poradíte mi čo s tím a čo mu je????????????
maltezacik
kelenkake (04.02.2009 13:16)
[Reaguj]
Dobry den pan doktor,mam 3-mesacnu sucku maltezaka a zistili sme u nej pupocnu kylu a tiez aj v ocku ma tzv.Harderovu zlazu.Chcem sa opytat,ci sa mozu tieto dve operacie spravit naraz a v akom veku to doporucujete???Za odpoved Vam dakujem.Lenka
steniatka Yorkshira
didinka (12.01.2009 16:22)
[Reaguj]
ahojte, mam yorkshirku bude mat tri roky a vazi skoro dve kila. Chceli by sme ju dat nakryt, prosim poradte je moc na to mala ?? moze pri porode zomret ?
prosim piste mi na mail jankajanka123123@azet.sk dakujem
vyprázdňovanie análnych vačkov
sandra1 (02.01.2009 15:44)
[Reaguj]
Dobrý den,chcela by som sa spytat,mas psik si sucha zadok o dlazky a viem.,ze treba ist do veterinarnej ambulancie vyprazdnit análne vačky.Kedže vy ste najbližši veterinar,chcela by som sa informovat o vyslednu cenu celeho procesu.Vopred dakujem
Americky bulldog
bullgolds (02.10.2008 21:41)
[Reaguj]
mame 3-tyzdnove steniatka americkeho bulldoga a asi pred styrmi dnami sme spozorovali, ze jedno z nich ma taku divnu triasku. Ked ho mame na rukach tak je kludne, ale akonahle ho polozime na dlazku, zacne sa cele silno triast. Nevieme ci to moze byt nejake nachladnutie, alebo je to nejaka porucha. Nema s tym niekto nejake skusenosti?
Am.staford
eskra (14.09.2008 15:07)
[Reaguj]
Dobry den.Mam Am.Staforda,4 rocneho.Asi pred 3-tyzdnami som spozorovala, ze ma pravu stranu hlavy akoby ochrnutu.Ucho nevedel \"zavriet\",velmi slintal a s okom zmurkal len malo.Boli sme u veterinara-tipoval zapal licneho svalu(na to ho aj liecil injekciami)s tym, ze to moze byt nador pripadne infarkt.Teraz uz ma moj psik ochrnute obe strany hlavy,ma problem zrat kosti,tiez s koordinacoiu.Ked sa rozbehne nevie zabrzdit a väcsinou spadne.Boli sme aj u ineho veterinara,ktory vravel nieco o odumreti mimickeho nervu.O dva tyzdne by mali byt vysledky krvi.Chcem Vas poprosit o Vas nazor.Bojim sa aby sme necakali dlho a nebolo neskoro.Budem velmi vdacna za skoru odpoved.Simona.K.
Rozela
Frantisek (05.08.2008 14:36)
[Reaguj]
Mam dve 6-ročné rozely (samca a samicu).Samica bola celú jar v búdke (sedela na vajíčkach, z ktorých sa aj tak každý rok nič nevyliahne).Keď však vyšla von, mala na ramene-na vrchu krídla hrču , ktorá tvarom, farbou a veľkosťou pripomínala lastovičie vajce. Hrču si vyhrýzla do krvi a v jeden deň sa zdalo, že padá z bydielka na dno voliéry, ale neskôr sa vzchopila a normálne žerie, pohybuje sa po voliére, ale rana jej ostala. Čo robiť? Je to nádor, alebo dôsledok nejakého zranenia? Mohol ju zobať samec, keď ju stále nútil vrátiť sa k vajíčkam?....za odpoveď a radu vopred ďakujem.
Pomoc pre zl.retrievera
slzicka (05.08.2008 13:36)
[Reaguj]
Dobrý deň mám zlatého retrievera ma tri roky a uz viackrat pokusal,dokonca aj člena rodiny. Zrejme ho budeme musieť dať utratiť,no je nám ho moc lúto, neviete mi nieco poradiť? Dá sa ho nejak prevychovať alebo mohol mat nejake problemy trebars nádor alebo niečo také? Myslíme si že by to mohli byt aj psychycké problémy dalo by sa to liečiť? Vopred dakujem za odpoved už sme vážne zúfalí.
bolavá zadna noha retrievera
zofia (21.06.2008 10:01)
[Reaguj]
dobrý deň...mám 5ročnú fenku zlatého retrievera a začala krívať na zadnu nohu,má problémy s jej zdvíhaním, pri ktorom kňučí...čítala som o dyslapsii viem že by musela ísť na rontgen ale chcem sa spytať ako sa to da liečiť, ako sa jej dá nejako pomocť...je trochu tažšia ako by mala byť tak to može mať aj z toho asi....ale už som sa dočitala že aj po infikovanom kliešťovi sa môže objaviť krivanie na zadne nohy...tak prosim o radu ako by som jej mohla pomocť ako to liečiť ďakujem veľmi pekne za odpoveď!
Kŕčové záchvaty
Natália (19.06.2008 09:49)
[Reaguj]
Dobrý deň, p.MVDr Skalka. Včera som cestovala autom so svojím skoro 3-ročným psíkom a počas jazdy dostal kŕčový záchvat. Trval asi 5minút. Počas záchvatu mal triašku a mal narušenú motoriku (nevedel sa postaviť a mal neprítomný pohľad). Na jazdu autom je naučený od malička a znáša ju veľmi dobre. Pred ani po záchvate sa nesprával nijako zvláštne, možno bol pokojnejší ako obvykle. Podobný záchvat mal asi pred pol rokom, dostal ho počas spánku. Vtedy som tomu nepripisovala veľkú dôležitosť, záchvat sa prejavil poruchou motoriky, bez triašky. Snažil sa postaviť a spadol na zem, chvíľu bol dezorientovaný a hýbal sa len nekoordinovane. Laicky som si myslela, že sa mu niečo ´zlé ´ snívalo a prebral sa len na polovicu. Okrem toho máva približne raz za dva týždne dýchacie ťažkosti, akoby sa nemohol nadýchnuť. Trvajú rôzne dlho, niekedy len pár sekúnd a niekedy 2-3minúty. Môžu byť tieto záchvaty nejako prepojené? Hľadala som nejaké informácie o chorobách, ktoré sa prejavujú kŕčovými záchvatmi a keď vylúčim otravu, najpravdepodobnejšia mi ostáva epilepsia. Môžete mi , prosím, poradiť aká choroba okrem epilepsie ešte prichádza do úvahy? Dá sa epilepsia a jej druh zaručene určiť vyšetrením?
Ďakujem a prajem príjemný deň. Natália
morca
ondik222 (05.06.2008 19:33)
[Reaguj]
poradili b ste mi ze ci je to prav da ze samica morcata ked sa neparila rok nemoze mat potom potomstvo
morča
p.j.jack (24.04.2008 21:25)
[Reaguj]
Mám 6 ročné morča a má močové kamene.V podelok vyčúrala veľky kameň asi tak 0,5mmx0,5mm,bol veĺký.dnes prestala papať aj piť je apatická.Od veta dostala dnes 2 injekcie,ale už nemočí? Pomohlo by jej vycievkovať a kde mi to spravia?Okolie BA,Trnava,Brno.dakujem je to súrne
na ozivenie pamati
derick (01.04.2008 21:12)
[Reaguj]
Procter & Gamble zabíjí zvířata
Rok co rok zemře tisíce zvířat v laboratořích Procter & Gamble jako oběti bolestivých testů na jejich výrobky. Procter & Gamble slibuje, že od těchto testů na zvířatech ustoupí, ale po desetiletích prázdných slibů dále zabíjí zvířata pro testování čistících, kosmetických a farmaceutických prostředků.
Při testech jsou zvířatům jako jsou králíci násilně aplikovány chemikálie do očí, či na oholenou kůži. Zvířata jsou znehybněna, tudíž se nemohou těmto testům bránit. Obyčejně jim nejsou aplikovány žádné prostředky na uklidnění, či proti bolesti, tudíž při plném vědomí zažívají strach a bolest. Při velké bolesti a znehybnění hlavičky si zvířata tak často díky prudkým pohybům zlomí vaz.
Více jako 550 firem, mezi nimi i velké koncerny jako AVON garantují zákazníkům, že při testování jejich produktů nejsou používány zvířata, nýbrž alternativní metody. Procter & Gamble se zdráhá zastavit zastavit testy produktů na zvířatech a to i ty, které nejsou předepsány zákonem, jako je kosmetika, či produkty pro domácnost. Stejně tak se zdráhá provádět alternativní testy pro některá léčiva, jež vyrábí
POKUSY NA ZVÍŘATECH JSOU NESPOLEHLIVÉ
Rozdíly mezi fyziologií zvířat, jako jsou krysy, králici, psi, či prasata a člověkem jsou natolik velké, že nemohou být výsledky z testů na zvířatech přesně aplikovány na člověka. Více jak polovina medikamentů, které FDA v letech 1976 a 1985 schválila a které byly testovány na zvířatech měly takové těžké vedlejší účinky, že musely být staženy z trhu.
Moderní, alternativní testy, prováděné bez zvířat, které jiné firmy používají vedou k mnohem objektivnějším a přesnějším výsledků, než pokusy na zvířatech. Donuťme také Procter & Gamble tyto testy používat.
Žádejte Procter & Gamble, aby zastavil všechny testy na zvířatech, které jsou v současnosti nahraditelné moderními metodami bez použití zvířat (pomocí buněčných kultur, pokusy ve zkumavce apod.).
Procter & Gamble Box 1059, 111 21 Praha
Procter & Gamble Box 50, 814 99 Bratislava
Nekupujte žádné produkty od Procter & Gamble, dokud nezastaví jejich testování na zvířatech!
Pomozte zastavit pokusy Procter & Gamble na zvířatech.
ZDE JE JEJICH SEZNAM:
Prací a čistící prostředky: Ariel, Dash, Vizir, Rei, Rei in v Tubě, Sanso, Lenor, Meister Proper, Antikal, Fairy. Hygienické produkty: Pampers, Luvs, Always, Alldays, Attends, Certina, Tempo, Bess, Demak'up.
Prostředky k péči o pleť, šampony, parfémy: Vidal Sassoon Wash & Go, Pantene, Shamtu, Head & Shoulders, Oil of Olaz, Kamill, Certina Med, Litamin, Cliff, Credo, Clearasil, Camay, blend-a-med, Blendax Anti Belag, blend-a-gum, blend-a-dent, Chlorhexamed, Firmodent, Wick, Wick Vaporub, Medinait Daymed, Ellen Betrix, Henry M. Betrix, Old S***, Hugo Boss, Laura Biagiotti, Otto Kern, Giorgio Beverly Hills
Ovocné šťávy/Snacky: Punica Pringles
Lékařské prostředky: Didronel, Dytide H, Fondril, Jatrox, Veratide, Vivural Vakcíny: HIB-Vaccinol, HibDPT-Vaccinol, HibDT-Vaccinol, Pa-Vaccinol, Polio Vaccinol
lhasa apso
neregistrovaný (30.03.2008 09:58)
[Reaguj]
Náš 15-r. lhasa apso sa bol pred tyždnom strihat u veterinára a pre jeho povahu musel byt pod narkózou. Teraz uz ubehol týžden a on sa skoro kazdý den vyčúra na dlážku aj ked pól hod. pred tým bol von. Toto sa stane aj 2-krát za deň. Obličky má na svoj vek v poriadku a cukor tiež. Prosím poradte. Vopred ďakujem.
problem s chrbticou
marian hudec (26.03.2008 09:31)
[Reaguj]
Pekny den prajem.Potrebujem radu ,mame fenku ang. kokra a ma 6 rokov je energicka a neunavna.Asi 3 dni dozadu na navsteve na vychode sa zacala cela triast a plakat pri kazdom dotyku,utekali sme do trebisova kde pan doktor pichol dve injekcie a povedal ze je to asi niektory stavec a psik musi byt v max. klude.Na druhy den jej uz bolo lepsie a vybehla nam po schodoch.Na velkonocny pondelok rano bola zase hotova,tak znova do Trebisova injekcie a nove lieky .Cesto do Bratislavy prezila v pohode,v noci nam vsak vyskocila na postel a vcera ked som prisiel z prace bola hakliva na kazdy dotyk,tak som isiel k nasmu MVDr. Hudecovi nech nam nejako pomoze. Vysadil lieky a prikazal kletkovy klud o tyzden kontrola ak sa stav zhorsi tak hned prist.Dnes rano mi knucala ked som ju bral na ruky vyvencit ,zda sa mi ako by to bolo v zadnej casti chrbtice ,snazim sa ju opatrne zdvihat ale i tak ju to boli.Sme z toho nestastny prosim poradte nam .Psik sa nam zatial vie postavit na nohy a vyvencit.Aj zerie a pije vela vody.Dakujem
Záchvaty u psíka
Michaela Dikaczova (23.03.2008 10:57)
[Reaguj]
Dobrý deň, moja teta má dlhodobejší problém so psíkom. Asi dva roky sa mu opakujú záchvaty,ktoré sú čoraz častejšie. Za posledné dva mesiace mal už tri záchvaty,posledný včera.Prejavujú sa veľkými kŕčami pri ktorým mu naťahuje celé telo,sliní,vyšpiní sa.Stolica je tvrdá,zelenej farby.Potom mu páchne z úst. Takýto záchvat trvá asi pól hodinu.Potom keď to prejde je možno ešte hodinku oťapený,ale potom je už bez problémov. Jeden známy nám povedal,že môže ísť o epilepsiu,nemáme to však potvrdené.Prípadne mohla by to byť aj nejaká otrava keďže teta má dosť nepríjemného suseda? Viem, že najlepšie by bolo navštíviť veterinára,ale je z dediny kde žiadny nie je,ibaže by sme ho doniesli k nám do mesta. Ďakujem.
torinko
neregistrovaný (11.03.2008 17:29)
[Reaguj]
dobry den. chcem vas poprosit o pomoc. nas yorky ma 4 mesiace. odmieta papkat granulky pre steniatka, tak sme skusili mäsko pre steniatka pedig., to taktiez nepapka.. preto sme presli na "ludsku stravu" .. zemiacky s mlieckom, sem tam sunku, mäsko a pod. neviem vsak ci je to spravne ci mu to nemoze ublizit. taktiez sa chcem spytat na cokoladku, ci mu papkanie moze ublizit.. dakujem velmi pekne..
torinko
Miska2 (21.03.2008 14:46)
[Reaguj]
Jasne, ze mu to moze ublizit. Kazdemu treba davat to, co mu patri. Treba byt dosledny a hladat stravu, co bude papat a nenechat sa malym maznoskom vydierat! Nesmiete mu za ziadnych okolnosti dat nic z Vasej stravy a potom ho hlad donuti spapat to, co je pre neho. Drzim palec!
cau
jana (11.03.2008 12:00)
[Reaguj]
ja mam doma polocistokrvneho jazvecika je cely cerny
pes dieta a zachvat
eva (07.03.2008 22:03)
[Reaguj]
Dobry den,
potrebujeme pomoc s nasim francuzskym buldockom,ma dva roky,bola to zla kupa,na jedno oko je slepy, podstupil nan operaciu, potom ma problemy s chrbticou platnickami,ze ho obcas zasekne a musime ho drzat pod pazuchov aby ho vystrelo a este ma aj problem s labkami,predne si obdiera pazuriky a zadne klbiky sa nevyvynuli ako maly,cize klbova jamka je vecsia ako samotny klbik,tak v nich nema dobry cit a raz na ne docasne ochrnul. Kedze nas stvornohy milacik,vdaka svojim vynikajucim majitelom ktory nam ho predali ako zdrave stena, ma taky tazky zivot, davali sme mu vsetku lasku aku sme mohli, vsetku pozornost, pavahu ma ako zdravy psyk a ako mava buldocek,hravy,a aj ziarlivy. Teraz sa nam narodilo miminko, sme doma dva tyzdne a nasmu psikovi sa nepaci ze uz neje stredobod pozornosti,tak sa to prejavuje "zduvanim a ignorovanim" no pred dvoma dnami sa vyskytol dalsi zdravotny problem, ni je to diagnostikovane, zacali mu tiect sliny dostal krce a isli z neho vykali,trvalo to asi hodinu v intervaloch, ako sme ho polozli tak stal,vnimal nas no akokeby stratil orientaciu. Na druhy den sa mu to kus napravilo, papa ako sa patri aj pije vela vody, no tie sliny mu sa objavuju a je taky iny povahovo,uz sa tak netesi ani nebrese ked niekto pride akoby mal nieco s nervami koli malej..
Mozete nam prosim pomoct,poradit?
Uvazovali sme uz aj o utrateny ak sa mu maju zachvaty opakovat,aby netrpel..
Dakujem Kurekova
SURNA POMOC
Laura (20.02.2008 20:14)
[Reaguj]
prosim o pomoc pre rotvajlera Elmara ,ma 6mesiacov, bol ockovany po druhykrat,po 2 dnoch nejako sa sem tam potkol, do 10dni sa uz nevedel postavit na zadne labky.Dodtal antibiotika, nezabrali, chrbtica po snimku z boku vraj je v poriadku.Vie sa postavit , ale iba na cas ked sa vyspini a vycika.Prosim poozte nam radou.Niveiem dovod preco nechodi a nestoji a ako liecit.Dakujem srdecne.
SURNA POMOC
Laura (20.02.2008 20:13)
[Reaguj]
prosim o pomoc pre rotvajlera Elmara ,ma 6mesiacov, bol ockovany po druhykrat,po 2 dnoch nejako sa sem tam potkol, do 10dni sa uz nevedel postavit na zadne labky.Dodtal antibiotika, nezabrali, chrbtica po snimku z boku vraj je v poriadku.Vie sa postavit , ale iba na cas ked sa vyspini a vycika.Prosim poozte nam radou.Niveiem dovod preco nechodi a nestoji a ako liecit.Dakujem srdecne.
da sa to odnaučiť?
rr (20.02.2008 11:43)
[Reaguj]
Dobrý den! Mám 4 ročnu sučku nemeckého ovciaka a vsimla som si ze niekedy zje svoje vykaly. Kedze ju mam na dvore vzdy ju nepristihnem pri tom. Naucila sa to od starsej tiez nemeckej ovciacky. Da sa to odnaucit ak ano ako?Povedali mi ze jej chybaju vitaminy, ak to bude v tom ake vitaminy mam jej dat, Vopred dakujem za radu
dzungarsky skrecok
ela* (18.01.2008 12:45)
[Reaguj]
dobry den,mam doma dzungarskeho skrecka,ma asi rok,pred par dnami sa nam akosi nezdal,bol velmi apaticky a nechcel sa hrat v koliecku v ktorom obvikle beha.zasli sme k veterinarovi a ten zistil ze ma nador pod prednou labkou.ten nador(neviem ci sa to da takto nazvat je to proste hrcka)je vraj velky a preto sa neda vyoperovat.dal mi pre neho antibiotika a ichtiolovu mast,ktorou mu mam natierat tu hrcku.chcela by som len vediet ako to moze dalej pokracovat,ci je este sanca,ze sa z toho vylieci celkom,pripadne co mozem este spravit,aby mu bolo lepsie?momentalne uz dva dni takmer stale spi.dakujem
krče
maja (13.01.2008 13:06)
[Reaguj]
moja 5mes, čivava máva krče, ťahá jejlabky, nevie sa postaviť, nesliní, trvá to cca 2 min, potom je veselá ako nič, ináč je hyperaktívna, žravá, volám ju kyselina, zožerie čokoľvek. Včera mala záchvat asi 8x, inokedy nič. Prosím poradte mi čo by to mohlo byť.
krce
Miska2 (13.01.2008 21:41)
[Reaguj]
Je treba sa poobzerat po realnom veterinarovi. Dr. Skalka tu ludom neodpoveda uz od juna minuleho roka!
charlie
petra (24.12.2007 11:45)
[Reaguj]
Dobry den. Moj psik shi tzu ma 4 roky a diagnostikovali mu degenaraciu medzistavcovych platniciek. taraz sa ma dobre, obcas mu zaboli chrbtica, vtedy mu bolia nozicky. chcela by som sa spytat pana doktora, ze mu podavam nutradyl, pomoze mu to ? Kto ma skusenosti s touto chorobou rada by som privitala rady na môj mail charlie.charlie@zoznam.sk. DAKUJEM.
slinná žľaza
ares (21.12.2007 17:07)
[Reaguj]
Môj pes podstúpil extrakciu ľavej slinnej žľazy, nakoľko mal na nej nádor. Od zákroku ubehlo 5 mesiacov a nádor sa mu obnovil.Môže to byť zhubné?
slinná žľaza
ares (21.12.2007 17:05)
[Reaguj]
Môj pes podstúpil extrakciu ľavej slinnej žľazy, nakoľko mal na nej nádor. Od zákroku ubehlo 5 mesiacov a nádor sa mu obnovil.Môže to byť zhubné?
je to epilepsia ?
Juraj (02.12.2007 20:19)
[Reaguj]
Mam 4 rocnu fenku ktora dnes mala druhy zachvat po tizdny stalo sa to na polovacke ani nie hodinu po zacati zacala sa tiast pena z ust trvalo to asi 2-3min potom sme ju drzali aby sa nepostavila lebo minule sa jej podlamovali labky potom to predychala a asi 7min po krcoch sa postavila ako keby nic sa nestalao a pobehovala dalej stale ked ma dostat zachvat vidno je penu na ustach ak by ste niekto mal s takymto niecim skuskenot prosim pomozte
je to epilepsia ?
Juraj (02.12.2007 20:19)
[Reaguj]
Mam 4 rocnu fenku ktora dnes mala druhy zachvat po tizdny stalo sa to na polovacke ani nie hodinu po zacati zacala sa tiast pena z ust trvalo to asi 2-3min potom sme ju drzali aby sa nepostavila lebo minule sa jej podlamovali labky potom to predychala a asi 7min po krcoch sa postavila ako keby nic sa nestalao a pobehovala dalej stale ked ma dostat zachvat vidno je penu na ustach ak by ste niekto mal s takymto niecim skuskenot prosim pomozte
cukrovka
Zuzana (10.11.2007 08:14)
[Reaguj]
Krížencovi NO diagnostikovali cukrovku. Je 2 roky starý.Aké sú zásady kŕmenia a výživy diabetických psov? Vopre ďakujem za odpoveď.
lupinatost
Sarlota (06.11.2007 16:04)
[Reaguj]
Dobry den prosim o radu . moje steniatka maju uz 2 krat po okoteny fenky lupiny ale dospele jedince to nemaju ako sa da proti tomu bojovat a ako dezinfikovat porodnicu ked tam sa to prejavi na steniatkach.dakujem za radu.
ochrnutý pudlík
Lucia (02.11.2007 17:56)
[Reaguj]
Náš trpasličí pudlík Rony náhle ochrnul na zadné končatiny,predchádzali tomu bolesti,ktoré lekár najskôr pripisoval zapálenej prostate.Na druhý deň sa však psík už nevedel ani postaviť,triasol sa a hlavičku mu ťahalo dozadu.Nevie si ovládať ani močový mechúr a konečník,preto musí byť vycievkovaný.Odporučili nás na kliniku v Trnave, kde nám najskôr povedali,že má pravdepodobne vyskočenú platničku a tá mu tlačí na nervy,ktoré ovládajú zadné končatiny a močový mechúr.Dnes sme boli znova v Trnave a tamojší neurológ ho vyšetril,skúšal citlivosť zadných končatín a skonštatoval,že ich má úplne ochrnuté a celkové prognózy do budúcnosti sú nepriaznivé.Mal ísť aj na rengen po vpichnutí kontrastnej látky,ktorá by podľa neurológa iba potvrdila diagnózu a tá znie-infarkt miechy.Preto sme rengen napokon ani neabsolvovali a zaujímame sa o alternatívnu liečbu akupunktúrou.Ďakujem za odpoveď
pre Luciu - ochrnutie pudlika
Minnie (30.11.2007 13:32)
[Reaguj]
Ahoj Lucia. V pripade, ze u tvojho psika bola urcena diagnoza Vyskocenie medzistavcovej platnicky, najlepsia moznost ako pomoct psikovi je operacia. A to cim skor. Pokial ma pes zachovane ake take reflexy v nohach, je moznost, ze sa na ne opät postavi. Avask vela zalezi na tom kedy bude operovany. Do 48 h od ochrnutia je najväcsia sanca, ze psik sa z toho pomerne rychlo dostane. Nas Edi (15kg krizenec franc. buldocka) bol operovany asi 12 dni od operacie. Mal len 5perc. sancu na uspesne vyliecenie, no aj tak sme to riskli. Taktiez je velmi dolezite, ci budete mat cas a ochotu sa mu po operacii neustale venovat. Nasemu Edkovi trvalo asi 4 mesiace, kym ako tak zacal chodit bez toho aby sa väcsinu casu nesuchal. No a az po pol roku od ochrnutia nam zas chodi. Sice sa uz nesucha, no jeho chodenie je merave a trochu smatlave. My sme vsak za to vdacni. U nas sa tieto operacie vykonavaju v Ziline a Trnave. Edko bol operovany v Za. Cena sa pohybuje v zavislosti od velkosti psa. Blizsie info poslem mailom. Ak mate zaujem, tak tu je web nasho Edka. : www.edinko.estranky.cz
Drzim palce nech sa rozhodnete akokolvek.
RIA
Alex (29.10.2007 16:22)
[Reaguj]
Dobrý deň každému na tejto stránke mam doma fenku RTW 5 mesacná dnes prestala žrať a začala zvracať. Čo s tým? odpovedzte dakujem
Demodex
Veronika (16.10.2007 16:38)
[Reaguj]
Dobry den, mam 5 a pol mesacnu fenku stafordsirskeho bull terriera a ma demodikozu (zevraj caste ochorenie koze u stafikov), lysinku ma na hlave a taka mensia sa jej robi za uchom a vcera som nasla aj v okoli prednych labiek, na hrudi a neustale sa skriabe a kuse...Uz sme boli u veterinara tu u nas (v Anglicku), dal nam nejaky rozok, kt sa vola Aludex (smrdi to ako aceton), ma sa to zmiesat s teplou vodou a potom sa to ma vtierat do srsti a do pokozky psa, nema sa to oplachovat a ani susit. Mam ju v tom vykupat kazdych sedem dni (zatial pocas jedneho mesiaca)...Chcela by som vediet Vas nazor na Demodex a postup liecby. Bola by som velmi vdacna za rychlu odpoved a radu. Dakujem. Veronika (foxina13@aol.com)
problém-chrbtica
nely (05.10.2007 22:34)
[Reaguj]
Môj psík - pekinéz (8 rokov) má problémy s chrbticou,čo je horšie nepoznám presnú diagnózu,každý vetrinár vraví iné. Prvé bolo-obličky,potom po RTG skostnatené platničky L5 - L6 a naposledy RTG nález - DISCOSPONDYLOSIS L6 - L7 a zúženie medzistavcového priestoru TH12 - TH13. Tak z toho som už úplne zmätená. Psík sa trápi,niekedy ho chytí akoby krč a ani sa nepohne,len kňučí,keď chodí hádže ho to do strán,pohybuje sa veľmi obtiažne,viac menej leží,nespí. Neviem ako mu pomôcť,veterinárka mi odporučila Kliniku JAGGY v Brne,ale bohužial na to nemám fin.prostriedky. Prosím o radu ako mu ulahčiť život. ĎAKUJEM
ďakujem
nely (26.10.2007 22:37)
[Reaguj]
Ďakujem za reakcie,cením si to že ste napísali:) Čo sa týka tých schodov a skákania,tak to už nerobí,stále ho len nosím na rukách...Ešte raz ďakujem,a želám všetkým veľa veľa krásnych prežitých rokov s vašimi miláčikmi:)))
CHRBTICA
AIDYL (22.10.2007 02:57)
[Reaguj]
Ahoj.Je už síce noc a ja si webujem a čítam na nete a práve si čítam tvoje broblémy so psíkovou chrbticou.Máš pravdu,že každý lekár vraví iné.Poznám to zo svojej skúsenosti s mojou 13r.čivavou.No chcem ti poradiť len to.Čo sa týka tej chbtici,ak je tvoj psík malá rasa,tak nesmie ani za svet chodiť po schodoch a už ani s gauča skákať dole na zem.Pretože sa tým prehýňa a namáha chrbtica a prehýbajú sa stavce,čím sa jej priškrtí nerv a tým pádom psík dokonca prestane aj chodiť.Videla som to v TV.jednej relácii o psíkov a ich chorobách a lekár na toto upozorňoval,že chrbtica malých psov nie je na to stavaná.
A kamarátov pes tiež prestal chodiť.A keď mu zakázal po schodoch (radšej ho na rukách zniesol von)ani s gauča už nesmel skákať.Tak mu to časom prešlo.
Tak reku či to nebude náhodou tiež tvoj psík s toho mať.Neviem,len si myslím.Tak mu tie schody už nedovol.A uvidíš sama,či sa to zlepší,či nie.Zo srdca ti prajem,aby mu to čím skôr uzdraví!
Tiež mu nedávaj salám,lebo ti aj na ľadviny ochorie a ani bravčové mäso psi nesmú,len hovädzie.
Veterinári,veľa neprezradia,lebo by nemali pacientov.Tak pá.Lýdia
odpoveď-nely
Lucia (15.10.2007 13:55)
[Reaguj]
ak Vám už odporúčajú kliniku Jaggy v Brne, tak tam treba ísť. Urobte si v rodine malú zbierku peňazí. Tam mu určite pomôžu, ak nie tak už neviem... Majú MR-ko, CT-čko, všetko. Tiež tam asi pôjdem s mojou havinou, tiež musím najskôr našetriť, ale vy choďte čo najskôr, nech sa psík netrápi.Držím palce.
potkanik
ivka (29.09.2007 21:55)
[Reaguj]
Dobrý deň, prajem chcela by som sa s Vami poradiť ohľadom môjho miláčika potkana s ktorým si nevieme poradiť už par týždňov počas ktorých výrazne schudol ma aj problémy s dýchaním dostal už aj kadejaké injekcie a lieky. Nič mu nezabralo najprv si mysleli že je to alergia tak dostal lieky na ňu ale nepomohlo potom nejaké antibiotiká ale nič nezabralo. stravu ma dostatočne vyváženú a pestrú. Vopred ďakujem za radu
potkanik re.
slavka (26.11.2007 16:32)
[Reaguj]
Ahoj teraz som si precitala tvoj problem. Ja mam taky isty. Taktiez sa mu zhorsila srst. pritom druhy potkan dostava to iste krmivo su v jednom akvariu. Mojho som uz raz musela ozivovat raz sa mi to podarilo ale bojim sa ci sa to podari aj druhy krat. Keby si nahodou nieco o tom viac zistila tak prosim napis mi mail. Ja budem velmi rada. Dakujem.
Kedy dat pripustit fenku
Monika (16.09.2007 18:17)
[Reaguj]
Kupila som dvojrocnu fenku yorkshira a mala by sa zacat kazdu chvilu harat. Chcela by som aby mala steniatka len neviem kedy sa ma dat pripustit. Prosim ma s tym niekto skusenosti a vedel by mi poradit? Dakujem
Nador na mozgu??
Martin (16.09.2007 16:57)
[Reaguj]
Dobry den, chcem sa opytat na vas nazor. Mame este steniatko toy pudla ktory ma 10 mesiacov. Behom tohto casu 3 krat odpadol po velmi slabych narazoch (bezal narazil hlavickou do sedacej supravy - kozenej a ostal lezat). Prvy krat jeho stav trval len kratku chvilu asi 5 minut. Druhy krat bol v bezvedomi asi 20 minut a potom mal problemy s motorikou ale dostal sa s toho behom 2 hodin. Bol aj na pohotovosti a dostal inekciu proti soku a bolo nam povedane ze tieto male plemena su nachilne na bolest a mozu odpadnut pri naraze. Vcera nam psik odpadol u rodicov na dome len sme si nevsimli ako. Pravdepodobne mu steniatko madarskej vizli pri hre buchlo po hlavicke. V bezvedomi bol asi 3 hodiny a nevedel sa po nich postavit. Celu noc plakal, vracal bielu tekutinu (asi vodu) Dnes stale spi, place, chodi len velmi malo a nemotorne. Ako opity. Tak sa chcem spytat ci moze ist o tazky otras mozgu, alebo nejake nadorove ochorenie a ci sa jeho moze zlepsit. Nechceme ho trapit!! Za skoru odpoved dakujem!!
Pasomnica
Miska (01.09.2007 14:21)
[Reaguj]
Dobry den, chcela by som poprosit o radu. Nas jazvecik drotosrsty mal blchy , ktore sme liecili difusilom a kupili sme mjej obojok proti blcham. Asi pred 6 dnami zacala zvracat, mala hnacku a zoslabla.Veterinar jej pred 4 dnami diagnostikoval pasomnicu, a dal jej naskor injekcie a tablety, ktore vyzvracala. o den jej dal infuziu, dnes opät, lebo nechce zrat, pit, len lezka a vobec sa nehybe. Lenze jej stav sa coraz viac zhorsuje. Veterinar jej nebral ani krv, ani jej nerobil vysetrenie. Diagnozu urcil podla priznakov najma pritomnosti blch. prosim poradte nam. je takyto priebeh ochornia normalny. velmi sa o nu bojime.dakujem.
Nádor??
Lea (28.08.2007 09:36)
[Reaguj]
Môj škrečok má na brušku takú veľkú ružovú guličku, myslela som, že sú to vajíčka, ale zväčšuje sa to a vyzerá to ako veľká vypuklá ružová šošovica. Prosím poraďte mi. Ďakujem!
ziadost o radu
miro (26.08.2007 21:24)
[Reaguj]
dobry den. wcera okolo obedu moj pes zacal welmi skuwinat zije wonku w bude siel som k nemu a zadnu labku mal stiahnutu hore potom sa trocha upokojil ale odwtedy sa nechce postawit ak sa mu skusim coilen dotknut tej nohy hned zacne skuwinat stratil chut do jedla a aj pije len malo a to mu treba popodawat, nechce sa postawit wcera si aj sadol ale dnes uz sa nesnazi ani to wcelku je culy len sa odmieta postawit tu nohu nemal kde pristiknut tak som myslel ci ho nemohol uhryznut potkan ked spal ale ci potkany utocia na owela necsie zwierata a ranu po zuboch nikde newidiet ... prosim pomozte wopred dakujem
steniatko madarskej vyzly
shaarka (23.08.2007 11:04)
[Reaguj]
Dobry den, nase 8,5 tyzdnove steniatko madarskej vyzly uz druhy den odmieta rano (o piatej alebo o osmej) papat granule (Eukanuba). Stale mam pocit, ze je to prenho velka davka, ale na vreci s granulami je presne davkovanie. Nedari sa nam ho dodrziavat. A este jedna vec: steniatko nema viditelne semenniky, veterinár ich dokonca nevedel ani nahmatat. Mame sa zacat bat a podstupit hormonalnu liecbu, alebo este cakat (dokedy?)
Dakujem za odpoved.
specialista v BA
Katka a Diamond (07.08.2007 12:12)
[Reaguj]
Dobrý deň.
Chcela by som sa Vás opýtať, či by ste mi vedel poskytnúť kontakt na neurológa, respektíve špecialistu na epilepsiu v Bratislave. Mam 8 mesačné šteniatko Flat coated retrievra, PP. Pred troma dňami zažil záchvat. Veškeré príznaky(môjho laického pozorovania) poukazujú na epileptický záchvat. Včera sme navštívili veterinára, ktorý mu odobral krv na biochemické vyšetrenie, ale kedže ich klinika nemá neurológa, ďalšie vyšetrenia by som rada konzultovala so špecialistom. Nechcem čakať kým sa to zopakuje, rada by som to riešila čo najskôr ako je to možné. Preto by som rada navštívila niekoho, kto s tým už má skúsenosti a bude mi vedieť v tomto odbore poskytnúť dostatočné informácie a vyšetrenia pre môjho psíka. A ešte by som sa vás chcela spýtať na váš názor na akupunktúru v takomto prípade. Ďakujem
Svrbenie
Andrea (06.08.2007 22:00)
[Reaguj]
Dobry den. Mam fenku yorkshirkseho teriera. A ma taky problem, ze sa stale skrabe. Mohli by ste mi prosim vas poradit, ako zabranim tomu, aby sa prestala skrabat? Co mi odporucate? Dakujem za odpoved.
strava pre stenata
silvia (30.07.2007 12:00)
[Reaguj]
chcela by som sa spytat, cim mam krmit steniatko maltezacika, niekto mi povedal, ze nieje vhodne davat psikom mlieko, je to pravda, a co je najvhodnejsie?
Hrčka pod papuľkou
Dominika (26.07.2007 16:12)
[Reaguj]
Dobrý deň!Mám 2-ročného trpasličieho králika(rex).Pred pár mesicmi sa mu pod papuľkou objavila hrčka.Nemá na nej srsť a myslím, že sa zväčšuje a zmenšuje.Neviem, čo to môže byť,ale obávam sa nádorového ochorenia.Mohli by ste mi pomôcť?Dominika
problem!
zuzana (13.07.2007 14:11)
[Reaguj]
Dobry den, mam 3 rocnu vodnu pismenkovu karytnacku. Prestala uplne zrat a zacali jej opuchat nozicky, oci a krk...neviem co s tym, co jej moze chybat. Prosim o radu. Dakujem!
epilepsia
Lucia (09.07.2007 15:07)
[Reaguj]
Dobrý deň, naša 4-ročná fenečka NIKITA má epilepsiu. Záchvaty mala od mája vcelku 4-krát, veterinár jej urobil RTG + jej zobral krv-povedal, že je zdravý pes. Lieky jej zatial nedal žiadne preto sa chcem spýtať, či je to v poriadku, či by predsa len už nemala byť na liekoch, aby sa jej to nestupňovalo? A prosím poraďte nám nejakého špecialistu-neurológa v Bratislave alebo okolí.Vďaka za odpoveď.
PS:V SKRATKE :
1.záchvat-máj 2007 z ničoho nič
2.záchvat-jún 2007 deň po ceste autom /skoro ráno/
3.záchvat-jún 2007 hneď na druhý deň po 2.záchvate /v noci/ po ceste vlakom
4.záchvat-30.6.07 susedia niečo prerábali /doobeda/.
Paralyzovaný psík
foxa (26.06.2007 19:12)
[Reaguj]
Máme 8 roč.sučku foxteriera hrubosr.,ktorá má 4 týždňové šteniatko (len jedno).Jej problém sa zažal v piatok, ked nevládala vstať na zadné nohy, hlavne ked mala ist po schodoch. Hned sme navštívili veterinára, kt.jej zistil horucku 40,5°C a pichol antibiotiká. Jej stav sa však rapídne zhoršil. V piatok už nevstala na nohy vôbec a od soboty je uplne ochrnutá. Nežerie a tekutiny prijíma len striekačkou a cez infúzie. Hýbe hlavou, ušami reaguje na bolesť, ale vobec nesedí ani nestoji.Krvne testy ukázali, že vápnik a chrom su v poriadku a že má zvýšené leukocity (22) čo nasvedčuje na nejaký zápal.Každý deň sú injekčne podávane antibiotiká, ktoré sú zamerané na boreliozu, ale zatial ziadne zlepšenie. Dnes poobede je začalo aj tiecť z nosa(číra tekutina). Chcem Vás veľmi pekne poprosiť o Váš názor - čo mohlo spôsobiť takúto parézu??? A prečo sa stav vobec nelepsi. (dat psika utratit, alebo este cakat na zlepsenie) Dakujem velmi pekne. Mareková
odpoved pre maznacika - Lianku
Dr. Skalka (14.06.2007 11:32)
[Reaguj]
Na sedaciu psika kludne mozte pouzit aj spominany Diazepam v davke 0,5 az 1 mg / kg .. davku musite resp. mal by vypocitat veterinar podla hmotnosti psika... Tiez doporucujem pripravok Sedalin ktory je specialne nato urceny a s ktorym mam dobre skusenosti.. nutno vypocitat davku podla hmotnosti alebo podla rad v navode... Obe pripravky su cenovo dostupne a bezne.
maznacik
Lianka (09.06.2007 14:52)
[Reaguj]
Obraciam sa na Vas pan doktor ...mam psika rasy lhasa apso a to znamena ze je dlhosrsty tak ho davame casto strihat no psik po ostrihani sa zvykne triast este aj tri dni potom ako keby bol vystresovany zo strihacieho strojceka a chyba mu srst .....zvyknem to riesit tak ze mu podam polku diazepamu je to spravne? ak nie co treba podat? za odpoved dakujem.....
odpoved pre milacika-kačenku
Dr. Skalka (08.06.2007 09:32)
[Reaguj]
Najprv je potrebne zistit presnu priciny toho ze psik casto zvracia. Moze to byt pocnuc chronickym zapalom zaludka az po komplikovanejsie ochorenie zlcovodov.. Alebo o beznu dieteticku chybu alebo krmivo.. Radim dat urobit biochemicke testy na pecen a zlcnik nakolko zvracia nazltlu penu a bolo by vhodne i rontgenologicke vysetrenie popripade ultrasonograficke na upresnenie diagnozy. Pokial psik reaguje na urcitu potravu tak treba sa jej vyhybat pokial je to zname chovatelovi.. Preto doporucujem komplexne vysetrenie u veterinara aby sa nieco nepodcenilo co v buducnosti moze sposobit komplikacie alebo zhorsenie stavu.
milacik
kačenka (06.06.2007 22:55)
[Reaguj]
obraciam sa na Vas Pan doktor....mam psika rasy shi-tzu a casto zvracia aj ked papat mu davam len granule a domacu stravu maso,ryzu nic pikantne ani nic co by mu podla mna mohlo podrazdit zaludok a aj tak sem tam zvracia taku zltu penu preto potrebujem poradit,,,,aka strava je vlastne vhodna? ...za odpoved vopred dakujem:-)
odpoved pre Majku
Dr. Skalka (01.06.2007 13:27)
[Reaguj]
Chcem hned v uvode povedat, ze mi je to luto, co sa s macickou stalo a chapem aj vas zial, no utesit Vas asi len tazko budem moct.. Taketo situaci zial v praxi nastavaju a nerobia dobre pocity ani nam zverolekarom ale ani vam chovatelo a majitelom zvieratiek..
Presny dovod, preco macicka zomrela uz asi zostane naveky tabu, je tu vela moznosti a tazko je povedat, ktora je najpravdepodobnejsia..
je pravda, ze macicka mala uz svoj vek a to mohlo "prispiet" k takemuto koncu. Najpravdepodobnejsie musela prekonavat nejkau silnu infekciu (aj ak onasledok po porode..) a kedze u starsich jedincov je beztak imunitny system vyrazne oslabeny, ktorej nakoniec podlahla.. Hovorilo by preto postupne zhorsenie stavu ale aj celkovy tras tela.. Mohlo ist aj o skryty nadorovy proces, ktory sa "aktivoval" prave teraz, ked bola macicka oslabena.. Alebo nastala nejaka akutna komplikacia, tromboza alebo nepoznane krvacanie a to tiez mohlo vyvolat nahly uhyn.. Ako som uz napisal, moznosti je viac a tazko rozhodnut.. No myslim si, ze nemate si co vycitat, ved istotne Ste sa o nu dobre starali a v tejto situacii by Ste jej pravdepodobne uz zial nepomohli...
Prajem vela sil a spominajte len na tie pekne zazitky a spomienky s macickou.
hladam odpoved..
Majka (01.06.2007 08:21)
[Reaguj]
Dobry den pan doktor,obraciam sa na vas s jednou otazkou na ktoru ja sama neviem odpoved ale hladam aspon ake take vysvetlenie.Dnes som sa dozvedela ze moja macicka umrela.Takze na vsetko je uz neskoro...ale mozno mi budete vediet aspon s casti povedat co sa asi mohlo stat.
Mala okolo 11 rokov a kazdy rok mala maciatka.Pred par dnami mala dalsie 2.Potom vraj velmi oslabla,schudla,uz nemohla ani poriadne behat.Par dni nato sa zacala triast a napokon zaspala navzdy...jemi to velmi luto ze som nebola doma aby som jej nejako pomohla.A tak aspon takto na dialku hladam odpoved "preco"???Mohlo sa to stat preto ze uz mala svoj vek alebo...?Prosim poradte.Som s toho naozaj zufala.
odpoved pre Dusana
Dr. Skalka (29.05.2007 10:00)
[Reaguj]
Je to pomerne casta komplikacia u steniatok.. a mam skusenost ze u bulterrierov je to dost casta zalezitost. Co sa tyka dalsieho chovu je to opät otazka na telo lebo odpoved spada do oblasti genetiky a na presnu odpoved by sme museli poznat kompletny rodokmen a az potom by sa dalo presnejsie urcit do akej miery je tam geneticka zataz.. urcita predispozicia tam samozrejme moze byt no pruh moze kludne byt i ziskany v priebehu zivota (co je najcastejsie..) a pritom nejde o geneticku pricinu...
odpoved pre Janku
Dr. Skalka (29.05.2007 09:52)
[Reaguj]
Podla vasho popisu ide naozaj pravdepodobne o epilepticke ochorenie. Vhodne by bolo dat urobit biochemicke vysetrenie na pecenovy profil na funkciu obliciek a mineralny metabolizmus. Tiez by bolo potrebne urobit komplexne neurologicke vysetrrenie doplnene o EKG na vylucenie kardialnych pricin. Po zvazeni a vyluceni inych ochoreni podla mna by sa mala nasadit farmakologicka terapia na dlhsiu bodu. Presnejsie neviem doporucit liek lebo najprv by bolo nutne typizovat zachvat a to sa cez internet len tazko da..
odpoved pre ovciaka - zuzu
Dr. Skalka (29.05.2007 09:47)
[Reaguj]
Zaujimava otazka.. neda sa nanu zial 100% odpovedat.. Ak su zachvaty uplne pod kontrolou tak sucku mozte dat pripustit. No bolo by nutne upravit davkovanie antiepileptika na cim najnizsiu moznu (este ucinnu..) davku! hlavne pokial uziva pripravky na baze Fenobarbitalu. Taktiez je nutne subezne podavat pocas celeho obdobia gravidity kyselinu listovu! ktora zamedzuje vedlajsim vplyvom lieciva a tiez podavat vysoke davky vitaminov B komplexu a E. V pripade nie vaznych komplikacii doporucujem podavat ako doplnujuci liek sedativa na baze liecivych rastlin hlavne Medovky a Valeriany s ktorymi mam prekvapujuce uspechy.
Co sa tyka potomstva tak u ludi niektore typy epilepsii su naozja dedicne a u zvierat je to taktiez mozne.. hlavne u plemien s predispoziciou na epilepsiu ako pudel bradac kokrspaniel a ich krizence. No nie vsetky typy su dedicne! a preto je problem presne sa vyjadrit.. no stale treba ratat stym ze epilepsia sa v potomstve moze objavit...
odpoved pre Mareka
Dr. Skalka (29.05.2007 09:38)
[Reaguj]
Hned na uvod za ospravedlnujem za meskanie a i ked neviem ci moja odpoved bude este aktualna skusim na vas dotaz reagovat.. Najpravdepodobnejsie priciny takehoto chovania mozu byt jednak nedostatok niektorych vitaminov a mineralnych prvkov alebo tiez casta pricina skor u psov na dedinach a to endoparazity.. Bolo by najvhodnejsie psika niekolko krat za sebou dobre odcervit a pokial by to nepomohlo dodavat do krmiva multivitaminove krmne doplnky v roznych podobach urcenych pre psov. na trhu ich je pomerne dostatok alebo postupne zmenit krmivo s dostatkom potrebnych vitaminov a mineralii. Opät je naozaj z coho vyberat... Ak by ani toto do jedneho az dvoch mesiacov nepomohlo potom moze ist aj o poruchu spravania ktora sa musi korigovat specifickym cvicenim pre zlozvyky no tu je prognoza menej ista a je to dost narocne na cas...
bulterrier
dusan (12.05.2007 22:13)
[Reaguj]
mam doma 6tyzdnovu sucku bulteriera a ma pruh ktory sa chystam dat odstranit a chcem vediet ci je vhodne zaradit taku sucku do chovu ci neje tam nejaka pravdepodobnost problemou?
epilepsia?
jana (02.05.2007 10:31)
[Reaguj]
Mám 7-roč.labradora, už 2x mal záchvat - cca 2-3 min.(v priebehu 2 týždňov)- krč, trasie sa, nemôže stať na zadných nohách, krátka dezorientovanosť, pomalé dýchanie.
ovčiak
zuzu (04.04.2007 15:15)
[Reaguj]
chcem sa opýtať či sučka,(NO) chorá na epilepsiu môže prežiť pôrod a či vôbec je dobré, aby mala potomstvo
problem so psíkom
marek (04.03.2007 22:11)
[Reaguj]
Dobrý deň chcem sa spýtať pes (bradač asi tak ročný)mi vyhrizáva diery do domu (dom je zateplený takže požiera alebo trhá polistirén so sieťkou a farbou domu) Nechýba mu nejaký vitamín alebo tak niečo alebo mi poradte ako ho mám od toho odnaučiť. dakujem vam za rýchlu odpoved
odpoved pre Lucku
Dr. Skalka (15.02.2007 12:32)
[Reaguj]
zaujimavy pripad.. bolo by to dobre vidiet ale skusim teda poradit..Ocakaval som ze u tvojho psika bude diagnostikovana alergia - atopia t.j. zvysena precitlivelost imunitneho systemu na alergeny..a toto ochorenie moze vyvolat i takyto stav a pravdepodobne bude aj primarnou pricinou ktoru je nutne patricne liecit..Bolo by vhodne urobit kultivacne vysetrenie vytero mz nosa na pritomnost bakterii a taktiez plesni..totiz pri chronickych zapaloch dutiny nosa sa casto zabuda i na moznost plesnovej nakazi ktora sa lieci osobytne..Preto doporucujem vykonat este tieto vysetrenia a podla toho aj reagovat ak budu pozitivne..a samozrejem prehodnotit sucasnu liecbu..Zvazit nasadit kortikoidy ci uz vo forme tabletiek alebo nosneho spreja, popripade preliecit antibiotikmi..Mam dobre skusenosti aj s vyplachmi nosa aminoglykozidovymi antibiotikami no tato metodika sa pouziva skor v zahranici..
Problemy s nufakom
Lucka (14.02.2007 16:44)
[Reaguj]
Prajem pekny den. Chcela by som Vas poprosit o radu: co s neustale praskajucim nufakom. Moj pes je 6 rocny krizenec malamuta a nemeckeho ovciaka. Uz par rokov trpi chronickym praskanim nufaka - pod nosovymi dierkymi sa mu vytvara az krvavo biela ryha, mava neustale-nezavisle od rocneho obdobia- sopliky /niekedy hustej zelenej konzistencie, inokedy bezfarebna tekutina/. Pokozka na nufaku je uplne sucha nufak horuci, suchy a popraskany. Na odporucania veterinarnych lekarov sme skusali jeleni loj, framykoin, propolis i aloe vera. Nic nezabera a okrem ineho moj pes na nufaku nic neznesie - aj ked som s nim fyzicky hoci aj hodinu, akonahle ho necham sameho, nufak si otrie o travu, co je v konecnom dosledku este horsie. Aby som uviedla kompletne informacie, je to exterierovy pes, ma potravinovu alergiu na soju a obilie /dovtedy dokial mu to nediagnostikovali mal silne problemy s uskami a vytrhaval si srst, pricom tieto prejavy sa stupnovali po tom, ako nam umrel nas starsi 14 rocny pes, s ktorym bol od malicka/. Ak by ste mi vedeli akokolvek poradit, budem vdacna. S pozdravom
Lucka
odpoved pre Andreu
Dr. Skalka (06.02.2007 11:07)
[Reaguj]
Pravdu povediac, na upresnenie by to bolo najvhodnejsie vydiet.. No podla mojho odhadu pravdepodobne pojde o koznu plesen,,pokial je tam belavy povlak, zapacha to a okolie je zacervenale tak surcitou pravdepodobnostou mojde o mykozu t.j. plesnove ochorenie. Potrebne by bolo odobrat ster z miesta povlaku a z jeho okolia a dat ho vysetrit na pritomnost plesni apre istotu aj na bakteriologicke vysetrenie na pritomnost bakterialnych patogenov ktore mozu byt pritomne sekundarne, nakolko v mieste koznej lezie bude znizena miestna imunita. Po potvrdeni diagnozi by bolo vhodne miesto postihnutia natierat 3 x denne mastickou na liecbu koznych mykoz, napr. Canesten ung. alebo nieco podobne minimalne 2 tyzdne.
povlak na kozi
Andrea (30.01.2007 12:38)
[Reaguj]
Dobry den, mam krasnu samojedku. Ma 9 mesiacov. V dec.min. roku sa jej na kozi vytvoril biely povlak vo velkosti ludskej dlane a velmi zapachal. Veterinar mi nevedel povedat z coho to mala. Dnes uz jej tam zacina rast pomalicky srst. Prosim Vas, viete mi povedat z coho to mohla mat a ci sa to moze zopakovat. Krmim ju granulami Trainer pre stenanta + obcas nieco od stola /ryza, cestoviny /. Dakujem
odpoved pre Paliho
Dr. Skalka (22.12.2006 16:20)
[Reaguj]
Ide pravdepodobne o tzv. Othaematoma krvacaninu na vnutornej ploche usnice - ochorenie pomerne caste u psikov ako komplikacia pri roznych traumach aj tych menej zavaznych a casto unikajucich povsimnutia. Liecba je len konvencna t.j. chirurgicka intervencia. Je mozna aplikacia lieciv na resorbciu - vstrebanie krvnej zrazeniny /aj na prirodnej baze napr. extrakt z arniky horskej) no predsalen je preferovanejsia chirurgicka liecba ktora ponuka najefektivnejsie riesenie. Na potvrdenie diagnozi othaematomu musi byt psik vysetreny veterinarnym lekarom! Moze totiz ist aj o opuch roznej etiologie alebo silny loziskovy zapal ale je to menej pravdepodobne.
Uši
spolužiak Palo (20.12.2006 18:40)
[Reaguj]
Môj psík, kokršpaniel 6- ročný, má opuchnuté ušné bolce na vnútornej strane. Jeho lekár tvrdil, že má pravdepodobne popraskané žilky, musia ho operovať a vyčistiť mu to. Po operácií bude musieť nosiť na ušiach tlakové vankúšiky. V lete často mu musel lekár vyberať osiny z ušiek. Neviem z čoho má žilky popraskané, ale jeho operácie sa bojím, lebo je to veľmi živý psík a nedovolí si so sebou manipulovať. Pred časom som čítal o Tvojich úspechoch s alternatívnou liečbou a preto sa chcem informovať či existuje v tomto prípade alternatíva k operácií. Ak áno prosím o ordinačné hodiny. Pozdravujem Ťa a ďakujem za odpoveď.
odpoved pre dadu
Dr.Skalka (04.12.2006 13:06)
[Reaguj]
zaujimava i ked dost zlozita otazka... Podla mojho nazoru by bolo vhodne odborne vysetrenie specialistom na porodnictvo - gynekologiu. Moze ist o banalny dlhodoby zapal, hormonalnu dysbalanciu, ale aj o nadorove ochorenie, je tazke sa takto vyjadrit... Bola by vhodna biopsia - odber tkaniva za ucelom spresnenia resp. potvrdenia diagnozy a hematologicke vysetrenie krvi, popripade odobrat sekret a dat ho vysetrit mikrobiologicky. Ak by sa potvrdil nador, istejsie by bolo ho dat vyoperovat (pokial to dovoli celkovy zdravotny stav...), i ked v urcitych pripadoch prave operacnym zasahom sa nador "prebudi" a progreduje...Tu musi rozhodujuce slovo povedat odbornik po komplexnom vysetreni!
odpoved pre susi
Dr.Skalka (04.12.2006 12:56)
[Reaguj]
pri zachvate je najlepsie sa psika nedoytykat a nemanipulovat s nim... skor je nutne pozorovat ho a zamedzit pripadnemu zraneniu, nakolko psik pri epileptickom zachvate (a casto krat i po nom...) ma zastrete vedomie a niekedy je i v bezvedomi! Je mozne aplikovat Diazepam v rektalnej tube (na predpis!) do konecnika - ide o laicku prvu pomoc, ktorej ucinnost sa rovna injekcii do svalu... Nebezpecenstvo zapadnutia jazyka nie je take vyznamne ako v humannej medicine hlavne u deti...Doporucujem zvazit moznost dlhodobej liecby antiepiletikami!
epilepsia
susi (30.11.2006 12:01)
[Reaguj]
mojmu maltezkemu psikovi zistili epilepsiu,zatial lieky nebere je iba na pozorovani ale chcem sa spytat co treba robit pri zachvate...problem je ze ma velky predkus. je tu nebezpecenstvo zapadnutia jazyka? dakujem
Delta
Dada (15.11.2006 16:06)
[Reaguj]
Našej 12 roč.fenke -rotvajler
sa veľmi zväčšila jedna mliečna žľaza, sústavne jej z nej vyteká vodnatá tekutina (má zvlášny zápach).
Pravdepodobne ju to nebolí, pretože sa nechá prehmatať a ošetriť (očistiť, vydezinfikovať) Ťažko sa však pohybuje. Nestratila apetít do jedla. Prevažne polihuje.
Myslíte si, že stojí za to jej dať operatívne odstrániť zväčšenú žľazu?
Prípadne, čo nám doporučíte?
Šteňatá mala naposledy pred 6 rokmi (iba 1x)
Ďakujem za odpoveď.
Pridaj príspevok:
Na pridávanie reakcií, musíte byť prihlásený.
späť