Diskusné fórum
Počet prispevkov:
188 Pridaj príspevok
Potrebujem poradit
wailo (04.01.2012 22:00)
[Reaguj]
Pozdravujem, potrebujem poradit. Mam zajka, no vlastne zajacicu, ma cca 6 rokov a od raaana je dost divna, ako uz sa to stalo aj v minulosti, ze sa nechcela postavyt, len tak lezala a dychcala ryyychlo,ale bola to hodinova zalezitost, teraz je tak uz od skoreho rana. Uz aspon nedycha zrychlene, ale aj tak nechce nic zjest, proste len tak lezii a ako keby na nohy zadne nevladala. Stretli ste sa s niecim podobnym? Za pomoc, vopred dakujem .
kedy
Viki01 (21.06.2011 18:11)
[Reaguj]
kedy bude morča dospelé.v koľkých rokoch.
chodenie po vonku
Barbi98 (21.06.2011 17:56)
[Reaguj]
vy chodite so svojimi zajacikmi von?ja ano a docela sa jej to paci.mam aj voditko.
chodenie po vonku
Barbi98 (21.06.2011 17:55)
[Reaguj]
vy chodite so svojimi zajacikmi von?ja ano a docela sa jej to paci.mam aj voditko.
zajac nezere
tami19981 (17.05.2011 20:40)
[Reaguj]
caute ja chovam zakrsleho kralika .Jeho meno je zubko a teraz prestaol zrat granule datelinu skratka uplne prestal zrat ale zere m i len z ruky co mam robit.a este by som sa chcel opytat ci mu mozem davat datelinu a v akom mnozstve
kolko
klaudia (07.02.2011 18:35)
[Reaguj]
neviete mi poradit kolko sa doziva AGNORSKE MORCA ???
RE: kolko
Barbi98 (16.06.2011 19:38)
[Reaguj]
5 až 10 rokov
a dala som ti aj stránku:
http://morcata.sk/fo... si to
RE: kolko
klaudia (07.02.2011 18:36)
[Reaguj]
ANGORSKE MORCA
zajac
karca8 (04.09.2010 08:56)
[Reaguj]
zajac moze vsetku zeleninualebo nie? prosiim odpiste mi ze ci nahodou nemoze listovu alebo tak odpis te mi prosiim
Zuby mu nenormálne rastú
zajko79 (27.07.2010 12:50)
[Reaguj]
Mám trpasličieho králika – angorského. Strašne mu rastú zuby. Musíme mu ich strihať asi 2x za mesiac. To ale nie je jediný problém – angorské králiky majú dlhú srsť, takže chudáčik môj si vlastne žuje chlpy. To ho tiež musíme občas ostrihať. Chcem sa spýtať na radu ohľadom zubov. Už som vravela, že mu rýchlo rastú. Čítala som, že klasicky narastú o 10 cm za rok. Nášmu však narastú aspoň o 50 cm za rok! A potom ani nemôže jesť. Pred nedávnom sa mu kýval zub, pri strihaní ho moja mamina nechtiac vytrhla, a bol približne dlhý ako necht. A už mu tam rastie ďalší! Prosím, poraďte mi.
Zajačiky - choroby
avlv (15.06.2010 10:05)
[Reaguj]
Dobrý deň.
Prosím vás nevie mi niekto poradiť ohladom lieku Sulfakox? Začali sme ho podávať 3 týždňovým zajacom ale aj tak nám kapú a už nevieme čo s nimi robiť.
Čo by ešte pomohlo aby nám prežili. Večer sú vitálne pekne žerú a ráno sú už natiahnuté a kapú. Takto nám vykapal aj prvý vrh a teraz nám hrozí, že nám zase nič neostane. Kde robíme chybu? Krmime len granulami a suchým senom. Podstielku majú vždy čistú aj voda sa im mení 2 x denne resp. pijú hlavne u fliaš.
Začali sme ich chovať len od jari tak nemáme skúsenosti čo robiť ak ochorejú také maličké.
Vypadávanie srsti
Natalusecenka (06.05.2010 12:17)
[Reaguj]
Ahojte!Chováme králiky domáce na dvore.Na jar sa nám kopu narodilo,ale jeden má problémy a mám strach,že buď skape alebo to od neho dostanú všetci.Má asi 2 týždne a v oblasti krku po celom brušku až po genitálie mu vypadala srsť.Má tam kel holú ružovú kožu.Mám aj pár fotiek ak by mi chcel niekto naozaj poradiť a chcel by ho vidieť.Aj by som ich sem pridala,ale asi sa to nedá a keď áno tak neviem kade.Poslala by som ich na e-mail.Budem moc vďačná ak mi poradíte.Ďakujem!!
Zajac zakrsli
viktor123 (28.02.2010 16:23)
[Reaguj]
Ahoj možem sa spýtať kedy je doba párenia u zajacov?
RE: Zajac zakrsli
Aduschinka (20.04.2010 16:41)
[Reaguj]
no predsa na jar:) niekedy aj v lete, na mojho to napr pride aj v zime :D
Plachý zajko
Dankaa (15.02.2010 09:57)
[Reaguj]
Ahojte,pred troma dňami som dostala od priateľa samičku barančeka. Má 10 týždňov a je nádherná.Nemám však žiadne skúsenosti s chovaním králika. Moja Ňufinka sa mi zdá veľmi plachá, ned8 sa hladiť,stále sa drží odo mňa čo najďalej a bojí sa ma.Asi ako dlho trvá,pokiaľ si na mňa zvykne? A čo ak ma nikdy nebdue mať rada? nechcem ju trápiť :( Ešte jedna otázočka,aké veľké zvyknú byť dospelé barančeky? Existujú aj trpasličie barančeky?Ňufka má 2 mesiace a zmestí sa do 1 a pol dlane...ďakujem
RE: Plachý zajko
Aduschinka (20.04.2010 16:46)
[Reaguj]
chovať ju môžes kľudne rôznymi už namiešanými granulami, pšenicou, slnečnicou:) najdes v obchode, poradi ti aj predajca, su rozne žradla aj proti chorobe alebo tak..ale dávaj jej aj rozne ovocie, hrušky jablkaa, aj dyňu:) salaty, mrkvu, ... samičky si pomalsie zvykaju na majitela, ale určite si zvykne, nemusiš sa bat. ak ku nej budes milaa, budes jej davat z ruky papat napr. jablcko. len treba tomu trosku času :) tak baranček je pomerne dost velky druh :D
zapalene ocko
radkabobek (21.12.2009 14:00)
[Reaguj]
moj kralik ma jedno ocko take sivaste vyzera ako zakalene, no zmeny spravania som nespozorovala lebo sa hra, papá normálne aj bobky ma normalne.
Len to ocko ma sive a okolo trosku mokre ale len kusok, co to moze byt?
Kupaniee
Aduschinka (07.09.2009 22:50)
[Reaguj]
Ako je to s tym kupanim? Kedže mám samčeka zvyknem ho vykupat koli smradu. Nadurdene sedí vo vode a pozerá hore, ale drži sa statočne.:) len som sa chcela spytat,žee či sa mu može do uši naliat voda. počula som rozne vela teorii, ako napr. že zomrie ked sa mu naleje do nich voda.Asi to bolo myslené niečo zo zápalom? ale hned na to som videla v telke ako si zajac v poho pláva pod vodou:D neviem či je to normálne že si zajac pod vodou pláva, asi by to vo volnej prírode nerobil, ale aj tak za radu dakujem...
Kúpanie
Barbi98 (02.12.2009 18:13)
[Reaguj]
Ja neviem či mu môže naliať do uší voda,ale asi nie.Mohlo by sa mu niečo stať.To sa skús spýtať veterinára.
Hlučné noci
nufkaelynka (31.07.2009 18:15)
[Reaguj]
Ahojte, mam doma samičku barančeka. Ma dva mesiace, je prítulná a hravá. Máme s ňou ale problém len v noci. Každú noc behá po klietke hore dole a ustavične niečo hryzie a nadvihuje si stále domček. Je pri tom hrozne hlučná. Toto dokáže robiť celú noc a keďže ju máme v izbe absolutne sa nevieme vyspať. Cez deň ju nechávame vybehať sa mimo klietky aj 3x denne. Vie mi niekto poradiť, kto mal takýto problém? ďakujem
RE: Hlučné noci
lilko6 (10.10.2009 22:18)
[Reaguj]
neboj sa,ono sa to casom zlepsi...zajaciky to maju trosku obratene...moj bude mat teraz dva roky a v noci spinka ako ja.predtym to bolo zle...no prechadzal pubertou,ale neboj...bude dobre...
RE: Hlučné noci
Aduschinka (07.09.2009 22:29)
[Reaguj]
TAk zajaciky su trošku hlučnejsie aj v noci. Tiež som mala s tymto problem aj ja. Prehrabával sa v pilinách obracal kotučik, jedol, pil:D štrdngotalo to, nedalo sa mi vobec spat. Poriesila som to tak že som ho zavrela do izby kde nikto nespí-do obyvacky, tam som ho zavrela. a tam spal, ráno som mu klietku doniesla do detskej. Ale teraz je už aj cez den v obyvacke..Neviem ti inak poradit, tabletky na spanie mu asi dat nemožeš:DD
Hlučné noci
Barbi98 (02.12.2009 17:54)
[Reaguj]
Aj moja zajačica je v noci hlučná furt pije,papá a prehadzuje sa v klietke.A ja nemôžem spať.A ty môžeš spať?Prosím odpíš.
moj zajo ma hryzie
xixi_747 (29.07.2009 22:16)
[Reaguj]
Ahojte, potrebovala by som poradit hladom mojho kralika. Asi pred 5 dnami som si kupila kralika. Je to samcek vola sa Čiko,pocas tych 5 dni sme sa celkom spriatelili, ale teraz to nejak skripe, neviem preco ale v poslednych dnoch ma bezdovodne uhryzne, mala som ho na rukach pekne si na mne lezal a hladkala som ho, ked v tom ma hryzol do stehna, a to sa uz nestalo 1. krat, hryzie ma uz aj do ruky mam strach si ho uz vziat, ze ma hryzne ... kupila som mu aj popruhy a chidla som s nim aj vonku ale uz nie lebo sa jeho spravanie zmenilo, zacal byt agesvny, zacal ma skriabat, hadzal sa , hryzol ma neobsedel na rukach ani chvilu, tak som s nim prestala chodit aj vonku. Neviem co dalej. Mam ho rada ... :(
RE: moj zajo ma hryzie
Aduschinka (07.09.2009 22:37)
[Reaguj]
Vobec nieje pravda že to zajačiky nemaju radi ked si ich majitelia beru na ruky, hlavne domace druhy do bytu , do kleitky. Tie su určene na maznošenie:D ako moj ten aj ku mne skoči a vyyvali sa aby som ho hladkala a potom ma oblizuje...aj mna moj hryzol..aj ma niekedy este uhryzne, teraz už menej, ..ale vsimla som si že to robi preto, že ked ho mám na rukach a chce ist preč tak mi nufakom zajde pod ruku a uhryzne ma, akokeby chcel povedat: stačilo, už chcem behat.. ked to spravil, pustila som ho, ale dupla som si na zem ako to robi on ked sa na mna hneva..potom sa na mna len tak pozeral..Alebo som ho zvykla zo seba tak rychlo zhodit, a zyvšila som hlas, že sa mi to nepači že ma hryzie..a teraz: ked chce už behat tam mi len ruku jemne nufačikom nadvihne a ja ho hned pustim, vie že ked to spravi tak si može bežkat...Treba na to vytrvalost, neboj ked to spraviš viackrat..kusok aj časom zmudrie a pochopi..
Moja zajačica ma hryzie
Barbi98 (09.12.2009 17:08)
[Reaguj]
Moja zajačica ma len predvčerom začala hrýzť.Ale to len tak ked jej priložím prst k papuľke.Inak ma nehryzie.A vás hryzie?Ak áno tak mi rýchlo napíšte.Tak sa majte.
RE: RE: moj zajo ma hryzie
Aduschinka (07.09.2009 22:41)
[Reaguj]
ale teraz už je taky vegeťák, že ked si ho vezmem na ruky, tak vie že už ho nepustim :DDDD tak poslušne si na mne sedká:D
Hah
RE: moj zajo ma hryzie
motylik (31.07.2009 22:45)
[Reaguj]
králik nemá rád, keď ho berieme na ruky, hraj sa s ním radšej na zemi. hryzie Ťa najpravdep. preto, že sa bojí /Tvoj prudký pohyb, nejaký zvuk.../ale dôvod môže byť aj iný. Posielam Ti odkaz na veľmi dobré stránky, kde sa pre začiatok dozvieš všetko
potrebné:
http://w...
sklamaná a smutná
wercinka_mucko (23.06.2009 13:36)
[Reaguj]
Ahojte, asi pred dvomi týždňami mi darovali vytúženého cca 2-mesačného zajačika (samčeka), je veľmi zlatučký, nechá sa hladkať, škrabkať, nebojí sa. Keďže som u priateľa v rodinnom dome, máme ho vonku v novourobenej, krásnej, drevenej a pohodlnej \"búdke\". Mám taký problém, že keď si ho chcem zobrať na ruky, tak sa bojí, kpe, škrabe a nechce tam ostatť :( Veľmi ma to trápi, lebo som snívala o tom, že keď budem napríklad pozerať TV, tak že si ho dám na klená a budem ho hladkať... No nie je tak :( Prosím Vás, poraďte mi, ako ho naučiť na to, aby si zvykol na dvíhanie a na \"pobyt\" na rukách alebo kolenách??? Alebo sa pýtam, prečo nechce byť na rukách??? Veľmi ma mrzí, že si ho nemôžem pritúliť k sebe... =´( (Na zemi sa nebojí, môžem ho hladkať aj si k nemu sadnúť) Za skorú radu veľmi pekne ďakujem!!!
Koľko
Barbi98 (13.02.2011 16:14)
[Reaguj]
Koľko sa dožíva taký trpasličí králik?Koľko by som jej za deň mala dávať žrať?Môžem jej dať dva-krát za deň seno a nejaké granule?Vy kúpete svojich zajacov?Ja som ešte moju malú nekúpala, to sa môže?Ja som jej zatiaľ kúpala iba nožičky lebo ich mala špinavé.A podľa mňa by sa uši nemali až tak umývať mohla by im tam natiecť voda a to by bolo zlé.Asi sa opýtam veterinára alebo ak mi viete poradiť tak sa mi ozvite.Dobre.Ďakujem veľmi pekne.
sklamaná a smutná
neregistrovaný (13.02.2011 16:05)
[Reaguj]
Moja mačka ma stála hryzie a škriabe.Čo mám robiť.Prosííím ozvite sa.Ďakujem.
Ako
neregistrovaný (13.02.2011 16:05)
[Reaguj]
Ako naučiť moju mačku aby spávala na mojej posteli so mnou lebo stále spáva na gauči alebo na zemi pri kachliach.A ešte niečo.Moja mačka je naučená len na granule GOLOSI.Čo mám robiť? Ozvite sa.Prosím.
Ako
Viki01 (13.02.2011 16:03)
[Reaguj]
Ako naučiť moju mačku aby spávala na mojej posteli so mnou lebo stále spáva na gauči alebo na zemi pri kachliach.A ešte niečo.Moja mačka je naučená len na granule GOLOSI.Čo mám robiť? Ozvite sa.Prosím.
sklamaná a smutná
Viki01 (13.02.2011 15:54)
[Reaguj]
Moja mačka ma stála hryzie a škriabe.Čo mám robiť.Prosííím ozvite sa.Ďakujem.
sklamaná a smutná
neregistrovaný (13.02.2011 15:51)
[Reaguj]
Ja si moja zajačicu brávam na ruky skoro každý deň ak to skúsiš tak možno si zvykne.Ďalej neviem čo by si mala robiť.
sklamaná a smutná
[Reaguj]
Ja si moja zajačicu brávam na ruky skoro každý deň ak to skúsiš tak možno si zvykne.Ďalej neviem čo by si mala robiť.
Ako
[Reaguj]
Ako by som mala naučiť moju zajačicu chodiť na jedno miesto na WC.Prosím ozvite sa.Ďakujem.
Ako
Barbi98 (13.02.2011 15:45)
[Reaguj]
Ako by som mala naučiť moju zajačicu chodiť na jedno miesto na WC.Prosím ozvite sa.Ďakujem.
sklamaná a smutná
Barbi98 (13.02.2011 15:42)
[Reaguj]
Sklamaná a smutná
Barbi98 (09.12.2009 17:16)
[Reaguj]
Ja mám doma králika barančeka(samičku) ktorá si nevie zvyknúť kakať a cikať na jedno miesto.Ak mi viete poradiť tak mi rýchlo napíšte ako ju to mám naučiť.Ahojte.Ozvite sa.Ale rýchlo.Prosíííííííííííííím.
RE: sklamaná a smutná
motylik (14.07.2009 14:13)
[Reaguj]
to, že králiček nechce na ruky, je úplne normálna reakcia snáď 99% králikov. Dôvodov, prečo je to tak, je viacero, no najdôležitejší je asi ten, že v prírode je králik v potravinovom reťazci korisťou predátorov a teda keď ho berieš na ruky tak to vníma tak, že ho do svojich pazúrov chytil predátor a je teda s takéhoto správania veľmi vystresovaný, i keď inakšie máte vzťah výborný. Pritúliť si ho môžeš, ale Ty sa musíš znížiť k nemu na zem, alebo na posteľ /kreslo a pod./, kde on sám vyskočí. Králiky majú zvyčajne veľmi radi maznanie a postupne aj sama prídeš na to, ako sa s ním pohráš k obojstannej radosti. Pokiaľ ale nemáš nejakú literatúru o chove králika, odporúčam Ti ju kúpiť si, nie kvôli hraniu sa s králikom, na to prídeš postupne sama, ale kvôli kŕmeniu, na ktoré je králik veľmi citlivý a pre ktoré už nejeden králik predčasne odišiel.
RE: sklamaná a smutná
Tana (04.07.2009 14:54)
[Reaguj]
je možné,že sa to ešte naučí,ale musí ti dôverovať,že ho nestrčíš niekde to krabice alebo že mu niečo zlé neurobíš. On sa podla mna bojí,že ked ho zoberies,kde ho dáš. Dávaj mu maškrty z ruky,abysi tvoju ruku spájal s dobrotou,a nie s niečím nepríjemným.
sklamaná a smutná
Barbi98 (07.01.2010 09:45)
[Reaguj]
Môj zajac sa včera dostal von z klietky a prišiel až do spálne.
Králičie bábätká :)
Aduschinka (21.06.2009 13:23)
[Reaguj]
Môj zajko sa stal 2.6.09 hrdým ockom piatich malinkých nadherných zajačikov. Dnes už vidia, bežkaju, hraju sa spolu, papaju jablčko a kradnu maminke z misky tie najlepšie dobrotky =)Som z nich nadšena. Vyskakuju, vrtia zadočkami. Každé ráno sme sa stretávali s kamaratkou aby sme 3 z nich prikrmovali, lebo sa nevedeli dostat ku maminke, ktorá mala detičky po prvy krát. Aj ked nám veterinarka zakázala ich vobec vyberat z hniezda, nedalo nám to a pomáhali sme im. Ráno sme ich s rukavicou, aby sme na nich nezanechali pach, povyberali a ukladali ku maminkinmu ciciku, aby sa napili :)) ona si zatial spokojne ležala na chrbatiku a za každý statočný vykon dostala fajnový cukrik ;) a tak po 2 tyzdnoch z nich vyrástli malí nezbedníci. Sú roznej farby a každý z nich je niečim výnimočný=) Prirástli nám ku srdcu, nechcem ich dat preč, aj ked máme už vela zaujemcov =´(
moze zrat zeminu?
hela (16.06.2009 21:58)
[Reaguj]
Ahojte, rada by som sa spýtala, či nemáte skúsenosti s tým, že samička, keď ju vypustím do záhrady, tak žerie hlinu. Neuškodí si tým? Ďakujem, hela
RE: moze zrat zeminu?
Aduschinka (21.06.2009 13:08)
[Reaguj]
Ked pustim mojho zajačika do piesku, hrabe do neho a tiež ho niekedy aj zje. Raz sa mi tiež stalo, že som ho prichytila ako je hlinu. Podľa mna im to nemôže uškodit. Ved oni vedia čo je pre nich dobré, maju to od prirody. Aj ked tieto naše maznáčiky, možno už pomaly aj zabudaju že su zajačiky :)) Zemou si čistia organizmus, nemáš sa čoho báť =)
Môže žrať zeleninu?
Barbi98 (09.12.2009 17:21)
[Reaguj]
Ano zajac môže žrať zeleninu a viem aj akú:petržlen...
Hah
Aduschinka (22.05.2009 21:47)
[Reaguj]
ja normálne neviem čo to do mna vošlo, všetci mi vravia že nieje móžne zajačika naučit na slovo, ale podla mna spojenie s časom a usilím by sa mi to raz mohlo podarit. zvykol si na to, že ked pohrkám s krabičkou kde su cukriky rozbehne sa za mnou...inak na meno Luky vobec nereaguje ..ale ked chce ist niekde a začnem mu \"ccc-kať\" tak zastane a rozbehne sa opačným smerom..x))) je to zabavne..ma s tým niekto skusenosti? naučit zajka na meno..možme sa tu porozpravat..myslim si že na tei cukriky to určite časom pojde pretože je na nich už takmer závistlý..x) dikes
Hah
Aduschinka (22.05.2009 21:44)
[Reaguj]
ja normálne neviem čo to do mna vošlo, všetci mi vravia že nieje móžne zajačika naučit na slovo, ale podla mna spojenie s časom a usilím by sa mi to raz mohlo podarit. zvykol si na to, že ked pohrkám s krabičkou kde su cukriky rozbehne sa za mnou...inak na meno Luky vobec nereaguje ..ale ked chce ist niekde a začnem mu \"ccc-kať\" tak zastane a rozbehne sa opačným smerom..x))) je to zabavne..ma s tým niekto skusenosti? naučit zajka na meno..možme sa tu porozpravat..myslim si že na tei cukriky to určite časom pojde pretože je na nich už takmer závistlý..x) dikes
RE: Hah
motylik (14.07.2009 14:25)
[Reaguj]
aduschinka, králiky nie je problém naučiť na meno, aj na všeličo iné,sú to veľmi inteligentné zvieratká. Na meno Ti nereaguje asi preto, že ho s ničím príjemným nespája. Keď to s niečím dobrým spojíš- napríklad na neho zavolaj a niečo, čo má veľmi rád mu daš, pár krát zopakuješ, hneĎ bude vedieť, že to voláš jeho. Moji napríklad presne vedia, ktorého volám, poznajú aj slová- seno, zelené, vitamínky, spať, čistiť, papkať... naučíš tak, že ideš dať napríklad povedzme mrkvovú vňať a ako podávaš, povieš: mrkvička. Na druhý, tretí... desiaty krát to zopakuješ a králiček už bude vedieť, čo je mrkvička. Netreba ale hovoriť veľa slov naraz, keď povieš na začiatok napr. výborná červená mrkvička-to už nepochopí.A pozor aj na tie cukríky- nesmú byť čokoládové, inak Ti po nejakom čase odíde.
Králik...
dada500 (07.02.2009 12:10)
[Reaguj]
Aduschinka: aj ja som sa po 1 krat bala dat zajacikovi wc. ale po case si zvikol .bude dobre ak mu tam das trocha jeho trusu , zajaciky pocuju skus sa mu prihovorit a povecmu ze tam ma choodi cikat a kakat . po case bi si mal zviknut , skus mu ho vimienta pravidelane. alebo je este jedna moznost, nevihovuje kazdemu ak zajacik bol odmalicka na podstielke napr. hobliny dajm u ich do wc a podstielku zmen :P dufam ze sa ti to podary .
zajacik
lilko6 (13.12.2008 12:10)
[Reaguj]
mam doma zajacika uz rok,neviem co sa s nim deje,nechce ist na ruky,stale sa boji,ked bol mensi,pozerali sme spolu televizor a dokazal sediet na rukach aj hodinu,co mam robit?A este niekedy rano ma okolo oci taky zaschnuty vytok,neviete co to moze byt?
RE: zajacik
Aduschinka (21.06.2009 13:12)
[Reaguj]
ešte sa tak stále chová? Mohlo ist len o kritické obdobie. je to samček alebo samička? zachnuty vytok? Môže ist o normálne zahnisanie očka, to sa zvykne stávat. mal by si zajst za veterinarkou. Určite ti poradi nejaky bylinkársky čajík, ktorým mu oči budes potierat. Najlepsie harmančekovi. Skus sa s nou/s nim o zajačikovie chovanie poradit tiež..
Bibi (06.01.2009 19:31)
[Reaguj]
Ahoj, moj zajacik bude mat tiez rok, odkedy sme ho kupili, stale sa boji ist na ruky, ale rad sa necha skrabkat. Kdesi som citala, ze je to preto, ze bol uz ako velmi maly zobraty do mamy..pochybujem, ze sa to zmeni, inak je velmi spolocensky, ale velmi je ho tazko udrzat na rukach...
Králik...
Aduschinka (09.12.2008 16:06)
[Reaguj]
ma niekto skusenosti so zavedenim záchodíku do klietky? bojim sa že mi zajačik už nebude chcet cikat na to iste miesto, prosim vas poradte mi..
zajacik
nelinka (28.11.2008 17:21)
[Reaguj]
moj zajacik uz nieje medzi nami , stalo sa to 27.11.2008
lilko6 (20.12.2008 13:17)
[Reaguj]
to je mi luto...a ake bolo jeho posledne chovanie,lebo s mojim zajkom sa nieco deje,je trosku cudny a velmi smutny...
Kobercek v klietke
Lucia28 (03.11.2008 16:30)
[Reaguj]
Ahoj.Volam sa Lucia a momentalne zijeme aj s rodinou v anglicku.Mame dvoch barancekov-parik-a v klietke maju linoleum namiesto pilin.Su nauceni chodit na toaletu do kutika o misky a nemam s tym ziadny problem.Vobec nerobia neporiadok a lahko sa to udrziava.Velmi som s tym spokojna.Ale myslim si ze zalezi ako je zajko zvyknuty.Aby mu to potom nevadilo ked nebude mat piliny????Tak prajem vela stastia :-)
Kobercek v klietke
Lucia28 (03.11.2008 16:23)
[Reaguj]
Ahoj.Volam sa Lucia a momentalne zijeme aj s rodinou v anglicku.Mame dvoch barancekov-parik-a v klietke maju linoleum namiesto pilin.Su nauceni chodit na toaletu do kutika o misky a nemam s tym ziadny problem.Vobec nerobia neporiadok a lahko sa to udrziava.Velmi som s tym spokojna.Ale myslim si ze zalezi ako je zajko zvyknuty.Aby mu to potom nevadilo ked nebude mat piliny????Tak prajem vela stastia :-)
moj zajko
nelinka (04.10.2008 15:00)
[Reaguj]
ja mam zajka je pritulny a nebojacny ,ked ho zavolam pride ku mne,je to samicka
Môj zajko
Barbi98 (17.12.2009 17:17)
[Reaguj]
Môj zajačik je taký poslušný,že ked ho zavolám tak ku mne príde.Je taká poslušná.Je to samička a volá sa Nufka ale ja ju najradšej volám Nufinka.Majte sa.Pa.
Môj zajko
Barbi98 (17.12.2009 17:17)
[Reaguj]
Môj zajačik je taký poslušný,že ked ho zavolám tak ku mne príde.Je taká poslušná.Je to samička a volá sa Nufka ale ja ju najradšej volám Nufinka.Majte sa.Pa.
Môj zajko
Barbi98 (17.12.2009 17:15)
[Reaguj]
RE: moj zajko
Aduschinka (22.10.2008 17:29)
[Reaguj]
noo ten moj..=D jaj taky naspapanie..pride za tebou?..fuu to mas mudreho zajka...ten moj pride za mna ked počuje hrkot cukrikov..ale pokračujem v tom, aby som ho raz naučila na slovo..=D mozno sa mi to podari..=D dufam...ty si ju ako učilaa???
RE: RE: moj zajko
Tana (30.10.2008 19:24)
[Reaguj]
Ja mam doma mysku. Ties je priiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiitulna, stále chce ist na ruku.raz na nej aj
zaspala!!!!!!!!!!!!!...
RE: RE: RE: moj zajko
Aduschinka (31.10.2008 15:30)
[Reaguj]
aaaa...ako sa volá?..akej je farby?..=D
...
[Reaguj]
piste nam sem o svojich zajačikoch..budeme mat o čom pokecat,.....=D mozno sa aj niečo naučime.=D hi...ale...vy učite svojich zajkov posluchat?...ja hej ale neviem ake presne na to...
Zajkoooviaaaa..=))
[Reaguj]
piste nam sem o svojich zajačikoch..budeme mat o čom pokecat,.....=D mozno sa aj niečo naučime.=D hi...ale...vy učite svojich zajkov posluchat?...ja hej ale neviem ake presne na to...
RE: moj zajko
Aduschinka (22.10.2008 17:27)
[Reaguj]
noo ten moj..=D jaj taky naspapanie..pride za tebou?..fuu to mas mudreho zajka...ten moj pride za mna ked počuje hrkot cukrikov..ale pokračujem v tom, aby som ho raz naučila na slovo..=D mozno sa mi to podari..=D dufam...ty si ju ako učilaa???
kobercek do klietky
spagetka1 (25.09.2008 18:46)
[Reaguj]
Ahojte, mam asi 8 mesacneho baranceka.Niekde som pocula, ze niekotri ludia davaju zajkom do klietky namiesto pilin kobercek. Dost ma to zaujalo, lebo by mi tym padom odpadli problemy s tym ze tie piliny strasne vyhadzuje von. No ale som na vazkach, neviem ci je to dobre. Co si o tom myslite? Mate niekto kobercek v klietke? A este jedna otazka, myslite ze mi nezacne cikat kade tade ak mu tam dam ten koberec (lebo je uz nauceny chodit na zachod). Za kazdu radu moooc dakujem :o)
RE: kobercek do klietky
Aduschinka (29.09.2008 12:49)
[Reaguj]
Ja osobne koberček nemam, tiež som počula o ňom, no neviem či je to správna voľba, neviem či koberček dokáže vsiaknuť moč, prípadne aj rozne vylučky pachov. Piliny sa menia kazdy den, ale koberček?..po čase by ti natolko nasiakol že by aj po vyprani smrdel, no neviem. Najlepšie by bolo keby si to vyskušala, dala nam vediet a ak nebudeš spokojna, tak nieje o čom riešit..=))... ja mojmu zajkovi davam len trošku pilin do kuta, čiže ich nevyhadzuje,..ty ich mas po celej klietke?..s tym, že by prestal chodit na zachod do klietky, to by sa nemalo zmenit.. všetko záleži na povahe zajačika... :o)
RE: kobercek do klietky
Aduschinka (29.09.2008 12:40)
[Reaguj]
Ja osobne koberček nemam, tiež som počula o ňom, no neviem či je to správna voľba, neviem či koberček dokáže vsiaknuť moč, prípadne aj rozne vylučky pachov. Piliny sa menia kazdy den, ale koberček?..po čase by ti natolko nasiakol že by aj po vyprani smrdel, no neviem. Najlepšie by bolo keby si to vyskušala, dala nam vediet a ak nebudeš spokojna, tak nieje o čom riešit..=))... ja mojmu zajkovi davam len trošku pilin do kuta, čiže ich nevyhadzuje,..ty ich mas po celej klietke?..s tym, že by prestal chodit na zachod do klietky, to by sa nemalo zmenit.. všetko záleži na povahe zajačika... :o)
RE: RE: kobercek do klietky
Tana (04.07.2009 14:57)
[Reaguj]
s tym ze to napachne neni prblem,ked kralik vie chodit na toaletu
Kastracia Trpasličieho levika
Aduschinka (20.09.2008 10:54)
[Reaguj]
chcela by som sa opýtať oľadom sterilizácie trpaslíčieho králika. má už rok a potrebovala by som ho vykastrovat, bojim sa hlavne toho, že moj zajačik zmeni povahu, nebude pritulny a pod. tí ktorí maju s týmto zákrokom skúsenosti tvrdia že zvierata po zakruku boli agresivne, nedali s hladkat atd., to však suviselo len s mačkami. radšej by som zniesla ten zápach a ine ako to, že sa moj zajo už neda ani pohladkat a pritulit. Prosim pomozte...za kazdu radu dakujem!!!
Aduschinka (20.09.2008 10:53)
[Reaguj]
chcela by som sa opýtať oľadom sterilizácie trpaslíčieho králika. má už rok a potrebovala by som ho vykastrovat, bojim sa hlavne toho, že moj zajačik zmeni povahu, nebude pritulny a pod. tí ktorí maju s týmto zákrokom skúsenosti tvrdia že zvierata po zakruku boli agresivne, nedali s hladkat atd., to však suviselo len s mačkami. radšej by som zniesla ten zápach a ine ako to, že sa moj zajo už neda ani pohladkat a pritulit. Prosim pomozte...za kazdu radu dakujem!!!
Aduschinka (20.09.2008 10:53)
[Reaguj]
PARAZITY V STOLICI
SABKA (24.08.2008 19:45)
[Reaguj]
Mám barančeka a včera som si všimla,že v stolici ma niečo ako malé biele chrobáky.Neviem,možno je to vyklíčená potrava,nevidela som to hýbať sa.Prosím,poradte mi moc sa o môjho zajačika.
RE: PARAZITY V STOLICI
Aduschinka (31.08.2008 13:09)
[Reaguj]
mala by si zajst za zverolekarom a to hned, mozno naozaj ide o nejake črevné parazity, no neviem, strašiť ta nechcem, mozno len zle rozžul potravu..
RE: PARAZITY V STOLICI
Aduschinka (28.08.2008 19:36)
[Reaguj]
može ist o začervenie zajačika, mala by si zajst ku zverolekarke a dat ho odčervit a poriadne prezriet..
PARAZITY V STOLICI
SABKA (24.08.2008 19:36)
[Reaguj]
Mám barančeka a včera som si všimla,že v stolici ma niečo ako malé biele chrobáky.Neviem,možno je to vyklíčená potrava,nevidela som to hýbať sa.Prosím,poradte mi moc sa o môjho zajačika.
OVISNUTE UCHO
danuska (20.08.2008 21:34)
[Reaguj]
Prosím poraďte, nášmu zajovi asi pred 2 dňami ovislo ucho...jedno má hore a jedno úplne dole, je dlhouchý, nie z tých krátkouchých, má 3 mesiace..nevieme, či je chorý, či má čosi s chrupavkou alebo čo mu je...
RE: OVISNUTE UCHO
Aduschinka (22.08.2008 09:19)
[Reaguj]
Neboj sa, tvoj zajačik ja asi baran, takže bude mat ovisnute uška...Baran je zajac, trošku väčší ako trpasliči, takže ak si si chcela kupit trapaslika, predali ti zle, ale podla mna by to až tak vadit nemalo..=)
Aduschinka (08.08.2008 10:43)
[Reaguj]
Má niekto z vas skusenosti so sterilizaciou/kastraciou kralika? Nakolko sa zmeni jeho povaha? Viem len o tom že nebude mat pudy a nebude vypustat aromu, ale ajtak sa toho bojim. Kolko by to mohlo stat? aspon približne..Dakujem za kazdu radu..=) P.S na jar sa to s nim neda vydrzat..heh..
RE: Kastracia Trpasličieho levika
PeTiNqAaA (09.08.2008 20:32)
[Reaguj]
no ja ti newem velmi pomoct
PeTiNqAaA (09.08.2008 20:32)
[Reaguj]
PeTiNqAaA (09.08.2008 20:31)
[Reaguj]
RE: RE: Kastracia Trpasličieho levika
nelinka (21.09.2008 15:13)
[Reaguj]
nepis ak nevies
POmozem...
Aduschinka (06.08.2008 16:25)
[Reaguj]
ak by ste sa niečo chceli opytat napiste na mojom nicku na pokeci 101Kussy...Aduschinka=Adk.Quaaa
pre adkuuuuu
werush (24.07.2008 21:05)
[Reaguj]
heh no pisem hehe bibaaa ze v dobrych rukah hehe duufamm =)
RE: pre adkuuuuu
Aduschinka (06.08.2008 16:29)
[Reaguj]
bubo je v skvelych rukach, to ti poviem..
RE: PRE Verkuuu
Adk.Quaaa (31.07.2008 12:23)
[Reaguj]
noo BUBO..ne?...jajaj no ešte stale si z toho smutna že sme zistili že to je samec?..no moja ved nebud, neboj das ho cvaknut a mas postarane, ved aj ja mam samca, no..tak sme v tom dve, jaj..
PRE Adk.Quuu
werush (22.07.2008 19:08)
[Reaguj]
awoooj adkaa tak ty tu radíís? :D doobra si :D a jakO sa maa LUKY?? bO BIBA DOBJE :)...CMUQ wera :P
RE: PRE Verkuuu
Adk.Quaaa (22.07.2008 20:37)
[Reaguj]
jaaaj vevinka , zajo luky sa ma fajne. Teraz prave spinka. hhihih....Pred chvilkou bežkal , ale ho to dost dorazilo, tak aj hned zaspal. Jaaaj Bibuľa, pravdaže sa ma dobre v takych ´dobrych rukach. =o) potom ešte napis. Aďa...
RE: PRE Adk.Quuu
Adk.Quaaa (22.07.2008 20:36)
[Reaguj]
jaaaj vevinka , zajo luky sa ma fajne. Teraz prave spinka. hhihih....Pred chvilkou bežkal , ale ho to dost dorazilo, tak aj hned zaspal. Jaaaj Bibuľa, pravdaže sa ma dobre v takych ´dobrych rukach. =o) potom ešte napis. Aďa...
Blackie
navy_girl (11.07.2008 14:46)
[Reaguj]
Mam trpaslicieho kralika, samicu Blackie je to levica :D
Dostali sme ju od znymych co chceli mat psika a potrebovali dat kralika prec, tak sme si ju vzali domov skamaratila sa s mojou Molly (male morca). Bohuzial Molly zomrela a Blackie zostala sama..hopka nam po byte a kazde leto ju vezmeme na chatu a hrabka tam jamy pri ruziach.. :) vrchol spokojnosti pre kralika
kralik bez srsti
tutut11 (10.07.2008 18:30)
[Reaguj]
ahoj. mam kralicka barana ma 4-5 rokov. vzdy bol zdravy az asi pred mesiacom som si vsimla ze na niektorych miestach ma redsiu srst. myslela som si ze uz je stary a je normalne ked ju nebude mat taku krasnu a hustu ako vzdy. teraz som ale bola 2 tyzdne na dovolenke a kralicka mi strazila kamoska. ked som sa vratila mal na tele miesta uplne bez srsti. nevyzera byt chory, sprava sa normalne a najskor ho to ani nesvrbi. neviete niekto co s nim je ???
Chráni si teritorium???
Adk.Quaaa (03.07.2008 15:48)
[Reaguj]
mam doma zajačika, už bude mat v juny rok. Minule som bola u kamaratky a ta ma tiež zajaca a z ničoho nič do mna jej zajac zautočil, zaryzol do mna a nechcel sa ma pustit. myslim si že ide o nejaku obranu a kedže je aj jej samček je dospely chrani si teritorium. myslim že na mne zacitil pach mojho zajaca a povazuje to za velku hrozbu. nuž neviem. potrebovala by som poradit. DaKUjeM...
yorshire terrier
lenushiiik (29.06.2008 18:34)
[Reaguj]
mohli by ste mi prosim poradit,kolko sa doziva yorkshire terrier???
yorshire terrier
lenushiiik (29.06.2008 18:33)
[Reaguj]
MOhli by ste mi prosim poradit,kolko rokov sa doziva yorkshire terrier???
yorshire terrier
lenushiiik (29.06.2008 18:32)
[Reaguj]
MOhli by ste mi prosim poradit,kolko rokov sa doziva yorkshire terrier???
bobka
ajuska444 (22.05.2008 10:06)
[Reaguj]
prosim vas nevedeli by ste mi poradit mame 4 dni mlada kralika trpaslicieho este vecer jej nic nebolo a dneska sme sa zobudili a nechce sa ani pohnut ani jest ani pit a ma hnacku prosim odpiste co najrychlejsie
RE: bobka
Adk.Quaaa (31.05.2008 11:22)
[Reaguj]
bojim sa že ide o nafuknutie. zajačik mohol pojest datelinu a za tym sa napit. žalúdok sa mu nadul. alebo skor ide o nejaku inu chorobu. kým nemá zajačik ešte 3 mesiace môžu sa unho prejavit rozne choroby. mala by si zájst za zverolekárkou. a to čo najrýchlejšie.
Čokoľvek..o Zajjačiikoch
Adk.Quaaa (19.05.2008 14:05)
[Reaguj]
ak by ste potrebovali niečo poradit opytajte sa ma na 101kussy na azete...tato stranka mi dost blbne preto tu som malo..Ďakujem..=)
kralik
yerseyy (05.05.2008 20:01)
[Reaguj]
ahojte vsetci co mate kralika, dakte ho zaockovat proti kokcidioze!!!!! veterinar povedal ze kazdy ho ma, a nebudete sa muset pozerat ako vam umiera ako ten nas kt. bola starostlivost od lekara zanedbana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kralik a pes
anabel121 (02.05.2008 18:19)
[Reaguj]
ahojte.má tu niekto králika aj psa?ako sa znášajú?mám 3-ročného králika, ktorý behá voľne po byte a chcela by som psíka no bojím sa,že by sa nezniesli.
RE: kralik a pes
Adk.Quaaa (11.05.2008 12:53)
[Reaguj]
ak chceš naučit aby sa dva druhy zvierat znášali, treba aby so sebou vyrastali od malička. šteniatko ho bude brat ako kamarata a bude sa s nim hrat a ked vyrastie neubliži mu. zajac to pravdaže bude znasat trošku horšie. najprv sa bude bat alee po čase ziska ku psovi doveru, avšak to zaleží hlavne na povahe zajačika pretože pes pre neho predstavuje nepriatela. ak sa rohodneš a psika si kupis, radila by som ti nanho davat pozor a to hlavne ked je pri zajacovi. aj pri hre sa može stat že pes zajacovi može ubližit. moja kamaratka ma morča a kedže si tiež kupil psika ako štena, zvykli si na seba. ale ber na vedomie, že u psa sa možu hocikedy prejavit pudy agresivity. zaleži aj na tom o aky druh psa ide. ak by si si kupila nejakeho teriera, zvykli by si rychlo, ale pri väčších psoch by boli prblemi. ak chceš viac poradit tak mi napis na 101kussy na azete..pap.=D
nechce pit
mima05 (29.04.2008 20:40)
[Reaguj]
mojej 6 rocnej morke som nedávala pit no teraz chcem ale ona nemá záujem
Morcatko
p.j.jack (24.04.2008 21:29)
[Reaguj]
Mám 6 rocne morca a ma problem s mocovymi kamenami.Momentalne sa nevie vymocit,potrebujem nast veterinu kde robia aj taketo ako je vycievkovanie morcata.dakujem surne
pazuriky
Mirusa (20.04.2008 16:38)
[Reaguj]
Strihala som zajkovi pazuriky a zastrihla som mu asi prilis,krvacaju ju,co mam robit?
RE: pazuriky
Adk.Quaaa (31.07.2008 12:31)
[Reaguj]
krvaca mu pazurik?..aj mne sa to raz stalo, no zastrihla som prilis daleko, v prvom pripade mu to oplachni čistou letnou vodou..potom mu musiš nechtik vydezinfikovat, aby sa tam nezaniesli bacily, najlepsie bude ak mu na ranku kvapnes propolis, nič viac netreba, ak by mu to začalo hnisat tak chod ku veterinarke, nabuduce davaj pozor!..nevadi, stava sa, nezlakni sa. Len bude opatrnejsia nabuduce.ppaa...=))
RE: pazuriky
yerseyy (05.05.2008 20:03)
[Reaguj]
nestrihaj mu to lekar ma specialne kliestiky na to
RE: RE: pazuriky
Adk.Quaaa (11.05.2008 12:56)
[Reaguj]
neboj sa. zajačikovy možeš kludne strihat pazuriky aj doma. aj ja to robim.len požiadaj veterinara aby ta to naučil..
Pre Mirusku-strihanie
Adk.quaaa (20.04.2008 19:46)
[Reaguj]
okamžite navstiv veterinarku. OKAMZITE. ak ma ranka krvaca, obvjaz mu labku rychloobvazom a čo najrychlešie sa dostav ku veterinarke, pretože sa mu do rany mozu zaniest bacily a bakteria a može dostat nejaku chorobu. ak byvas daleko a ku veterinarke sa prave nevies dostat radila by som ti vyplachnut mu ranku a obviazat labku. často menit hobliny, aj vtedy ked niesu uplne zašpinene, alebo by bolo lešie keby si dala pod neho na tuto dobu uteraky, a vymienala ich. rychlo navstiv VETERINARKU!!!
bobky vsade
evitka (20.04.2008 12:38)
[Reaguj]
prosim vas poradte...mame 6tyzdnoveho baranceka, najprv mal podstielku v klietke vsade..vybral si kut kam dostal zachod..podstielku sme zrusili a dali kobercek..chodi cikat stale len na zachod aj bobky tam vypusta, ale zial tie bobky vypusta aj inde....ako sa to da odnaucit...dakujem za radu
Pre Evitku-Bobky/ako odnaučit.
Adk.Quaaa (20.04.2008 19:56)
[Reaguj]
mysliš že ich pusta len po klietke všade alebo aj po byte? ak ich pusta v klietke to je normlane pretože si ich niekedy aj rozhrabe a aj ked sa predtym vykakal na jedno miesto, tym že sa v klietke otaca a jaši tak ich premiestnuje.=) radila by som ti dat naspat tie hoblinky, radšej ako koberček.ak ti robi toaletu vonku odnaučit ho to bude zložitejšie.ak ho pri tom pristihneš ako to robi tak nanho zvrieskni a trošku ho buchni po zadočku, aby vedel že to nesmie. ak by si ho pri tom nepristihla tak ho chyt a nufakom mu prejdi nas vykalmi aby citil o čo sa jedna a čo zle urobil a potom sprav to iste ako v prvom pripade.aj tvoj zajačik je ešte mlady takže sa to rychlo odnauči ak to budeš opakovat. keby niečo ozvi sa na azete/ pokec na mojom nicku 101kussy a pokecame o probleme ak som ho nevystihla alebo sa nepodarilo zajačika takto odnaučit. pravdaže treba na to trpezlivost. ale podla mne ti za chvilku pride na to čo nesmie a nebude to robit.=)mozno ešte raz začas pusti jedno hovienko pri vyskakovani a jašeni sa ale inak by to malo byt v poriadku..pap.
Zajo
Mirusa (19.04.2008 23:38)
[Reaguj]
Prosim vas,poradte mi,uz neviem co mam robit.Moj zajac sa od zakladov zmenil.Robi bobky po izbe,strieka moc a nic nezabera,dokonca sa uz nechce dat pohladkat,nieto ist na ruky ako to bolo kedysi...Co mam robit,velmi mi je smutno,ze si ho nemozem k sebe pritulit...
"Pubetaa"
Adk.Quaaa (20.04.2008 19:43)
[Reaguj]
podla mna tvoj zajko preživa pubertu.viac sa hneva je podrazdeny a viac si značkuje. to je normalne. za chvilku ho o prejde, ak by to značkovanie neprešlo, tak sa mi ozvi a ja ti poradim čo dalej. aj moj zajacik bol taky. neboj sa.=)
miruske
evitka (20.04.2008 12:42)
[Reaguj]
neboj jeho to iste prejde, nie som velky odbornik,ale nechala by som ho zavreteho dlhsi cas v klietke a postupne by som ho skusala tam hladkat a vzdy ked by sa mu to nepacilo zase par dni bez povsimnutia az kym by si opat nezvykol a potom ho znova pustit von....myslim, ze by sa zacal tesit tvojej pozornosti ked by sa v tej klietke nudil
Ako zistiť?..
Milanka (19.04.2008 15:42)
[Reaguj]
prosim vas mohli by ste mi poradit ako zistim či je zajačik trpasličí? idem si kupit zajačika a bojim sa že si vyberem nesprávneho a že narastie na velkeho a to v žiadnom pripade nepotrebujem a NECHCEM. dakujem.
Pre Milanku- vyber zajačika.
Adk.Quaaa (19.04.2008 15:54)
[Reaguj]
Trpasličí králik sa zistí podla toho ake ma velke uši.ak ich ma maličke, max.4 cm jedna sa o trpasličieho, ale pravdaže tato velkost vyhovuje 1-3 mesačnemu zajačikovi. na tvojom mieste by som radšej vydržala a počkala kym zajačik v chovprodukte trošička podrastie a potom by som zvolila výber. samčekovia maju o 1cm a menej dlhšie uši, ktoré su na končekoch trošku pokrutene, samičky to nemaju, čiže maju kratšie uška. nezaleži len na velkosti ale aj na tvare. trpasličí zajo ma trošku uzavretejšie ušká zatial čo velké zajace ich maju ako "lopuchy" a to roztvorene a velke. naozaj by som na tvojom mieste počkala, kym narastie zajačik v zoomixe do 2-3 mesiacov a potom zvolila vyber. ja som svojho zajačika nevyberala podla toho ako narastie, ale podla toho ako na mna zaposobil.ak svojho zajka budeš mat naozaj rada, podla mna ani "giganticka" velkost zajka by ti nemala prekazat.ak ti zaleži len na tom že nesmie byt velky tak potom.....
okusavanie klietky
Lenka (18.04.2008 13:55)
[Reaguj]
Ahojte, mam zaja len kratko, tak potrebujem poradit. Ten moj si strasne ohryzava kliektu. Ale ked sa do nej pusti, tak sa trasie cela klietka. Pritom ho davam vybehavat. Nie je to ani tym, ze by bol hladny, lebo to robi aj tesne ako dopapa. Neviem si s tym rady. Je to bezne u kralikov? A ak ano, da sa ich to nejako odnaucit??? Dakujem
Obhryzanie pre Lenku..
Adk.Quaaa (18.04.2008 17:45)
[Reaguj]
Nemusiš sa vobec bat. to robia všetky zajace jednoducho z toho, že maju hlodave zuby a tak si ich musia brusit.moj už obhryzol celu farbu dole z klietky.=) tí čo vyrabaju tieto klietky vedia, že ju budu zajace a ine zvieratka obhryzat, preto je natreta každa klietka netoxickou farbou, takže sa nemusiš bat že by mu to nejak uškodilo. možeš mu skusit kupit vapnikovu kriedu pre hlodavce a namiesto klietky bude obhryzkavat tu, alebo mu skus dat konariky zo stromov, najlepšie z ovocnych ako jablko, hruška, slivka...odnaučit sa to neda. možno sa to zmierni kym bude mat vapnikovu kriedu alebo konarik, ale neprestane to uplne. ked mal moj zajko lne 4mesiace dost klietku poobhryzal a tak som su skušala dat tuto kriedu. velmi to nezabralo, iba si o nu brusil nechty. jedine čo poriadne zobralo bolo, ked som mu dala kotučik minuteho toaletneho papiera. kedže papier je glukoza, chuti mu to a pomaha črevam, neškodi mu to a to mi potvrdila aj veterinarka. odvtedy už klietku obhryza ked chce ist vonku a aj to len trošička. skus mu dat ten kotučik a sama sa presvedčis že to pomaha...=) poriadne sa s nim vyhra bude ho nad seba nadhadzovat, bude mu to brusit zubky a tak všetok svoj volny čas ponecha na hranie...potom napis ako dopadlo..=)papa
kralik
jana (15.04.2008 18:18)
[Reaguj]
no mam kralika ktoremu zanedbynim straostlivosti presla kokcidioza do akutneho stadia,davam emu lieky co sme dostali ale trva to dlho a nevieme co teraz s nim, ci est e vydrzat alebo ....
Kralik-pre Janku
Adk.Quaaa (16.04.2008 10:24)
[Reaguj]
neviem čo je to za chorobu preto neviem dobre poradit, ale ak vravis že mal nejaku chorobu zo zanedbanosti a ine, podla mna, aj ked je to tažke, uspat.=(...ak naozaj kupuješ lieky a nezaberaju bojim sa toho najhoršieho. ale NETREBA STRACAT NADEJ.vydrž ešte chvilku a ak nebude zaberat.... Skus sa poradit ešte so zverolekárom, o tej chorobe a či sa už nejake zvieratko z toho bez problemov dostalo.=/ ak vidis že sa zajačik trápi, menej je, menej behá a iné, najlepšie by prenho bolo uspanie.viac poradit newiem...
kto chce poradit?..=)
Adk.Quaaa (15.04.2008 17:22)
[Reaguj]
ak chcete čokolvek poradit napiste mi na moj nick na azete /pokec/ 101Kussy.
zajaciiiik
kikusa (13.04.2008 12:42)
[Reaguj]
Ahojte chcela by som sa opytat ako je to s chovom zajaca.Ja si uz dlhsie chcem jedneho kupit ale tak nasi su proti,zevraj to smrdi a je to hlucne.Je to prvada??podla mna nie ale tak nejake rady by sa mi zisli.Dakujem
kralik
jana (15.04.2008 18:25)
[Reaguj]
zajo nesmrdi, ale ten nas v noci nespi, a stale sa mrvi a je v pohybe teda bol je teraz chory
Kuupa zajačika pre kikusku
Adk.Quaaa (15.04.2008 11:00)
[Reaguj]
zajaciky vobec niesu hlučne tvory. v noci spia iba občas sa pomrvia v hoblinách a idu sa napapat.o smrad sa nemusiš bat. samce smrdia viac ako samičky ale ak by si si kupila samca radila by som ti ho dat vykastrovat. pootom nebude vypustat aromu na lakanie samičiek a nebude mat pudy..=) pravdaže treba zajacika pravidelne čistit.aspon raz za den by si mu mala nasipat čiste hoblinky ktore sa normalne daju zakupit v zoomixe, chovprodukte. ak by ti rodičia išli kupit zajačika radila by som ti vybrat si takeho čo nema velke alebo ovisave uši pretože take zajace vyrastu do "gigantickych" rozmerov. ak sa o svojho zajačika budeš poriadne starat a čistit ho nebudeš mat problemi ani so smradom ani s inymi neprijemnymi vecami.zajačik v noci spiii ale ak ti bude vadit jeho nočne prevracanie sa na druhy bok, radila by som ti ho dat na noc do druhej miestnosti ako obyvacky a zavret ho tam. inak by nemali byt žiadne problemi, ale dobre si rozmysli či prenho budeš mat dostatok časuuu. každy den by mal mat seno, ktore sa da taktiež zakupit v zoomixe a aj granule. očkovat ho budes musiet každy polrok ale nieje to draha zaležitost. maximalne do 30 Sk.kebyže sa chceš na niečo ešte spytat, tak ti poradim na mojom nicku na pokeci 101kussy. aj moji rodičia pri kupe boli proti tak ako tvoji.povedz im že si si nechala poradit od tych, ktory zajace maju. vravim ti, zajace smrdia, iba ked su zanedbane a nestara sa o ne, alebo ked su samce a vypustaju aromu lasky. preto ked budeš mat samca tak daj vykastrovat, čo stoji 500-1000
a mas vybavene.ja som svojho zajačika kupila za 300 SK a klietka stoji približne 800.ak budes mat problemi tak sa ozvi.papa..=)
podbel
neregistrovaný (08.04.2008 20:30)
[Reaguj]
Mozu kraliky jest podbel?
Podbeľ
Adk.Quaaa (12.04.2008 13:18)
[Reaguj]
zajaciky dobre vedia čo jest mozu čo nie aj ked sa s tou rastlinou mozno ešte nestretli.ak by si mu skusil dat pred usta a odhryzol by si, nemala by konzumacia podbelu nebezpečná. podbel je liečivy takže nevidim v tom problem. jedovaty nieje takže sa nemusiš bat mu dat vyskušat. uvidis či tvojmu zajkovi zachuti a potom mu kludne mozes dovolit papat aj podbel.ak si si nie isty tak by som radšej naryskovala ale podla mna sa zajac nezakusne do rastliny ktoru nemoze...zajace tak ako aj ine zvieratka vedia rozoznat taketo druhy rastlin. neboj sa. pripadne sa spytaj veterinarky ale podla mna ti povie to iste.=)
Kastracia
Timka (02.04.2008 12:58)
[Reaguj]
Potrebujem poradit.Potrebujem uz svojho kralika surne vykastrovat lebo znackuje nam a vecer sa neda s nim vydrzat take ma chute. Som z Ke volali sme na jednu kliniku na kvp a chcu za to 1300korun co je dost podla mna, tak sme isli na vedterinu na skolu, brali sme ze to bude lacnejsie ale to co mi povedali tak ma zarazilo.Zevraj minimalne 2000sk.Na ceskyh strankach som citala ze kastracia je jednoduchy 15minutovy zakrok a u nich stoji do 500ck.tak ak mate niekto skusenosti kde sa to da lacnejsie tak poprosim o info.dakujem .
PreTimku-Sterilizácia
neregistrovaný (03.04.2008 14:20)
[Reaguj]
Mam som taky isty problem ako ty.zajace maju ruju len na jar takže tie chutky ho zachvilonku prejdu... ja chcem svojho zajacika taktiež vykastrovat a veterinarka mi povedala že v priemere by malo vykastrovanie stat približne 1000-1500, ale podla mna je to blbost. ak si sa o čechach dozvedela že to robia lacnejšie tak sa nečuduj lebo čechy su inak(lepšie) založená krajina. ak by si už išla na tu kastraciu radila by som ti trošku povyjednavat s doktorom. je neskutočne že na slovensku to robia za take peniaze a pritom je to taka lahka operacia. ja ho pojdem dat vykastrovat približne za tyzden tak ti dam vediet ako to dopadlo a kolko som za to platila=)
AKo JeTo S TouTráwou
Adk.Quaaa (01.04.2008 20:57)
[Reaguj]
minule som zašla za veterinarkou a ta mi povedala že zajace mozu jest mokru travu alebo mozu suchu miesat s vodou. lenže DATELINU nemožu...iba po dateline sa zduju. kazdy vravi že po každej trave lenže to nieje pravda. moj zajačik kludne mieša travu a vodu. ale natrham mu iba listy z pupavy. jedinu rastlinu ktoru s vodou NEmožu miesat je DATELINA takže ak ho idete vybrat vonku na travičku polhodinku predtym mu nedavajte vodičku ak viete že bude vonku jest. jablko, hruška a ine ovocie sa s vodou miesta MOZU.ale poviem vám...KTORY ZAJAC BY CHCEL DO TRAVY PLNEJ VODY CHLISTAT EšTE Z NAPAJACKY???=) tuto radu mam od zverolekarky+ vlastna skusenost
Zajac nieje pes 2.
pre lucku (01.04.2008 20:50)
[Reaguj]
vvieš to je tak... nie vždy pristihneš zajaca ked sa vykaka, vycika vonku. a ked to najdeš tak čo spravis? povieš FUJ? ved zajac ani nebude vediet o čo sa jedna...
no..ja som predtym vždy trestala len tym že som po nom vzriekla. lenže prt to pomohlo ked nema nato rozum aby to pochopil=)...ale z časti mas aj ty pravdu. nevravim o silnom byti len buchnuti...
pre adku
lucia (30.03.2008 12:50)
[Reaguj]
buchat kralika po zadku len preto ze sa vycika tam kde nema??a si ako normalna??kralika netreba fyzicky trestat, svojmu malemu faganovi by si tiez nesupla facku ked spravi nieco zle,ci ano??..uplne staci ked sa na neho zvisi hlas a nauci sa na FUJ alebo NESMIES..
Zajac nieje pes!
pre luciu (01.04.2008 20:20)
[Reaguj]
nevravim o tom že ho mas kruto byt alebo ho mas silno buchat. som normalna, keby niečo. ak sa zajac nevie naučit kde sa ma vyprazdnovat, tak toto je sposob. ty z toho robiš taku vedu akokeby som ho tyrala. mohla by sa vediet vyjadrovat aj inak, pretože toto nieje nejaka cwokaren. psovi mozeš povedat FUJ alebo NESMIES ale zajac to nepochopi, pretoze nema nato rozum a o ppar dni to zacne znovu robit.preto sa netreba hned rozčulovat. ty mas svoj nazor, ja mam svoj nazor a viem čo zabera. neviem čo by si robila ty kebyže ti zajac očurava koberce a musiš každy den tepovat.=) pochop to.ked ho jemne potrestas zajac to viac nebude robit tak neviem čo tu tak panikaris=) mas vobec zajaca?
Zajac
Mirusa (21.03.2008 11:38)
[Reaguj]
Mam doma zajaca,ktory ma teraz vyse styroch mesiacov,doteraz sa spraval normalne,ked bol von,tak si robil toaletu v klietke,no teraz neviem co sa stalo,zacal si robit toaletu von a zacal mocit po koberci,neviem,co sa s nim deje,prosim vas,poradte mi.
Pre Mirusku_Zajac
Adka (29.03.2008 19:06)
[Reaguj]
aj zajace maju svoje obdobia akok človek. chytila ho puberta a preto sa zmenilo jeho chovanie i nalada. ak chceš aby to je "vyprazdnovanie" vonku prestalo stačí ked ho za to potrestas. ak sa ti vycika prip. vykaka strč mu nufak do toho a buchni ho po zadku. bude vediet že sa to nesmie a ak ho po každom takotom "nekalom" skutku potrestas prestane to robit. ak to nebu pomahat, nič si z toho nerob. zajačik ti za chvilu dospeje a potom bez akehokolvek potrestanie začne chodit na WC do klietky..=)
zajacica
neregistrovaný (04.02.2008 13:20)
[Reaguj]
mam doma zajacicu,stale vsetko okusuje,nohy stoliciek,kable,minulezjedla tapetu zo steny,kupili sme jej kriedu a speciale drievka,no nic nepomaha,prosim poradte....
Obhryzanie
pre anonymousa (24.02.2008 13:41)
[Reaguj]
je to normalne že zajačik okusuje všetko pretože ma hladave zuby a potrebujde si ich brusit.. zajačikovi nezabraniš aby neobhryzal to čo mu vojde do cesty.. najlepšim riešenim je že všetky kable z jeho cesty odstraniš a budeš nanho davat pozor. možeš mu dat minuty kotučik toaletneho papiera a konare najlepšie z ovocnych stromov ako jablko ,hruška atď. pre zajačiky sa daju kupit aj špecialny obhryzaci vapnik..kriedovy. ak by ani tieto veci nezaberali, ozvi sa. alebo navštiv veterinarku ale podla mna su tieto veci uplne normalne..
zajac
IVKA (23.02.2008 15:18)
[Reaguj]
ahoj. mam doma zajaca ktory robil to iste ale ako mi prehryzol nabijacku, vzdy ked som ho pustila vybehat sa po byte a ked sa priblyzil ku kablom nahlas som povedala jeho meno popripade prisla k nemu a chytila do ruk. prestalo ho to bavit. ak nebude hrist kable treba ho pohladkat. on sa nauci!!!
Trpaslíček
Andrejka (02.02.2008 21:46)
[Reaguj]
Kolko rokov sa dožíva trpasličí králik?
RE: Trpaslíček
OnlyKitty (27.05.2008 08:46)
[Reaguj]
Je to individualne,moj zajko sa dozil 9 rokov :-) A mozno by sa dozil aj viac, ale musel byt kvoli problemom s nozickami uspany :-(
reacia
mirusa (24.02.2008 21:29)
[Reaguj]
zajace sa dozivaju max.7 rokov
moj pes
adka (05.01.2008 15:06)
[Reaguj]
potrebujem poradit, mam stafordsirskeho bulteriera a strasne smrdi, dalo by sa stym nieco robit?
Smradek-psika pre Adku
Andrea5 (29.03.2008 19:17)
[Reaguj]
ak je tvoj hafko samček je normalne že vypusta tzc arooomu lasky. to robia každe samce.možeš zajst za veterinarkou. ak ho das vykastrovat už nebude vypustat tuto aromu. ak je to samička tak nevem pomoci. ozvi sa..=)
smradek-sorry
Andrejka (02.02.2008 21:50)
[Reaguj]
prepáč nie že neviem aka rasa ale nepoznám moc o nej..=D
Smrádek
Andrejka (02.02.2008 21:49)
[Reaguj]
psíka by si mala pravidelne kupat, ale ak ho kupeš a nepomaha radim ti kupit si špeciálny šampon na psy. kedže neviem aka je to rasa tak viac poradit neviem. ak nič nebude pomahat zajdi za veterinárom. ten povie ISTO viac.
moj pes - rada
kacka (16.01.2008 18:11)
[Reaguj]
tak ja by som ti poradila ho okupat a bude to lepsie ale kup mu kvalitny sampon najlepsie u veterinara a taky neparfémovaný aby to nebolo este horsie.
Dupotanie
Andrejka (04.01.2008 13:07)
[Reaguj]
mám 6-7 mesačného zajačika. ked sme minule pozerali TV a smiali sme sa, začal dupotat, tak silno až sa triasla celá klietka. zajace vraj dupocu ked sa chcú parit. moj zajko je samček takže je to dost možné. za akukolvek pomoc na tuto temu DAKUJEM.:)
zajo-twix
vanesa (03.01.2008 20:18)
[Reaguj]
nie uz je to v pohode:)bol u veterinara a je vsetko ok:)
Samec a samicka
ivana (26.12.2007 13:11)
[Reaguj]
ahoj mam zajka cca 7 mesiacov, teraz na vianoce sme mu kúpili zajačicu. On ju stale otravuje , skace po nej a jej sa to zrejme nepaci. ja ich mam v byte volne pustenych, maju akurat prepravku kde chodia papat a vykonavat potrebu, on beha po celom byte ona mam ju len druhy den len sedi v prepravke , a on tam stale skace oblizuje ju a nenecha ju na pokoji. je drzejsi a nevystaty, neviem ci ju neberie ako votrelca, lebo dala som jej jablko a on jablko nikdy nechcel a teraz ked videl, ze ona je tak zacal aj on , aby mala menej, alebo asi sa chce opakovat po nej, A poradte co robit ked ona moze mat okolo cca2 mesiace smrdi mi od neho, on ako na nu skace tak napachla, on je v pohode , okupat?a mam ich odelit alebo casom to bude lepsie?
divny stav
vanesa (26.11.2007 20:41)
[Reaguj]
ahojte mam zajka uz 6 rokov no po duhy raz co ho mam som si na nom vsimla ze je nejaky divny .v jeden den nejedol,nepil aked som ho pustila behat utiahol sa do kuta a tam sa stale prevracal lebo zrejme nevedel ako si ma lahnut.i ked spravil par krokov nohy za sebou tahal ako by ich mal ochrnute...co s nim bolo?
zajo
twix (30.11.2007 13:03)
[Reaguj]
A už s nim nic neni?
divny stav
vanesa (26.11.2007 20:33)
[Reaguj]
ahojte mam zajka uz 6 rokov no po duhy raz co ho mam som si na nom vsimla ze je nejaky divny .v jeden den nejedol,nepil aked som ho pustila behat utiahol sa do kuta a tam sa stale prevracal lebo zrejme nevedel ako si ma lahnut.i ked spravil par krokov nohy za sebou tahal ako by ich mal ochrnute...co s nim bolo?
divny stav
vanesa (26.11.2007 20:31)
[Reaguj]
Agresivita
Mari (07.11.2007 07:45)
[Reaguj]
Ahojte. Mám doma mladého zajačieho samčeka, ktorý sa v poslednej dobe správa dosť agresívne. Keď ho vypúšťam po byte, je úplne krotký a zlatý, ale keď už je vypustený dosť dlho, začne na členov rodiny vrčať a potom škrabe, alebo hryzie. Dnes ma napríklad uhryzol a pri tom som mu nič neurobila. Poraďte prosím.
agresívny zajko
Táňa (11.11.2007 20:56)
[Reaguj]
Možno to súvisí s jeho vekom, ale ak vieš odsledovať, čo je tá hraničná doba, od ktorej je agresívny, púšťaj ho iba na kratší čas a máš pokoj.
konár:D
adka (01.11.2007 21:32)
[Reaguj]
aký konár môže obhrýzat zajac? nechcem mu dat hocičo. bojím sa že ak obhlodá druh konáru ktorý mu škodí zomrie prosím pomôžte mi!!!
Obhrýzanie konárov
Adka (04.01.2008 12:48)
[Reaguj]
Zajkovy môžeš dávať odlomené konáre z ovocných stromov ako jablko, hruška a iné ovosné stromy. ja by som na tvojom mieste radšej nariskovala a dala zajkovy na brúsenie zubov suchý chlieb alebo rožok. dávaj mu aj dosť ovocia hlavne jablko a mrkvu. vitamíny preňho môžeš kupit v zoomixe.:D:D
konáre pre zajaca
Palo (05.11.2007 16:42)
[Reaguj]
Všeobecne povedané taký, ktorí nieje jedovatý. Odporúčam pre istotu použiť radšej mrkvu a podonú zeleninu:).
kupel
adka (01.11.2007 21:30)
[Reaguj]
Môže sa zajac kupat? vraví sa že ak sa mu do uší naleje voda tak zomrie. je to pravda?
kúpanie zajaca
Palo (05.11.2007 16:40)
[Reaguj]
Pochybujem že zomrie, ale dostať by sa tam nemala. Poslúži na to vata. Kúpanie je možné, ale považujem ho za zbytočné. Kúpal by som ho iba v najvyššej nutnosti - a nemyslím si že u zajaca chovaného v byte k tomu niekedy dôjde:).
tráva
adka (01.11.2007 21:29)
[Reaguj]
môže zajac mokrú trávu?
mokrá tráva nie!
Palo (05.11.2007 16:38)
[Reaguj]
NIE! Po mokrej tráve sa zduje a môže uhynúť.
Dupanie-zlostenie
Adka (01.11.2007 21:19)
[Reaguj]
moj zajko má len 3 mesiace a stále ked mu nieje povoli dupoce a zlostí sa. robí to aj váš zajac?
pre Adku-dupotanie
Andrea5 (29.03.2008 19:32)
[Reaguj]
zajaciky dupocu ked sa im proste niečo nepaci alebo nemaju po voli. hnevaju sa ako kazde ine tvory na zemi, ako my. je zname že zajace dupocu ked sa chcu parit ale podla mna to nieje uplna pravda. aj moj zajko dupoce hlavne ked ho zavrem proti jeho voli do klietky. ale aj ked sa bude zlostit a dupotat nie vždymu urob po voli. ty si jeho pani a on si to musi uvedomit takže mu nedovol robit si čo chce. musiš ho vychovavat ako keby si chovala dietatko..=) on sa potom nauči poslušnosti.....ak by si mala ešte nejake ine problemi tak mi napis. maj sa.=)
dupanie
ivana (26.12.2007 13:14)
[Reaguj]
Aj moj zajko 7 mesacny , zacal dupat, ale to od radosti, lebo doniesli sme mu samicku
cem vykastrovat zajaca
Aya (29.08.2007 16:25)
[Reaguj]
Ahoj.Mam doba 2 zajace,take tie domace,co sa chovaju na mäso.Su odmalicka spolu,rovnaka klietka a secko.Maju uz skoro rok, a nejake su nadrzane,lenze obaja su samce!Chcem vedet,ci ich mam dat vikastrovat,abo pomoze iba oddelena klietka.
za odpoved dikes
Pre Ayu-vykastrovanie
Andrea5 (29.03.2008 19:26)
[Reaguj]
zajaciky maju na jar, čo je už zname, ruju. je to tzv doba parenia sa. vtedy su hlavne samce dost agresivne ale to pominie. radila by osm ti ich dat vykastrovat. nebudu mysliet na sex=) a budu spokojne. taktiež nebudu vypustat rozne pachy lakajjuce samice. ak budete mat problemi s sterilizaciou/vykastrovanim/ tak ti radim ich na jar od seba oddelit. v inom ročnom obdobi by už nemali byt take agresivne. aj ja mam doma samčeka tak viem aku maju naladu. daj na radu a čo najrychlejšie maximalne do jary ich daj vykastrovat..ozvi sa!.=)
Kúpeľ-zajaca
Adka (01.11.2007 21:28)
[Reaguj]
môže sa zajac kupat? hovorí sa že ak sa mu do uší nalaje voda zomrie. minule som zas vydela v tv že zajac kludne pláva pod vodou- je to normálne? akákolvek POMOC pomôže!!!:D
vakastrovat
adka (01.11.2007 21:21)
[Reaguj]
najprv by si mala skusit to oddelenie ak to nepomôže a zajace budú agresívne VYKASTROVAT!!!- môžu sa aj navzjom zabit ak budú mat stále chutky a v okolí nebude samica.
re: kastrácia - dva samce
eva (10.09.2007 08:33)
[Reaguj]
Po kastrácii budú určite kľudnejšie, ale nemám skúsenosť s dvoma samcami. My máme samicu a samca a po kastrácii ho u seba toleruje lepšie.
oblizovanie
JANA (01.08.2007 22:15)
[Reaguj]
Ahojte, nemam dlho kralika a tak neviem ci je to prirodzene, ale zakazdym, ked nas zajo zbada bosu nohu, alebo akukolvek cast tela, neprestajne nas oblizuje.Je to normalne? Poradte prosim...
RE: oblizovanie
Aduschinka (07.09.2009 22:46)
[Reaguj]
ja som raz skusila kupit zajacikovi sol, odporučila mi to veterinarka, pravdaže moj maznavy nad tym len pohrdol nosom:D
Oblizovanie
adka (01.11.2007 21:13)
[Reaguj]
zajacovi chýba soľ- treba mu kúpiť zajačiu soľ, ktorú sa dá kupit v chovproduktoch alebo obchodoch zo zvieratami.
oblizovanie nôh
neregistrovaný (02.08.2007 16:39)
[Reaguj]
Oblizovanie je prirodzené.Tvoj zajačik ťa má jednoducho rád. Kedysi sa vravelo, že zvieratá oblizujú z nedostatku soli, ale tomu neverím. Ak si to chceš overiť, pre škrečky sa dá kúpiť tyčinka so soľou a uvidíš. Ale podľa mňa s tým neprestane:).
zlostnica
aknel (26.06.2007 15:44)
[Reaguj]
mame doma zajacicu uz par mesiacov. Dostali sme ju ako 7 mesacnu. Raz jej sestra dala susienku ktoru jej hned nato chcela vziat aby jej ju dala na lepsie miesto. Zajacica ju ale uhryzla a od vtedy na kazdeho brese a je agresivna. Co s nou? Neda si ani vycistit chyta ju len manzel ja sa jej bojim.
skúsenosť
neregistrovaný (26.06.2007 16:52)
[Reaguj]
Aj zajac má svoju pamäť. Nemyslím, že zajac je tvor útočný. Aj to pokúsanie sestry by som videl skôr ako omyl. Zajac sa buď len chcel vrhnúť po keksíku, alebo si bránil svoje územie. Na mieste je otázka, či on teraz reaguje agresívne, alebo len máte voči nemu nedôveru. V každom prípade by som to videl na to, aby ste zo zajacom skúšali opäť budovať vzájomnú dôveru. Najlepšie hrou a kontaktom s ním.
hlodanie
Eva (20.06.2007 23:03)
[Reaguj]
Dostala som králika zakrslého. Mám ho dva dni s už okúsal niekoľko káblov. Čo mám robiť?
RE: hlodanie
Aduschinka (31.10.2008 15:34)
[Reaguj]
kable?...nič nove. moj zajac si tiež na ne brusi zuby..a to už v klietke.=D..proste tomu nezabranis.alebo hej?..hlavne treba nanho davat pozor a to hlavne ked beha v izbe. lakaju ho nove vecičky. čo moze spapat čo je dobre a čo nie atd. jedine tomu zabranis tak že proste kable z jeho cesty odstranis nejak ich nadvihnes.ale hlavne nanho davaj pozor. možeš mu dat kotučik minuteho toaletneho papiera..bude ho obhryzat. viac sa dočitas ak mi napises na pokeci : 101Kussy...pripadne e-mail 101Kussy@azet.sk
RE: hlodanie
Tana (30.10.2008 10:55)
[Reaguj]
Tak ho nepustaj ku kablom.
pre Evu- obhrýzanie
adka (01.11.2007 21:17)
[Reaguj]
zajacovi kup konár alebo kmen stromu ktorý začne obhrýzat- kedže zajac má hlodavé zuby a neustále mu rastú potrebuje obhrýzat.
Evke
Jana (25.06.2007 19:05)
[Reaguj]
Každý králik to skúša.Je nutné odstrániť káble z jeho dosahu a ked sa k nim len priblíži,zobrať ho preč,resp.zavrieť do klietky.Sám sa naučí,že to nesmie.
pozor
neregistrovaný (21.06.2007 09:20)
[Reaguj]
Keď necháš králika pobehovať volne, bude vždy okusovať to, čo mu na to príde vhodné, poprípade to bude mať v ceste. Preto je dôležité všetky káble pred králikom schovať. Nenechaj králika len tak bez dozoru obšmietať sa pri kábloch. No a králik si potrebuje obrusovať zuby. treba mu dávať dostatok mrkvy na okusovanie.
pre Miroslavu
Zuzka (03.04.2007 19:17)
[Reaguj]
Môžem odporučiť úžasné fórum, kde sa vám dostane rady:
www.kralici.cz
trpasličí králik
Miroslava (04.01.2007 09:39)
[Reaguj]
zdravim, kupili sme si pred vianocami kralicku-"baranicku". chovatel nam tvrdil, ze ma 3 mesiace, tak sme sa tesili, ze je este pred "pubertou", ze si na nas lahko zvykne. Boli sme vsak teraz u veterinara (zaockovat)a ten nam povedal, ze uz ma 5 mesiacov t.j. uz je vlastne dospela. Problem je v tom, ze je velmi placha a ked ju chceme chytit na ruky je agresivna, skriabe, hryzie. To ze ju uz asi cistote nenaučíme sa da prehliadnut, ale toto spravanie....Prosim o radu ako sa k nej vlastne "priblizit", aby nas aj ona chcela. dakujem.
Agresivita samičky
Adka (04.01.2008 12:57)
[Reaguj]
bude dosť tažké naučit ju aby sa nebála. najprv by si ju mala naučit aby sa ti nebála jest z ruky. cez klietku je strkaj jablko, mrkvu či kapustu. skús sa s nou poľulkat, ako keby si ju chcela rozmaznat. môžeš sa poradit aj s veterinárkou o brobléme. ak by ti začala obhrýzat drôty alebo nábytok, potrestaj ju buchnutím po zadku- zajace to nemajú radi. potom bude vediet, že to nemôže a nebude to robit. strihat nechty môžeš aj doma, ale ak nemáš skusenosti chod za veterinárkou.
Pridaj príspevok:
Na pridávanie reakcií, musíte byť prihlásený.
späť